Araba kullanamama

Bana sevgiliyken eşim öğretmişti. Ehliyet için direksiyon kursunda hoca bikaç yanlısımı söyledi. Zaten sürebiliyordum fakat yanlış seyler yapıyormuşum. Debriyajla iniyorum bayırı falan. Oturmuş bende. Hoca tehlikeli bu falan dedi. Eşim böyle göstermişti bende kaldı diyince kocadan hoca olmaz demişti:):):) çok büyük bir şey degil Kızlar zamanla bisiklet gibi oluyoe dert etmeyin

Yani arabamı kullanıyoruz omu bizi kullanıyor noluyor anlamıyorum bende
Hani bundan zevk almak gerekmiyor muydu
Gerim gerim gerilip duruyorum bende
Sadece markete giderken seviyorum teknolojiyi
Trafik olmuyor ya
Markete gitmelere başlamışsın bence olmuş bu iş
Ben de geriliyorum ya bacaklarım ağrıyor gerçekten zevkli olmaya ne zaman başlayacak ki

O günden sonra eşimle çıkmadım derse kadar hocaya da dedim evet çalışabilirsin ama daha zaman var şimdi değil önce bazı şeyler otursun kafanda dedi
Bana da el freniyle kalkmayı öğreteyim dedi eşim mesela ama sınavda yasakmış

Markete gitmelere başlamışsın bence olmuş bu iş
Ben de geriliyorum ya bacaklarım ağrıyor gerçekten zevkli olmaya ne zaman başlayacak ki
Kız onu önceden de yapıyordum
Trafiğe de çok çıktım ben ama İstanbul da değil
Hemde bu arabayla değildi
Birde sanki çok profesyonelmişim gibi gittim pahalı bir araba aldım babamla eşime inat
Büyük bu İstanbul'da kullanamazsın diyip duruyorlar
Takmıyormuş gibi yapıyorum ama acayip etkilediler beni
Tamponu sürtsem ben demiştim dicek ikiside
Yan sanayi falan öğrenmem lazım

Evet sınavda yasak. Zaten el freniyle kalkmanı gerektirecek bir bayırda durdurmuyor seni. Ehliyetini al sonra eşin ögretir onu. Ben hiç gerek duymadım

Madem aldın minik bir araba alsaydın keşke parkı da kolay olurdu
Ay babalarla kocalar hiç mi sürtmüyor desinler boşver ben de eşime diyorum kendime arabayı sürtme park ederken hafif çarpma hakları tanıdım diye o da hemen ne diye kendini zarar vermeye şartlıyorsun diyor

Evet sınavda yasak. Zaten el freniyle kalkmanı gerektirecek bir bayırda durdurmuyor seni. Ehliyetini al sonra eşin ögretir onu. Ben hiç gerek duymadım
Onu eşim gösterdi de karışık geldi
Evet o bayır çok dik değil hatta bakınca bu mu ya arabayı arkaya kaçırtan yer falan diyorum

Sığamayız ki
buna da biraz zor sığıyoruz
2 çocuğum var da
Arabasıydı pusetiydi çantası oyuncağı
Aslında jip almadığıma dua etmeleri lazım

Sığamayız ki
buna da biraz zor sığıyoruz
2 çocuğum var da
Arabasıydı pusetiydi çantası oyuncağı
Aslında jip almadığıma dua etmeleri lazım
Çocuk olunca sığılmıuor ya cidden iyi yapmışsın onu bende bir çocuk var ama yine de sığamıyorum
Ve kızım olmasa ehliyete de heves etmezdim eşim getirir götürürdü ama şimdi lazım

Ben de senin gibiydim.
Eşim yanimdayken sorun olmuyordu.
Tecrübeyi uzun yolda kaptim ben diyebilirim.
Direksiyon hakimiyetim ve yola hakimiyetim bu şekilde duzeldi.
Eşimin ve benim memleketime ve İstanbul'a yakın illere giderken hep ben kullandim.
Her hafta sonu günde abartısız 6-7 saat araba kullandirirdi eşim.
Zamanla oturdu diyebilirim.
Öğrenir öğrenmez tek başıma asla çıkmadım çünkü burası İstanbul ve trafik malum.
Önce hakimiyeti oturt.
Kavşak dönüşleri özellikle rampalarda rahat kalkış ve geri kaydirmama.
Sollama yaparken dikkat edecegin hususlar, geri geri gitme, kaldirim parkı ve L park öncelikle bunlari bir güzelce saglamlastirmak lazım.
Ben mesela ufak çaplı kazalar yaptım ama hepsinden bir ders çıkardım ve bana tecrübe oldu.
Şimdi de maşallah artık tek başıma trafikteyim.
Gayet rahat ve kendimce iyi kullandığımı düşünüyorum

Şimdi de çizgileri ayarlayamıyorum ya sıkıntı burda ay hep bir dert
Ne güzel ya öğrenmişsiniz önemli olan bu ben mala takılmıyorum cana zarar gelmesin
Ben de başta şeritte gitmekte zorlanıyodum ama şimdi iyi. Zaten arabayı çalıştırmayı öğrendikten sonrası pratik sakın vazgrçmeyin

