- 28 Kasım 2018
- 172
- 227
- 103
Markete gitmelere başlamışsın bence olmuş bu işYani arabamı kullanıyoruz omu bizi kullanıyor noluyor anlamıyorum bende
Hani bundan zevk almak gerekmiyor muydu
Gerim gerim gerilip duruyorum bende
Sadece markete giderken seviyorum teknolojiyi
Trafik olmuyor ya
O günden sonra eşimle çıkmadım derse kadar hocaya da dedim evet çalışabilirsin ama daha zaman var şimdi değil önce bazı şeyler otursun kafanda dediBana sevgiliyken eşim öğretmişti. Ehliyet için direksiyon kursunda hoca bikaç yanlısımı söyledi. Zaten sürebiliyordum fakat yanlış seyler yapıyormuşum. Debriyajla iniyorum bayırı falan. Oturmuş bende. Hoca tehlikeli bu falan dedi. Eşin böyle göstermişti bende kaldı diyince kocadan hoca olmaz demişti yani eşinizden ögrenmeyin
Kız onu önceden de yapıyordumMarkete gitmelere başlamışsın bence olmuş bu iş
Ben de geriliyorum ya bacaklarım ağrıyor gerçekten zevkli olmaya ne zaman başlayacak ki
O günden sonra eşimle çıkmadım derse kadar hocaya da dedim evet çalışabilirsin ama daha zaman var şimdi değil önce bazı şeyler otursun kafanda dedi
Bana da el freniyle kalkmayı öğreteyim dedi eşim mesela ama sınavda yasakmış
Madem aldın minik bir araba alsaydın keşke parkı da kolay olurduKız onu önceden de yapıyordum
Trafiğe de çok çıktım ben ama İstanbul da değil
Hemde bu arabayla değildi
Birde sanki çok profesyonelmişim gibi gittim pahalı bir araba aldım babamla eşime inat
Büyük bu İstanbul'da kullanamazsın diyip duruyorlar
Takmıyormuş gibi yapıyorum ama acayip etkilediler beni
Tamponu sürtsem ben demiştim dicek ikiside
Yan sanayi falan öğrenmem lazım
Onu eşim gösterdi de karışık geldiEvet sınavda yasak. Zaten el freniyle kalkmanı gerektirecek bir bayırda durdurmuyor seni. Ehliyetini al sonra eşin ögretir onu. Ben hiç gerek duymadım
Sığamayız kiMadem aldın minik bir araba alsaydın keşke parkı da kolay olurdu
Ay babalarla kocalar hiç mi sürtmüyor desinler boşver ben de eşime diyorum kendime arabayı sürtme park ederken hafif çarpma hakları tanıdım diye o da hemen ne diye kendini zarar vermeye şartlıyorsun diyor
Çocuk olunca sığılmıuor ya cidden iyi yapmışsın onu bende bir çocuk var ama yine de sığamıyorumSığamayız ki
buna da biraz zor sığıyoruz
2 çocuğum var da
Arabasıydı pusetiydi çantası oyuncağı
Aslında jip almadığıma dua etmeleri lazım
Ben de başta şeritte gitmekte zorlanıyodum ama şimdi iyi. Zaten arabayı çalıştırmayı öğrendikten sonrası pratik sakın vazgrçmeyinŞimdi de çizgileri ayarlayamıyorum ya sıkıntı burda ay hep bir dert
Ne güzel ya öğrenmişsiniz önemli olan bu ben mala takılmıyorum cana zarar gelmesin
Benim yaşadığım küçük bir il ama İstanbul Emin’im zordur ben de tek çıkınca daha rahat olurum diye düşündüm tabi büyük şehir olsa cesaret edemezdimBen de senin gibiydim.
Eşim yanimdayken sorun olmuyordu.
Tecrübeyi uzun yolda kaptim ben diyebilirim.
Direksiyon hakimiyetim ve yola hakimiyetim bu şekilde duzeldi.
Eşimin ve benim memleketime ve İstanbul'a yakın illere giderken hep ben kullandim.
Her hafta sonu günde abartısız 6-7 saat araba kullandirirdi eşim.
Zamanla oturdu diyebilirim.
Öğrenir öğrenmez tek başıma asla çıkmadım çünkü burası İstanbul ve trafik malum.
Önce hakimiyeti oturt.
Kavşak dönüşleri özellikle rampalarda rahat kalkış ve geri kaydirmama.
Sollama yaparken dikkat edecegin hususlar, geri geri gitme, kaldirim parkı ve L park öncelikle bunlari bir güzelce saglamlastirmak lazım.
Ben mesela ufak çaplı kazalar yaptım ama hepsinden bir ders çıkardım ve bana tecrübe oldu.
Şimdi de maşallah artık tek başıma trafikteyim.
Gayet rahat ve kendimce iyi kullandığımı düşünüyorum
Şimdilik biraz daha düzeldim tabi pratik çok önemli kullana kullana öğreneceğim diye düşünüyorumBen de başta şeritte gitmekte zorlanıyodum ama şimdi iyi. Zaten arabayı çalıştırmayı öğrendikten sonrası pratik sakın vazgrçmeyin
Geçen sene bu günlerde tamda sizin yaşadıklarınızı yaşıyordum. Siz benden çok çok iyi durumdasınız emin olun... ilk derslerde park halindeki araçların yanından geçerken bile korkuyordum. 3.derste kaldırıma çıkmıştım...hemde çok fena...araç devrilebilirdi Allah korusun...her ders en az 3kez stop ettiriyordum... kursun ders saatini tamamladığımda sınava hazır değildim... 4 gün daha ders almıştım özel....çok şükür ilk sınavda geçtim...ama manuel araçla trafiğe çıkamadım...otomatik aldık...kendi işimi görecek kadar sürüyorum... çok iyiyim diyemem...park konusunda yardım istediğim oluyor...istanbulda park yeri bulmak sorun zaten...heryere girip çıkamıyorum. .. zorda kalınca iniyorum arabadan çevreden yardım istiyorum...inşallah bu konuları da aşarım....yani ben kullanıyorsam herkez kullanır...Evet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin
Kesinlikle kullanmak çok eğlenceli ama bu kadar zor olduğunu tahmin edemedim sanırım ve kendime gereksiz güvendim ya kendi işimi halledecek kadar kullansam yeterIlk uygulama egitiminde ehliyet alamadim. Topuklu ile sinava gidip pedallari hissedemiyorum diye ayakkabilari cikarmistim. :)
Sonra ozel ders aldim 10 saat falan. Bu arada ozel ders daha iyi, araba sahibi kisi ders verince arabasina zarar veriyorsunuz diye kizip azarlarsa sizde tedirginlige neden olabilir.
Sonra işe basladim ve Istanbul trafigi, altimdaki de sirket araci.
Her ay bi kaza yapiyordum :) tutanak yazilir ya bir tutanak gitmeden digerini gonderiyordum firmaya. Bi süre boyle gitti.
Simdi gozum kapali araba kullanabilirim, kamyon söförü gibiyim...
Zamanla, pratikle oluyor ve bi de sevmek lazim ben aracta hareket halinde olmayi ve manuel kullanmayi seviyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?