- 16 Nisan 2020
- 2.464
- 5.227
- 78
O zaman ben olsam altınları ev peşinatı yapardım.Genelde aynı apartmanda olduğumuz için iç içeyiz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman ben olsam altınları ev peşinatı yapardım.Genelde aynı apartmanda olduğumuz için iç içeyiz
aynı apartmaNDA olduğunuz için de çoğu yere aynı arabada gıder gezersınız benden tavsıye araba almayın aldırmayın ağrısız başınıza ağrı çıkarmayınAnladım canım kayınvalidem sorun yaratırsa eşimin yanı ya anne ondan oturdum derim
asla dememelisiniz.
Araba sizin ön koltuk sizin
Eve paramız yetmediO zaman ben olsam altınları ev peşinatı yapardım.
Bunu konuşmak bile icazet anlamına gelir istediği gibi doldursun. O zaman arabayı kaynanan alsın altınlar sana kalsın.Eve paramız yetmediAma öne geçtiğimde eşimi doldurabilirler saygısız teklif etmedi diye o yüzden eşime araba bizim olduğu için tek olduğumuzdada ailecek olduğumuzdada ben oturıcam diye konuşursam en azından bşlinçli olmazmı
eşiniz hayır derse arkaya mı oturacaksınız ömrünüz boyunca. böyle bir şey için eşinizden izin almaya ne gerek var. üstelik kanunen sizin olduğu tescillenen bir parayla alınan bir arabada. siz de evlilikte eşit bir bireysiniz. eşinizden hiç bir konuda izin almamalısınız. o sizin üzerinizde üst bir otorite değil. arabayı kullanan o diye kararları verici mercii de değil.Eve paramız yetmediAma öne geçtiğimde eşimi doldurabilirler saygısız teklif etmedi diye o yüzden eşime araba bizim olduğu için tek olduğumuzdada ailecek olduğumuzdada ben oturıcam diye konuşursam en azından bşlinçli olmazmı
Çok geç yarın alınıcak eşimin öncedende arabası vardı hep dert yanar ailesi götürmezdi bizi diye umarım başım ağrımaz olmamoş bişey içinnde şimdide eşime bşşey demiyimaynı apartmaNDA olduğunuz için de çoğu yere aynı arabada gıder gezersınız benden tavsıye araba almayın aldırmayın ağrısız başınıza ağrı çıkarmayın
Araba benim üstüme olucakBunu konuşmak bile icazet anlamına gelir istediği gibi doldursun. O zaman arabayı kaynanan alsın altınlar sana kalsın.
İzin almak değilde önceden söylemek gibieşiniz hayır derse arkaya mı oturacaksınız ömrünüz boyunca. böyle bir şey için eşinizden izin almaya ne gerek var. üstelik kanunen sizin olduğu tescillenen bir parayla alınan bir arabada. siz de evlilikte eşit bir bireysiniz. eşinizden hiç bir konuda izin almamalısınız. o sizin üzerinizde üst bir otorite değil. arabayı kullanan o diye kararları verici mercii de değil.
açıklama yapmanıza gerek yok bence. gayri ihtiyari şekilde kapıyı açıp oturun :)Bakış açınızdan dolayı teşekkür ederim. Peki demeden öne oturmalımıyım yoksa araba alındıktan sonra eşime yanında oturmak istiyorum biz de bir aileyiz ve bizim arabamız ve bizim düzenimiz diye açıklamalımıyım ? Önceden eşime söylersem sanırım daha iyi olur.