Benim yaşadığım küçük bir il ama İstanbul Emin’im zordur ben de tek çıkınca daha rahat olurum diye düşündüm tabi büyük şehir olsa cesaret edemezdim
Direksiyon hakimiyet evet bende biraz sıkıntı ama zamanla olacağına inanamıyorum her şeyin tabi önce ehliyet
Mesela ben eşime ben virajlı yolda kullanamam falan diyorum o da madem öğreneceksin tam öğren diyor

Ben de başta şeritte gitmekte zorlanıyodum ama şimdi iyi. Zaten arabayı çalıştırmayı öğrendikten sonrası pratik sakın vazgrçmeyin
Şimdilik biraz daha düzeldim tabi pratik çok önemli kullana kullana öğreneceğim diye düşünüyorum

Ilk uygulama egitiminde ehliyet alamadim. Topuklu ile sinava gidip pedallari hissedemiyorum diye ayakkabilari cikarmistim. :)

Sonra ozel ders aldim 10 saat falan. Bu arada ozel ders daha iyi, araba sahibi kisi ders verince arabasina zarar veriyorsunuz diye kizip azarlarsa sizde tedirginlige neden olabilir.

Sonra işe basladim ve Istanbul trafigi, altimdaki de sirket araci.

Her ay bi kaza yapiyordum :) tutanak yazilir ya bir tutanak gitmeden digerini gonderiyordum firmaya. Bi süre boyle gitti.

Simdi gozum kapali araba kullanabilirim, kamyon söförü gibiyim...

Zamanla, pratikle oluyor ve bi de sevmek lazim ben aracta hareket halinde olmayi ve manuel kullanmayi seviyorum.

Liseden beriaraba delisiyim erkek çocukları gibi araba kaçırmışlığım bile var. 6 yıl önce ehliyet aldım aktif kullanmaya başladım cok dik rampalarda hala zorlanırım ama ben şunu fark ettim ki panik yaptığımda rampalarda aniden gaza basmak arabayi tabiri caizse bağırtıyor. Is debriyaj gaz dengesini kurmakta bitiyor terazi misali dengelerseniz sorun çözülür. Hiçbirimiz anne karnında öğrenmiyoruz. Kazasız belasız gidip geldikçe güveniniz de artacaktır. Kalabalık trafikte nasıl soğuk terler dökerdim. Simdi gece yolculuğunda eşim uyur ben kullanırım. Kalabalık tenha düz rampa fark etmez. Eminim siz de rahatlayacaksınız pes etmeyin.

Ben ehliyetimi alalı neredeyse 7 yıl olmuştu ve zar zor aldım direksiyon derslerim berbattı tamamen kafamı karıştıran şey vitesti yola konsantre olamıyordum bende vazgeçtim sonunda dedim herkes araba sürücek diye bişey yok demekki ben yapamıyorum bu işi. Ama sonra eşimle tanıştık o da tam tersi çok düşkündür arabalara ileri sürüş teknikleri bilir dedi ben sana öğretirim açıkçası başta korktum yapamam ya da bıkar kızar bana bende sinirlenirim hevesim kaçar diye ama hiçte öyle olmadı manuel araba kullanamayacağımı söylediğimde otomatik bir araba aldım ve hiç birleyen bilmeden direksiyona geçtim 3 gün çalıştık eşimle çok sakin davrandı en kötü ne yapabilirsin sanki arabayı vurursun en fazla yaptırırız olur biter dedi bana o gücü verdi 4. Gün ben trafiğe çıktım 10 gün sonunda uzun yola gittik ve ben kullandım. Açıkçası ben yaptıysam herkes yapar merak etme ama kimden ders aldığın çok önemli insanı stres yapan o oluyor ha birde şehirler arası yolda keskin virajlara girerken o viraj beni yutuyor gibi geliyordu sık pratik yaptığınızda kendinize güveninizde geliyor emin olun

Geçen sene bu günlerde tamda sizin yaşadıklarınızı yaşıyordum. Siz benden çok çok iyi durumdasınız emin olun... ilk derslerde park halindeki araçların yanından geçerken bile korkuyordum. 3.derste kaldırıma çıkmıştım...hemde çok fena...araç devrilebilirdi Allah korusun...her ders en az 3kez stop ettiriyordum... kursun ders saatini tamamladığımda sınava hazır değildim... 4 gün daha ders almıştım özel....çok şükür ilk sınavda geçtim...ama manuel araçla trafiğe çıkamadım...otomatik aldık...kendi işimi görecek kadar sürüyorum... çok iyiyim diyemem...park konusunda yardım istediğim oluyor...istanbulda park yeri bulmak sorun zaten...heryere girip çıkamıyorum. .. zorda kalınca iniyorum arabadan çevreden yardım istiyorum...inşallah bu konuları da aşarım....yani ben kullanıyorsam herkez kullanır...

Kesinlikle kullanmak çok eğlenceli ama bu kadar zor olduğunu tahmin edemedim sanırım ve kendime gereksiz güvendim ya kendi işimi halledecek kadar kullansam yeter
Ya ne güzel öğrenmişsibiz Vites beni de çok germiyor artık ya ama hep gaza da basıyorum yanlışlıkla vites değiştirirken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…