Arada kalmak...

losinggame

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2013
560
610
303
32
Annem yıllarca müdür yardımcılığı yapmış, yönetmeyi ve idare etmeyi, akıl vermeyi çok seven birisi. mizacı, konuşması, hareketleri serttir. Birşey söylerken karşısındakinin alınıp alınmadığını düşünmez. babamın vefatından sonra maddi manevi çok zor günler geçirdi. zaten erkek gibi bir kadındı, babamdan sonra iyice sertleşti. ama içi bir o kadar çocuk gibidir. kötü niyeti yoktur. sadece düşünmeden konuşur. düşünmeden konuşur dediğim de öyle ağzı gevşek biri değildir. üslubu, mimikleri, hareketleri çok serttir. insanların alındığını söylediğimizde de ne dedim ki ben diye çıkışır.
ben annemin bu haline alışık olduğum için bana değişik gelmiyor. gelgelelim erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz ve bu tavırları yüzünden annem çok yanlış anlaşılıyor. erkek arkadaşım da aksi gibi aşırı gururlu ve inatçı biri. ama asla saygısından terbiyesinden ödün vermez anneme karşı.
2 ablamdan büyük olanın eşi çok yumuşak başlıdır, ablama uyar, annemle pek sorun yaşamaz. ama diğer eniştem öyle değil. küçük ablamla hem bu nedenler hem de işleri gereği yurtdışında yaşıyorlar. küçük ablam hep eniştemin evliliklerine müdahale edilmesinden korktuğunu söyler.
işte biz annemin iyiniyetini biliyoruz aslında ama el oğluna laf anlatılmıyor. benim farketmediğim bir söz, bir davranış insanların gururunu kırıyor. ve erkek arkadaşım da şimdiden evlenince böyle mi olacak annen bize böyle müdahale mi edecek demeye başladı. meslek sahibiyim 25 yaşındayım. geçen gün telefonumu arabada unutmuştum yarım saat içerisinde 8 kez aramış mesela. evli ablamlara öyle değildir. ama onların evine gittiğinde kendi eviymiş gibi pazar alışverişini yapar, evin bi eksiği varsa giderir. maddi olarak sıkışıklarsa yardım eder. ama tüm bunlar erkek arkadaşım için müdahale edilmesi demek. halbuki annem bunları biz rahat edelim diye yapar.

bu bayramda erkek arkadaşım bayramın ilk günü aramadı, memleketteydi ve bahçeyle ilgileniyordu. 3. gün aradı, annem görmedi. 4. gün aradığında benim yanımda konuştu. çocuğa diyor ki "dün akşam geç gördüm sonra da aramadım öyle. bizim ailemizin kuralıdır. ilk gün aranır. yurtdışındakiler bile ilk gün aradı oğlum. sen de öğreneceksin öğreneceksin"...o kadar gerildim ki. erkek arkadaşımla tartışmalarımız sadece bu yüzden oluyor.

anneme güzelce anne biraz sakin konuş, insanlar yanlış anlayabilir diye kaç kere söyledim. ben böyleyim 60'ımdan sonra huy mu değiştirecem, sen de benim yüzümden arada kalma, benim annem böyledir de geç diyor. o da haklı...
erkek arkadaşım ise tüm hayatımız böyle mi geçecek devamlı beni eleştirecek düzeltecek karışacak mı diyor. erkek arkadaşıma alttan al, boşver, böyle biri o kötüniyeti yok diyorum kötüniyeti olmadığını biliyorum ama üslubu çok yanlış diyor. ki haklı da... yeri gelir farkında olmadan karşısında çocuk varmış gibi parmağını sallaya sallaya konuşur. azarlar gibi. ben bunları görmüyorum bana batmıyor ancak söylendikten sonra farkediyorum..

