• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabanın kayınvalidenin üstüne olması

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Arkadaslar geçen sene düğünden gelen altın takı ne varsa eşime verdim. Üzerine biraz da kredi çekip bi araba aldık. Ama tapusunu kayınvalidemin üzerine yaptı.

Neden kendi üzerine almıyorsun dediğim de benim eski arabadan cezam var onu ödememek için dedi. Hem annemin üzerine olursa yaştan dolayi daha az vergi öderiiz dedi. (Bu arada eşim 31 yaşında)

O zamanlar bu konularla alakalı pek bilgim olmadığından ve de yeni evlendi sorun çıkardı olmamak adına üstelemedim.

Ama şimdi düşündükçe ne alaka diyorum. Sırf iki milyar ceza ödememek için arabayı annesinin üstüne yapması saçma değil mi? Eninde sonunda ödenecek o para. O parayı öderdim yine de kendi üstüme alırdım ben o arabayı..

Şimdi size sorum şu;
Eşim arabayi satacak yeni bi araba alıcak ve kendi üzerine alması için onu nasıl ikna edebilirim? Anneme güvenmiyomusun diyip duruyor. Ben paragözmüşüm gibi davranıyor. Böyle düşünmemesi için ne yapmam gerekiyo ?

Kızlar az önce konuyu açtım. Tatlı bi dille söyledim. Olmaz kendi üzerime alırsam sigorta çok öderim dedi. Şuan borcum var onla ugrasamam falan dedi. Böyle diyince elim kolum bağlanıyor. Napicam ben. :(

Son düzenleme:
Cezayı ödememekte ne demek bu adam nasıl trafiğe çıkıyor o zaman yalan olmadığına emin misiniz bence daha iyi araştırın gerçekten bilen birilerine sorun ne tuhaf insanlar varya o uyanık herkes enayi oh hayata bak sanada böylesi rastlamış işte

Annesinin adına sigorta daha çok öder hem yaş hem de cinsiyetten dolayı. Altınlar benim benim üzerime al o zaman diyin
Altınlardan bikaç tane kendi babama vermiştim borç olarak. Sanırım bunun için yapıyor. Ama babam geri ödücek onları bize.

Peki ne söylemem nasıl ikna etmem gerekiyo? Niye boşu boşuna fazla ödeyim ben senin amacın ne diyo bana.
Vallahi bilemeyeceğim ama sen şunu bil esin ve kaynanan kötü niyetli
Az ödemek icin vs falan yapmıyorlar bunu
Keşke ilk baştan altını hiç vermeseydin paramiz olunca aliriz deseydim

Asıl sen bana güvenmiyormusun de kocana.ki güvenmiyor boşanırsan falan sana bişey kaptırmamak için yapıyor

Arkadaslar geçen sene düğünden gelen altın takı ne varsa eşime verdim. Üzerine biraz da kredi çekip bi araba aldık. Ama tapusunu kayınvalidemin üzerine yaptı.

Neden kendi üzerine almıyorsun dediğim de benim eski arabadan cezam var onu ödememek için dedi. Hem annemin üzerine olursa yaştan dolayi daha az vergi öderiiz dedi. (Bu arada eşim 31 yaşında)

O zamanlar bu konularla alakalı pek bilgim olmadığından ve de yeni evlendi sorun çıkardı olmamak adına üstelemedim.

Ama şimdi düşündükçe ne alaka diyorum. Sırf iki milyar ceza ödememek için arabayı annesinin üstüne yapması saçma değil mi? Eninde sonunda ödenecek o para. O parayı öderdim yine de kendi üstüme alırdım ben o arabayı..

Şimdi size sorum şu;
Eşim arabayi satacak yeni bi araba alıcak ve kendi üzerine alması için onu nasıl ikna edebilirim? Anneme güvenmiyomusun diyip duruyor. Ben paragözmüşüm gibi davranıyor. Böyle düşünmemesi için ne yapmam gerekiyo ?
Borc ne borcu ki sigorta borcu falan mi.bence durumu netlige kavusturana kadar araba almayin.ya da arabayi yenilemek icin sattiginda altinlariniz kadarini alin kalani ile ne yapiyorsa yapsin.

Şimdi size sorum şu;
Bu arada 25 yasindam beri araba benim uzerime hic oyle abartilacak kadar vergi borcu cikmiyor.araba orta halli.

emekli mi kaynanan çünkü sigorta daha az çıkıyor. ben iyi tarafından bakayım dedim konuya :)

Şimdi size sorum şu;
Hiç kocanıza güvenmiyor musunuz falan demeyeceğim. O sizin bileceğiniz iş. Ancak şunu söyleyebilirim ki adam her halukarda kendini boşanma durumuna karşı güvenceye almış. Kayınvalideniz hayattayken boşanırsanız zaten araba üzerinde hakkınız yok. Oldu ki kayınvalideniz vefat etti araba eşinize kaldı ve eşinizle boşanmaya karar verdiniz yine araba üzerinde hakkınız yok. Nitekim miras yoluyla geçen mallarda eşin malına ortak olunmuyor boşanırken.

Tabii şu an faraziler üzerine konuşuyorum. Dilerim boşanmaz bir ömür mutlu yaşarsınız ancak keşke altınlarınızı vermeseymişsiniz demekten alamıyorum kendimi. Çünkü olası boşanma halinde mahkeme düğünde takılan ziynet eşyalarının tümünün sorgusuz sualsiz kadına verilmesini hükmediyor. O altınlar ve dolayısıyla o altınlarla alınan her şey sizin hakkınız yani.

Back
X