Araba mevzusu

Eski konularınıza baktım da vardığım sonuç:

-Eşiniz muhtemelen arabayı boşanma ihtimalinize karşı babasının üzerine yaptırmış. Zaten konularınızın çoğunluğu ayrılmakla, baba evine dönmelerinizle, boşanma konuşmalarıyla vs ilgili.

-Eşinizle aranızın kötü olmasının, devamlı boşanma aşamasına gelmenizin sebebi eşinizin çok garip, dengesiz ve kaba olması.

-Bu kadar çok boşanma aşamasına gelip de her defasında barışmanızın sorumlusu da sizsiniz.

O boşanma ihtimaline karşı tedbir almaya başlamış, siz de kendinizi korumaya başlayın. Yarı-zamanlı bile olsa bir işe girin. Kursa gitmeye kalktığınızda yaptığı gibi engellemeye çalışırsa “hiçbir güvencem yok, o kadar çalışıp emek verdim, dişimden tırnağımdan arttırdım, gidip arabayı babanın üzerine almışsın. Kendim çalışıp, biriktireyim” dersiniz.

Yine de karşı çıkarsa, dükkanında çalışmaya ve muhasebeyi yönetmeye tekrar başlayın. Karşılığında da sigortanızı yapsın, düzgün ve düzenli bir maaş versin. Ev işlerini de ya ortak yaparsınız veya illa sizin yapmanızı isterse, işten erken çıkıp yaparsınız.

Zahmet edip eski konularimla da ilgili genel bir yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim. Söylediklerinizde de haklisiniz. Ama durumlari epey düzeltmistik. Bazi seyler değismisti. Ya da sanirim ben oyle zannetmisim. Son olay bunun acik bir göstergesi. Hayırlisi olsun artik.

Beraber calisip evin masraflari, hayati beraber paylasmiyor musunuz? Calismasaydiniz da o arabada hakkiniz var. Acik acik sorun. Verdigi cevap tatmin etmezse bosanmayi mi planliyorsun da haberim yok. Cunku sanki mal kaciriyormussun gibi geldi. Ben ilk bunu dusundum baska da bir aciklama bulamadim" dersiniz.
Ikinci sebep uzerinde haciz varsa da yapmis olabilir. Ama ben bu ihtimali dusuk goruyorum. Borcu haczi varken araba alacagini sanmam. Daha cok bu mal kacirma ve onceden konusulmus sanki babayla yola cikilmis. Son anda baba plana dahil edilmemis. Ucak biletine kadar alinmis babanin.
Eger boyle cirkin bir dusuncesi varsa sizinle niye evli? Sizi hayat arkadasi olarak gormuyor denektir bu. Ben cekinmezdim. Bir aciklama borclu olan o. O cekinsin.
Haklisiniz çunkü yola cikacaklari gece babasi aradiginda acmadi sonra açarim dedi. Sanirim benim yanimda konusmak istemedi.

Haklisiniz çunkü yola cikacaklari gece babasi aradiginda acmadi sonra açarim dedi. Sanirim benim yanimda konusmak istemedi.
Kesinlikle planli. Bunlari soyleyin. Size guvenmiyorsa neden evliymis sorun. Sizi sadece ona hizmet edecek biri mi olarak goruyor sorun. Hayir derse o halde neden ortak aldigimiz sey babamin uzerine deyin? Ben arabayi benim.uzerime yap demedim, senin uzerine de olurdu ama neden babanin uzerine? Ne planlariniz var. Bosanma gibi bir planin varsa hic uzatmayalim ben boyle oyunlari sevmem evlilikte seffaflik onemlidir, gizli kapakli ne isler ceviriyorsunuz de.

