Arada ki uçurum ve benim kararsızlığım....

O kadar haklısınız ki. Kimse ailesini seçemiyor . Ki ailesi de zaten öyle kötü insanlara benzemiyorlar...
Nişanlım zaten kendi ailesine bir set örmüş. Yıllardır bir başına yaşayan birisi.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Anladim seker
Diyorum ya kultur farkliligi bambaska birseydir
Bana gore zaten bu sekilde olan insanlar evlenmemeli , ha sadece taraflar iyi idare edebiliyorsa evlenmeli
Aslinda cok buyuk bir sorun , dedigim gibi nisanlina gercekten guveniyorsan devam et yoksa hic uzatma nisanliligi

Tartismaya acik bir konu bu...Insan iliskilerinde sanirim hosgorulu olmak ayni kulturde yetismekten cok daha onemli gibi.Ayni ulkeden ayni dinden olmadigi halde evliliklerini cok guzel surduren insanlarda taniyorum,ayni sulale icinden evlenip kedi kopek gibi kavga eden insanlarida taniyorum.Insan iliskilerini duzenleyen ayni kulturden olmak degildir,saygi sevgi karsilikli hosgorudur.Bazen yasadigim sikintiyi dibimdeki ailem anlamiyor ama yarim yamalak yabanci dille anlattigim insan anlayabiliyor.Yani kisacasi once aileyi tani nasil insanlar iyi insanlarsa mutlakaki ortak paydada bulustugunuz alanlar olucaktir,sende sevgini saygini iyi niyetini muhafaza ettigin surece cok da problem yasayacaginizi sanmam

Ben sizi haklı buldum
Bunu düşünmekte gayet haklısınız
Ama şu da var nişanlınız size yalan söylüyor olamaz
Çok sıkı fıkı değiller diyorsunuz bu da bir avantaj

Ben Ankara da doğup büyüdüm eşim Batman’da
Gerçekten oraya ilk gittiğimde çok şaşırmıştım
( asla küçümsemek değil asla) ama o şekilde yaşayan insanların varlığından habersizdim diyelim

Ama girdiğin toplum kör ise bir gözünü kapat demişler bende elimden geldiğince hoşgörülü davrandım dillerini bile bilmediğim halde onlar konuşurken gülümsedim ve genelde bana çeviri yaptılar çok değişik yemekler yedim çok değişik adetler öğrendim

16 yıllık evliyim bir sorun olmadı olacağını da sanmıyorum

Endişe etmekte haklısınız ama relax olun derim ben

Canım yaşadıklarını konularını az çok biliyorum ama nedense bu ilişkide olumsuz bşyler var da sen üstünü örtmek istiyorsun gibi hissetmiştim hep.
Bir de aileyi daha önce görmemiş miydin
Annesini gördüm sadece. O da çok kısa bir süre.
Aslında tam tersi size her şeyi hemen anlatıyorum , çünkü burada ki kadınların söylediklerini önemsiyorum.
Ne varsa ne yoksa içimde size anlatabiliyorum sadece. O yüzden asla üstünü örtme gibi bir durum yok.

Bence aile de senden çekinir. Ama tahmin ettiğim gibi kişilerse taviz verir de az biraz samimiyetin ucunu kaçırırsan önünü alamazsın. Mesafeni koyar tavrını net belli edersen hiç sıkıntı yaşamazsın. Ben ayrılmaman taraftarıyım.

Bizim eşimle memleketlerimiz birbirine taban tabana zıt anadillerimiz bile farklı. Yazın annemgile gittiğimizde safım bir kenarda oturur konuşulanları anlamaz farklı bir dil çünkü kardeşlerimle falan sohbet ederse eder. Ailesi, akrabaları görüşü farklı insanlar. Ben oturup kadın programı izlemem. Gudik bir sürü program izlerim ama işte anladınız hangilerini kastettiğimi izlemem kanım çekilir. Kv gelince onunla izler sohbetini ederim yine de. Bana karşı iyidir çünkü. Akrabalarının dedikodusunu ederler oturup dinlerim. Hala kv ile anlaşamadık selvi boylumda Asya'nin kimi seçmesi gerektiği konusunda.
Eşim hiç lafını etmedi iletişim kuramayisinin. Ben de etmedim. Biraz çevrenin sesine kulak vermek lazım. Size saygı duyuyorlarsa olumlu yaklasirlaesa neden kendinizi geri cekesiniz ki? Çevreye biraz uyum sağlamak bazen boş boş konuşmak da gerekli. Bu kadar çekinecek, korkacak bir durum değil bence. Kaldı ki nişanlınızın size karşı olumsuz hiçbir yönü yokmuş. Onyargisiz yaklaşırsan bence problem kalmaz. Önceki size esitmis ama hamuru tirtmis mesela?
Allah mesut etsin bence asarsiniz. Onlara karşı soğuk durmayın yine de.

İçim nasıl rahatladı bilemezsiniz.
Çok endişelenmemeye çalışıyorum ama şeytan işte dürtüyor.
Ben ne demek istediğinizi anladım.
Nişanlım çok çok mesafeli davranıyor ailesine . Zamanında çok kötü olayları olmuş , oda kopmuş gitmiş hepsinden .

