Araba kullanamama

Çok teşekkürler büyük şehirde yaşamıyorum benim gitmem gereken yer iş yeri o da öyle zor bir yol değil zaten
Aslında kendime güveniyordum ama nedense güvenim azaldı yapamadıkları oysa yapamamak da normal yani ama işte umutsuzluğa kapıldım
Dediklerinizi ben de yapıyorum şu an
Ehliyet alırsam yavaş yavaş marketlere falan gitmeyi düşünüyorum zaten ama ah bir alsam

Siz felaket tellalı mısınız ya ?
Haberler acemi şoför değil kendini usta şoför zannedip artistlik yapanlarla dolu
Kötü yoruma açık olmamak değil direkt moral bozuyorsunuz

yapabilirsin..
yapacaksın..
yapanların senden fazlasını bulabilirsen gitme !!!

Bu konuda katılmıyorum. Acemiler, acemi oldukları için 3 4 kat daha direksiyona yapışarak, dikkatli sürmeye çalışır. Eğer fren yerine gaza basmayı karıştırmazsa öyle büyük kazalara imza atmazlar.

Genelde kendini usta görüp de kuralları ihlal edenlerden böyle kazalar duyuyoruz.

Biz de direkt güzergahla başladık bizim de kavşaklı şeritli her şey var böylesi daha iyi belki ama bu beni bazen panik de yapıyor
Parka geçmedik henüz

Zamanla pratik yaptıkça olacak bir şey bu.
Nihayetinde erkek çocuklar gibi 16-17 yaşında direksiyona oturtulmadık. Yaş ne kadar ileri olursa cesaret o kadar az oluyor.
Eşinin cesaretini kırmasına izin verme. Sonuçta o da bir zamanlar acemiydi. Bunun için empati yapmalı..

Siz felaket tellalı mısınız ya ?
Haberler acemi şoför değil kendini usta şoför zannedip artistlik yapanlarla dolu
Kötü yoruma açık olmamak değil direkt moral bozuyorsunuz

Boşver 1-2 kişinin aşağılamasıyla cesaretin kırılmasın. Trafikte de çok var böyleleri.
5-10 saniye bekleyemeyip hemen öndekini sollama çabasında olurlar.
Sokak arasında parketmeye uğraşan sürücüyü bekleyemeyip, karşıdan gelecek olan aracı düşünmeden bütün trafiği kilit edenler vs..

Ben direksiyon sınavındayken kabak gibi sürücü adayı yazarken denyonun biri bana makas atıyordu. Değişik bir tatmin duygusu..

Hız yapıp direksiyon hakimiyetini kaybedip kaza yapanlar da kesin acemilerdir zaten :)

Benim her konuda mottom şudur; Kimler başarıyor benim onlardan neyim eksik? Yani işin doğrusu "ne gerizekalılar kullanıyor ben mi yapamayacağım?' diyeceksin kendine..

Ablam 2-3 senedir yalnız trafiğe çıkıyor ama daha yeni rahat kullanmaya ve uzun mesafe gitmeye başladı.
Eşimi babası 16 yaşında direksiyona oturtmuş telefon kulübesine çarpmış :) Şimdi usta şoför..

Bunun tek yolu bol bol pratik. Kimse cesaretini kıramasın. Çok gerilirsen hata yaparsın. Kaslarını gevşet ki reflekslerin de rahat çalışsın..

Ben çarpışan arabaları bile kaldıramıyordum. Mantığını algılayamıyordum hiçbir şekilde. Ehliyeti aldığım günden beri aktif olarak trafikteyim. Babam hariç herkes de şöförlüğümü beğenir.
Panik yapmayın ve sınavı geçene kadar aynı arabada çalışın ve sınava da o arabayla girin.

Hiç kimseden ders almadan sadece kursta öğrendim ben yaptıysam sen hayli hayli yaparsın ..
Ve benim eşim boşuna para verme ..
Öğrenemezsin diyordu .
Yapamazsın diyordu ..
Şuanda ondan iyi kullanıyorum uzun yolda bana veriyor .