Çok pişman olacaksın
Eski konularını görünce gözlerim yerinden fırladı
Adam bas bas bağırıyor bana güven olmaz diye
O kadar varlıkta erkek haliyle ikinci el bir arabanın bile hesabını yapıyor
Gizliden para biriktirmelisin
Başka çaren yok çünkü Orda 30 senede çalışsan sıfır çekeceksin

Kesinlikle planli. Bunlari soyleyin. Size guvenmiyorsa neden evliymis sorun. Sizi sadece ona hizmet edecek biri mi olarak goruyor sorun. Hayir derse o halde neden ortak aldigimiz sey babamin uzerine deyin? Ben arabayi benim.uzerime yap demedim, senin uzerine de olurdu ama neden babanin uzerine? Ne planlariniz var. Bosanma gibi bir planin varsa hic uzatmayalim ben boyle oyunlari sevmem evlilikte seffaflik onemlidir, gizli kapakli ne isler ceviriyorsunuz de.

Evet soyleyecegim herseyin üzerinden defalarca geçtim :) de . Sinirden hala hatirliyor olursam ve firsat verirse. Çunku bastirmak icin daha fevri davranacak benden

Evet soyleyecegim herseyin üzerinden defalarca geçtim :) de . Sinirden hala hatirliyor olursam ve firsat verirse. Çunku bastirmak icin daha fevri davranacak benden
Korkmayin. Cekinmeyin. Bunda cekinecek birsey yok ki. O arabada hakkiniz var ve neden ruhsat baskadinin uzerine sormak hakkiniz. Sizi esi olarak gormuyorsa bosasin o zaman. Arabayi da bosandiktan sonra alsaydi madem. Boyle hilelere gerek yok bence.

Çok pişman olacaksın
Eski konularını görünce gözlerim yerinden fırladı
Adam bas bas bağırıyor bana güven olmaz diye
O kadar varlıkta erkek haliyle ikinci el bir arabanın bile hesabını yapıyor
Gizliden para biriktirmelisin
Başka çaren yok çünkü Orda 30 senede çalışsan sıfır çekeceksin

Biriktirdigim butun paralari kendisine verdim. Evlilikte ayri gayri olmaz diye. Borç olarak anlastik tabi.ihtiyaci vardi. En son 20 bin kadar da araba icin kendi paramdan verdim. Adam babasina araba almis. Benim paramla

Korkmayin. Cekinmeyin. Bunda cekinecek birsey yok ki. O arabada hakkiniz var ve neden ruhsat baskadinin uzerine sormak hakkiniz. Sizi esi olarak gormuyorsa bosasin o zaman. Arabayi da bosandiktan sonra alsaydi madem. Boyle hilelere gerek yok bence.

Teşekkur ederim yorumlariniz icin. Evet konusacagiz bakalim ne olur bilemiyorum çok kırginim ve kizginim.

Evet arabaya binmeyi ve kullanmayı düsünmuyorum.
Ne ceza ne ceza... Siz keyfinizce arabayı kullanmıyorsunuz diye oturur ağlar bence
:işsiz::işsiz:
Tam tersi, yerinizde olsam arabayı ona bırakmazdim,madem 'bizim'
Ayrıca bu adam ayan beyan mal kaciriyor sizden. Tek amacı da boşanma durumunda hiç hakkınizin olmaması.
Bunca zaman çalışıyorum dediğiniz isten maaş almamışsiniz,sigorta yapılmamış...sanki liseli kardeşe 'tatilde bizim dükkanda calis' demiş gibi....
Yarın bir gün ayrilsaniz ne elinizde iş var, ne emeklilik planiniz var ne evden ne arabadan payiniza düşecek hak var...
Sizin ssknizi ödemeyen adam,fiş de kesmiyordur (zaten copycenterlarda kredi kartı ile odemiyorsa fiş beklemez kimse) adam kendisini rahatlıkla 'karin tokluğuna calisiyor' gibi gösterip nafakadan da yirtabilir...
Neresinden tutsan elinde kalıyor konu...
Bence ilk işiniz esinize güvenmeyi bırakmak olsun.
Ve ruhsati üstünüze almak.
Eğer işler cirkinlesirse (daha önce birkaç kere ev terketmişsiniz. Yine o radde gelirse) alo 170i arayıp sigorta yapmadığı için şikayet etmekle tehdit edebilirsiniz. O da iyi biliyordur sigortasız işçi calistirmanin en az 28 asgari ucret cezası var.
O dişini gösterirse siz de gösterin. Sakın ola ki 'aman be ne halin varsa gör. Babanin üstüne olsun hadi' demeyinEn Büyük KK.boyle böyle arkanızdan is cevirmemeyi öğrenir

