Araba kullanamama

Koordinasyon bende de eksik ya yola bakmayı unutuyorum falan

Siz anne karnında öğrendiğiniz sanırım hamileymişsiniz de çocuğunuza da öğretin şimdiden :)
Siz bildiğiniz için basit evet ben bilmediğim için zor
Hiçbir canlıya zarar vermedikten sonra 40la giderim ne olmuş önemli olan Can güvenliği

Allah kolaylık versin, biraz, cesaret, biraz sakinlik gerisi çorap söküğü gibi gelir hiç korkmayın kimse annesinin karnında öğrenmedi.

2 sene önce girdim sınava. Direksiyon dersleri artık daha detaylı veriliyor merak etme.
Her ders aynı güzergâhta 5 tur atardık. Ki bildiğin kavşaklı ışıklı işlek trafikte. Kaç defa debriyajı unuttum hoca tuttu stop etmedi bilmiyorum.
3 çeşit park öğretiliyor. Önemli olan pratikse hocalar veriyor o pratiği..

İlk direksiyon sınavımda çok kötüydüm. Hem hastaydım hem de gerildim.
İkinci sınavdan sonra 1 ders daha gördüm ve iyi bir dereceyle geçtim.

anne karnında öğrenmedim ama bu kadar da korkulacak bır durum yok
40 la gidilmez işte ben de bunu diyorum
otoyolda 40 la diğer aracları ve kendı canınızı tehlıkeye atarsınız

Kesinlikle öyle.
Direksiyon dersi görürken pratik yapmak için babamın arabasıyka çalışayım dedim. Eşim ve babam yanımdaydı.
Derste rahat olan ben arabayı düz yolda stop ettirdim.
Resmen vitese ve el frenine müdahale ettiler :)
Direksiyon hocalarına da boşuna hoca denmiyor sonuçta :))

Araba doğası gereği geriye kaçabilir. Ben de bazen kaydırıyorum. El freni kullanıyorum çok dik yokuşlarda. Bu kadar korkmayın.

Almayın ehliyet falan
Panik durumunuz var soguk kanlı olamıyorsunuz araba kullanmak icin gercekten olması gereken özellik
yarın öbür gün karsınıza ani bir insan bir araba ne bileyim bir bisikletli cıktıgında refleksleriniz ne sekilde tepki vericek

Allah kolaylık versin, biraz, cesaret, biraz sakinlik gerisi çorap söküğü gibi gelir hiç korkmayın kimse annesinin karnında öğrenmedi.
Yani tabi ki zaten heyecanımı bilgi ve pratik eksikliğine bağlıyorum
Bir de eşimle çalışırken arabada közümde vardı o yüzden de yapamadım

Biz de direkt güzergahla başladık bizim de kavşaklı şeritli her şey var böylesi daha iyi belki ama bu beni bazen panik de yapıyor
Parka geçmedik henüz

Siz
anne karnında öğrenmedim ama bu kadar da korkulacak bır durum yok
40 la gidilmez işte ben de bunu diyorum
otoyolda 40 la diğer aracları ve kendı canınızı tehlıkeye atarsınız
Siz bildiğiniz için normal geliyor işte ben de bunu anlamıyorum insanlar kendi başardıkları şeylerle başkalarını aşağılanaktan hoşlanıyor gerçekten
Korkulacak bir şey size göre yok bana göre var
Ya geçsin gitsin herkes beni ne olacak demek istediğim bu otobanda kırkla gidilmeyeceğini biliyorum zaten

Araba doğası gereği geriye kaçabilir. Ben de bazen kaydırıyorum. El freni kullanıyorum çok dik yokuşlarda. Bu kadar korkmayın.
Eşim de öyle öğreteyim dedi ama puan kırılıyor dediler yukarıda yani evet kaçması sorun değil birine zarar verebilme ihtimali korkutuyor

Evet cesaret ve dikkat sart haklisiniz.
Motor yazilisindan 100 almistim ama direksiyonun basina gecince sanki arabayi sirtima yukluyorlar da sirtimda tasiyorum gibiydim.
Herkes yapiyor biz de yapabiliriz; akan trafigin bir parcasi oldugunu bilip, dikkatlice kendine guvenerek sogukkanli ve kurallara uyarak kullabdiktan sonra Allahin izniyle yapilamayacak bir sey degil.

Pardon beni gördünüz mü de teşhis koydunuz ?
Ben yukarıda beni gaza getirin biraz dedim moralimi bozun demedim
Bunca insan yaparsın biz de öyleydik dediği halde diğer bayan ve sadece siz böyle heves kırıcısınız niye acaba ?

Evet kesi
Evet kesinlikle öyle tabi kullandıkça azalır korku yani yemek yapmak gibi yaptıkça hızlanırsın ve püf noktalarını bilirsin ya
Ben de 96 aldım
Ama dediğiniz gibi bir oturuyorum kendimi sıkmaktan kolum bacağım ağrıyor sanki yük bana

düşünür ama mesela kaldırıma sürtmek park ederken hafif çarpmak falan bunlara ben de olabilir gözüyle bakıyorum :)
Bunları az mı yaptık biz Elbet ki acemi birinin yapabileceği şeyler. Özellikle park ederken.

Ben nasıl öğrendiğimi yazayım size. Bu tür durumlarda çok fazla heyecan yapan biriyimdir. Ehliyeti bir şekilde geçtim ama araba kullanmaya cesaretim yoktu. Daha sonra erkek arkadaşımla boş bir yerde çalışarak korkumu yendim. O çalışma da en az 1 ay sürmüştür yani. İstop mu etmedim, kalkısta gaza fazla mı basmadım, frene sert basıp kafaları mı ucurmadım neler neler yaptım ama bir süre sonra artık arabanın benim kontrolume gectigini hissettim.

Daha sonra hafiften sabah saatlerinde trafiğe çıktım. Cidden trafik ile ehliyet kursundaki sürüş çok çok farklı. Şehir içinde maksimum 3. viteste gidersiniz. Bu da 50-60 arası anca yapar, frene hafif dokundugunuzda bile bu hızlarda kolayca durabilirsiniz. Bu sebeple korkmayın, heyecan yapmamaya calısın. En kotu durumda ayagınızın altında frenin olduğunu unutmayın.

Korkularınızı da üstüne giderek yenersiniz. Mesela bir sabah arabayı alın ve 15 dakika da olsa 2 tur atıp geri dönün. Böyle böyle yavaştan alışırsınız.

Simdi mi? Simdi istediğim arabayı aldım ve istediğim her yere gidiyorum. Araba kullanmak tecrübe işidir. Bir anda herkes kullanabiliseydi zaten tecrübe diye bir şey olmazdı.

Bir de herkes manuel kullanacak diye bir şey yok. Bir arkadaşım da böyleydi. Ehliyeti aldıktan sonra direkt otomatik araba aldı. Şu an rahat rahat sürüyor. Özellikle İstanbul gibi yerlerde manuel araç çok zahmet işi.

Hepinize başarılar, umarım güzel haberlerinizi alırız :)

Diğer bayan kim veya kimler destek olmus okumadım ki banane
Konu acıyorsanız her türlü yorumu duymaya hazır olmanız lazım ben ilk konuyu okuduguma yazdıklarınıza yorum yapıyorum
Kendiniz demişsiniz panik oluyorum diye korkuyorum diye
Malesef ki haberler acemi şöförlerle dolu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…