Çok teşekkürler büyük şehirde yaşamıyorum benim gitmem gereken yer iş yeri o da öyle zor bir yol değil zatenBunları az mı yaptık bizElbet ki acemi birinin yapabileceği şeyler. Özellikle park ederken.
Ben nasıl öğrendiğimi yazayım size. Bu tür durumlarda çok fazla heyecan yapan biriyimdir. Ehliyeti bir şekilde geçtim ama araba kullanmaya cesaretim yoktu. Daha sonra erkek arkadaşımla boş bir yerde çalışarak korkumu yendim. O çalışma da en az 1 ay sürmüştür yani. İstop mu etmedim, kalkısta gaza fazla mı basmadım, frene sert basıp kafaları mı ucurmadım neler neler yaptım ama bir süre sonra artık arabanın benim kontrolume gectigini hissettim.
Daha sonra hafiften sabah saatlerinde trafiğe çıktım. Cidden trafik ile ehliyet kursundaki sürüş çok çok farklı. Şehir içinde maksimum 3. viteste gidersiniz. Bu da 50-60 arası anca yapar, frene hafif dokundugunuzda bile bu hızlarda kolayca durabilirsiniz. Bu sebeple korkmayın, heyecan yapmamaya calısın. En kotu durumda ayagınızın altında frenin olduğunu unutmayın.
Korkularınızı da üstüne giderek yenersiniz. Mesela bir sabah arabayı alın ve 15 dakika da olsa 2 tur atıp geri dönün. Böyle böyle yavaştan alışırsınız.
Simdi mi? Simdi istediğim arabayı aldım ve istediğim her yere gidiyorum. Araba kullanmak tecrübe işidir. Bir anda herkes kullanabiliseydi zaten tecrübe diye bir şey olmazdı.
Bir de herkes manuel kullanacak diye bir şey yok. Bir arkadaşım da böyleydi. Ehliyeti aldıktan sonra direkt otomatik araba aldı. Şu an rahat rahat sürüyor. Özellikle İstanbul gibi yerlerde manuel araç çok zahmet işi.
Hepinize başarılar, umarım güzel haberlerinizi alırız :)
Siz felaket tellalı mısınız ya ?Diğer bayan kim veya kimler destek olmus okumadım ki banane
Konu acıyorsanız her türlü yorumu duymaya hazır olmanız lazım ben ilk konuyu okuduguma yazdıklarınıza yorum yapıyorum
Kendiniz demişsiniz panik oluyorum diye korkuyorum diye
Malesef ki haberler acemi şöförlerle dolu
yapabilirsin..Evet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin
Biz de direkt güzergahla başladık bizim de kavşaklı şeritli her şey var böylesi daha iyi belki ama bu beni bazen panik de yapıyor
Parka geçmedik henüz
Siz felaket tellalı mısınız ya ?
Haberler acemi şoför değil kendini usta şoför zannedip artistlik yapanlarla dolu
Kötü yoruma açık olmamak değil direkt moral bozuyorsunuz
İnşallah yapacağım başka yol yok gibiyapabilirsin..
yapacaksın..
yapanların senden fazlasını bulabilirsen gitme !!!
Kesinlikle böyle düşünüyorum ben deBu konuda katılmıyorum. Acemiler, acemi oldukları için 3 4 kat daha direksiyona yapışarak, dikkatli sürmeye çalışır. Eğer fren yerine gaza basmayı karıştırmazsa öyle büyük kazalara imza atmazlar.
Genelde kendini usta görüp de kuralları ihlal edenlerden böyle kazalar duyuyoruz.
Hiç inatçı bir yapım yok ama yapamayacağım bir şey olduğunu düşünmedim lakin cesaretim kırıldıben bi inat uğruna almıştım.
sana da öneririm
Bunu söylüyorum ona ama o önce traktör öğrenmiş mekanik olarak aynı sanırım o yüzden araba öğrenmek zor gelmemiş nihayetinde biz kadar duygusal da değiller o yüzden daha pratikler kabul.Zamanla pratik yaptıkça olacak bir şey bu.