Eski konularınıza ben de şöyle bir göz gezdirdim. Siz bir şeyler düzeldi zannetmişsiniz, düzelsin diye çaba sarf etmişsiniz ama aslında eşinizin pek umrunda değilsiniz. Yani acı ama gerçek, bunu böyle söylemem gerekiyor çünkü eşiniz sizden herhangi bir boşanma durumunda hak talep edememeniz için mal kaçırıyor. Boşanmaya sıcak gözle baktığını da söyleyebiliriz. Evliliğinizi gözden geçirmekten ziyade kendinizi gözden geçirin. Eşinizi gerçekten seviyor musunuz yoksa kendinize değer vermediğiniz, kendinizi sevmediğiniz için ona karşı bir saplantı mı geliştirdiniz?

Birisi paylaşmış eski konularınızı, eşinizin sizden mal kaçırdığı çok açık. Hem emeğiniz sömürülsün, hem sigortanız yatmasın, hem mallar başkasının üzerine yapılsın... Gerçekten güvenilmez biri.
Boşanma durumu olursa, o arabanın evlilik birlikteliği içinde biriken para ile alındığını birikim hesabınızdan çıkan paranın tarihi ve arabanın alınış tarihi ile ispatlayabilirsiniz belki. Olaylar o aşamaya gelirse avukatınız yol gösterir zaten.

Umarım bu adamla daha fazla vakit harcamazsınız. Sizi ne kadar yıprattığı mesajlarınızdan belli oluyor çünkü.

Eski konularınıza ben de şöyle bir göz gezdirdim. Siz bir şeyler düzeldi zannetmişsiniz, düzelsin diye çaba sarf etmişsiniz ama aslında eşinizin pek umrunda değilsiniz. Yani acı ama gerçek, bunu böyle söylemem gerekiyor çünkü eşiniz sizden herhangi bir boşanma durumunda hak talep edememeniz için mal kaçırıyor. Boşanmaya sıcak gözle baktığını da söyleyebiliriz. Evliliğinizi gözden geçirmekten ziyade kendinizi gözden geçirin. Eşinizi gerçekten seviyor musunuz yoksa kendinize değer vermediğiniz, kendinizi sevmediğiniz için ona karşı bir saplantı mı geliştirdiniz?
Sanirim hakli oldugunuz konular var. Birkac defa bosanma mevzusu oldu. Olaylar o raddeye de geldi. Ama kabul etmeyen beni vazgeciren boşanmayi istemeyen yine kendisiydi. Yani hazir ayrilmaya hazir biri varken karşisinda bunu yapmiyor . Eger gercekten istese ayrilmiş olmazmiydik. Yani sadece sorgulamak adina söyluyorum bunu.
Diger mevzuda kendimi severim begenirim degerli de bulurum. Yani tanistigimiz kisiler genelde esime genelde çok şansli oldugunu söylerler beni kastedip. Aramizda o kadar zor zananlar gecti ki seviyordum ama şimdi inanin bilmiyorum. Cok kizginim ve kirginim su anda bu duygu daha hakim bende. Ve hicbir çabasini gormedikce daha ne kadar tahammul etmeliyim diye surekli kendimi sorguluyorum.tek söyledigi seni seviyorum.bundan öte gecen bir mevzu yok. ve hep bir bosanma fikri dönup duruyor boyle zamanlarda aklimda. Ve bu son olay sanirim darma dağin oldum. Nasil affedilir bilmiyorum.

