Araba sürmekten korkan eş

Siz sıkıntılı mısınız ya adama doğuştan yüklenmiyor ya özellik bunun erkeklikle ne ilgisi var ayrıca millet sürücüsüz araca geçti bizde iki kere direksiyon çeviren tır şöförü gibi vites atmak istiyor al otomatik geç konfor varken ne diye hayatı zorlaştırırsınız anlamam ki aynı muameleyi siz görseniz psikolojik şiddet eşim beni aşağladı diye bir saat zırlarsınız burda

Arabayı alınca öğrenirsiniz. Milletin arabasıyla öğrenilmiyor. Adam sürmeyi bilmiyor çok cesaretli de değil manueli ne yapacaksınız. Karı koca hoca tutup ders alanlar var bu kadar büyütmeye ya da kırıcı konuşmaya gerek yok bence. Arabayı alınca öğrenir ama söylediginiz sözler unutulmaz.

Şu an işyerindeki arabaları kullanmadan nasıl iş yürüyorsa yürüsün...Bende evlendiğimde eşimin ehliyeti vardı araba kullanamiyordu çocuk öldü mecbur araba aldık,otomatik ile başladık, araba bir kullandi artık araçlarla ilgili her şeyi biliyor,araç alma olsun,motoru olsun bayağı araştırıp okudu hala da öyle ama manueli hala bilmiyor sıkıntı olmadı hep otomatik araçla devam ettik bende bu sene başladım kullanmaya..Bir başlasa devamı gelecek o ilk adım,cesaret için teşvik edin

Çünkü krediyle beraber manuele yetiyor Bütçemiz. Daha fazla arabasız olmak istemiyorum

Haklısınız ama otomatik konusunda değil. Otomatik vites kullanıyorum manuelle hiç ugrasamam. Resmen konfor. Kendinize niye eziyet ediyorsunuz. Üstelik eşiniz bilmiyor manuel onun gözünü korkutmak ta çok haklı. Otomatik vites alın. Eşiniz d özel ders alsın. Halledilmeyecek bir konu değil yeter ki istesin. Benim eşim çok derdi bana ehliyet alalım sana diye korkar istememzdim. Birden bir aydinlanma yaşadım kendi kendine ehliyet alacağım dedim yaş 35 ten sonra. Ehliyeti aldığım ilk gün trafiğe çıktım korkumu aşmak için. Ama baya özel ders te aldim. Benim gbi bilmiyorsa ders sart

Ya belki çekiniyor korkuyor ve size söyleyemiyor. Adamı zorbalayıp duruyorsunuz. Erkek diye mecbur mu araba sürmeye? Siz kullanın siz sürün götürün getirin. Ben 20 senelik şöförüm, uzak yol kısa yol hiç farketmez sürerim. Şu an yaşadığım yerde trafik ters tarafta ve ben araba sürmemeyi tercih ediyorum. Açıkçası çekiniyorum çünkü bütün bilgi refleksler, sinyal kolu, şehir girişleri dönüşler... hep ters taraftan. Yani bir an dalarım karıştırırım ve kazaya sebebiyet verir birinin canını yakarım diye korkuyorum.

Maddi sebepleri anlarım ama yaşadığım yerlerde şu ana kadar manuel vitesli araç görmedim. Ağır vasıtadan binek otoya hep otomatik vites var. Manuel alacaksanız da 2. el piyasası iyi olana bakın.

Merhaba,
Bu konu ayni biz. Aynı krizlerden geçmiş biri olarak yazıyorum.
Esim küçükken trafik kazası geçirmişler eşimde biraz korku ve cekimserlik var. Sonrasında arabadan hep uzak kalmış. babasınin araci olmus ama kullanmak istememis hiç. Babasıda hic zorlamamis. Zaman içinde ise okuyorum meslek sahibi oluyorum derken araba konusu komple hayatindan çıkmış, ehliyeti var ancak soforluk yok. bizim evlilik sürecimizde tüm telaslarimizda arabası yoktu hep birilerinden rica ettik sağ olsun yardımcı oldular. Araç kiraladık kim kullanacak derdi vardi zira o donemler bende aktif surucu degildim. Fakat hiç bir zaman bu konuda eşimi eksik görmedim. Olabilir herkes eşit şartlarda yeteneklerde büyüyecek diye bir durum yok... beraber eksiklerimizin üstesinden geliriz... yeterki egolar olmasın... ( eşimin her zaman araba alacak parası vardı fakat almamış.)

