• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araftayım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani devlet bile sizin yaşınızda ki birine bebek evlatlık vermiyor. Onda bile yaş sınırı var. Eşiniz sizden 10 yaş daha büyük. Adam çocuk istese emin olun genç yaşta bir kadınla evlenirdi. Eşiniz doğal yolu tüp bebeği denemiş. Daha ne yapsın. Kaç kişi kabul eder yumurta donasyonunu. Ayrıca korunmaya muhtaç bir sürü çocuk var ki her türlü sizin DNA nız taşımayacak çocuk yerine koruyucu aile olun. Eşiniz çok haklı

E sorduk kac defa. Evlenmeden once konuşmadınız mı, ne konuştunuz diye. Hicbirine cevap vermedi ki.
Konu sahibi ne kocasını, ne annesini kırmadan idare ediyor, kibar, içten biri gibi birkaç konusundan gördüğüm. Ama inanmak istemediği, görmek istemediği şeyleri çok fazla ignoreluyor. Mesela kocasının 2 yaşında çocuk gibi kendisine bağımlı olmasını "birbirimize bağlıyız, benden ayrılamıyor" şeklinde yorumluyor ki bence sağlıksız bir durum. Kardeşine gidiyor konu sahibi, adam peşinden geliyor? Çocuk konusunda da 60 yaşında olup, über sağlıklı bile olsan 10 yıl geriden gelse biyolojik yaşın gene 50sin, gene fazla.

60 yaş yorumunu herkes yapmış da.Şimdi fotoğraf atacağım tanıyan olur diye atamıyorum.İkimiz de yaşımızı göstermiyoruz.Eşim de yaşını ilk söylediğinde şok olmuştum.Keza ben de öyle.Çocuğumuz olsa ikimiz de hevesle bakarız eminim yani.Benden 10 yaş büyük ama maşallah diyeyim tavşan gibi zıplıyor her yere.Çok çalışkan ve hırslı bir avukat.Herkes yaşımızdan dolayı ölü gözüyle bakmış bize resmen.Gençlerden çok daha iyi anne baba oluruz bundan eminim.
Yaşını göstermiyor ne alaka,bebek peşinde koşacak sabahlara kadar bebek pışpışlayıp ertesi gün işe gidecek kadar enerjik mi? Yarı yaşında erkekler için bile yorucu bir maraton,gerçekçi olun lütfen adamı da gereksiz üzüp evinizin huzurunu kaçırmayın, zorlamayın.....

Konu sahibi ne kocasını, ne annesini kırmadan idare ediyor, kibar, içten biri gibi birkaç konusundan gördüğüm. Ama inanmak istemediği, görmek istemediği şeyleri çok fazla ignoreluyor. Mesela kocasının 2 yaşında çocuk gibi kendisine bağımlı olmasını "birbirimize bağlıyız, benden ayrılamıyor" şeklinde yorumluyor ki bence sağlıksız bir durum. Kardeşine gidiyor konu sahibi, adam peşinden geliyor? Çocuk konusunda da 60 yaşında olup, über sağlıklı bile olsan 10 yıl geriden gelse biyolojik yaşın gene 50sin, gene fazla.
Ya fiziki saglik tek kriter degil ki. Benim annem 62 yasinda. Gecen ay benim delemedigim duvari merdivene cikip matkapla delip dubel takti kadin. Ama fiziken bunu yapabiliyor diye kafasi bebek, kucuk cocuk goturmek zorunda degil ki. Cayini alip bahcede oturacak yastayken ben butun gun torun bak diyemem, kaldi ki kendi cocugu olsun.

