• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araftayım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İkimizde aynı şeyleri söylüyoruz aslında. Evet zor hele günümüz şartlarında 2 katı zor . Çocuklar evden okula okuldan eve gitmiyorlar artık. Tonla başka istekleri var. Tek kızdığım hakkımız yok konu sahibine çocuk yapma demeye. 🌹
dilerim çift olarak sağlıklı ve uzun ömürleri olur ve doğal yolla bebeklerine sahip olurlar çokta mutlu olurlar kimse kimsenin kötülüğünü istemez eminim yorum yapan herkeste iyi niyetle yaptı haklarında hayırlısı olsun :KK200::KK28:

Gün boyu okuldaydım 7 saat ders ve nöbetim vardı.16.30 a kadar ayakta geçti.Yoğunluktan cevap veremedim kusura bakmayın .Birkaç yoruma cevap yazabildim sadece.Empati kurup beni anlayabilenleri yürekten öpüyorum.Sonuç itibarıyla benim hislerim mutlu bir evliliğim varken neden bir çocuğumuz evimizin neşesi olmasın düşüncesi.Evlat hasretiyle yananlar beni anlar.Acımasız yorum yapanlar umarım büyük konuştukları yerden sınanmazlar.Eşim normalde beni okuldan alır her gün biraz gezeriz.Dışarda yemek istersek dışarda yeriz yoksa gelir evde birlikte hazırlar yeriz.Az önce aradı Balık atmış fırına bırakıp gelemiyorum bugünlük yürüyerek gel dedi .Bizim gayet sakin ve huzurlu bir hayatımız var.Böyle bir hayata çocuk renk katacak öyle inanıyor ve hissediyorum.Eşi problemli diyenler için diyorum.Bizim bir sorunumuz yok.Keşke bir kızımız da olsa evimiz daha da şenlense

Bizim gayet sakin ve huzurlu bir hayatımız var.
Esinizin cocuk istememesinin nedeni de tam olarak bu zaten büyük ihtimalle.

Adam 60 yaşından sonra sakinliginin, huzurunun bozulmasını istemiyor. Siz sadece kendi tarafinizdan bakıyorsunuz ve kendi tarafinizdan haklısınız. Ama bu esinizi de haksiz yapmiyor. Ikiniz de kendinize gore haklisiniz.

Adam 60 yaşından sonra sakinliginin, huzurunun bozulmasını istemiyor. Siz sadece kendi tarafinizdan bakıyorsunuz ve kendi tarafinizdan haklısınız. Ama bu esinizi de haksiz yapmiyor. Ikiniz de kendinize gore haklisiniz.
Süper yorum🌹

Cocuk konusu, eger ortada bir kandirma veya vaat yoksa, iki tarafin da kendince hakli oldugu bir konu bence. Sadece bu konu ozelinde soylemiyorum. Bir insanin anne-baba olmak istemesi ne kadar dogalsa, istememesi de o kadar dogal. Benim gördüğüm genelde bir taraf digerinin kararina uymak zorunda kaliyor. Bazen o cocugu bir sekilde yapiyorlar. Kadin istiyor erkek istemiyorsa adam ilgisiz, sorumlulugu asla paylasmayan, en ufak seyde "sen istedin sen bak" diyen bir baba oluyor. Kadin istemiyor ama erkek istedigi icin yapiyorsa da bikkin, sabirsiz, mutsuz bir anne oluyor. Her kosulda olan kadina oluyor yani.

58 yaşında bir baba çocuk için haksızlık bence ya. Bilmiyorum ama anne 49-50 baba neredeyse 60 yaşında olacak. Siz bir duyguyu yaşayacaksınız diye bu kadar da zorlamamak lazım bence. Çocuk 8 yaşında okula giderken 65 yaşında babasıyla gidecek okula. Gerek var mı gerçekten?