Sanirim hakli oldugunuz konular var. Birkac defa bosanma mevzusu oldu. Olaylar o raddeye de geldi. Ama kabul etmeyen beni vazgeciren boşanmayi istemeyen yine kendisiydi. Yani hazir ayrilmaya hazir biri varken karşisinda bunu yapmiyor . Eger gercekten istese ayrilmiş olmazmiydik. Yani sadece sorgulamak adina söyluyorum bunu.
Diger mevzuda kendimi severim begenirim degerli de bulurum. Yani tanistigimiz kisiler genelde esime genelde çok şansli oldugunu söylerler beni kastedip. Aramizda o kadar zor zananlar gecti ki seviyordum ama şimdi inanin bilmiyorum. Cok kizginim ve kirginim su anda bu duygu daha hakim bende. Ve hicbir çabasini gormedikce daha ne kadar tahammul etmeliyim diye surekli kendimi sorguluyorum.tek söyledigi seni seviyorum.bundan öte gecen bir mevzu yok. ve hep bir bosanma fikri dönup duruyor boyle zamanlarda aklimda. Ve bu son olay sanirim darma dağin oldum. Nasil affedilir bilmiyorum.

Evlilik örüntünüze bakmak lazım. Saplantılı bir bağlanma geliştirdiyseniz karşı taraf ona tabir-i caizse "bağımlı" olan (lafın gelişi diyorum bunu yani eroinmanlık falan gibi düşünmeyin literatürde ismi budur) biri olduğunu gördüğünde birisinin ona muhtaç olduğunu hissetmesi gururunu okşar ve bırakmak istemeyebilir. Saplantılı bağlanma geliştiren evlilikler taraflar bundan memnun olduğunda yıllar boyu sürebilir de.

Amaç bosanma durumunda mal kaçırmak gibi geldi bana başka hiçbir açıklaması olamaz.

Evet babasinin bir arabasi vardi. Onu iki yil kadar once satmişti. Boyle olunca sigorta daha mi uygun oluyor.

Yok, yanılmıyorsam sigorta iki yıldır yapılmadığına göre hasarsızlık indirimi çoktan düşmüştür. (Kasko firması yeni alınacak araç için hasarsızlığı bir süreliğine donduruyordu. Ne kadar olduğunu şu anda hatırlamıyorum ama kesinlikle iki yıl filan değil) Zaten arabasını satmasaydı ve hasarsızlık yüzde 60 bile olsaydı araba sizin üzerinize yapıldığında ödenecek kasko ile arada Maximum çıksın 500 lira fark.. Bu kadar fark bile çıkmaz aslında zira ikinci el bir araba aldınız, eğer çok pahalı bir araç değilse..Yani kasko indiriminden faydalanmak için bile denilse çok anlamsız bir iş olmuş. Veya başka bir düşünceden dolayı çokkk anlamlı..

Zaten aracınıza her yıl kasko yaptırarak siz de hayırlısı ile 5. Yıl sonunda Maximum indirimleri alacaktınız.
Yapılan iş kesinlikle normal değil..
Hayırdır bu nedir diye sorun ve arabanın kendi üstünüze devredilmesini isteyin.
Masraf çıkar yapamam derse bu malın parasını ise biz biriktirdiğimiz için bunu bana sormadan yapamazsın.
Eşler arasında mal kaçırmaya giriyor bu durum.
Madem sormadın, benim üzerime devredilecek ve bedeli de neyse ödeyeceksin de...

Son düzenleme:
Ben sadece ilk mesajını okuyup bu tepkiyi verdim.
Yorumlarda geçmiş olaylara dair bilgiler de varmış.
Durum vahim..

Yani ben şimdi cidden merak ettim. Aldığınız araba kaç lira?
Onun açısından bu terbiyesizliği (sizi mal dışı bırakması) yapmasına motive edecek kadar yüksek bir tutar mı?

Son düzenleme:
Back
X