60 yaş yorumunu herkes yapmış da.Şimdi fotoğraf atacağım tanıyan olur diye atamıyorum.İkimiz de yaşımızı göstermiyoruz.Eşim de yaşını ilk söylediğinde şok olmuştum.Keza ben de öyle.Çocuğumuz olsa ikimiz de hevesle bakarız eminim yani.Benden 10 yaş büyük ama maşallah diyeyim tavşan gibi zıplıyor her yere.Çok çalışkan ve hırslı bir avukat.Herkes yaşımızdan dolayı ölü gözüyle bakmış bize resmen.Gençlerden çok daha iyi anne baba oluruz bundan eminim.
Ablacım sen kafana koymuşsun, insanların akıllı mantıklı yorumlarını seni uyarmalarını falan asla takmıyosun. Gençlerden iyi anne baba falan olamazsın kendini kandırıyorsun. Enerjin yet mez. Çocuğun engelli doğmayacağının garantisi mi var mesela? 70 yaşında 20 yaşındaki çocuğunun altını bezlemen gerekebilir? Her şeyi geç çocukla aranda 2-3 kuşak fark olacak. Neyi nasıl anlayacaksın da iletişim kuracaksın?

Bazı şeylerin yaşı vardır yahu, bu yaşta çocuk mocuk olmaz. Çocuğa yazık niye babannesi olacak yaşta birine anne demesi gereksin.

Annem yardım eder demişsin bir de, ANNEN GELMİŞ 70 YAŞINA NE YARDIMI EDECEK SANA?

Ay bi kendinize gelin ya. Bu kadar bencillik çok fazla artık. Biz şu yaşımızda koruyamazsak yetişemezsek, mutlu edemezsek diye düşünüp yapmıyoruz çocuk.

Ayrıca eşin de neden 60 yaşında çocuk yapıp, doğmuş büyümüş yetişmiş çocuğuna istemediği bir yük bıraksın? Doğurduğun çocuk 15 olunca sen 65 eşin 75 olacak. Ölümün sıradanlaştığı yaşlar bunlar. Sen sadece kendini düşünüyorsun, ne doğuracağın çocuğu ne eşini ne eşinin çocuğunu zerre düşünmüyorsun. Ben doğurayım, içgüdümü tatmin edeyim de sonra nolursa olsun modundasın. Bi yeriyle inatlaşan altına yapar diye bi laf var, tam o durum.

Offf 😣

Ben de zaten hem Evlilik korkusu (gamofobi), hem Tokofobi (doğum korkusu) rahatsızları var.

Arkadaşım sezeryanını anlarırken bacaklarımı yere istemsiz istemsiz vurmaya başlamışım o ‘ napıyorsun?’ diye uyarınca durdurdum.

Ama tabi içinde kalan yok, hamile kaldıysa ve 7. Ayı devirdiyse bir kadın illaki doğurur 😅 Bana da nasip olursa bunlar yaparız bir şeyler :)

Böyle yok gençleşirim vs diyenlere akıl sağlığı diliyorum sadece 😆
Doğum korkusu ben de var. Hamile kalma fikri çok tatlı hamile kadınları görünce çok seviniyorum onlar için.
Ama kendimde olduğunu düşündüğünde😱
çok korkuyorum.
Arkadaşım doğum yaptı bana şöyle oldu diye anlatırken kendim yapıyormuşum gibi hissettim ve zar zor dinledim.

Ya fiziki saglik tek kriter degil ki. Benim annem 62 yasinda. Gecen ay benim delemedigim duvari merdivene cikip matkapla delip dubel takti kadin. Ama fiziken bunu yapabiliyor diye kafasi bebek, kucuk cocuk goturmek zorunda degil ki. Cayini alip bahcede oturacak yastayken ben butun gun torun bak diyemem, kaldi ki kendi cocugu olsun.
Ben 46 yaşındayım yaşıtlarıma göre genç gösteriyorum ama bana bebek emanet edilse şu halimde bakamam,ne sabrım var eskisi gibi ne başkasına ayıracak enerjim.Sabah kalkar yürüyüşümü yaparım 1 saat tempolu koşarım ama gel bebeğe bak deseler bakamam,olmaz yani

Doğum korkusu ben de var. Hamile kalma fikri çok tatlı hamile kadınları görünce çok seviniyorum onlar için.
Ama kendimde olduğunu düşündüğünde😱
çok korkuyorum.
Arkadaşım doğum yaptı bana şöyle oldu diye anlatırken kendim yapıyormuşum gibi hissettim ve zar zor dinledim.

