ARADA KALDIM .. NE YAPACAĞIM?

Siz tüm kolaylığı sağladığınız için bu nisan seneye kadar ertelenir niye her şeyi onlara göre ayarliyorsun çok pişman olacaksınız bırakın onlar sizin peşinizden koşsun

yanlis yapiyorsunuz,
mesajlarinizin hepsini okudum,

bir kere yillardir sevgili iseniz, tam olarak bu dugun arefesini mi buldunuz nisan icin derler insana,
yani tam olarak bu aylar icerisinde mi isler resmilesmeli ve nisanlanmalisiniz.
Bir kac ay once veya bir kac ay sonra neden olamiyor ki?

onun disinda bakin kendiniz soyluyorsunuz,
su an olacak dugunde kiz tarafinin istekleri cok fazlaymis,
ama yapiliyor mu yapiliyor,
yani para yoksa ona da yapilmazdi degil mi,
demek ki size de isterseniz yapilabilir,
tabi ki gidp onu isteyin bunu isteyin diye demiyorum, acele olsun diye kendi isteklerinizden feragat etmeyin diye diyorum.

Bizde onun için diyoruz ki önce diğer düğün olup bitsin, sonra sizin kine girişin. Demek ki karşı taraf toaf ve görgüsüz bir aile. Erkek arkadaşınız da yeterli kadar gergindir bu yüzden. Sizi de anlıyorum ama şu anda daha zor durumda olan erkek taraf.

kaç yıldır birlikte olursanız olun, ve ne kadar anlayışlı olursanız olun inanın düğün telaşı yorgunluğu ve masrafı çok ama çok başka... ilerde sizde yaşadığınız zaman anlayacaksınız... hani kardeşinin takılarından 3-4 bin alma teklifini sizin önermenizde çok gereksiz saçma olmuş nedenine gelince, karşıdaki eş ona neden benim takılarımın kararını siz veriyorsunuz der.. sizin olmayan birşey için geri ödiecek dahi olsanız siz karar veremezsiniz... kaldıki 1 yüzük diyorsunuz.. bazen öyle noktaya gelecek oluyoruz ki o yüzüğü bile alamıoruz... sevdiğiniz adamı boş yere kırmışsınız bence... düğün aşamasındalar tanıştılar, en kısa sürede düğün yorguluğu atılıp gelinecek diyebilirdiniz annenize.. bu şekilde bir erkeği rencide ediyorsunuz.. bence özür dilemelisinz

ben buna katılmıyorum. bu teklifi en başta kardeşi etmişti zaten. ben buna dayanarak söyledim. ayrıca da erkek arkadaşım sağolsun kardeşini sıfır borçla evlendiriyo.
Madem siz yıllardır sevgilisiniz, niye kardeşin düğünü daha önce yapılıyor anlamadım. Sanırım sevgiliniz evlilik düşünmüyor.

kaç kere erteledik. onlara maddi açıdan kolaylık olsun diye elimizden geleni yaptık. ailemin tavırlarından da sıkıldım artık
Benzer sebeplerden ayrıldım geçmişte bende. Çok sıkıntılı durumlar. Ne acelen var deniyor ama yaşamayan bilemez. Herkes tarih sorar ailen ne diceğini bilemez falan filan çekilecek dert değil. Ayrıca anlayamadığım şey, kardeşinin düğününü neden o yapıyor üstüne bide ev alıyor mantığım almadı? Kiraya çıkarak da evlenilebiliniyor haberleri yok herhalde.

Madem siz yıllardır sevgilisiniz, niye kardeşin düğünü daha önce yapılıyor anlamadım. Sanırım sevgiliniz evlilik düşünmüyor.
kardeşi bizdende önce tanıştı. erkek arkadaşımdan önce askerliğini yaptı, işini gücünü eline aldı. zaten öncelik onun hakkıdır. ayrıca erkek arkadaşım her seferinde param olsun 1 dk beklemem yarın evelenirim diyen bi adam

Şimdiden bu kadar baskıcı ve tavizkar olmayın ,akışına bırakın tamam evlilik teklif etmiş bekleyin düğün sorunu çözülsün ,siz bi seyredin tartın esas böyle olaylarda kişilerin gerçek yüzü ortaya çıkar ,sanırım anneniz çok baskı yapıyor

Yangından mal mı kaçırıyosunuz?

Ne bu acele yahu?

Neden kendini böyle araya sıkıştırmanın peşindesin?
Evlilik meraklısı bir insan sıfatına sokmuşsun resmen kendini.

Ayrıca senin abin yada ablan evlenseydi böyle mi davranırdınız? Tuhaf geldiniz ailecek.

bence şu an nişan yapmanın manası yok. zaten ekimin sonu geldi. en başından düğünden sonra yapacak şekilde anlaşmanız daha mantıklıymış.

sevgilin kardeşine ev mi aldı cidden? o niye?

Niye gereksiz fedakarlık yapıyorsunuz bir yüzük takmak için? Düğün için erkek tarafını soyup soğana çevirmek ne kadar yanlışsa herşeyi en ucuzundan almak, elbiseyi kendin almakta o kadar yanlış. Siz kendinize kıymet vermezseniz ne sevgiliniz nede ailesi size kıymet verir.

Düğünden sonraya bırakın herşeyi, olması gereken herşey usulünce olsun. Ayrıca erkek arkadaşınız madem evlilik niyetinde kardeşini sıfır borçla evlendirme derdine niye düşüyor onuda anlamış değilim. Yardım etmesi ayrı ama çok fazla borca harca girmesine de gerek yok.

bence şu an nişan yapmanın manası yok. zaten ekimin sonu geldi. en başından düğünden sonra yapacak şekilde anlaşmanız daha mantıklıymış.

sevgilin kardeşine ev mi aldı cidden? o niye?
:) bana nolur sormayın. çünkü bilmiyorum.. hatta biz beylikdüzünden av bakıyoruz diye kardeşi bizim alacağımız eve takılarını verip ortak olma derdinde. abim bana ev aldı borcumu ödiyim değil de ortak olmanın peşinde. hatta ve hatta dışarıdan ev bakıyoruz diye( dışarıdan diyorum çünkü kardeşinin evi kendi evlerinin olduğu apartmandan alındı) anne babasının evinin kirasını da istiyor

zaten düğünden sonra istediğim halde hala benden aylar isteniyor..

Nisandan önce bu değişik aile düzenine kafa yorsaniz daha iyi olmaz mı?

iyi de siz evleneceksiniz. bilmiyorum diye bişey olamaz. ne kadara aldı, neden aldı, tapu kimin üstüne, ne düşünerek aldı vs. bunları bilmeden nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz ki?
adam belki 10 yıllık kredi çekti. siz nasıl geçineceksiniz?

Canım bunca yıllık hayatımda şunu öğrendim.İnsanlara ne kadar iyi davranirsan o kadar üzülürsün.Sen niye bu kadar taviz veriyorsun.Her şeyini sonuna kadar yaptır.İlerde ben masraf olmasın diye şöyle yaptım böyle yaptım dersin.Esin ve ailesi de sana yapmasaydin der.Bak elti adayın çok yoruyomus ama ne kadar değerli.Kendim söyledin.Kendinden taviz verme.Hem de ne demek kardeşine ev almış borç oduyomus.Sen önce kendi sevgiline yüzük almayı ogren

yok evin borcu bu ay bitiyor. araba da almıştı kardeşine :) onun borcu da bitmek üzere. hee kardeşi abisi için ne yapıyo diye sorarsanız eğer. HİÇBİR ŞEY.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…