Bu konu herkese gore degisiyor.
Esiniz ailesiyle cok gorusmuyorsa ve degismezse ve ailesinin yaninda sizi yalniz birakmaz arkanizda olursa problem cikmaz.
Kimisinin esi degisiyor o zaman aile problem oluyor.
Bir de benim nacizene fikrim cogu insan tamamen olmasa da ailesine huy olarak benziyor.Ya anneye ya babaya benziyor.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

Merakın gözü kör olsun kv, Asya’nın kimi seçmesi gerektiğini düşünüyor

Ben sizi çok iyi anladım ve endişelerinizde sonuna kadar haklısınız.Tam tersi durum olduğunda pek fark hissedilmiyor ama erkek ne kadar kendini geliştirirse geliştirsin gün geliyor bir şekilde aradaki farkı kompleks yapabiliyor .Ayrıca evlendikten sonra aile ile samimi olmayacağının garantisi yok çünkü ailesi .Çok iyi düşünüp tartmanız gereken bir mesele bu.Nişanlınızı en iyi siz tanırsınız ama içinizde ufak bir huzursuzluk varsa bile evliliği erteleyin derşm ben.

Kuzum seni cok iyi anliyorum. Bizimde esimle eğitim olarak farkimiz var ancak lise mezunu olan benim,babam annem de yuksek okullu degiller,ama nasıl desem sana benim ailem herkes tarafından cok seviliyor. Oturduğumuz muhit en nezih yerdi. Babama herkes baba derdi. O zamanlar dolayısıyla ortamimizda hallo callo insanlar yoktu. Nasıl desem babam buyuk isler yapardı ama cevre hep eczacı is adamı acenta muhendis savcı vs di. Giyim kusam zaten burdaki arkadaslar yanlis anlamasin giydigimi herkes giyemezdi.
Esimle tanıştım akrabalarina gittigimde aynı durumu yaşadım. Esim de asla boyle bisey görmedim. Annesinde de. Hatta görümcem benim gibi birsey..Evet kaynanamda da domestiklik var biraz ama yine bana ve aileme de benzer yönleri var
Eger kaynana kayinbaba esin gibiyse ve sizinkiler gibiyse akrabalari cok düşünme zaten senede 1 ya da 2 kez goreceksin. Inan esimin akrabalarinin yanina gidince bende bir Fransiz kaliyorum yani. Bu büyütülecek birsey degil. Nişanlın ve onun cekirdek ailesine odaklan sen

Orta yol bulunuyor.Sen de aralarında kasıntı durduysan onlar da aynı görüştedir senin için.

3.5 yıla doğru gidiyor evliliğim.İnsan eşini seviyorsa idare ediyor ,bazen geçiştiriyor.Onca yaşına kadar görmediği insanları kucaklamıyor bence kimse,ortak payda eş oluyor.Zaman geliyor çocuk oluyor.

Bazı şeyler de rahatsız etmeye devam ediyor.Ama düşünüyorum benm kim bilir hangi davranışım onları rahatsız ediyordur.

Benini mi incelediler anlayamadım orayı?

Kendi halinde bu kadını neden nisanlınız kabullenmeyip az görüşüyor bence kilit nokta bu. Arada kültür farkı olabilir elbette ben sizi cok iyi anladım, olayın soku ile kötü de hissediyorsunuz. Nasıl yaparım Die endişelisiniz elbette ama görüşmeme sebebi beni düşündürdü. Onları oldugu gbi kabul edip gelişmeleri için de destek olmalıydı Die düşünüyorum. Aksi halde yılan cıktıgı kabugu begenmezmiş mevzusuna dönmez mi?

Ben zaten ailesi kötü demedim sadece farklı olduğumuzu gördüm ve ürktüm... bunu söylemem de mi suç ?
Benim esimin ailesiyle ben de farkliyiz ama alıştık ne var ki sohbet bulunur illaki. Nasil gidiyor soyle boyle derken ooo sohbet baslar bile..

Esimin Akrabalari ile tamamen zitiz. Cogunu hiic sevmem ama bir ortamda da 2 saat oturup kalkmanin bana hic zarari olmadi. Hatta onların düğününe gittim iclerinde bir ben sırıttım nerdeyse, onlardan olup ben gibi olanlar vardi ama onlar goze batmiyor:)) ama hepimiz Allahin bir kuluyuz. Ben iyi egitim aldim belki onlar almadi ama illaki ortak noktda bulustuk..

Onlardan da ogrendigim cok sey oldu biliyor musunuz? Alışınca gecip gidiyor inanın. Ben seviyorum ve asla bu yüzden vaz geçmedim gecmem de Allahin izniyle zaten alıştık gittik birbirimize :))

Esimin ailesi beni sevdikleri surece benim de onlari sevdigim surece basimin ustundeler. Sadece hayat görüşümüz farkli baska farkimiz yok hepsi bu.

Ya ne güzel bir alıntılama olmuş..
Ne güzel demişim değil mi ? Ama konu kendime gelince eski yaşadıklarımın da etkisiyle ya bu sefer de böyle bir sorun yaşarsam diye korkuyorum.. teşekkür ederim beni alıntıladığınız için

2.evlilik olduğu için daha dikkatli olmalısın canım.. İşi gücü yerinde derken ne iş yapıyor... Biz lise önlisans mezunu olarak bile çatışmalar yaşadık ve boşanıyorum.. Şimdiki aklım olsa erkeğin benden bi adım önde olanını tercih ederdim eğitim olarak.. Herkesin bu talihsiz son olacak diye bi şey yok ama dediğim gibi ben bu konudan çektiğim için negatifim.. Bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…