Fobidaşız demek 😕

Gün boyu okuldaydım 7 saat ders ve nöbetim vardı.16.30 a kadar ayakta geçti.Yoğunluktan cevap veremedim kusura bakmayın .Birkaç yoruma cevap yazabildim sadece.Empati kurup beni anlayabilenleri yürekten öpüyorum.Sonuç itibarıyla benim hislerim mutlu bir evliliğim varken neden bir çocuğumuz evimizin neşesi olmasın düşüncesi.Evlat hasretiyle yananlar beni anlar.Acımasız yorum yapanlar umarım büyük konuştukları yerden sınanmazlar.Eşim normalde beni okuldan alır her gün biraz gezeriz.Dışarda yemek istersek dışarda yeriz yoksa gelir evde birlikte hazırlar yeriz.Az önce aradı Balık atmış fırına bırakıp gelemiyorum bugünlük yürüyerek gel dedi .Bizim gayet sakin ve huzurlu bir hayatımız var.Böyle bir hayata çocuk renk katacak öyle inanıyor ve hissediyorum.Eşi problemli diyenler için diyorum.Bizim bir sorunumuz yok.Keşke bir kızımız da olsa evimiz daha da şenlense
Pozitifliğine hayran kaldım cinsiyeti de belirlemişsiniz maşallah. Gerçekten hiç mi korkmuyorsunuz bana doğumda bir şey olursa çocuk ne olacak kim bakıcak ? Ya da allah korusun yaş ilerledikçe riskler artıyor engelli bir çocuğa sahip olsanız bunları hiç öi düşünüp korkmuyorsunuz ben sizi gerçeklikten çok kopuk buldum çocuk evin neşesi falan demişsiniz ama o çocuk gözünden bakmayı denemiyorsunuz bile neden yaşlı bir anne ve babayla büyüsün yavrucak. Buradaki kadınlara da şaşırıyorum biri eşiyle sorun yaşasa ama hamileyim dese neden çocuk yaptın bu adamdan demeyen bir ğye çıkmıyor. Kadın anne olmak istedim ben çocuğa kendim bakarım dese bile yazık değil mi o çocuğa babasız neden büyüsün diyorlar ama burada tabiri caizse yanlış anlamuon ama çocuğunun ergenliğinde bir ayağı çukurda olacak anne baba adayına destek oluyor nasıl bir çifte standart bu ben çok bencil buldum sizi hakkınızda hayırlısı

Eşinize neden bu kadar yükleniyorsunuz anlamadım. Konforunun bozulmasını istemiyor demişsiniz ama adam zaten 58 yaşında. Bu yaşta bir insan zaten konforu bozulmasın ister yani. Genç insanlar dayanamıyor ağlayan, koşan, gürültü yapan bebeğe.
Yumurta donasyonu ile doğacak çocuk biyolojik olarak size ait olmayacak. Burada bana katılmayacaklar olacaktır ama biyolojik olarak ait olmayacak bir çocuk için doğum ve hamilelik çekmek... Olayın fizyolojik acısını çeken siz oluyorsunuz, eşiniz başka kadından baba oluyor. Burda pek çok kadın eşi böyle bir şey yaşasa, başka erkeğin sperminden hamile kalmak istemez. Adamı bu anlamda suçlamanız çok saçma. Bu yumutaların çoğu yasal olmayan yollarla, sömürüyle elde ediliyor. Yumurta dondurma süreci bile çok meşakkatli ve fiziksel olarak yorucu. Bu kadınlar çoğu kez bir yerlere hapsedilerek, infertiliteye sebep olacak kadar sömürülerek bu bağışlar elde ediliyor. Bu konuda araştırma yaparsanız bu haberleri de görürsünüz.
Ayrıca ben hiç yaşımı göstermiyorum diye bir şey olamaz. Kimliğinizde ne yazıyorsa o. Yüzde kırışıklık olmaması bunu değiştirmiyor, gören bana genç diyorsunuz ama kimse içinizi görmüyor. Ortalama insan ömrü, Türkiye'de kadın-erkek ortalama ömrü belli. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ablacım sen kafana koymuşsun, insanların akıllı mantıklı yorumlarını seni uyarmalarını falan asla takmıyosun. Gençlerden iyi anne baba falan olamazsın kendini kandırıyorsun. Enerjin yet mez. Çocuğun engelli doğmayacağının garantisi mi var mesela? 70 yaşında 20 yaşındaki çocuğunun altını bezlemen gerekebilir? Her şeyi geç çocukla aranda 2-3 kuşak fark olacak. Neyi nasıl anlayacaksın da iletişim kuracaksın?