Kocasının arabasını hıc trafık tecrubesı olmadan alıp kacırmayı dusunen bı uye daha vardı. Ona da onun yanlıs oldugu fıkrını soylemıstık kk olarak. Ama bu durum tamamen farklı. Zaten pratık alıyor konu sahıbı sınavı gececek belkı de. Kımse annesının karnında ogrenmıyor. Herkesın herseye yetenegı eğilimi olacak dıye de bır sey yok. Bırı arabayı cok ıyı kullanır bırı bısıklet dahi kullanamaz bırı resımde ıyıdır vs. Aman bebek ısı nesını ogrenemedın bılmem ne dıyenlere de kulak asma. Pratıgı arttırarak en azından kendını sehır ıcınde gezdırecek kadar ogren sonra gerısı zamanla oturuyo zaten

Ehliyetimi 2 yil önce aldim sadece kursta araba kullanmıştım.2 sene sonra ilk kez gectigimiz ay 1 hafta pratik yaptim.Sakin kaldiginiz surece her sey cok basit.Araba kiraladim ve memleketimden yasadigim sehre gittim.5 saat yol yaptim.
Şehir disi cok daha kolay.Ilk basta biraz korktum ama kullanamamaktan degil biz ne kadar iyi kullansakta etrafimizda maganda çok.
-Şehir disinda gayet sakindim hatasiz sollamalarla tir bile solluyordum. Özgüvenim yerine gelince kontrollu bir sekilde hizda yaptim.2 hafta boyunca ilce disina ciktim, trafikte pratik yaptim.Yani kisacasi tamamen pratige bagli.

Aman panik yapiyorsan cikma diyenlere sakin bakmayin.Trafik kazalari acemilikten degil dikkatsizlikten oluyor.Ilk baslarda kötu surebilirsiniz ama acil durumda sakin kalip frene basabiliyorsaniz sıkıntı yok.Bol bol pratik yapin trafiksiz yollarda yalniz cikin deneyin.Sonra alisacaksiniz.

Kesinlikle böyle düşünüyorum ben de
Kendini usta zannedip hata yapanlar yüzünden tüm kazalar , hatalı sollamalar hız sınırı ihlalleri falan

Bunu söylüyorum ona ama o önce traktör öğrenmiş mekanik olarak aynı sanırım o yüzden araba öğrenmek zor gelmemiş nihayetinde biz kadar duygusal da değiller o yüzden daha pratikler kabul.
Haklısınız erkek çocukları çok küçük yaşta başlıyor bu işe yine tecrübe noktası
Mesela benim kız kardeşim 18 yaşında ve kullanıyor babamdan öğrendi ama soğukkanlı

Çok geriliyorum istemsizce yani KPSS’de bile bu kadar gerilmedim oysa ki heyecan hata getiriyor farkındayım
Cesaretim kırılıyor evet çünkü zaten yapamadığıma üzülüyorum bir de böyle olumsuz şeyler beni daha da aşağı çekiyor
Babam da çok iyi kullanır mesela ama ilk yalnız çıkışında duvara çarpmış geri geri çıkarken ve babama arabayı öğreten dayımdır ama dayım şehirler arası gidemez babam gider çünkü babam daha çok araba kullanmış
Bir de şey diyorlar yanında kimse yokken daha güzel kullanırsın biri olunca panik oluyorsun diyorlar

Çarpışan arabaları kaldırıyorum ama normal arabada sıkıntı var :)
Aktif kullanmak da çok iyi şoförlüğü geliştirmek önemli işte ne kadar kullandın o kadar iyisin
Ben de alırsam eğer çıkmayı düşünüyorum trafiğe

Bu eşler neden böyle ya aslında onlara da rahatlık uzun yolda dinlenir işte
Ben daha önce arada düz yolda denerdim tabi birden trafik görünce afalladım sanırım

İşe gidecek kadar öğrensem yeter mesela avm evime on dk ama ben eşimin beni oraya götürmesini beklemek istemiyorum kendim gidip geleyim istiyorum
Yani ben mükemmel olma çabasında değilim dediğiniz gibi kendimi idare edeyim yeter bana
O da deli cesaretiymiş hiç bilmeden çıkmak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…