Ne yapıp etsem de annemle konuşsam, annemin tavrı o kadar katı ve keskin ki... erkek arkadaşım asla saygısızlık yapmaz. annem devamlı mesela yemeğe çağırır onu, tanımak, sohbet etmek ister. ama o görüşmede mutlaka bi şeyi yanlış anlaşılır. erkek arkadaşım annen seni hala çocuk gibi görüyor. ona karşı net olmazsan ileride bize de karışacak huzurumuz olmaz böyle, benim annemin de imkanı olsa karışır eder ama fırsat vermiyorum, yeri geldiğinde kendini ispat edeceksin diyor. ben ise annemi kırmaktan çok korkuyorum. annemin bu davranışlarının biraz da beni kaybetme korkusundan olduğunu düşünüyorum. bana çok düşkündür. anneme mi erkek arkadaşıma mı konuşayım ne yapayım zamanla alışırlar mı ne diyeyim kızlar biraz akıl verin bana...:KK14:

Bi kere annenin mizacı bu değiş mez ama torpuleyebilir
Erkek arkadaşına gelecek olursak kendi alilesi nasıl davranıyor iliskinize sana müdahale ediyorlar mi buda önemli. İki tarafı da sen idare ediceksin tabiki de.erke k arkadaşının ailesi ayni şekilde davransa ne hisseder din olaya bunu düşünerek yaklaş derin ben

Annenle erkek arkadaşın arasını bulacak olan dengeyi sağlayacak olan sensin
benim babam senin annenden bin kat beter inanılmaz sabit fikirli ve sert biri
ve eşime karışmaya çalıştı evlenirken direk çekip kenara "bak o senin hiç bir şeyin değil
nasıl ki onun annesi babası bana laf etse benim zoruma giderse senin lafında onun zoruna gider
bir şey varsa bana söyle eşime ağzını açma sakın" dedim ve söyleyecek gibi olursa "baba sanane o senin çocuğun değil sen kendi çocuğuna laf söyle" diyerek kesip atıyorum :kahve:

Bi kere annenin mizacı bu değiş mez ama torpuleyebilir
Erkek arkadaşına gelecek olursak kendi alilesi nasıl davranıyor iliskinize sana müdahale ediyorlar mi buda önemli. İki tarafı da sen idare ediceksin tabiki de.erke k arkadaşının ailesi ayni şekilde davransa ne hisseder din olaya bunu düşünerek yaklaş derin ben

onun ailesinin ilişkimize hiç müdahalesi yoktur. onun hayatına da etmezler. bana aynı şekilde davranılsa ben de sinirlendirdim ama bunu anneme anlatamıyorum. o mimikler, hareketler, sözler onun için çok normal

Bayram meselesinde anneniz hakli o konuda anneniz ezdirmeyin
Fazla gururlu erkek arkadaşın sen bu şeklide ailesine davranan ne tepki verir el oğlu çok pis pışlama ileride tepene cikar oda küçüklüğünü bilip alttan alacak
Gulu seven anneye katlanir

Annenle erkek arkadaşın arasını bulacak olan dengeyi sağlayacak olan sensin
benim babam senin annenden bin kat beter inanılmaz sabit fikirli ve sert biri
ve eşime karışmaya çalıştı evlenirken direk çekip kenara "bak o senin hiç bir şeyin değil
nasıl ki onun annesi babası bana laf etse benim zoruma giderse senin lafında onun zoruna gider
bir şey varsa bana söyle eşime ağzını açma sakın" dedim ve söyleyecek gibi olursa "baba sanane o senin çocuğun değil sen kendi çocuğuna laf söyle" diyerek kesip atıyorum :kahve:
of işte ben bunu yapmaktan çok korkuyorum annemi kıracağım diye. ama yapmalıyım sanırım

Ben olsam annem hakkında kimsenin konuşmasına müsade etmeyerek başlarım.
Siz zaten annenizi iyi tanıyorsunuz , siz böyle çekindikçe yarın bir gün kavga edince ilk sizi annenizden vuracak.
Ve ben çok hak verdim . İlk gün aranır anne ve babalar.
Anneniz bana soracak olursanız dik duruşu olan ve çocuklarının ardında olan bir kadın.
Belki de bu işine gelmemiştir sevgilinizin. Güçsüz kadınlar çoğu damadın işine gelir.

Bunu düşünmenizi öneriyorum.