Bazı şeylerin yaşı vardır yahu, bu yaşta çocuk mocuk olmaz. Çocuğa yazık niye babannesi olacak yaşta birine anne demesi gereksin.

Annem yardım eder demişsin bir de, ANNEN GELMİŞ 70 YAŞINA NE YARDIMI EDECEK SANA?

Ay bi kendinize gelin ya. Bu kadar bencillik çok fazla artık. Biz şu yaşımızda koruyamazsak yetişemezsek, mutlu edemezsek diye düşünüp yapmıyoruz çocuk.

Ayrıca eşin de neden 60 yaşında çocuk yapıp, doğmuş büyümüş yetişmiş çocuğuna istemediği bir yük bıraksın? Doğurduğun çocuk 15 olunca sen 65 eşin 75 olacak. Ölümün sıradanlaştığı yaşlar bunlar. Sen sadece kendini düşünüyorsun, ne doğuracağın çocuğu ne eşini ne eşinin çocuğunu zerre düşünmüyorsun. Ben doğurayım, içgüdümü tatmin edeyim de sonra nolursa olsun modundasın. Bi yeriyle inatlaşan altına yapar diye bi laf var, tam o durum.
Ok.

Ya bir de eşi bebek istememiş değil ki hiç,denemişler olmamış tüp bebek yapmışlar olmamış vs.

Adam da bir yerde bu yaşta bu işin peşini bırakalım demiş işte, donasyon fikrine sıcak bakmak kabul etmek zorunda değil ki herkes.

Ne yapacak yani sonsuza kadar çocuk denemesi yapılmaz ki bu yaşlarda , bir yerde kabullenip ( zor olsa da ) önünüze bakmak gerekiyor.

Siz o çocuğu doğuruyorsanız yetmek zorundasınız.
14-15 yaşımda babamla konser konser gezerdik.
Beni etkinliklere hep o götürdü arkadaşlarımla beraber. O zaman 45 yaşındaydı ve buna gücü yetiyordu. Ve babam sayesinde çok güzel geçirdim her yaşımı.
Sizin çocuğunuz aynı yaşta aynı şeyleri isterken babası 75 yaşında olacak. Nasıl yapacak? mümkün değil.
çocuğun hak ettiğini düşündüğünüz hayat bu mu? Arkadaşları yaparken onlardan geri kalacak emin olun.
Gerçekten çok bencilsiniz.

Sana kötü bir haberim var ama güzel ve mutlu bir evliliğim var.Zaten beni düşündüren de bu.
Doğru diyorsun canım.Takıldım tabiki takılmaz olur muyum.Burda dile getirdim zaten.Gerçeği söylemek yerine bahane üretiyor diye.
Niye kötü haber olsun? Bir kadının eşi tarafından sevilmesi, değer görmesi, kraliçeler gibi yaşatılması beni çok mutlu eder. Olması gereken bu zaten. Ben gerçekçi bakıyorum olaya. Eşinizle empati yapıyorum. Evlendiğinden beri 4 sene boyunca korunmamış, doğal yolları hatta bir kaç kez tüp bebeği denemiş. İlk günden korunsa veya tüp bebeğe yanaşmasa sizi haklı bulurdum. Maddi manevi kaçmamış, elini taşın altına koymuş. Genetik geçmişini, ailesel kalıtsal hastalıkları olup olmadığını bilmediği X bir kadının yumurtasını istemeyebilir. Siz eşinizin yerinde olsanız ille de o çocuk olacak diye baskı yapar mıydınız, istemediğiniz halde ikna edilmek ister miydiniz? Ben düşünmüyorum bile ama kocam çocuk için çok zorluyor diye konu açsaydınız adama demediğimizi bırakmazdık. Doğal yolla olmadı, tüp bebek denemeleriyle olmadı şimdi de yumurta bağışına zorluyor diye konu açsanız bir kişi bile kocanızı haklı bulmazdı. Siz herkes size hak versin istiyorsunuz. Size gaz veren olumlu yorum yapanlara tutunuyorsunuz.

