, uzak oturuyor kayınvalidem bana 1000km kadardelikafadulden bizi ziyarete gelmişti, ya ben gidip direkt kocamın yanına oturuyodum anaaaaaa bi de baktım kadının suratından düşen bin parça sonra demez mi bana bizim oralarda gelin öne oturmaz o eskidenmiş dedim, baktım öbür sefer kurulmuş öne çatladım tabi sinirden:umursamaz:sonra araba sürmeyi öğrendim diğer ziyaretinde ben sürdüm arabayı tabi kocam yanıma o da arkaya:lepi:hihoyyyt
Alemsiniz bayanlar yani gerçekten..
Allah aşkına ön koltuğu kayınvalideye yada kayınpedere bırakmak saygı gösterisimidir?
bunu sigaradada yapıyorlar büyüklerin yanında siga içilmezzz şöyle yapılmaz böyle yapılmaz ya bunlar saygı değildir ya biri bi kural koyar millet onu saygı saygı diye söyler durur...
Ben böyle şeye karşıyım saygı bunlarla olmaz...
Saygı söylenilen sözlerle alakalıdır... Saygı karşısındakine terbiyesizlik yapmamaktır....
Ön koltuğa eşin oturması saygısızlıkyada terbiyesizlik değildir bence...
Bizimde aile büyüklerimiz var.. Büyüklerin önde oturduğu anlar ise arka taraf kalabalık olucaksa öne alırız sıkışmasın yada rahatsız olmasın diye ama kalabalık yoksa arkada tekte oturur... Ve bizim ailemizde böyle şeyler hiç sorun edilmez aman öne oturayım aman sen geri çekil bakayım gibi kelimelerde hiç ama hiç duymadım.
Yahu arabanın önüde arkasıda aynı yere gidiyo ordada cam var arkdada cam varr (denedim gördüm hiç bi değişiklik yok) diyosanki eşimin yanında ben otururum yahu eşinle zati hep yanyanasın bırakta barri arabada yanyana olmayın, bizim oralarda saygı die tabir edilir Öne büyükler oturur küçükler değil eğerki kayınvaliden yada kayınbabanla aynı arabaya binicekseniz önce senin onlara teklif etmen gerekir anne yada baba siz geçin öne buyurun denir .. peki ya sen araba kullanmayı öğrenmişsin ,farzetki senin annen baban ve eşin bi yere gidiyosunuz eşin hemen ön koltuğa yayılsa hoşuna gidermiydi bu sence??
Büyüklere saygı hürmet diye birşey vadır bunu biliyormusunuz peki?? yada şöle diyim oğluyla evlisin oğlu tatlıda kayınvaliden neden acı unutma 9 ay kayınvaliden taşıdı ve seninle evlenen kadar kayınvaliden yetiştridi büyüttü yedirdi senin seviceğin adam şekline soktu ne var yani öne otursa kayınvaliden incilerinmi dökülüyo 1 2 saatliğine eşinin heran yanındasın zaten bırak yanında oturmayı ver 1 2 saat ne olucak ?? yada şölede sorim aynı şey senin alenin başına gelse eşin tarafından hiç empati kurdunmu??
a.s Unutma şekerim birgün sende kayınvalide olucaksın ön koltuğun tapusunu güle güle kullan hatta deki kayıınvalideceğim arkayada oturma sen üst katta havadar havadar heryeri göre göre gidersin üst kata alalım seni de vereliniortakyerimseniben
CatladaPatla "Biz öyle yetisik büyüdük...bana göre saygidir...size göre degildir...
Ayrica baskasinin fikrinede saygi duyulur benim bildigim...
öyle bu nasil zihniyet felan denilmez ama neyse...
Saygi nedir önce onu ögrenmek lazim anlasildi."alnının ortasından öpüyorum senii opuyorumnanaktan
sanırım şekerim önde ne oluyosaa artıkk:))) uleyn evlenim kaynanamı kaynatamı öne kendi ellerimle oturtucam (ayol eşim zati yanımda sabah akşam gece bari arabada yanımda olmasın arkaya oturur dikiz aynasından dikizlerim yada tam onun koltuğunun arkasına otururum hissettiririm kendimi yanındaymışım gibi) nasılsa geri kafalı ve geri zihniyetliyim
ayy çorba yaparken aklıma şu laf geldii...:roflol:
"KALBİNDE YER YOKSA GÜZELİM OLSUN BEN AYAKTADA GİDERİM"
"ÖN KOLTUKTA YER YOKSA GELİNİM OLSUN BEN ARKADADA GELİRİİM"
gorusurken buyrun derdım bende
otursun ya ne olucak takmam ben ole seylerı :1closedeyes:
arabanın her tarafı aynı yere gıdıyo
arabada oturmaya gelene kadar ne sorunlar oluyo ohooo
mustang ben dedim onuuu anacım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?