Ben anlattiklarinizdan erkek arkadasinizin fazla alingan oldugunu dusundum. Fazla alingan ve pohpohlanmak mi istiyor acaba? Yani annenizin yaptigi seyler normal karsilanacak seyler gibi geldi bana. Oncelikle erkek arkdasinizla konusun cnku anneniz asla degismez. Ve boyle alinganliklar devam ederse iliskiniz icinde iyi degil. Evlenince daha buyuk kavgalar cikar hatta smdi bunu diyen erkek arkdsiniz,kocaniz olunca gorusmeyebilir ve size de sorun cikartabilir. Allah yardimciniz olsun

Annenizin niyeti iyi olabilir ama emrivaki seviyor, herkesi eğitmeye hakkı olduğunu düşünüyor, kendi kurallarının sarsılmaz olduğunu, herkesin de bunlara uyması gerektiğini filan düşünüyor herhalde. Yani biri bana şu gün arayacaksın gibi kendi adetlerini dikte etmeye çalışsa, ortayı bulacağım varsa da bulmam. Üslup çok önemli. Annenizin biraz daha hoşgörülü ve insanları rahat bırakan biri olması gerekir ama bu yaştan sonra da değişmeyeceğine göre, ya erkek arkadaşınızdan sürekli taviz vermesini, susmasını bekleyeceksiniz ya da bol sürtüşmeli günler sizi bekliyor. Şimdi kendinizi erkek arkadaşınızın yerine koyun, onun annesi size böyle davranırken, o da size alttan al, annemi böyle kabul et, müdahalelerini görmezden gel deseydi ne hissederdiniz ya da erkek arkadaşınızın ne yapmasını isterdiniz? Erkek arkadaşınızın annene karşı net ol, müdahalelerin önünü kes demesi gayet mantıklı.

Eski konuyu açmak gibi olacak da erkek arkadaşınızın kardeşi sizden özür diledi mi o meseleyi çözdünüz mü? Özür olmadı da o mesajlar öyle kaldıysa erkek arkadaşınız çok atıp tutmasin bence.

Ayrıca bayramda söylediği lafta çokta abartılacak birşey yok annenizin bu kadar hassas olmasın erkek arkadaşınız.

Ezdirne annenin baban da yok başında sen annenin ezersen yarinda seni gezerler
Ezdirme tamam ama annenin de çok ilişkinin içine dahil eetme
Erkek arkadaşın annen hakkında şikayet edecek olursa gayet sakin bir tavırla annemle konuşmasını rica et arada kalmak istemiyorsan
İlişkide hem kendi ailenin hem karşı tarafın ailesini çok karıştırmamak lazim çok iç içe olmayın resmiyet iyidir

Kendimden örnek vereyim. Benim eşimin de bir aile büyüğü aynı anneniz gibi. Kadın senelerce tek başına didinmiş, çabalamış ve ister istemez yalnız bir kadın olmanında verdiği sebeplerle biraz katı bir kişiliğe bürünmüş ve herkesi iyi niyetiyle yönlendirmeyi sever. Ben ilk başta bu kadınla bir araya gelirsek nasıl anlaşırım diyordum ve ciddi anlamda bir araya gelmek istemiyordum. Ancak birgün bana misafirliğe geldi kalmaya, 15 gün kaldı ve o giderken ben ağladım😀şimdi eşimin ailesinde en sevdiğim o. Arada azarlar beni, ama biliyorum ki iyi niyetinden. Kalbi çok güzel bir insan. Hatta ben arayıp özellikle çağıırırm gel bana diye. Sevgilinizde annenizi şimdiden diline dolamasın bu kadar.İzin vermeyin. Umarım o da tanıdıkça sever

anneniz kaynananiz olsaydi?
size parmak sallayarak konussaydi mesela. sizin terbiyenize karsilik 'ogreneceksin' diye konussaydi sizinle.
ben sizi de annenizi de anladim. kotu niyetli degil anneniz evet. ama bence durmasi gerektigi yeri bilmeli.
cocuk hayatimiza karisacak mi hep boyle dedigine gore, karisiyor da size belli ki.
size batmaz sizin anneniz, ama erkek arkadasiniz sizin gibi bakamaz olaya bakmak zorunda da degil. siz de arada kalmayin diyecegim ama su durumda zor.
allah yardimciniz olsun.

