O kadar haklısınız ki. Kimse ailesini seçemiyor . Ki ailesi de zaten öyle kötü insanlara benzemiyorlar...Ailemin yapısı,karakterleri,davranışları,giyim kusamlari beni bağlamaz.Benim babam coookkk küfürbazdir eeee napsin eşim benimle evlenmese miydi?.Aksine esimde küfürden nefret eder.Bu benim suçum değil.O ailede doğmuş olabilirim fakat kendi yolumu seçen benim.Nisanlinizi seviyorsanız zaten aile arasında seviye olucakmis.Gerisi bana bahane gibi geliyor.Kardesimde var .Evleneceği kız böyle birşey dese kardeşimin ne suçu var derim.Evinizde mutlu olun senede bir kere görüp he he deyip geçin.Ustelik ben sık sık gidiyorum annemgile.Her defa babama düzgün konuş babacim,düzgün otur babacim diye diye inan bana o kadar degistiki.Torunlar büyüdükçe başka insan olmaya basladi
Anladim sekerMilana hoş geldin konuma.
İyi ki geldin ❤ Polemiğe girmek istemiyorum ama görüyorsun ne demek istediğimi anlamak istemiyorlar...
inan bana diyor ki ben çocuğumuz olsa bile memlekete götürmem . Seni asla benimle gel diye zorlamam. He kadın kötü mü ? Hayır kendi halinde bir kadın ama sen anladın değil mi beni ?
Annesini gördüm sadece. O da çok kısa bir süre.Canım yaşadıklarını konularını az çok biliyorum ama nedense bu ilişkide olumsuz bşyler var da sen üstünü örtmek istiyorsun gibi hissetmiştim hep.
Bir de aileyi daha önce görmemiş miydin
Bence aile de senden çekinir. Ama tahmin ettiğim gibi kişilerse taviz verir de az biraz samimiyetin ucunu kaçırırsan önünü alamazsın. Mesafeni koyar tavrını net belli edersen hiç sıkıntı yaşamazsın. Ben ayrılmaman taraftarıyım.Heh işte aynı benim annem. Annem şu an babamdan korkusuna konuşamıyor ama morali aşırı bozuk. Neden diye soruyor bazen bana...
O da çok etkiliyor beni maalesef.
Yok ben alttan alırım o asla sorun olmaz. Ama sürekli iç içe olmak isterlerse ona ayak uyduramam...
İçim nasıl rahatladı bilemezsiniz.Ben sizi haklı buldum
Bunu düşünmekte gayet haklısınız
Ama şu da var nişanlınız size yalan söylüyor olamaz
Çok sıkı fıkı değiller diyorsunuz bu da bir avantaj
Ben Ankara da doğup büyüdüm eşim Batman’da
Gerçekten oraya ilk gittiğimde çok şaşırmıştım
( asla küçümsemek değil asla) ama o şekilde yaşayan insanların varlığından habersizdim diyelim
Ama girdiğin toplum kör ise bir gözünü kapat demişler bende elimden geldiğince hoşgörülü davrandım dillerini bile bilmediğim halde onlar konuşurken gülümsedim ve genelde bana çeviri yaptılarçok değişik yemekler yedim çok değişik adetler öğrendim
16 yıllık evliyim bir sorun olmadı olacağını da sanmıyorum
Endişe etmekte haklısınız ama relax olun derim ben
:))KLİŞE olacak ama Kalbi sakat olmasın. Gerisi halledilir
Merakın gözü kör olsunBizim eşimle memleketlerimiz birbirine taban tabana zıt anadillerimiz bile farklı. Yazın annemgile gittiğimizde safım bir kenarda oturur konuşulanları anlamaz farklı bir dil çünkü kardeşlerimle falan sohbet ederse eder. Ailesi, akrabaları görüşü farklı insanlar. Ben oturup kadın programı izlemem. Gudik bir sürü program izlerim ama işte anladınız hangilerini kastettiğimi izlemem kanım çekilir. Kv gelince onunla izler sohbetini ederim yine de. Bana karşı iyidir çünkü. Akrabalarının dedikodusunu ederler oturup dinlerim. Hala kv ile anlaşamadık selvi boylumda Asya'nin kimi seçmesi gerektiği konusunda.
Eşim hiç lafını etmedi iletişim kuramayisinin. Ben de etmedim. Biraz çevrenin sesine kulak vermek lazım. Size saygı duyuyorlarsa olumlu yaklasirlaesa neden kendinizi geri cekesiniz ki? Çevreye biraz uyum sağlamak bazen boş boş konuşmak da gerekli. Bu kadar çekinecek, korkacak bir durum değil bence. Kaldı ki nişanlınızın size karşı olumsuz hiçbir yönü yokmuş. Onyargisiz yaklaşırsan bence problem kalmaz. Önceki size esitmis ama hamuru tirtmis mesela?
Allah mesut etsin bence asarsiniz. Onlara karşı soğuk durmayın yine de.
Ben sizi çok iyi anladım ve endişelerinizde sonuna kadar haklısınız.Tam tersi durum olduğunda pek fark hissedilmiyor ama erkek ne kadar kendini geliştirirse geliştirsin gün geliyor bir şekilde aradaki farkı kompleks yapabiliyor .Ayrıca evlendikten sonra aile ile samimi olmayacağının garantisi yok çünkü ailesi .Çok iyi düşünüp tartmanız gereken bir mesele bu.Nişanlınızı en iyi siz tanırsınız ama içinizde ufak bir huzursuzluk varsa bile evliliği erteleyin derşm ben.Hanımefendi neden yahu neden ? Neden anlamak istemiyorsunuz. En iyi okul dememe neden takılıyorsunuz ? Şu an zaten bin bir üzüntüyle açtım konuyu. Ve siz sadece okul kısmına mı takıldınız ? Teşekkür ederim .
