ARADA KALDIM .. NE YAPACAĞIM?

Yillardir sevgiliyseniz neden önce szin dügun olmadi. Erkek arkadasiniz kendi de evlenecek madem niye kardesine ev aldi. Siz niye beni alin diye böyle kendinizi parcalayip dusuruyorsunuz. Eltinizin ailesi sevgilinizin ailesini zorluyormus da bedelini niye siz ödüyorsunuz. Bu iliskiyi begenmedim. Puanim 1

İyi de madem çevren böyle dedikoducuysa neden nişan olmadan eve çağırıyorsun ki?
Yaşın kaç bilemedim ama çocukça davranışların var,bir an önce olgunlaşmalısın.

Evlilik için bu kadar acele etmeyin biraz zaman tanıyın herşeyiniz gerektiği gibi olsun sevgiliniz için de zor üzüldüm. Arada kalmak zor, annesi babası kardeşi yani ailesi sonuçta , zor zamanlarında maddi yardımda bulunmak isteyebilir. Düğün cok masraflı bir olay biraz zaman tanıyın bence

İyi de madem çevren böyle dedikoducuysa neden nişan olmadan eve çağırıyorsun ki?
Yaşın kaç bilemedim ama çocukça davranışların var,bir an önce olgunlaşmalısın.
yaşım 27. ailem tanımak için çağırdı onu yemeğe davet etti. ya da atıyorum bi hastalık bi sıkıntı olduğu zaman gelip bize yardımcı oldu bu şekilde yani.

ben ona yıllardır maddi manevi hep destek oldum. elimde son param olsun asla ondan hiç bir şey esirgemedim. ona hep hak verdim ama o bana hak vermiyor.

yaşım 27. ailem tanımak için çağırdı onu yemeğe davet etti. ya da atıyorum bi hastalık bi sıkıntı olduğu zaman gelip bize yardımcı oldu bu şekilde yani.
Yanlış yapılmış işte.
İlla tanışılacaksa dışarıda bir yer olabilirdi.
Hastalıktır,sıkıntıdır,o olmazsa ne yapacaktın ki? İlla onu mu çağırmak gerekiyordu?
Yani hem aile muhafakazar hem çevre dedikoducu ama hiç dikkat edilmiyor.
Benim ailem çok rahattır,çevreyi hiç sallamayız yine de nişandan sonra bile eve gelmesi bile ya birdir ya da ikidir kocamın. Ne gerek var baştan bu kadar yüz göz olmaya.

Şu saatten sonra yapman gereken hemen mesafeyi kurman.
Eve çağırma.
Sen de gitme tabii ki.
Normal flört yaşayın lisedeki gibi.
Ailene de hazır olmadığınızı söyle,hem maddi hem manevi.

Arkadaşlar burada arkadaşımızın üzerine gidiyoruz ama oda bizden yardım istemiş bence daha ılımlı yaklaşabiliriz.

Toplumumuzu biliyorsunuz biz ne kadar modern yaklaşmaya çalışsakta annelerimiz babalarımız daha eski kafalı oluyor çevrenin sözüne komşunun lafına üzülüp hasta bile olabiliyor. Burada arkadaşımızın derdi (ailesinin de) adını koymak ve bunun için damat tarafını zorlamak bile istememişler herşeyin en uygunu olsun diye uğraşmış.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde eşimin annesi 13 yaşındayken vefat etmiş bende herşeyin en uygunu olsun diye çabaladım ama tek fark herkes çok istiyordu nişan olsun düğün olsun.. Senin karşı taraf ile bunu çözmen gerekiyor öncelikle ve herkesin dediği gibi gerçekten de evlendikten sonra bu yapılan fedakarlıklar unutuluyor hatta bazen yüzüne vuruluyor.. Dikkatli davran erkek arkadaşınla mantık çerçevesinde tartışıp ortak kararlar alın...

Kardeşinin takılarından şu kadar borç alırsın diye mi teklif ettiniz cidden? Ne alaka? Kardeşinin takıları aynı zamanda onun eşinin de takıları, bilmem farkında mısınız? İnsanların altınları üstünden plan yapmanız çok acayip değil mi? Belki vermek istemeyecekler, belki onların da kendilerine göre planları var.