bu kadar takmaEve paramız yetmediAma öne geçtiğimde eşimi doldurabilirler saygısız teklif etmedi diye o yüzden eşime araba bizim olduğu için tek olduğumuzdada ailecek olduğumuzdada ben oturıcam diye konuşursam en azından bşlinçli olmazmı
Anladım ama bu seferde eşim babam öne gelse derse milletin içinde kavga edemem ?açıklama yapmanıza gerek yok bence. gayri ihtiyari şekilde kapıyı açıp oturun :)
Ay sorma dert oldu içime ya sonra bana saygısız derler diye düşünüyorumbir de şöyle bir sorunsal var. düğündeki takılar sizin. bu kanuni olarak da hakkınız. kullanma ihtimaliniz olmayan bir araba için düğünde takılan tüm takılarınızı verip bir de arabaya nasıl otururum onu mu düşünüyorsunuz :)
Anlıyorum canım ama benim arabam yok birlikte aldık gücümüz buna yetti ve tüm takılarımı verdim yabancı gibi arkada oturmak sanki canımı sıkarBenim arabama binilecekse arabayı ben kullanıyorum, eşimin arabasına binilecekse ben arkaya geçiyorum Hiç sormuyorum siz geçmek ister misiniz diye. Eğer eşim, benim annem, kayınvalidem ve ben bir yere gideceksek; kayınvalidem arka koltuğa gelir, ön koltuğu benim anneme bırakır.
Kayınvalidem kızım sen öne geç dese de ben arkada otururum. Annem öyle öğretti, ben de sorgulamadım. Altı üstü bir koltuk diye düşündüm. Her ailenin yapısı farklıdır olmadı siz teklif edersiniz , eğer sen otur öne derlerse sen de oturursun. Ama nezaketen teklif edilmeli sanki
Anlıyorum canım ama benim arabam yok birlikte aldık gücümüz buna yetti ve tüm takılarımı verdim yabancı gibi arkada oturmak sanki canımı sıkar
Saygı böyle elde edilecekse eşlerimizin ailesine köle falan olalım o zaman. o senin araban. ha kayınvalidenin kayınpederin bir sağlık sorunu olur ayda yılda bir arabaya binmek durumunda kalır o zaman öne oturur. ama aynı apartmandaymışsınız. muhtemelen siz nereye gitseniz onlar da gelecek. her seferinde arkaya oturamazsın. oturmamalısın. bu her şeyden önce sana saygısızlıkAy sorma dert oldu içime ya sonra bana saygısız derler diye düşünüyorum
Teşekkür ederim bende böyle düşünüyorumSaygı böyle elde edilecekse eşlerimizin ailesine köle falan olalım o zaman. o senin araban. ha kayınvalidenin kayınpederin bir sağlık sorunu olur ayda yılda bir arabaya binmek durumunda kalır o zaman öne oturur. ama aynı apartmandaymışsınız. muhtemelen siz nereye gitseniz onlar da gelecek. her seferinde arkaya oturamazsın. oturmamalısın. bu her şeyden önce sana saygısızlık
Anlıyorum ama sürekli birlikte olucaz. Köye gittiğimzde köyde biyere gittiğimizde her seferinde arkada olmak can sıkmaz mı kendi arabammış gibi hissetmem kiBir şeyleri gözünde ne kadar büyütürsen problem yaparsan o kadar büyük bir şey gibi gelir sana. yabancı gibi arkada oturmak gibi bakarsan can sıkıcı bir durum. Kayınvaliden sana karşı iyi niyetli bir insansa senin hep iyiliğini düşünen bir insansa, tartışmalarınızda yanında oluyorsa destek oluyorsa kısacası bir anne gibiyse “benim annem büyüktür, önde otursun ne olacak” gibi düşünebilirsin. Ama tam tersi karakterdeyse yabancı gibi arkada oturdum diye düşünürsün. aranızdaki iletişimi biz bilemeyiz fikir sorduğun için naçizane fikir söylüyoruz tabiki en iyisini sen bilirsin ama benim çevremde de böyle, gelinler genelde arkada oturuyor. Benim arabamı ben bekarken kendi paramla aldım eşim hiç ortada yoktu, ama benim arabama binilecekse ve eşim ben kullanayım arabayı derse de ben yine kendi arabamda arkaya geçerim. Su akar yolunu bulur gözünde büyütüp korktuğun gibi olmaz, nasıl olması gerekiyorsa o an spontene olur.
ikiside yaşlı ve inip binmeleri zor oluyorsa (arka kapılar dar oluyor bazı modellerde) bini versin ne olacak.Anladım ama bu seferde eşim babam öne gelse derse milletin içinde kavga edemem ?