Gel zaman git zaman ev aldıktan sonra iş arabaya geldi bi türlü alamıyoruz herkesin bi fikri var. Herkes bi araba turu öneriyor. Yarım saatte beğenip ev alan biz aylarca kendimizde anlamadığımız için araba alamadık. Sağ olsun abim ben kendime alır gibi alicam anahtar teslim edicem size dedi. Ve keza şükür bi arabamız oldu. Aktif araç kullanan biri olarak ve son yıllarda artan trafik artan lüks araç ile beraber ankarada araç kullanmak çok zorlaştı. Eşine kesinlikle hak veriyorum. Elinizdeki para ile eski model bir araç almak size trafikte sinir krizi yaşamaktan başka bisi değil... ayrica arizasi olacak tamir gerektirecek surekli masraf paraniz hep sanayiye gidecek ( yakin arkadasimdan biliyorum ) Ankarada lüks araçların yavaş giden kalkış yapamayan araçlara tahammülü yok anında insanı panikletiyorlar. Her gün 25 km gidip 25 km geliyorum yollarda kalan araçlar kazaya karışan araçlar genelde eski model araçlar oluyor. Bir de anlamiyorsaniz araçtan arızası bisiyi olunca bakıp kalıyorsunuz. Bu hafta sonu tekere vida girmiş lastik sönmüş. Sisirdik hava kaçırıyor yedek lastiği takamadik. Anlamıyoruz vakit iyice geç saat oldu bilmediğimiz bir mahallede araba kaldı taksi ile eve döndük.

Sizin yerinizde olsam biraz daha sabreder azıcık daha para biriktirip üzerine ufak bir borç ile yaşı uygun otomatik araç alırım. Gerçekten Ankarada çok zor.

Lütfen eşinizin bu konuda kendini eksik hissetmesine kötü hissetmesine neden olmayın...
Birlikten kuvvet doğar. Biraz daha çalışıp biriktirin Allah nasip eder.

Artık şirket araçları bile otomatik oluyor yahu. Manuelde diretmeyin. Otomatiği kabul edin bence. Yeter ki kullansın.
15 yıldır aktif araç kullanıyorum. Sadece öğrenirken manuel kullandım bir daha hiç ihtiyacım olmadı.
Konunun diğer kısımlarında haklısınız. Ben de araç kullanamayan erkeklerden çok hoşlanamıyorum. Bir de gurur meselesi yapıp eniştesine manueli kendi istemediğini söyleyememesi de ayrı itici olmuş. İnsan gibi korkuyorum de işte. Ne olacak.

Yani korkabilir normal. Babamin arkadasi bir gun kaza yapmis. Babam bir daha hic araba kullanmadi .bunu kucumsemeyin.
Bir arkadasimin da esi araba kullanmiyordu. Bilmediginden degil, korkusu vardi.

çift araban var demek Kudra maşallah
Allah ım daha çok versin arkadaşım

konu sahibi çok uzun zamandır evliyim benim eşim de başkalarının arabasını kullanmak istemez bizim de yok
araba seçmeden önce direksiyon eğitimi sağlam alsanız keşke ikinizde

Acaba miniğim fiteslerinden mi tiksindim de ben otomatik almaya çalışıyorum.

Bu arada hatalı sollamadan kaldım ilk sınavda. Teşekkürler iyi günner.
Kk nin sayesinde vites değiştirirken hep aklıma o geliyor topuzu elledigim an

bir kaç direksiyon dersi alarak yenebilir bu sorunu..eşiniz ders almayı gururuna yediremiyor galiba .çocuklar okula basaldiginda 2. Hafta ben tek başına götürürken bir yokuşta(pazar yerine yakin ama araç trafiğine olmayan) tam 5 kere geri kaçırdım ..sonra sinir oldum ağlamaya başladım..tam orda bıraksaydın eminim eşiniz gibi bende vazgeçerim araba sürmekten...

Kimin Manuel kullanmadığını konusmanktansa birlikte sürüş eğitimi almayı teklif edin ..Hatta Manuel alırsanız aldığınız araçta egitim alın daha iyi öğrenirsiniz.

O süremiyorsa , siz öğrenip bu isi ele alacaksınız konu sahibi..
akrabalarimda var boyle bir durum , yaşları olmuş 60-70 kadin hala kocasının arac surememesinden şikayetçi , vaktinde ondan sikayet etmek yerine kendi gecseydi direksiyona coktan tir şoförü bile olurdu ..
esinizi kirmaktan vazgecin, herkes direksiyona gececek trafikte rahat olabilecek diye bir kaide yok maalesef... aksine iyice kendine güvenmeyenler, profesyonel olmayanlar keske hic sürmese de sacma sapan kazalar yasanmasa...

Babam dahil hiç birimiz manuel araç kullanmadık , niyemanuel için kavga çıkıyor ya ne kadar saçma. Otomatik aracın rahatlığı varken zaten araç kullanamayan eşine niye yükleniyorsun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…