Ben genel kanının aksine annenizi geçinmesi zor buldum. geçmişinde yönetici olması vs kimseyi bağlamaz. siz veya erkek arkadaşınız onun çalışanlarından biri değilsiniz. hiç de hoşlanmam bizim ailede kural şudur budur laflarından. nişanlınız annenizin oğlu olmadığına göre bu kurallar onu bağlamaz.

lütfen şunu unutmayın ve annenize de sık sık hatırlatın: siz ve kardeşleriniz birbirinizin canı kanısınız. birbirinizi tolere edebilirsiniz. annenizin yakışıksız tavırlarına anlayışlı yaklaşabilirsiniz, annelik hatrı var, emeği var, bu kadarcık şey için analığını es mi geçelim dersiniz. ama el oğlu / el kızı yapmak zorunda değil. kimseden sırf çocuğuyla birlikte diye böyle bir beklentiye girmesin. aksi takdirde kendi çocuğunun hayatını zorlaştırır.

açıkçası bana telefonda böyle deseler, diğer bayram hiç aramazdım.

Ben genel kanının aksine annenizi geçinmesi zor buldum. geçmişinde yönetici olması vs kimseyi bağlamaz. siz veya erkek arkadaşınız onun çalışanlarından biri değilsiniz. hiç de hoşlanmam bizim ailede kural şudur budur laflarından. nişanlınız annenizin oğlu olmadığına göre bu kurallar onu bağlamaz.

lütfen şunu unutmayın ve annenize de sık sık hatırlatın: siz ve kardeşleriniz birbirinizin canı kanısınız. birbirinizi tolere edebilirsiniz. annenizin yakışıksız tavırlarına anlayışlı yaklaşabilirsiniz, annelik hatrı var, emeği var, bu kadarcık şey için analığını es mi geçelim dersiniz. ama el oğlu / el kızı yapmak zorunda değil. kimseden sırf çocuğuyla birlikte diye böyle bir beklentiye girmesin. aksi takdirde kendi çocuğunun hayatını zorlaştırır.

açıkçası bana telefonda böyle deseler, diğer bayram hiç aramazdım.
ben cocugun bilerek 3.gun aradigini dusundum zaten okurken. surekli elestiri aldigim birine karsi aramak gorevimse geciktirirdim, sirf rahatsiz olsun diye karsi taraf.

Eski konuyu açmak gibi olacak da erkek arkadaşınızın kardeşi sizden özür diledi mi o meseleyi çözdünüz mü? Özür olmadı da o mesajlar öyle kaldıysa erkek arkadaşınız çok atıp tutmasin bence.

Ayrıca bayramda söylediği lafta çokta abartılacak birşey yok annenizin bu kadar hassas olmasın erkek arkadaşınız.
konulari gorunmuyor konu sahibin. mevzuyu merak ettim☺

Bayram mevzusu konusunda bir şey diyemem amaaaa erkek arkadaşının annesi sana böyle davransa ve konu açılsa buradaki kadınların birçoğu hatta tamamına yakını ayrıl derlerdi. Sen nasıl kv çekmek zorunda değilsen ve istemiyorsan erkek arkadaşın da değil. O yüzden anneni törpülemeye başla derim şimdiden.

Annen istedigi gibi biri olsun kendi hayatinda hic farketmez.
Yalniz baskasinin sinirlarina saygi duymuyorsa istedigi gibi olamaz davranamaz. Sonucta karsi tarafin hayatina etki ediyor. Etmeyecek bir durum olsa zaten istedigini yapsin konussun vs.
Ben böyleyim..diye gecip giden insanlari cok saygisiz küstah bulurum.
Kimse kimseyi cekmek zorunda degil.
Biri kalkip seni azarlasa vs sonra ben böyleyim dese ne dusunursun?

Annenizin yaptigi davranislar iyi niyet degil ne yazikki. Kimseye ne yapacagini dikte edemez. Erkek arkadasin isterse hic aramaz öyle bir mecburiyeti yok.

Back
X