Araba mevzusu

rayiham

kaf dağının ardındaki prenses'idim hani..
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
427
588
303
Hanımlar iyi akşamlar diliyorum öncelikle;
Size danısmak istediğim konuya gelince ,
Biz eşimle birlikte çalisiyoruz yani kendi dükkanimız var. Bu sene araba almak için biraz para biriktirdik. Ve niheyet paramiz birikince bir tane begendik ikinci el almaya karar verdik.
Alacagimiz araba yaşadigimiz şehirden oldukça uzak bir ilde. Geçtigimiz haftasonu yakin bir akrabamizin dugunu vardi o yuzden ailem bende kalmak icin geldiler iki gunlugune o da o ile araba almaya gitti. Ben yol cok uzak olacagi icin sen al zaten netten begendik dedim. Neyse ucak biletini aldi. Iki saat sonra babasina da bilet almis is yerinde. Yol uzak oldugu icin gece yolculugunda arabayla donerken arkadaslik yapacak herhalde dedim.
Ertesi gun geldiginde arabayi getirdi. Hayirli olsun falan derken o cok yorgundu uyudu bizde dugune katildik. Döndüğümde ruhtasi masanin uzerine birakmis. Baktim ki arabayi babasinin üzerine almis. Şok oldum. Hic bir sekilde konusu geçmedi. Bana bununla ilgili en ufak birşey soylemedi. Morelim cok bozulunca ablam da farketti soylemek zorunda kaldim o da çok bozuldu.
O gun misafirlerin yaninda tartismamak icin sustum. Aksam da isten dolayi şehir disina cikti. Konusamadim. Zaten bir kaç şey icin limoniydik. Telde de cok az konustugumuz icin yuz yuze sormak istedim . Aklima geldikce deli oluyorum.
Nasil konusayim ne diyeyim onu da bilemiyorum. Artik o kadar yorgunum ki her yanlisini duzeltmeye çalismaktan. Siz olsaniz ne yapardiniz. Ya da normal mi ben mi abartiyorum
Uzun oldu özur diliyorum. Şimdiden tesekkurler.

Niye babasinin uzerine yaptigini sorun tabiki de mantikli aciklamasi yoksa kendi uzerine almasini soyleyin ya da sizin uzerinize yapsin.

Hanımlar iyi akşamlar diliyorum öncelikle;
Size danısmak istediğim konuya gelince ,
Biz eşimle birlikte çalisiyoruz yani kendi dükkanimız var. Bu sene araba almak için biraz para biriktirdik. Ve niheyet paramiz birikince bir tane begendik ikinci el almaya karar verdik.
Alacagimiz araba yaşadigimiz şehirden oldukça uzak bir ilde. Geçtigimiz haftasonu yakin bir akrabamizin dugunu vardi o yuzden ailem bende kalmak icin geldiler iki gunlugune o da o ile araba almaya gitti. Ben yol cok uzak olacagi icin sen al zaten netten begendik dedim. Neyse ucak biletini aldi. Iki saat sonra babasina da bilet almis is yerinde. Yol uzak oldugu icin gece yolculugunda arabayla donerken arkadaslik yapacak herhalde dedim.
Ertesi gun geldiginde arabayi getirdi. Hayirli olsun falan derken o cok yorgundu uyudu bizde dugune katildik. Döndüğümde ruhtasi masanin uzerine birakmis. Baktim ki arabayi babasinin üzerine almis. Şok oldum. Hic bir sekilde konusu geçmedi. Bana bununla ilgili en ufak birşey soylemedi. Morelim cok bozulunca ablam da farketti soylemek zorunda kaldim o da çok bozuldu.
O gun misafirlerin yaninda tartismamak icin sustum. Aksam da isten dolayi şehir disina cikti. Konusamadim. Zaten bir kaç şey icin limoniydik. Telde de cok az konustugumuz icin yuz yuze sormak istedim . Aklima geldikce deli oluyorum.
Nasil konusayim ne diyeyim onu da bilemiyorum. Artik o kadar yorgunum ki her yanlisini duzeltmeye çalismaktan. Siz olsaniz ne yapardiniz. Ya da normal mi ben mi abartiyorum
Uzun oldu özur diliyorum. Şimdiden tesekkurler.
Baba üzerine hangi nedenle yapmış olabilir? Boşanma gibi bi durum olursa sizden kaçırmak için yada babanın üstüne daha önce bi araba varsa sigortası daha uygun çıkar diye yaptım diyebilir. Benim aklıma başka bi neden gelmiyo ama mantıklı bi açıklaması yoksa eşiniz ayıp etmiş.