Şuan gündemlerinde çok yakın tarihli bir düğün var zaten. Onu atlattıklarında sizin isteme, nişan olaylarınıza geçseniz daha mantıklı olmaz mı? Böyle herkesin iki ayağını bir pabuca sokma durumu olmuş. Şuan baş rolde başkaları var. Sizse kendinizi zorla gündeme getirmeye çalışıyorsunuz. Bu birazcık çirkin duruyor. Aceleniz ne? Birkaç ay sonra, sevgilinizin ailesi daha sakin bir döneme geçtiğinde istemeye gelseler, ne kaçıracaksınız?

İlla ki olsun diye bir şeylerin ucuzunu bulup onlara teklif etmeniz sizi anlayışlı göstermez, tabiri caizse ezik gösterir. Kesinlikle aşağılamak için söylemiyorum, yanlış anlamayın ama karşı tarafta bu intibayı bırakırsınız. Bunu kendinize yapmayın. Bazı şeyleri oluruna bırakmak, karşı tarafın gösterdiği kadar çaba göstermek daha sağlıklıdır.

Belli ki erkek arkadaşınız düğüne maddi destek vermek zorunda ve şu anda sıkışmış vaziyette.siz ve aileniz bunu ama görmek istemiyorsunuz. Senin görmek istemediğin ailenden daha vahim bence. Kardeşinin takılarindan borc istemene hiç girmiyorum bile. Ben buna ağır tepki gösterirdim. Durumu olmayan bir zahmet önce birikimini yapsın öyle girsin bu işe. Erkek arkadaşın da kendini bir toparlasin. Madem durumu yok niye evlenme teklifi edip ortalığı ayağa kaldırıyor veya niye daha önce konusmadiniz.durum berbat bir hal almış. Sahsen biraz geri durmanizi tavsiye ederim.

çok teşekkür ederim anlayışınız için.. dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım tekrar sağolun.

bakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti.

Karşı taraf yapmayalım demiyor, Düğünden 2-3 hafta sonra olsun diyor. Kasıma ne kaldı şurda? Varsın 1 ay sonra olsun. Bu kadar sabırsız olmayın ki herşey güzel olsun. Bence biraz sessiz sakin kal, erkek arkadaşında sakinleşsin. Bu arada kardeşin takılarından borç olayına hiç girme. Sen ister miydin düğünden sonra takılarından borç istenmesini. Ben istemezdim şahsen ne olursa olsun. Sabırla çözülemeyecek şey yok. Alt tarafı 1-1.5 ay bekleyeceksin.

Siz herseyden vazgecerek herseyin ucuzuna giderek cok yanlis yapiyorsunuz ileride cok pisman olacaksiniz ve kimse sizin yaptiklarinizin kiymetini bilmeyecek. Birakin insanlar dugunlerini yapsinlar iki dugun ayni anda olurmu hem nisan hem dugun onlarin dugunu bitsin bir sure sonra siz nisan yapin yani. Senin ailenin ısrarci olma hakki yok diger kardes evlenincemi akliniz basiniza geldi madem senelerdir sevgilsiniz?

bakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti. ayrıca da biz başka yerlerden ev bakıyoruz diye kız tarafı hop oturup hop kalktı. bizim olmayan evimize göz diktiler. bana nişan için para kalmasın diye ıvır zıvır ne varsa istediler. hatta ve hatta kızın annesi bize alınan eşyalar daha iyi olursa kızımın eşyalarını kaldırıp atarım önüne demiş kayınvalideme

Kardeşinin takısını neden size harcasın onu anlamadım bunu teklif etmeniz bile çok abes.

Kardeşinin takısını neden size harcasın onu anlamadım bunu teklif etmeniz bile çok abes.
ben anlatamadım galiba papağan gibi aynı şeyi söyleyip duruyorum bakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti.

Yangından mal mı kaçırıyorsunuz ailecek biraz sakin düğünden 2 ay sonra yada 3 ay sonra olsun nolucak yani bence siz hatalısınız kız evi naz evi derler sizin ki pek öyle olmamış

bakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti.
İlk mesajınızda yazmadıysanız sonra yazdıklarınızı görmedim. Tamam bu makul olabilir o zaman, yine de müstakbel gelinin düşüncesi de önemli. Ama diğer söylediklerim hâlâ geçerli. Bu kadar zorlamayın, sadece sizin çabanızla, aceleye getirilmiş şekilde ilerlemeniz gerçek bir ilerleme sayılmaz. Biraz geri çekin kendinizi.

Valla ortalikta degersiz degersiz gezeceksin gibime geliyor.. Sonra da bana bu yapilmadi su kadar fedakarlik yaptim goze gelmedi diye ahlayip vahlayacaksin. iliskiniz senin açından hiç cazip degil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…