Çocuk ilkokuldayken baba 65-70 olacak, ortaokulda 70-75, üniversite çağında da 80+yaşında olacak. Evladının geleceğini mürüvvetini yetişkinliğini göremeyecek. Çocuğunuz yetişkinliğe geçişte babasız kalacak. 80 yaşlarında bir adamdan hem fiziksel hem ruhsal babalık yapmasını bekliyorsunuz. Adamları genelde gömüp linç ediyoruz ama bazen de haklarını vermek gerekiyor. Kim size doğum yapınca 20 yaş gençleşiyorsun dediyse gidin ona dava açın. Bir tane bile doğum yapmış kadın bunu doğrulamaz.

Mükemmel koca karısına sen çocuk bakamazsın, ne anlarsın çocuk bakımından diyemez diyememeli. Bu kadar kötü koca, kötü baba konusu açıldı daha hiç bir üyeden bu cümleyi okumadık. En leş adamlar bile eşlerine bunu söylemedi. Sizinki niye nasıl söyleyebiliyor bunu?

Ordu belediyesi 10 çocuk doğurana ev iş araba verecekmiş.

Bence böyle maddi şeylerle gelsinler (!)
evi isi arabasi olmadan zaten on cocuk yapanin aklina tukureyim
oylesini hadim edecegine ödullendiriyorlar
Ama koruyucu aile olursanız hafta sonları sizinle kalır, birlikte vakit geçirirsiniz, annelik duygunuzu da belki bu şekilde yaşarsınız.
koruyucu ailelik boyle birsey degil. 7*24 cocuk sizin oluyor sadece yetki haklari devlette oluyor. devletten belli bir odeme aliniyor / birkac ayda bir gorevli ziyarete geliyor , biyolojik aileyse ayda 1 kere 1 saat gorebiliyor. cok iyi, cocugunu seven - iyi niyetini kanitlamis biriyse birkac ayda bir haftasonu anca alabiliyor

Beni çok iyi anlamışsınız.Dediğiniz gibi içi beni dışı seni yakar.Anlatmadığım şeyler de var canımı sıkan.18 yaşında anne olunca sorun olmuyor da 45 olunca sorun oluyor.Ben eminim ki anne olursam 20 yaş gençleşeceğim ve yaşın bir anlamı kalmayacak.Ayrıca yaşını hiç göstermeyen biriyim.30 desen inanırız diyor yaşımı duyan herkes.Desteğiniz için çok teşekkür ederim.🌸
Anneliğin kadın bedenini fiziken ve ruhen yıpratan, yaşlandıran bir şey olduğu bilimsel bir gerçekken 20 yaş gençleşeceğinize nasıl emin olabiliyorsunuz yahu? Sizin yorumlarınızı görüyordum, bebek isteğini bildiğim nadir üyelerdensiniz. Gördükçe inşallah olur diyordum ama eşinizin durumunu bilmiyordum. Baba olmak istememesi çok normal. Bu isteğini açık açık söylemeyip sizi beceriksizlikle itham etmesi de ayrı bir dram. Ayrıca 50 yaşında biri 30 yaşında görünemez. İnsanlar nezaketinden, iltifat olsun diye böyle konuşuyor. Çok ciddiye alıp gaza gelmeyin.

