Ya bunu da kendim uydurdum kimse gaza bas demedi bilgiler çorba olduVites değiştirirken gaza da basıyorsan ara gaz vermiş oluyorsun birden fazla hızlanabilir araç yapma öyle şeylerrampada vites yükseltirken ağır araçlar için gereken birşey o
Ne güzel ya darısı başımaKorkma halledersin ben halen panik yapıyorum beğenmiyorum Kendi mi ama esim sen olayı çözmüşsün diyo
Ehliyet olayınını halletmem gerek önceNiye uğraşıyorsunuz ki otomatik vites bir araba alın konforu yaşayın. Manuel kullanıp Hamallık yapmaya hiç gerek yok
Benim için işe yaradı. Tabii ki kullanarak geliştireceksiniz ama ben videolardan çok şey öğrendimİşe yarar mı ? Yani burda önemli olan pratik yapmak değil mi ?
İzlerim yine de valla öğreneceksem saatlerce izlerim
Hata degil panik öldürürEvet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin
Ehliyeti bir alayım da inşallahbüyük park yerlerinin otoparkları olabilir boş zamanlarda babamla gidiyorduk biz. oraya buraya park çalışıyordum sürekli ileri geri gitme vs
tabi güvenlik gelip cırlamaya çalışmıştı ama ehliyetim vardı benim o zaman. ehliyetim olunca bişi diyemediler siz de ehliyetten sonra parklara çıkın derim. nolur nolmaz şimdi uyuzluk yaparlar.
Ne güzel yazmış destek önemli eşim de bana sen isteyince her şeyi yapıyorsun bunu da yaparsın diyor ama arabayı çizsen de olur demedi aksine bak bu bizim malımız falan diyor strese sokuyorHata degil panik öldürür
Ben de yeni kullanmaya başladığım da araba eskidi çizilmedik yeri kalmadı duran arabaya da çarptım her türlü hatamı herkese söylediğim için kimseye artik iyi kullandığıma inandiramiyorum :) yaptığım her şeye rağmen eşim hep destek oldu ben pes etmeye karar verdiğimde bile çok hız yapma kendine ve başka canlılara zarar verme arabaya istediğini yapabilirsin der bu arada öyle zengin falan değiliz yani ona bu cumleyi kurduran parası değil. Sakın vazgeçmeyin araba kullanabilmek icin özel yetenek ya da zekaya gerek yok sakin olun ve çabaya devam
Ben o sırada ayağımı debriyajdan çekiveriyoeum işte nedense ama bütün daha iyiydim şükür kendime de güvenim geldi buradaki tavsiyeleri de uyguladım ve rahat davrandımRampada bişey yokki. Aynı sifidan calistirir gibi. Ben şu şekil yapıyorum hiçte kaçırmadim. Deb.+ fren durdunuz mesela. Hemen 1 alın. Sonra frenden ayaginizı çekin. Ama sol ayağınız tabii debriyaj olacak. Sonra vites 1 de zaten dimi. Gaz debriyajı kalkar gibi yapiyorsunuz. Ama şu var gaza biraz daha yüklenmebiz lazım ki araba geri kaçmasın. Zaten araba size söyler. Ben kullanırken arabaya bütün oluyorum resmen. Sizin de başka birşey düşünmemenizi öneririm. En azindan alisincaya kadar
Bakayım hemenBenim için işe yaradı. Tabii ki kullanarak geliştireceksiniz ama ben videolardan çok şey öğrendim
Ben duran arabaya carpinca esime dedim ki ben bisiklet kullaniyim sen araba böylece daha az zararlı olurum ama eşim hep ısrar etti sag olsun şimdi kendime güveniyorum her oturusta daha az stresli ve gergin olucaksınız. Stres sizi terk edene kadar o koltuktan kalmayınnNe güzel yazmış destek önemli eşim de bana sen isteyince her şeyi yapıyorsun bunu da yaparsın diyor ama arabayı çizsen de olur demedi aksine bak bu bizim malımız falan diyor strese sokuyor
Şimdi de çizgileri ayarlayamıyorum ya sıkıntı burda ay hep bir dertBen duran arabaya carpinca esime dedim ki ben bisiklet kullaniyim sen araba böylece daha az zararlı olurum ama eşim hep ısrar etti sag olsun şimdi kendime güveniyorum her oturusta daha az stresli ve gergin olucaksınız. Stres sizi terk edene kadar o koltuktan kalmayınn
Ben de okula gitmek için istiyorum ama henüz ehliyetim yok ehliyeti bir alsaydım ay İstanbul’da kullanmak da zor bence siz halletmişsinizBen öğrendiysem herkes öğrenir sanırım . Mecbur kalınca insan öğreniyor . Bu sene okula kızımla birlikte gidip geliyoruz. Servis saatleri bize uymadı. Ogretmen olduğum için çocuklardan önce okulda olmalıydım. . Çocuğu servise versem benden sonra onu servise bindirecek kimse yok. Sabahları hava soğuk yürüsek cocuk hasta oldu. Taksi ile anlaşmak istedik. Mesafe yakın 6 7 tl yazıyor biz 15 hatta 20 tl teklif ettik ama çok yoğun bir saat her sabah bir taksi bulacağınıza söz veremeyiz dediler. Is başa düştü mecburen. 13 senelik ehliyetim var ve hiç araba kullanmadım. Ilk 2 ay sadece 800 mt lik mesafedeki okuluma gittim geldim. Kaç kez dikiz aynası çarptım hatırlamıyorum. Bir kerede ambulansa çarptım (hasta yoktu ). Ama şimdi baya kullanmaya başladım. Dört dörtlük değil yine hatalar yapıyorum ama deniyorum . Dörtlüleri yakıp istanbul trafiğinde sağdan sağdan bir çok yere gidiyorum . kullandıkça rahatlıyor insan
Bana da pazar günü dar alana parkı öğreteceklerŞimdi de çizgileri ayarlayamıyorum ya sıkıntı burda ay hep bir dert
Ne güzel ya öğrenmişsiniz önemli olan bu ben mala takılmıyorum cana zarar gelmesin
Bana öğrettiler iki kere gösterdi ama geldim beyaz çizgilere gelmeyince direkt bırakıyorlarmış çok korlunç geldi bence çok pratik gerekBana da pazar günü dar alana parkı öğretecekler
Çok tırsıyorum
Ben demiştim sana park etmek en zoru diye :)Bana öğrettiler iki kere gösterdi ama geldim beyaz çizgilere gelmeyince direkt bırakıyorlarmış çok korlunç geldi bence çok pratik gerek
Diğer şeyleri yapabiliyor musunuz ?
Her bindiğimde yeni bir zorluk of ya haklıymışsınBen demiştim sana park etmek en zoru diye :)
Yani arabamı kullanıyoruz omu bizi kullanıyor noluyor anlamıyorum bendeHer bindiğimde yeni bir zorluk of ya haklıymışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?