Gerçekten çok saçma.Dişinizden tırmağınızdan birriktirerek aldığınız arabayı babasının üzerine yapması, birde size sormadan büyük cesaret doğrusu bunun hiç ortaya çıkmayacağını falan mı düşündü?? Hemen alsın babasının üzerinden bence

Baba üzerine hangi nedenle yapmış olabilir? Boşanma gibi bi durum olursa sizden kaçırmak için yada babanın üstüne daha önce bi araba varsa sigortası daha uygun çıkar diye yaptım diyebilir. Benim aklıma başka bi neden gelmiyo ama mantıklı bi açıklaması yoksa eşiniz ayıp etmiş.

Evet babasinin bir arabasi vardi. Onu iki yil kadar once satmişti. Boyle olunca sigorta daha mi uygun oluyor.

Aklınıza kötü şeyler getirmeyin hemen bir yere borcu falan var mı eşinizin? Bazen kasıtlı insanlar üzerine almak istemiyor ilerde arabaya el konması, haciz vs. durumlarında..

Ruhsatı yırt ya da yak
Yenisini çıkartırken de bi zahmet üstüne alsın arabayı ya da olay çıkar senden saklı iş yapmasının şerefine arabayı üzerine yapsın.

60 yas ustu birseyde indirim oluyordu tam hatirlayamadim ama başlarim indirimine cok can sıkıcı.

Ben ruhsatı gördüğümde "hayırlı olsun babana araba almissiniz" derdim sanırım.İsle ilgili sıkıntı var mı?Haciz vs. gelirse diye de üste mal mülk yapmayan var.Ama sizinle neden önden konusmayip tabiri caizse ketenpereye getirdiğine bir aciklamam yok.

Hayir borcumuz ya da herhangi bir haciz durumu yok

Ruhsatı yırt ya da yak
Yenisini çıkartırken de bi zahmet üstüne alsın arabayı ya da olay çıkar senden saklı iş yapmasının şerefine arabayı üzerine yapsın.
Ruhsatı yeniden çıkarmak çok alengirli iş
Karakola gidip kaybettim diye tutanak tutturacak
Onun örneğini alıp
Arabayı muayene götürecek
Bilmem ne evraklarını toplayıp başvuracak falan
Birde başka biri yapamaz bunu sadece araç sahibi
Yakın zamanda kaybettim de :110:

Eğer yaşi büyükse ve daha önce araba kullanmışsa ilk arabası değilse sigorta kasko daha uygun çıkıyor. Eğer ilk arabanızsa ve yaşınız biraz daha gencse 18 19 yaşlar gibi sigorta daha yüksek çıkıyor. Ama araba sizin üzerinize olmalıydı bir başlangıç olurdu en azından üzerinize ilk olan araba aradan çıkmış olurdu. Bunuda çok takmayın derim ama sizden habersiz olması ilginç. Eşim eğer kendine araba aldıysa umrumda olmazdı ama ortak araçsa ve benim de emeğim varsa sorgulardım. Yine de sakin olun dünya mali kimse kalmıyor tadinizi kacirdiginiza değmez. Evmis arabaymış önemli olan huzur sıkma guzel canını gönlünce gez :)

Ruhsatı yeniden çıkarmak çok alengirli iş
Karakola gidip kaybettim diye tutanak tutturacak
Onun örneğini alıp
Arabayı muayene götürecek
Bilmem ne evraklarını toplayıp başvuracak falan
Birde başka biri yapamaz bunu sadece araç sahibi
Yakın zamanda kaybettim de :110:
E tamam işte uğraşıp dursun baba oğul
Az bile

Hayir daha uygun olmuyor. Bu bence mal kacirmak. Bosanma ihtimalinde araba uzerinde hak iddia edemeyeceksiniz bu durumda uzgunum.
Ben olsam acik acik konusurdum.
Evet açik açik konuşacagim. Ama ne cevap verir kestiremiyorum. Ben oyle uygun gordum gibi kan beynime sicrayacak cumleler kurarsa sinirden tutulup kalirim diye de korkuyorum sanirim.

Back
X