Cocuk konusu, eger ortada bir kandirma veya vaat yoksa, iki tarafin da kendince hakli oldugu bir konu bence. Sadece bu konu ozelinde soylemiyorum. Bir insanin anne-baba olmak istemesi ne kadar dogalsa, istememesi de o kadar dogal. Benim gördüğüm genelde bir taraf digerinin kararina uymak zorunda kaliyor. Bazen o cocugu bir sekilde yapiyorlar. Kadin istiyor erkek istemiyorsa adam ilgisiz, sorumlulugu asla paylasmayan, en ufak seyde "sen istedin sen bak" diyen bir baba oluyor. Kadin istemiyor ama erkek istedigi icin yapiyorsa da bikkin, sabirsiz, mutsuz bir anne oluyor. Her kosulda olan kadina oluyor yani.
Haklısın. Hepimiz fikirlerimizi yazıyoruz bu konuda aynı fikirde çıktık başka konuda tartışıyoruz normali bu zaten . Konu sahibine psikoloğa git dendi . Sebep? Hiç mi sorunu olamaz eşiyle ? Çok merak ediyorum yazanların hayatlarını . Hiç sorunsuz mikemmel galiba. Bir kadın anne olmak istiyor . Olurunu çok olmazını yazdık tmm. Burada anne olanlarımız çok mu mükemmeliz eşlerimiz de dünya iyisi mi adamlar ? Alkolik kumarbaz ,şiddet gösteren, cimri , madde kullanan , para kazanmayan vs olmadığı sürece kadın da erkek de ebeveyn olabilir pekala . Herkes mükemmel anne babaysa dışarda gördüğüm ebeveynler ve çocuklar nereden çıktı ayol?🙈🙈

Tam olarak olay anlattığınız gibi.Anne olmak en doğal hakkım iken rahatını bozmak istemiyor resmen.Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🌸
Sizin hakkınız ama çocuklar büyüyorlar ve ihtiyaçları da artıyor. Şimdi hamile kalsanız 49 yada 50 yaşında çocuk doğacak. İlk iki sene nispeten kolay. Sonrasında bu çocuk sürekli hareket halinde olacak koşturacak enerji olacak mı 52 yaşında?
Okula gidecek çocuk veliler 30 -40 yaş arasında siz 55 yaşında. O yaşlarda çocuklar için bunlar önemli.
Allah ömür versin kocanız ve 80 yaşını da görseniz çocuk en fazla 25-30 yaşına kadar sizinle bir hayat görecek.
Açık söyleyeyim bana bu bencillik gibi geliyor.
Nasıl ki maddi açıdan yeterli olmayan bakamayacağı çocuğu yapmamalı diyorsam bu konuda da diyorum.

Okula gidecek çocuk veliler 30 -40 yaş arasında siz 55 yaşında. O yaşlarda çocuklar için bunlar önemli.
Yaprak Dökümü'nü izleyenler için. Ayşe okula babası gelince arkadaşı Ali Rıza'yı dedesi sanıyordu, Ayşe de buna çok bozuluyordu, hayır babam diye tepki veriyordu. Direk anlattmak istediğiniz şey bu bence.

Benim yaşlarda arkadaşım var annesi şu an 79 yaşında. Almanya'da yaşıyorum benim annem buraya geliyor, geziyoruz ediyoruz falan ki onda bile annem yoruluyor. Çocuğunki gelince havalimanında yürürken zorlandığı için yer hizmetlerinden tekerlekli sandalye rezerve ettiriyor. Bir yaştan sonrası (üzülerek diyorum) direk bencilliğe giriyor. Ve konu sahibinin kocası çocuk doğana kadar 60 olsa, çocuk 18inde iken adam zaten 78.

Yaprak Dökümü'nü izleyenler için. Ayşe okula babası gelince arkadaşı Ali Rıza'yı dedesi sanıyordu, Ayşe de buna çok bozuluyordu, hayır babam diye tepki veriyordu. Direk anlattmak istediğiniz şey bu bence.

Benim yaşlarda arkadaşım var annesi şu an 79 yaşında. Almanya'da yaşıyorum benim annem buraya geliyor, geziyoruz ediyoruz falan ki onda bile annem yoruluyor. Çocuğunki gelince havalimanında yürürken zorlandığı için yer hizmetlerinden tekerlekli sandalye rezerve ettiriyor. Bir yaştan sonrası (üzülerek diyorum) direk bencilliğe giriyor.
Okul dönemi çocukları bir de acımasız oluyor.
Yani yaş farkından dolayı üzülüp anne babayı da üzecek.
Daha bu hafta okula arabayla ben götürmediğim için diğer arkadaşlarının anneleri kadar havalı olmadığımı söyledi. Yani kıyas içindeler. 8 yaşında okula gidecek çocuk anne 58 yaşında neredeyse 60. Diğer velilerle yaş farkı gözüne gelecek. Çocuk da üzülecek. Bana haksızlık gibi geliyor.
Bir duyguyu yaşamak için haksızlık yapmaya da gerek yok çocuğa

