Arabaya kamera ??

Cancancan333

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
126
59
48
ÖTV siz 0 araba alım sürecindeyiz ve arabayı sadece ben kullanabiliyorum kuraldan dolayı eşim dün arabaya kamera taktırmak istediğini söyledi ben de hiç bi yerde görmediğim için garip buldum net bişey demedim. İşte güvenlik için arabayı biri çizmesin kaza olursa elimizde kanıt bulunur trafik de saçma sapan insanlar var falan diye istiyorum dedi. Ben de net bişey demedim yani kendi kendime gereksiz buldum. Oradan eşim de beni yokluyor nabzımı ölçüyor işte noldu sen bi istemedin gibi sanki falan diye.ben de dedim yani ne gerek var ki ben anlamadım oradan sürekli beni mi takip edeceksin dedim yani bilmiyorum rahatsız oldum ben bu fikre arabada hiç bir mahremiyet kalmayacak o zaman benim ona sürekli canlı konum at nerde olduğunu görücem gibi bişeye denk geliyor bu bana göre. Bu arada eşim kıskanç giydiğime karışan kısıtlayan birisi. Bunları da bildiğim için kameradan sürekli beni takipleyeceğini biliyorum başıma gelecekleri. Ben de kabul etmedim ne yapacaksın arabaya bi arkadaşım bindiğinde atıyorum konuşmamı mı dinleyeceksin her dk beni mi takipleyeceksin dedim. O da ne oldu niye telaşlandın noldu kim binecek ne gizliyorsun demeye başladı böyle olacağını biliyordum zaten . Sizce normal mi bu istek arkadaşlar ben mi abartıyorum ?

normal değil tabii, hele ki kıskanç bir adam olduğunu söylüyorsunuz
benim eşim böyle bir teklifle gelse önünü arkasını düşünmem taktıralım derim çünkü kıskanç bir adam değil, bilirim ki gerçekten güvenlik için istiyor
ama daha şimdiden istememenizi bile telaşlandın vs diye yorumlayan bir insandan gelen bu teklif normal gelmedi

Arac kameralari arac icini gostermez ki. Yolu gosterir. Ozel bir durum yoksa haklida. Benim arabamda da kendi arabasinda da kamera var.
Gecen yil kendi arabasini sifirla degistirdi ilk isi kamera takmakti. Motorcunun teki surttu ve o kayitlar ise yaradi. Bir arac olmus en ucuz 1 milyon malina onem versin elbet
Seni takip etmek istese arac takip cihazlari var takar ve ruhun bile duymaz.

Benim aracımda kamera var. Sıfır araba. İyi ki taktırmışım. Gecen ufak bi kaza oldu. Benim aracımda sorun yok karşı taraf tamponu kırıldı. Bana kilitlemeye calıştılar. Polise kamerayı acyım gösyerdim. Hoxım belli yol belli diğer aracın kusuru belli. Hepsini onlara tazdo ni de ceza ödediler.
Arada bi güven meselesi yoksa taktırmak iyi birsey.ama psikopatlca sürekli sizi dinlerse sıkıntı tabi.
Bu arada benim kameram kayıt ediyor. GPS yok. Takip yok yani. Ama konuşmaları da kayıt ediyor.

Normal bir eşiniz olsa araç içi kameralar iyi olur tabi ki ama eşinizin niyeti araç değilde sizi kontrol etmekse bende rahatsız olurum tabi. Yani burada önemli olan bana göre eşinizin ne düşünerek bunu istediği. Sizi kontrol etmek içinse eşiniz hiç normal değil.

Bence her arabada kamera olması lazım. Gerçekten kaza anlarında vesaire o kadar işe yarıyor ki

bende taktırmayı düşünüyordum. Kim nerden izliyor nasıl sistem bilmiyorum ama kendimi daha güvende hissetmemi sağlardı sanırım. kayıt ediyor bir süre sonra siliniyor mu ? yoksa anlık takip mi ediliyor. biz üç kişilik aileyiz hepimizin tlf apple konum takibi yapabiliyoruz özellikle açtık ki tlf kaybolur çalınır başımıza bişey gelir vs lazım olur diye. siz haddinden fazla tepki vermişsiniz gibi

Ötv ve sıfır olması ile ilgili bağlantıyı kurmayı istedim ama yapamadım.

Araç kamerası aracın içini göstermiyorsa iyidir diyorum.
Engelli durumu var galiba.

Konu sahibi, araç içi kameranın ne olduğuna bakıp eşinizle öyle konuşsaydınız keşke. Kamera içeri takılıyor ama dışarıyı kaydediyor. Otoparkta biri çizer veya arabanıza sürter çarpar vs. bunları kanıtlamak için mesela.

normalde kamera takilmasini mantikli bulurum, gecen iki dk biyere girdik, park halindeki arabanın arkasina vurmuslar göçük olmus. 15 bin tl para istediler. kameramiz olsa bir sekilde bulurduk. yani mantikli olabilir normal insanlar icin.
ama senin esinin niyeti belli. asla kabul etme. "rahatsiz mi oldun" falan demesinden belli rahatsiz edici bir sey istedigi

Akımda olan bir konu, ben taktırmayı planlıyorum. İzlemesi için içine sim hat taktırması gerek , alacağı cihazda var mı? Yada Bluetooth üzerinden internete bağlanan bi cihaz olmalı. Genelde dahili hafıza kartları oluyor, sorun oldu mu bakılıyor. Alacağı cihaza bağlı…

Birini izlemek istesem illa araç içi kamera ile izlemem, direk ceptelefonu ile hallederim yeter ki kafamı bozmasın bir yolunu bulurum

Bir ara araştırmıştım çift kamera olanları da vardı yanılmıyorsam. İçeri de kaydediyor. Ama çoğu dahili hafızalıydı.

Taktırılmalı Benımkıde bana gelse böyle tekliflerle

siz kamera izlemi için kendı telefonunuzu kullanırsanız eşiniz izlemez bide zaten istediiğinizde kapatabilirsiniz yanınıza arkadaş aldığınızda .

Yaşadığımız devirde araç kamerası bence zorunlu bile olmalı. Ayrıca araç kamerası dışarıyı gösterir. Bana makul bir istek gibi geldi, sizin güvenliğiniz açısından.

Kamera takılması zaten doğru olanı. Ama sizin ozelinizde ilk aklınıza gelen takip edilmek oluyorsa, eşiniz telaslandiginizı düşünüyor arabaya kim binecek ne sakliyorsun diye soruyorsa burda gariplik var iste. Araç içi kamera dışarıyı gösterir ama içerideki sesleri de alır durum burda takibe giriyor galiba. Hepsi aynı özellikte mi bilmiyorum tabi bizimkiler öyle.

Yani eşinizin oturup da kayıtları izleyip arabada ne konustunuz diye dinleyecegini, nereye gittiginize bakacağını dusunuyorsaniz durum vahim.

Mesele araç içi kameranın gerekliliği değil burada. Hem dış hem iç olanlar var sanırım, adam onu taktırıp sizi takip edecek demek. Bu da çok çirkin. Taktırmayın, he rfün bir şey çıkarır bu manyaklıkta bir koca.

Bence de taktırmalı kaza anında çok işinize yarar.

Sizi takip etmek istese araç içi takip cihazı taltırır ses kayıt cihazı koyar haberiniz bile olmaz.

Eşinizi yedek şoför olarak yazdırma durumu varsa onuda yazdırın derim siz hastalandığınızda o kullanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…