Bence de dikkatsizlik ve kendine gereksiz güven bana bir şey olmaz mantığıEhliyetimi 2 yil önce aldim sadece kursta araba kullanmıştım.2 sene sonra ilk kez gectigimiz ay 1 hafta pratik yaptim.Sakin kaldiginiz surece her sey cok basit.Araba kiraladim ve memleketimden yasadigim sehre gittim.5 saat yol yaptim.
Şehir disi cok daha kolay.Ilk basta biraz korktum ama kullanamamaktan degil biz ne kadar iyi kullansakta etrafimizda maganda çok.
-Şehir disinda gayet sakindim hatasiz sollamalarla tir bile solluyordum.Özgüvenim yerine gelince kontrollu bir sekilde hizda yaptim.2 hafta boyunca ilce disina ciktim, trafikte pratik yaptim.Yani kisacasi tamamen pratige bagli.
Aman panik yapiyorsan cikma diyenlere sakin bakmayin.Trafik kazalari acemilikten degil dikkatsizlikten oluyor.Ilk baslarda kötu surebilirsiniz ama acil durumda sakin kalip frene basabiliyorsaniz sıkıntı yok.Bol bol pratik yapin trafiksiz yollarda yalniz cikin deneyin.Sonra alisacaksiniz.
Buraya yazınca biraz daha cesaretlendim önemli olan rahatlık ve soğukkanlı olma olayı herhalde bakalım bir dahaki derste nasıl olacağımben kendim kırdım kendim yaptim. Kesilikle almanızı öneririm
Kendi arabamız var ama ona da eşimle biniyorum ve kızımla o zaman panik artıyor iki ders yaptık daha biz deBende sendenim canım çok paniğimdir hafta sonu da sınav var, çalıştığım için haftada 1 gün hocayla çalışabildim sadece, vaktin varsa hergün sürmeye bak pratik çok önemli, bakalım biz napcaz sınavda inşl iyi hocalar denk gelir
Kendi arabamız var ama ona da eşimle biniyorum ve kızımla o zaman panik artıyor iki ders yaptık daha biz de
İnşallah geçersin ya
Ben kadar kötü değilsindir eminim:)
Çok geriliyorum istemsizce yani KPSS’de bile bu kadar gerilmedim oysa ki heyecan hata getiriyor farkındayım
Cesaretim kırılıyor evet çünkü zaten yapamadığıma üzülüyorum bir de böyle olumsuz şeyler beni daha da aşağı çekiyor
Babam da çok iyi kullanır mesela ama ilk yalnız çıkışında duvara çarpmış geri geri çıkarken ve babama arabayı öğreten dayımdır ama dayım şehirler arası gidemez babam gider çünkü babam daha çok araba kullanmış
Bir de şey diyorlar yanında kimse yokken daha güzel kullanırsın biri olunca panik oluyorsun diyorlar
TakipteyimEvet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin
Hocam bağırmıyor ama bence sinir oluyor çok da takmıyorum çünkü o gerilince hata bana geçiyor hata yapıyorumDaha önce kullandım ama kurstaki kadar öğretici olmuyor sadece Düz yolda sürdüm ama direksiyon hakimiyetim vardı, birazda kendimize güvenmemiz gerekiyor yapıcam diye, benim ilk hocam bağırıyordu bu ne ya dedim azıcık hevesim vardı bu hoca yüzünden kaçıramam dedim hocamı değiştirdim, çok şükür şimdiki hocam çok iyi, hatta geçende park yaparken arabadan indi kendin yapacaksın ben dışarıdan müdahale edicem dedi, nasıl yaparım dedim ama yaptım bi şekilde kendimize güvenmeliyiz, 1. Ye olmadı mı 2. Ye olmadı 3. Ye pes etmek yok.
Ne bu el freni merakı erkeklerde yaEvet tek başına kısa mesafe gitmek daha iyi..
Ben eşimle kullanamıyorum mesela. Vitese ve el frenine çok müdahale ediyor. Mutlaka tartışıyoruz..
Açıkçası ilk sınav için kendime güvenmiyorum ben de ama napayım çok da takmıyorum belki bir sürpriz olur geçerimBen ilk kullandığım zaman el frenini çekmeyi unutuyordum bu araba niye gitmiyor diyordum.Ayrıca ilk girdiğim direksiyon sınavından kaldım o yüZden üzülmeyin zamanla geçecektir alışacaksınız
İşte allahtan ben şurdan dön gel zamanında ehliyet aldım şuan belki de alamazdım bilemiyorum çok zorlaştı çünkü.Kalabilirsiniz hiç sıkıntı yok ben 3 defa stop ettirmiştim arabayı ve benim sürücü kursunda kalan tek kişi bendimAçıkçası ilk sınav için kendime güvenmiyorum ben de ama napayım çok da takmıyorum belki bir sürpriz olur geçerim
Önceden şurdan dön gel deyip geçiriyorlarmış şimdi o basitçe alanlar bizi beğenmiyor
Yani kendime bir defa kalma hakkı tanıdımİşte allahtan ben şurdan dön gel zamanında ehliyet aldım şuan belki de alamazdım bilemiyorum çok zorlaştı çünkü.Kalabilirsiniz hiç sıkıntı yok ben 3 defa stop ettirmiştim arabayı ve benim sürücü kursunda kalan tek kişi bendim.Bu durumu aşmak için tek başınıza araba sürün böylece kendinize özgüveniniz artar başkasının yanında herşeye dikkat etmekten iki kat yorulursunuz.Ben hep tek çıkardım
Otomatik alma ihtimalim yokben çözümü otomatik araba ile çözdüm
gerçi hala trafik korkum var benimde yenemediğim tek konu bu
halbuki tek başıma kaç kere trafiğe de çıktım hala ilk günkü gibi panik oluyorum
Sıkıntı yapma alısırsın yapa yapa. Kendinde kendi arabaniz varsa eger rampada biyerde pratik yap sinava girmeden once.Kayması değil benim direkt stop edip kayıyor
Odaklanma sıkıntım var ay şöyle ay böyle derken bir de ayna el ayak falan hepsini aynı anda yapamıyorum ya neden böyle oldum bilmiyorum oysa ki ilk çok inanmıştım
Otomatik alma ihtimalim yok
Ehliyet alsam önce bi
Aslında temkinli olmak güzel de paniğin haya yaptırmasından korkuyorum
Kaç yıldır kullanıyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?