Gün boyu okuldaydım 7 saat ders ve nöbetim vardı.16.30 a kadar ayakta geçti.Yoğunluktan cevap veremedim kusura bakmayın .Birkaç yoruma cevap yazabildim sadece.Empati kurup beni anlayabilenleri yürekten öpüyorum.Sonuç itibarıyla benim hislerim mutlu bir evliliğim varken neden bir çocuğumuz evimizin neşesi olmasın düşüncesi.Evlat hasretiyle yananlar beni anlar.Acımasız yorum yapanlar umarım büyük konuştukları yerden sınanmazlar.Eşim normalde beni okuldan alır her gün biraz gezeriz.Dışarda yemek istersek dışarda yeriz yoksa gelir evde birlikte hazırlar yeriz.Az önce aradı Balık atmış fırına bırakıp gelemiyorum bugünlük yürüyerek gel dedi .Bizim gayet sakin ve huzurlu bir hayatımız var.Böyle bir hayata çocuk renk katacak öyle inanıyor ve hissediyorum.Eşi problemli diyenler için diyorum.Bizim bir sorunumuz yok.Keşke bir kızımız da olsa evimiz daha da şenlense
Eşiniz 58 yaşında rutini olan bir adam,düzen değişimi kaos artık onun kaldıracağı durum değil Adam sizi seviyor çocuk istemiş denemişsiniz olmamış,artık macera peşinde koşmak istemiyor siz bunu anlamıyorsunuz,çocuk doğdu doğacak derken 60 olacak o yaşta kolay mı bebek sorumluluğu almak ???Üstelik bebeklikle bitmiyor pıt diye bir gecede yetişkin olmuyorlar,kafa, beden bu çocuğun süreçlerine yetişecek mi??? Huzurlu günleri mumla ararsınız.Bazen olmayanda hayır vardır,zorlamamak gerekir.Annem anlatırdı bir kadın çocuk istiyormuş olmamış ,inat etmiş bırak zorlama demişler yinede uzun tedavi sonrası bir kızı olmuş,Kız 17 yaşına gelince sevgilisi ile bir olup annesini öldürmüş,hep anlatırlardı inat etti kaderine razı gelmedi katilini doğurdu,büyüttü diye....

60 yaş yorumunu herkes yapmış da.Şimdi fotoğraf atacağım tanıyan olur diye atamıyorum.İkimiz de yaşımızı göstermiyoruz.Eşim de yaşını ilk söylediğinde şok olmuştum.Keza ben de öyle.Çocuğumuz olsa ikimiz de hevesle bakarız eminim yani.Benden 10 yaş büyük ama maşallah diyeyim tavşan gibi zıplıyor her yere.Çok çalışkan ve hırslı bir avukat.Herkes yaşımızdan dolayı ölü gözüyle bakmış bize resmen.Gençlerden çok daha iyi anne baba oluruz bundan eminim.

mdi fotoğraf atacağım tanıyan olur diye atamıyorum.İkimiz de yaşımızı göstermiyoruz.
Tamam göstermeyin okey, eşinizle de en güzel evlilik sizin ona da okey.

Allah hakkınızda hayırlısını versin, herkese de gönlünde ne varsa, ne diliyorsa onu versin.

60 yaş yorumunu herkes yapmış da.Şimdi fotoğraf atacağım tanıyan olur diye atamıyorum.İkimiz de yaşımızı göstermiyoruz.Eşim de yaşını ilk söylediğinde şok olmuştum.Keza ben de öyle.Çocuğumuz olsa ikimiz de hevesle bakarız eminim yani.Benden 10 yaş büyük ama maşallah diyeyim tavşan gibi zıplıyor her yere.Çok çalışkan ve hırslı bir avukat.Herkes yaşımızdan dolayı ölü gözüyle bakmış bize resmen.Gençlerden çok daha iyi anne baba oluruz bundan eminim.
Yasinizi gostermemekle alakasi yok ki bunun. Senelerce çalışmış, didinmis, simdi huzurlu sakin bir hayat istiyor adam. Isterse maraton kosacak saglikta olsun, evine gelip sessizce ayaklarını uzatmak istiyor belki. Yasini gostermiyor olmasi çocuk pesinde kosmak istemesini gerektirmez ki. Belki adam yazin atiyorum Yunan adalarina gitmek istiyor, evde cocuk bezi degistirmek degil.

