- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.385
- 73
Tabii ki, hayal ediyor adam, karısı annesinin evinin camlarını silecek, bayram temizliği yapacak, annesi gel deyince gelecek, git deyince gidecek, hayallerde kızın ailesi yok ama olsun, mühim olan adamın annesi.
Yapmazsan hayal kırıklığına uğrar boncuklu delikanlılar.
Mune abla bunlarin hicbirini yapmam ben evlenirsemahahah ben o yuzden evlilige yanaşmiyorum boncuklu delikanlilar direk engel sebebi
Sağlığı yerinde, işlerini kendi yapabilen bir kayınvalidenin evini temizlemek zorunda değilsiniz zaten, hasta olur, kötü durumdadır, rica da etmiştir kızım yardım eder misin yapar mısın diye o zaman başka, ama seni ne diye aldık, evimi temizlemeye gel derse o-oooooo işte orada bir duruversinler.
Önümüz Ramazan, Haziran'ın 5'inden sonra kayınvalidem bayram temizliği için çağırıyor, gitmem deyince kocam surat yapıyor konuları açılır, bayrama 2-3 kala da bayram ziyareti stresi temalı konular açılır, bayramda kayınvalideye gittik eşimle de kavga ettik içerikli konular açılır, boncuklu erkekler böyle oluyor işte :))
Yazık o gelinlere, insan bir başkasının evini asla temizlemez diye birşey yok, yapınca elimize yapışmıyor yapılır ama alışkanlık haline getirilmez, mecbur tutulmaz, hastadır, çok yaşlıdır, bakıma ihtiyacı vardır amenna, herkes elbirliğiyle bir işin ucundan tutar yapar, insanlığımızı yitirmedik henüz ama gelinsin yapacaksın denilmez, gelin olmanın kuralları arasında kayınvalide evini temizlemek yoktur, içimden gelirse yaparım, yapmıyorum diye de sorgulayamazlar, evleneceğiniz kişilere baştan tavrınızı net koyun, hatta kayınvalideye de sınırları baştan çizin, yapmak istemediğiniz şeyleri uygun bir dille yüzüne söyleyin, herkes bilsin öğrensin.Biliyorum bizim ailede zorla yengemler anneanmn evini temizlerler ..cunku dayilarim gitmezlerse burnundan getirir...anneannme niye evini temizletmiyorsun kadin tutup dedim zengin birde .. o da nasil olsa gelinler var diyor gicik oluyorum ...
Sağlığı yerinde, işlerini kendi yapabilen bir kayınvalidenin evini temizlemek zorunda değilsiniz zaten, hasta olur, kötü durumdadır, rica da etmiştir kızım yardım eder misin yapar mısın diye o zaman başka, ama seni ne diye aldık, evimi temizlemeye gel derse o-oooooo işte orada bir duruversinler.
Önümüz Ramazan, Haziran'ın 5'inden sonra kayınvalidem bayram temizliği için çağırıyor, gitmem deyince kocam surat yapıyor konuları açılır, bayrama 2-3 kala da bayram ziyareti stresi temalı konular açılır, bayramda kayınvalideye gittik eşimle de kavga ettik içerikli konular açılır, boncuklu erkekler böyle oluyor işte :))
Geçen burada bir şeyler okurken aklıma geldi
Ramazan geliyor
Aile iftarları, bayram temizlikleri, önce senin ailen/Benim ailem kavgaları, seninkilerde 2 saat 22 dk 14 saniye oturduk bizde de öyle yapacağız tehditleri :))
Bayram sonrası da seçim zaten, bir de farklı görüşten insanlar bir araya gelirse hepten olaylar olaylar :))
Yani demem o ki,
Tehlikenin farkında mısınız?
Merhaba kızlar;
Erkek arkadaşımla dışardaydık geziyorduk, annesi aradı kız kardeşine gitmesi gerekiyormuş beni bırakır mısın oğlum dedi, tamam dedi.
Eve gittik annesini almak için annesi gelirken arabadan insem de yer versem mi ön tarafa geçmek için nezaketen diye düşündüm ya da inip merhabalaşsam mı diye düşündüm ama daha yeni yeni görüşüyoruz heyecanlandım inmedim.
Arabada epey muhabbet ettik konuştuk falan erkek arkadaşım annesine karşı biraz sinirliydi konuşurken arada tersledi. Ama muhabbetimize dahil olmadı hep annesiyle biz konuştuk.
Teyzesinin evinin önüne geldik annesini geçirmek için inecektim, ben anneme bakıyım dedi indi. Ben de birşey konuşacaklardır özelidir diye inmedim.