Nihayetinde erkek çocuklar gibi 16-17 yaşında direksiyona oturtulmadık. Yaş ne kadar ileri olursa cesaret o kadar az oluyor.
Eşinin cesaretini kırmasına izin verme. Sonuçta o da bir zamanlar acemiydi. Bunun için empati yapmalı..
ben kendim kırdım kendim yaptim. Kesilikle almanızı öneririmHiç inatçı bir yapım yok ama yapamayacağım bir şey olduğunu düşünmedim lakin cesaretim kırıldı
Çok geriliyorum istemsizce yani KPSS’de bile bu kadar gerilmedim oysa ki heyecan hata getiriyor farkındayımBoşver 1-2 kişinin aşağılamasıyla cesaretin kırılmasın. Trafikte de çok var böyleleri.
5-10 saniye bekleyemeyip hemen öndekini sollama çabasında olurlar.
Sokak arasında parketmeye uğraşan sürücüyü bekleyemeyip, karşıdan gelecek olan aracı düşünmeden bütün trafiği kilit edenler vs..
Ben direksiyon sınavındayken kabak gibi sürücü adayı yazarken denyonun biri bana makas atıyordu. Değişik bir tatmin duygusu..
Hız yapıp direksiyon hakimiyetini kaybedip kaza yapanlar da kesin acemilerdir zaten :)
Benim her konuda mottom şudur; Kimler başarıyor benim onlardan neyim eksik? Yani işin doğrusu "ne gerizekalılar kullanıyor ben mi yapamayacağım?' diyeceksin kendine..
Ablam 2-3 senedir yalnız trafiğe çıkıyor ama daha yeni rahat kullanmaya ve uzun mesafe gitmeye başladı.
Eşimi babası 16 yaşında direksiyona oturtmuş telefon kulübesine çarpmış :) Şimdi usta şoför..
Bunun tek yolu bol bol pratik. Kimse cesaretini kıramasın. Çok gerilirsen hata yaparsın. Kaslarını gevşet ki reflekslerin de rahat çalışsın..
Çarpışan arabaları kaldırıyorum ama normal arabada sıkıntı var :)Ben çarpışan arabaları bile kaldıramıyordum. Mantığını algılayamıyordum hiçbir şekilde. Ehliyeti aldığım günden beri aktif olarak trafikteyim. Babam hariç herkes de şöförlüğümü beğenir.
Panik yapmayın ve sınavı geçene kadar aynı arabada çalışın ve sınava da o arabayla girin.
Bu eşler neden böyle ya aslında onlara da rahatlık uzun yolda dinlenir işteHiç kimseden ders almadan sadece kursta öğrendim ben yaptıysam sen hayli hayli yaparsın ..
Ve benim eşim boşuna para verme ..
Öğrenemezsin diyordu .
Yapamazsın diyordu ..
Şuanda ondan iyi kullanıyorum uzun yolda bana veriyor .
İşe gidecek kadar öğrensem yeter mesela avm evime on dk ama ben eşimin beni oraya götürmesini beklemek istemiyorum kendim gidip geleyim istiyorumKocasının arabasını hıc trafık tecrubesı olmadan alıp kacırmayı dusunen bı uye daha vardı. Ona da onun yanlıs oldugu fıkrını soylemıstık kk olarak. Ama bu durum tamamen farklı. Zaten pratık alıyor konu sahıbı sınavı gececek belkı de. Kımse annesının karnında ogrenmıyor. Herkesın herseye yetenegı eğilimi olacak dıye de bır sey yok. Bırı arabayı cok ıyı kullanır bırı bısıklet dahi kullanamaz bırı resımde ıyıdır vs. Aman bebek ısı nesını ogrenemedın bılmem ne dıyenlere de kulak asma. Pratıgı arttırarak en azından kendını sehır ıcınde gezdırecek kadar ogren sonra gerısı zamanla oturuyo zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?