İlyasMerakın gözü kör olsunkv, Asya’nın kimi seçmesi gerektiğini düşünüyor
Kendi halinde bu kadını neden nisanlınız kabullenmeyip az görüşüyor bence kilit nokta bu. Arada kültür farkı olabilir elbette ben sizi cok iyi anladım, olayın soku ile kötü de hissediyorsunuz. Nasıl yaparım Die endişelisiniz elbette ama görüşmeme sebebi beni düşündürdü. Onları oldugu gbi kabul edip gelişmeleri için de destek olmalıydı Die düşünüyorum. Aksi halde yılan cıktıgı kabugu begenmezmiş mevzusuna dönmez mi?Milana hoş geldin konuma.
İyi ki geldin ❤ Polemiğe girmek istemiyorum ama görüyorsun ne demek istediğimi anlamak istemiyorlar...
inan bana diyor ki ben çocuğumuz olsa bile memlekete götürmem . Seni asla benimle gel diye zorlamam. He kadın kötü mü ? Hayır kendi halinde bir kadın ama sen anladın değil mi beni ?
Benim esimin ailesiyle ben de farkliyiz ama alıştık ne var ki sohbet bulunur illaki. Nasil gidiyor soyle boyle derken ooo sohbet baslar bile..Ben zaten ailesi kötü demedim sadece farklı olduğumuzu gördüm ve ürktüm... bunu söylemem de mi suç ?
Ya ne güzel bir alıntılama olmuş..
2.evlilik olduğu için daha dikkatli olmalısın canım.. İşi gücü yerinde derken ne iş yapıyor... Biz lise önlisans mezunu olarak bile çatışmalar yaşadık ve boşanıyorum.. Şimdiki aklım olsa erkeğin benden bi adım önde olanını tercih ederdim eğitim olarak.. Herkesin bu talihsiz son olacak diye bi şey yok ama dediğim gibi ben bu konudan çektiğim için negatifim.. Bilemiyorum.Merhabalar.
Nasıl başlayacağımı bilmediğim ,ama başlayınca da bitiremeyeceğim bir konuyla herkese iyi akşamlar diliyorum...
Çok kararsız kaldığım ama kararsızlığında en dibe götürdüğünün farkında olduğum bir hafta yaşıyorum.
Bu hafta resmen hayattan soğudum... Nedenine gelecek olursak biraz uzun olacak sanırım.
O yüzden kısa konuları okumayı isteyen ablalara başlıkta spoiler vermedim.. okuyup kendilerini yormasınlar diye(nasılsa tam okumayacaklar)
Her neyse konuma gelecek olursam konu tabi ki nişanlım.
Daha önce evlenip ayrılmış çok iyi bir üniversiteden mezun bir kadınım. Ailem kendi halinde ve etrafımız tarafından çok sevilen bir aile.Nişanlımdan biraz bahsetmek istiyorum. Kendisi işi gücü yerinde olan, lise mezunu olmasına rağmen kendini çok geliştirmiş, son derece sempatik ve çok merhametli bir adam. Gerçekten bana dibine kadar aşık olduğunu hissettiren , kalbi kocaman bir kişi. Bazen diyorum ki hayatta ki çektiklerimin mükafatı sanırım bu adam.
Şimdi asıl konuya geleceğim. Yaklaşık 1hafta evvel bir cenaze sebebiyle nişanlım ve ben çok yakın bir akrabalarının evine gittik . Annesi , babası ve kardeşleri de oradaydı tabi bir sürü akrabası da.
Nişanlım bu insanların hiç birisiyle görüşmeyen , hayatı kendi başına inşaa etmiş birisi. O ortama girince ne olursunuz yanlış anlamayın ama ben çok başka kaldım.
Konuştukları konular , davranışları ,giyim-kuşamları benden o kadar farklı ki. Konuşacak bir şey bulamadım. Nişanlımın ailesiyle de aynı şekilde. Zaten hepsi benimi inceleyip durdu. Böyle dünya başıma yıkıldı resmen.
Ki kendisi her zaman der ben ailemle samimi değilim ,seni asla samimi etmem çünkü senin gibi değiller der. Ama ne olursa olsun et tırnakta in ayrılmaz.
Bu süreçte arada şu an hiç bir sebep yokken ondan vazgeçmek istemiyorum. Ama çok korkuyorum...
Yani ne diyeceğim ki ona ? Aileni beğenmedim hadi hoşçakal mı ? İnsanları sınıflandırmak çok cahilce ama ya ilerde bana tutturursa... o zaman ben asla yapamam ki..
Ailem de sen bilirsin karar senin diyor ama görünen köy kılavuz istemez diyorlar.
Çocuğu seviyoruz ama sen o ortamda yapamazsın diyorlar...
Lütfen yorum yaparken kimse kırıcı davranmasın . Yeterince üzgünüm... En çokta arada hiç bir sebep olmamasına üzülüyorum. Nişanlımı çok seviyorum, o da beni çok seviyor. Ama sonrasını düşünmem de gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?