- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
- Konu Sahibi forestnight
-
İyi de madem çevren böyle dedikoducuysa neden nişan olmadan eve çağırıyorsun ki?haklısınız. ama size şunu da anlatayım. sen bizim eve girip çıkıyosun müllet soruyo dedim. annesine durumu böyle anlatmış. annesi hakklılar nişan olana kadar girip çıkma onlara millet laf söyler demiş. saçmalığa bakar mısnız ?? erkek arkadaşım bize gelip gitmeyince elalem artık aaa çocuk artık gelip gitmiyo biz de nşan ne zaman diye sormayız artık dicekler sanki..
yaşım 27. ailem tanımak için çağırdı onu yemeğe davet etti. ya da atıyorum bi hastalık bi sıkıntı olduğu zaman gelip bize yardımcı oldu bu şekilde yani.İyi de madem çevren böyle dedikoducuysa neden nişan olmadan eve çağırıyorsun ki?
Yaşın kaç bilemedim ama çocukça davranışların var,bir an önce olgunlaşmalısın.
ben ona yıllardır maddi manevi hep destek oldum. elimde son param olsun asla ondan hiç bir şey esirgemedim. ona hep hak verdim ama o bana hak vermiyor.Evlilik için bu kadar acele etmeyin biraz zaman tanıyın herşeyiniz gerektiği gibi olsun sevgiliniz için de zor üzüldüm. Arada kalmak zor, annesi babası kardeşi yani ailesi sonuçta , zor zamanlarında maddi yardımda bulunmak isteyebilir. Düğün cok masraflı bir olay biraz zaman tanıyın bence
Yanlış yapılmış işte.yaşım 27. ailem tanımak için çağırdı onu yemeğe davet etti. ya da atıyorum bi hastalık bi sıkıntı olduğu zaman gelip bize yardımcı oldu bu şekilde yani.
çok teşekkür ederim anlayışınız için.. dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım tekrar sağolun.Arkadaşlar burada arkadaşımızın üzerine gidiyoruz ama oda bizden yardım istemiş bence daha ılımlı yaklaşabiliriz.
Toplumumuzu biliyorsunuz biz ne kadar modern yaklaşmaya çalışsakta annelerimiz babalarımız daha eski kafalı oluyor çevrenin sözüne komşunun lafına üzülüp hasta bile olabiliyor. Burada arkadaşımızın derdi (ailesinin de) adını koymak ve bunun için damat tarafını zorlamak bile istememişler herşeyin en uygunu olsun diye uğraşmış.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde eşimin annesi 13 yaşındayken vefat etmiş bende herşeyin en uygunu olsun diye çabaladım ama tek fark herkes çok istiyordu nişan olsun düğün olsun.. Senin karşı taraf ile bunu çözmen gerekiyor öncelikle ve herkesin dediği gibi gerçekten de evlendikten sonra bu yapılan fedakarlıklar unutuluyor hatta bazen yüzüne vuruluyor.. Dikkatli davran erkek arkadaşınla mantık çerçevesinde tartışıp ortak kararlar alın...
bakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti.Kardeşinin takılarından şu kadar borç alırsın diye mi teklif ettiniz cidden? Ne alaka? Kardeşinin takıları aynı zamanda onun eşinin de takıları, bilmem farkında mısınız? İnsanların altınları üstünden plan yapmanız çok acayip değil mi? Belki vermek istemeyecekler, belki onların da kendilerine göre planları var.
Şuan gündemlerinde çok yakın tarihli bir düğün var zaten. Onu atlattıklarında sizin isteme, nişan olaylarınıza geçseniz daha mantıklı olmaz mı? Böyle herkesin iki ayağını bir pabuca sokma durumu olmuş. Şuan baş rolde başkaları var. Sizse kendinizi zorla gündeme getirmeye çalışıyorsunuz. Bu birazcık çirkin duruyor. Aceleniz ne? Birkaç ay sonra, sevgilinizin ailesi daha sakin bir döneme geçtiğinde istemeye gelseler, ne kaçıracaksınız?
İlla ki olsun diye bir şeylerin ucuzunu bulup onlara teklif etmeniz sizi anlayışlı göstermez, tabiri caizse ezik gösterir. Kesinlikle aşağılamak için söylemiyorum, yanlış anlamayın ama karşı tarafta bu intibayı bırakırsınız. Bunu kendinize yapmayın. Bazı şeyleri oluruna bırakmak, karşı tarafın gösterdiği kadar çaba göstermek daha sağlıklıdır.
