Arada ki uçurum ve benim kararsızlığım....

Ayy şükür beklediğim yazıyıda birisi yazmış, çok teşekkür ederim
Sizin hoşunuza gitsin diye doğmamış çocuğu ailesine götürmemekten falan bahsetmiş bunlar hoş değil bence. Şu da var aşırı aileci olması da iyi değil kültür farklılığı varsa, benim başımda olduğu için biliyorum ama benim eşimin annesi çok baskın bi karakter e oğluda çok düşkün olunca insan darlanıyor.

Ben de tam bunu yazacaktım. Nişanlınız neden ailesiyle yılda bir kere görüşüyor Kajmery34 Utandığı için mi? Aileyle kafa uyuşmaz, hayatlar farklı yöne evrilir belki ama bağ önemli bir sebep olmadıkça, mesela fiziksel ve psikolojik şiddet, kopartılmamalı.
Ben, “ailemle muhattap olmuyorum, sen de olma” diyen adama yüzde yüz güvenip evlilik yoluna giremezdim.

'Çocuğumuz olsa memlekete götürmem' cümlesi hoşuma gitmedi benim.
Üstelik bunu sizi teselli etmek için söylemesi daha rahatsız edici.
Sebep ne?
Ana-baba kötü niyetli,katil,hırsız,tacizci,şiddet yanlısı,yakınlarını sömüren,diliyle zehirleyen vb. olmadığı sürece sırf kültür farkı nedeniyle torunu esirgeme tavrını kesinlikle doğru bulmuyorum.
Napacak o insanlar çocuğa?
Kısıtlı ziyaret süresinde beyfendinin beğenmediği geleneksel yapılarını veya alışkanlıklarını mı empoze edecekler torunlarına?
Bilmiyorum ben rahatsız olurdum böyle bir yaklaşımdan.
Farklılıklar zenginliğimizdir diye düşünüyorum.

Nişanlınızı tanımıyorum,ne niyetle böyle bir cümle kurdu,bilmiyorum,o nedenle kendisini tenzih ederim ama çıktığı kabuğu beğenmeyen kaplumbağaları sevmiyorum ben.
Yukarda yazdığım durumlar yoksa ailesinden utanan,iletişimi koparan veya tamamen kesen insanları anlamakta zorlanıyorum.

Siz bilirsiniz en dogrusunu ama iyice tanimadan evlenmeyin. Yanlis hatirlamiyorsam eger burda bir ögretmen abla vardi esi lise mezunu adam asagilik kompleksine girmis her yaptigi sey icin asagilamaya calisiyordu kadini. Kültür ve egitim farki cok onemli

Fikrimi sorarsaniz evlilikte denklik onemli. Kultur, egitim...her yonden....
Olmazsa nisanliligi biraz daha uzatip yapabilir miyim diye gozlemleyin..

Nişanlın ailesiyle neden bu kadar kopuk? Anne baba ve kardeslerden bahsediyorum, ben ailesinden bir insan niye bu kadar kopuk merak ederdim çünkü benim nazarımda aman ne güzel ailesiyle görüşmüyor denilecek bir durum değil bu.

Art niyetli insanlar değilse aynı ortamda bulunabilirsiniz farzet ki konuşulacak çok konu yok dinleyebilirsin. Yani aynı şehirde yaşanıyorsa 15 günde ayda bir, birkaç saat eşinin ailesiyle vakit geçirebilmeli insan. Buda mı fazla gelir senin için bilmiyorum.

Aslolan nişanlının tavrı, aileler denk olurda başka sorunlar olur bu seferde. Dört dörtlük bir uyum beklemek de ne kadar doğru. Sadece bu sebepten ayrılmamak gerekir diye düşünüyorum. Ama aileyle bugün görüşmez yarın hastalık olur başka birşey olur görüşmeye başlar. Nişanlın o ailenin bir parçası yeri geldi mi o insanlar hayatında olacaklar bunu da bir yandan kabullenmen gerek kendi icinde.

Valla sapsiz uzum oluyor , ben araya araya buldum
Esimin oglu disinda hicbir yasayan akrabasi yok , bir kisi bile hayatta degil

Hay ağzınıza sağlık ne de güzel açıkladınız hani şu saydığınız olumsuz özellikler yoksa gerçekten o tarz yaşayan insanlar bizim ülkemizin zenginlikleri he böyle kendini okumuş görgülü kültürlü tabir eden insanlar köylü insanları hatta ilkokul mezunu insanları küçümsüyorlar Atatürk köylü milletin efendisidir demiş ailesini beğenmeyen onu o yaşa getirmiş altını temizlemiş yemeğini yedirmiş okutmuş büyütmüş anasını babasını beğenmiyor he taciz olur hırsızlık olur şiddet olur hak veririm o zaman uzak durmasına

Valla sapsiz uzum oluyor , ben araya araya buldum
Esimin oglu disinda hicbir yasayan akrabasi yok , bir kisi bile hayatta degil

Sizi tebrik ediyorum, çok ozendim su an

Bunun iyi de yanları var, kötü de.
Bir arkadaşımda sapsız bir üzüm buldu, sonra bu uzum bozuk çıktı, ailesi olmadığı için utanılacak şeyleri çekinmeden yapıyor. Çünkü yanlislarina sen ne yapıyorsun diyecek bir ailesi yok.

Çok doğru yazmisiniz.

Annesinin çok despot ve anlaşılması zor bir kadın olduğu için aralarının bozuk olduğunu söylemişti bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…