Ayrıca adamın doktor veya tıp öğrencisi yetişkin oğlu var. Belki ben çok yaşlanınca elden ayaktan düşünce oğlum bakmak ilgilenmek zorunda kalacak, ona bu yükü yüklemek istemem diyordur. Çocukluk ergenlik çağları anneanne babaannenin olmayacağı yaşlarda geçecek. Herkesin ya çok yaşlı ya da hayatta bile olmayacağı ortamda küçük bir çocuğu olmasını da istemeyebilir. Sadece annenin çocuğu mu bu, babanın da evlat hakkında düşünmesi söz hakkı olması gerekmiyor mu? Çocuk yapacağın zaman eşini eş ailesini her tür hastalığı vs. biliyorsun tanıyorsun ama yumurta bağışı yapan hakkında hiç bilgin yok. Bağışla hamile kalan kadın doğuracağı çocuk yaşadığı ortama adapte olsun yabancılık çekmesin diye Danimarkalı erkeğin spermini seçmiş ama doğan çocuk kara kaşlı kara gözlü başka bir milletten. Market mağaza alışverişi değil ki ürün iadesi yapılsın. Bu işi risksiz hatasız en kaliteli şartlarda yapanlar var ama çok yüksek ücret ödenir. Telefonda 6.000 € getir yapalım denmez.

Çocuk aşkıyla yanan bir kadın 54 yaşında adamla evlenmemeliydi. Az çok tahmin etmek ya da baştan sormak gerek. Biri evlenmeden önce ilişki istemem hamile kalmaktan korkarım demiş diğeri de hamile kalırsan hemen nikah yaparız demiş. Bu mu çocuk hakkında konuşma kararlaştırma? İster misin istemez misin diye kesin konuşulmuyor ama dünyanın en mükemmel erkeğiyle evlendim deniyor. Karar verin, adam mükemmel mi yoksa anne olma hakkınızı elinizden aldığını iddia ettiğiniz bir zalim mi?

Dusunsene adam senelerce calismis, parasini pulunu yapmis, duzenini kurmus tam rahat edecegi yasta sifirdan bebek. Hani kendisi istese amenna da istemiyor yani adam. Ha nolur, konu sahibi cok istiyor diye tamam der en sonunda. Yaparlar cocugu. Adam gurultuden kargasadan kacmak icin her aksam mesaiye kalir, kafasini dinler.
Bu kadarı bana cidden bencillik gibi geliyor bu nedenle.
Yani tamam sen anne olmak istiyorsun da çocuğun halları ne olacak?
Kim ister annesiyle yaş farkı 50 babasıyla 60 olsun?
Çocuk sürekli ebeveyn kaybetme korkusu yaşayacak. Ve muhtemelen çok ufak yaşta kronik rahatsızlık yaşayan ebeveynleriyle dertlenecek.
Haksızlık ve büyük bir bencillik bence

Ben 46 yaşındayım yaşıtlarıma göre genç gösteriyorum ama bana bebek emanet edilse şu halimde bakamam,ne sabrım var eskisi gibi ne başkasına ayıracak enerjim.Sabah kalkar yürüyüşümü yaparım 1 saat tempolu koşarım ama gel bebeğe bak deseler bakamam,olmaz yani
Konu sahibine ben karışmam kararında . Kendim yaşımdan 8 9 yaş genç gösteriyorum bakarım kendime amaaa küçük çocuklu arkadaşlarla mümkün olduğunca biryerlere gitmiyorum. Kafam kaldırmıyor çünkü . Tek başıma kahve içmeyi tercih ediyorum . 5 dakika sevip geçiyorum çocukları . Bunları hep yazdık kendisine . Her kararın içinde çocuk da oluyor özgürlük gidiyor . İkinci çocuğu yapmadım manevi gücüm yoktu Konu sahibi bu zorluklara katlanırım diyorsa hayırlısı olsun derim . Kısmetin de varsa olur zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X