Merhaba kızlar.. ben 27 yaşındayım. erkek arkadaşım temmuz ayında bana evlenme teklifi etti. rüya gibi başladı. ama orda kadı. bir adım bile ilerleyemedik. ailesi şehir dışından eylülde geldi. erkek arkadaşımın erkek kardeşinin kasımda düğünü var. bir telaşla herkes ona hazırlanıyor. bakın anlayış gösteriyoruz ailecek. zaten yok parayla düğün kurmaya çalışıyolar o yüzden biz düğünlerinden önce nişan yapacaktık ancak düğünden sonraya erteledik. zor durumda kalmasınlar diye. kız tarafı bunları çok yoruyor, gözümüzle görüyoruz. Ctesi günü aile tanışması oldu. Herşey yolundaydı ama bizim hakkımızda konu hiç açılmadı. Annem buna sinirlendi. Dedim isteme değil sonuçta sinirlenmene gerek yok. biz nişan için bütün kolaylığı sağladık;
zaten evde yapıcaz.,elbisemi ayakkabımı aldım. ,saç makyaj için dışarıda masraf olmasın onlara diye arkadaşımı ayarladım bedavaya getirmeye çalıştım.,çiçeğin çikolatanın en ucusunu bulup önerdim almaları için.,takısız olacak dedik.,bohçayı yılbaşından sonra hallederiz dedik.
gelin görün ki dün erkek arkadaşıma düğünden 2-3 hafta sonra yapalım nişanı ailem beni sıkıştırıyo, kardeşinin takılarından 3-4 bin borç alırsın sonra birlikte öderiz dedim suratı 5 karış oldu resmen ağladı. ben ne yapacağımı bilemedim. ailem artık uzadı nişanı takın der, karlı taraf düğün derdine düşmüş beni görmez. bende dedim annemi arar söylersin. neyse dünden beri tripliyiz. sanki ben suçluyum. bir yüzük alıp gelmek zor olmamalıydı. trip atıyorum diye gelmş demin bana böyle yapacaksan ayrılalım vs bişiler diyor.hiç bir şey demedim. çok yorulmuş, bütün yük onun üstündeymiş, kardeşinin düğününü yapıyomuş, ona ev almış, bir sürü borca girmiş.. intihar edecekmiş, herkes onun üstüne geliyomuş,batmış görende malmülk istedim sanacak. o kadar üzdü ki beni , şu an işteyim ama odaklanamıyorum bile.
kendi ailemi savunmak için demiyorum ama inanın kız anne babası oldukları halde o kadar anlayışlı iyi davranıyolarki anlatamam. ama biz bunları haketmedik. her zaman yanımda olacak olan adamın beni düşürdüğü hale bakın. bana bir akıl verin .. ne yapmalıyım??
Belli ki erkek arkadaşınız düğüne maddi destek vermek zorunda ve şu anda sıkışmış vaziyette.siz ve aileniz bunu ama görmek istemiyorsunuz. Senin görmek istemediğin ailenden daha vahim bence. Kardeşinin takılarindan borc istemene hiç girmiyorum bile. Ben buna ağır tepki gösterirdim. Durumu olmayan bir zahmet önce birikimini yapsın öyle girsin bu işe. Erkek arkadaşın da kendini bir toparlasin. Madem durumu yok niye evlenme teklifi edip ortalığı ayağa kaldırıyor veya niye daha önce konusmadiniz.durum berbat bir hal almış. Sahsen biraz geri durmanizi tavsiye ederim.
ben anlatamadım galiba papağan gibi aynı şeyi söyleyip duruyorum bakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti.Kardeşinin takısını neden size harcasın onu anlamadım bunu teklif etmeniz bile çok abes.
İlk mesajınızda yazmadıysanız sonra yazdıklarınızı görmedim. Tamam bu makul olabilir o zaman, yine de müstakbel gelinin düşüncesi de önemli. Ama diğer söylediklerim hâlâ geçerli. Bu kadar zorlamayın, sadece sizin çabanızla, aceleye getirilmiş şekilde ilerlemeniz gerçek bir ilerleme sayılmaz. Biraz geri çekin kendinizi.bakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti.
Valla ortalikta degersiz degersiz gezeceksin gibime geliyor.. Sonra da bana bu yapilmadi su kadar fedakarlik yaptim goze gelmedi diye ahlayip vahlayacaksin. iliskiniz senin açından hiç cazip degil bencebakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti. ayrıca da biz başka yerlerden ev bakıyoruz diye kız tarafı hop oturup hop kalktı. bizim olmayan evimize göz diktiler. bana nişan için para kalmasın diye ıvır zıvır ne varsa istediler. hatta ve hatta kızın annesi bize alınan eşyalar daha iyi olursa kızımın eşyalarını kaldırıp atarım önüne demiş kayınvalideme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?