( meğer beni insin diye öyle yapmış erkek arkadaşım )
Sonra kapıyı açtım, görüşürüz x teyze kendine iyi bak dedim, annene selam söyle kızım dedi.
Kapımı kapattım.
Sonra biz erkek arkadaşımla ordan çıktık arabada gidiyoruz annemi özlemedin herhalde hiç sarılmadın dedi.
Aklıma geldi ama gerçekleştiremedim dedim.
Bu benim için saygı göstergesi kim olursa olsun dedi annen bu kadar takılmamıştır eminim seni anlıyorum ama birazda benim açımdan baksan çekindim yeni yeni samimi oluyoruz dedim.
Dikkat ederim dedim.
Ağzını bıçak açmadı ben inmeni beklerdim hayal kırıklığına uğradım diyor..
Özür diledim dedim aklımdan geçti ama gerçekleştiremedim birazda benim açımdan bak diyorum.
Ben inmeni beklerdim bu kadar diyor. O gün berbat geçti doğru düzgün konuşmadık ağzını bıçak açmadı..
Tamam haklı inmeliydim ama bu kadar uzatmaya gerek var mı tavrını net belli ediyor ve konuşmuyor hayal kırıklığı yaşamış arabada hiç konuşmasam soğuk davransam tamam ama konuştuk samimi bir şekilde o an inemedim çekindim..
Bazıları yanlış anlamış mesele annesine yer vermem değil ona takılmaz.
Mesele inip inmemem.
Kesinlikle farkındayımplanı yaptım bile, yemek sonraları birkaç saatlik uyku uyuyup sabahlayacak şekilde ayarlayacağım kendimi, kan şekeri ve sinirime iyi gelsin diye alacağım bir kavanoz nutella, sinir bastıkça kaşıklayacağım, önümüzdeki döneme hazırım :)))
Şaka bir yana da valla bayram kapıda, kayınvalide içerikli konular artacak, ben şimdiden gelinlerin yerine strese girdim bile.
Nasil yaniAnnesine gitmeden inseniz daha uygunmus .Böylece hic sorunluk bir durum olmazdı.
Ewet .Erkek arkadaşımın annesiyle muhatap olmazdım.Nasil yanigitmeden evvel ben musait bir yerde ineyim mi deseydi
Merhaba kızlar;
Erkek arkadaşımla dışardaydık geziyorduk, annesi aradı kız kardeşine gitmesi gerekiyormuş beni bırakır mısın oğlum dedi, tamam dedi.
Eve gittik annesini almak için annesi gelirken arabadan insem de yer versem mi ön tarafa geçmek için nezaketen diye düşündüm ya da inip merhabalaşsam mı diye düşündüm ama daha yeni yeni görüşüyoruz heyecanlandım inmedim.
Arabada epey muhabbet ettik konuştuk falan erkek arkadaşım annesine karşı biraz sinirliydi konuşurken arada tersledi. Ama muhabbetimize dahil olmadı hep annesiyle biz konuştuk.
Teyzesinin evinin önüne geldik annesini geçirmek için inecektim, ben anneme bakıyım dedi indi. Ben de birşey konuşacaklardır özelidir diye inmedim.
( meğer beni insin diye öyle yapmış erkek arkadaşım )
Sonra kapıyı açtım, görüşürüz x teyze kendine iyi bak dedim, annene selam söyle kızım dedi.
Kapımı kapattım.
Sonra biz erkek arkadaşımla ordan çıktık arabada gidiyoruz annemi özlemedin herhalde hiç sarılmadın dedi.
Aklıma geldi ama gerçekleştiremedim dedim.
Bu benim için saygı göstergesi kim olursa olsun dedi annen bu kadar takılmamıştır eminim seni anlıyorum ama birazda benim açımdan baksan çekindim yeni yeni samimi oluyoruz dedim.
Dikkat ederim dedim.
Ağzını bıçak açmadı ben inmeni beklerdim hayal kırıklığına uğradım diyor..
Özür diledim dedim aklımdan geçti ama gerçekleştiremedim birazda benim açımdan bak diyorum.
Ben inmeni beklerdim bu kadar diyor. O gün berbat geçti doğru düzgün konuşmadık ağzını bıçak açmadı..
Tamam haklı inmeliydim ama bu kadar uzatmaya gerek var mı tavrını net belli ediyor ve konuşmuyor hayal kırıklığı yaşamış arabada hiç konuşmasam soğuk davransam tamam ama konuştuk samimi bir şekilde o an inemedim çekindim..
Bazıları yanlış anlamış mesele annesine yer vermem değil ona takılmaz.
Mesele inip inmemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?