• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabanın kayınvalidenin üstüne olması

Hiç kocanıza güvenmiyor musunuz falan demeyeceğim. O sizin bileceğiniz iş. Ancak şunu söyleyebilirim ki adam her halukarda kendini boşanma durumuna karşı güvenceye almış. Kayınvalideniz hayattayken boşanırsanız zaten araba üzerinde hakkınız yok. Oldu ki kayınvalideniz vefat etti araba eşinize kaldı ve eşinizle boşanmaya karar verdiniz yine araba üzerinde hakkınız yok. Nitekim miras yoluyla geçen mallarda eşin malına ortak olunmuyor boşanırken.

Tabii şu an faraziler üzerine konuşuyorum. Dilerim boşanmaz bir ömür mutlu yaşarsınız ancak keşke altınlarınızı vermeseymişsiniz demekten alamıyorum kendimi. Çünkü olası boşanma halinde mahkeme düğünde takılan ziynet eşyalarının tümünün sorgusuz sualsiz kadına verilmesini hükmediyor. O altınlar ve dolayısıyla o altınlarla alınan her şey sizin hakkınız yani.
Nasıl yani kayınvalidem vefat ettiğinde ev araba eşimin üstüne geçse bile boşanma durumunda hak talep edemiyo muyum? Tapular eşimin adına geçtiğinde?

Arkadaslar geçen sene düğünden gelen altın takı ne varsa eşime verdim. Üzerine biraz da kredi çekip bi araba aldık. Ama tapusunu kayınvalidemin üzerine yaptı.

Neden kendi üzerine almıyorsun dediğim de benim eski arabadan cezam var onu ödememek için dedi. Hem annemin üzerine olursa yaştan dolayi daha az vergi öderiiz dedi. (Bu arada eşim 31 yaşında)

O zamanlar bu konularla alakalı pek bilgim olmadığından ve de yeni evlendi sorun çıkardı olmamak adına üstelemedim.

Ama şimdi düşündükçe ne alaka diyorum. Sırf iki milyar ceza ödememek için arabayı annesinin üstüne yapması saçma değil mi? Eninde sonunda ödenecek o para. O parayı öderdim yine de kendi üstüme alırdım ben o arabayı..

Şimdi size sorum şu;
Eşim arabayi satacak yeni bi araba alıcak ve kendi üzerine alması için onu nasıl ikna edebilirim? Anneme güvenmiyomusun diyip duruyor. Ben paragözmüşüm gibi davranıyor. Böyle düşünmemesi için ne yapmam gerekiyo ?
Eşini resmî kurumlara şikayet et :KK53:
Şaka bir yana sinir bozucu bir durum:kusmuk:

Asıl paragöz kendileri, nasıl da hesap yapmışlar şimdiden. Olurda ileride bir şey olursa arabadan pay alamayın diye böyle yapıyorlar muhtemelen.

Eninde sonunda kendi ustune araba alacaksin hem satus isleminde veya kaza durumunda anneni mi gotureceksin her yer deyin cok sindirmisler sizi.Ben de kaynanama ev almadim diye adimi kiskanca cikardilar umrumda degil ne dusundukleri mal benim istedigime veririm.

Nasıl yani kayınvalidem vefat ettiğinde ev araba eşimin üstüne geçse bile boşanma durumunda hak talep edemiyo muyum? Tapular eşimin adına geçtiğinde?
Belirttiğim gibi, miras yoluyla geçen mallar kişiye aittir. Dolayısıyla Senin o araba üzerinde hiçbir hakkın olmaz hukuki açıdan( boşanma halinde)

Ayrica kv olurse o araba ortak miras mali olur kp esin gorumcen kaynin kim varsa

Adam sana guvenmiyor, karisi hayat arkadasi olarak gormuyor, buyuk ihtimal bosaniriz giozuyle bakiyor. Baska turlu mantigi yok esinin uzerine yapmak varken anasinin uzerine yapmasi. Suanda vefat durumu olsa o araba gorumce kayinlarin arasinda bolusulebilir. Keske sana guvenmeyen adama altinlarini vermeseydin bari. Yok mu bozuldiuguna dair bi kagit fatura

Kendi üzerinize aldırın arabayı. Neden anne güvenmek güvenmemek ne alaka. Benim üstüme olsun sen bana mi güvenmiyorsun de. Ben olsam istemezdim. Dünyanın binbir türlü hali var ki sizin altınlarınız ile alınmış o araba.

Ne fark eder ha annem ha sen diye b.ktan s.dikten bi laf edip beni itin bi tarafına sokup çıkarıcak diye afedersiniz.. :KK43:

Sinir oluyorum böyle insanlara, ben daha sevgiliylen diyordum eşime bu konularda şeffaf olmak lazım, her şey ortak olmalı, kimsenin anasının babasının üstüne bir şey yapmak olmaz diye. Ama sizinki hep yapıyor hem de sizi kötü düşünceli olmakla suçluyor. Onları en iyi tanıyan sizsiniz niyetlerini de en iyi sizin bilmeniz lazım.

Ne fark eder ha annem ha sen diye b.ktan s.dikten bi laf edip beni itin bi tarafına sokup çıkarıcak diye afedersiniz.. :KK43:
Cok sey farkeder. 1.si benim altinlarimin katkisiyla alindi. 2. Esin olan benim. Benden cocuklarina kalir annenden yegenlerine. 3.su benimle evliyken alindi yarisi zaten benim hakkim. Madem beni karin ailen olarak gormuyosun arabayi da anani da al git de. Valla yazarken rahatladim.

Back
X