Yani ne desek kabul etmiyorsunuz zaten. Esinizin hayatinin ileri doneminde sakinlik istemesi, bebek sorumlulugu istememesi de sizce makul degil, yasini gostermiyor diye cocuk pesinde kosmasi gerekiyor. Yapin o zaman ne diyeyim.

Göstermek sorun değil ki? Göstermeseniz de biyolojik gerçekler var. 60 yaşında baba olsa çocuğa bisiklet binmeyi öğretecek nasıl koşacak peşinden? 40 yaşında kocam bir haftadadır bisiklet peşinde koşarken daha erken yapacaktık biz diyerek koştu.
Size bebek bakmak şu an evcilik gibi geliyor ama gerçekler öyle kolay değil işte

Yasinizi gostermemekle alakasi yok ki bunun. Senelerce çalışmış, didinmis, simdi huzurlu sakin bir hayat istiyor adam. Isterse maraton kosacak saglikta olsun, evine gelip sessizce ayaklarını uzatmak istiyor belki. Yasini gostermiyor olmasi çocuk pesinde kosmak istemesini gerektirmez ki. Belki adam yazin atiyorum Yunan adalarina gitmek istiyor, evde cocuk bezi degistirmek degil.

Yani ne desek kabul etmiyorsunuz zaten. Esinizin hayatinin ileri doneminde sakinlik istemesi, bebek sorumlulugu istememesi de sizce makul degil, yasini gostermiyor diye cocuk pesinde kosmasi gerekiyor. Yapin o zaman ne diyeyim.
Bir de adamın neredeyse emekli yaşı gelmiş. Emeklilikte adam sahil kasabasına göç edip dingin bir hayat tercih etmek isteyebilir. Kolay mı sürekli ağlayan bir canlıya bakmak büyütmek. Emekliliğini de yaşamayacak hop sil baştan bebekli kaotik hayat.

Adamla evlenmeden önce konuştular mı bilmiyoruz . Belki çocuk isterim ben de dedi . Sonuçta kadının hiç çocuğu olmadığını da biliyordu . Ha adam en baştan çocuk istemiyorsa da konu sahibi evlendikten sonra ikna ederim diye düşündüyse o olmaz zaten . Konu sahibi haksız derim. Ama adam olumlu konuşup şimdi de çark edemez . Bunları bilmeden konu sahibine yüklenmek saçma

Adamla evlenmeden önce konuştular mı bilmiyoruz . Belki çocuk isterim ben de dedi . Sonuçta kadının hiç çocuğu olmadığını da biliyordu . Ha adam en baştan çocuk istemiyorsa da konu sahibi evlendikten sonra ikna ederim diye düşündüyse o olmaz zaten . Konu sahibi haksız derim. Ama adam olumlu konuşup şimdi de çark edemez . Bunları bilmeden konu sahibine yüklenmek saçma
E sorduk kac defa. Evlenmeden once konuşmadınız mı, ne konuştunuz diye. Hicbirine cevap vermedi ki.

Şimdi öyle, ya 10 sene sonra? Kimin ne zaman ne olacağı belli olmaz tabii de, biyolojik süreç diye bir şey var. Neyse asla kabullenmeyeceksin anlaşıldı dediğim gibi hayırlısı olsun. Gençlerden iyi bakarız, 20 yaş genclesiriz diyorsun, öyle olsun...

Bir de adamın neredeyse emekli yaşı gelmiş. Emeklilikte adam sahil kasabasına göç edip dingin bir hayat tercih etmek isteyebilir. Kolay mı sürekli ağlayan bir canlıya bakmak büyütmek. Emekliliğini de yaşamayacak hop sil baştan bebekli kaotik hayat.
Dusunsene adam senelerce calismis, parasini pulunu yapmis, duzenini kurmus tam rahat edecegi yasta sifirdan bebek. Hani kendisi istese amenna da istemiyor yani adam. Ha nolur, konu sahibi cok istiyor diye tamam der en sonunda. Yaparlar cocugu. Adam gurultuden kargasadan kacmak icin her aksam mesaiye kalir, kafasini dinler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X