• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araftayım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
size ömrü boyunca ihtiyaç duyacak bir çocuk dünyaya gelecek ve gerçekten desteğe ihtiyaç duyduğu yaşlarda sizin de desteğe ihtiyacınız olabilir. Sırf bu yüzden bebek fikrinden vazgeçerim.
yalnız bir ömre hapsolmasını istemem. Siz şu an bile annenizden destek alabileceğinize güveniyorsunuz mesela, çocuk kime güvenebilir?

size ömrü boyunca ihtiyaç duyacak bir çocuk dünyaya gelecek ve gerçekten desteğe ihtiyaç duyduğu yaşlarda sizin de desteğe ihtiyacınız olabilir. Sırf bu yüzden bebek fikrinden vazgeçebilirdim.
yalnız bir ömre hapsolmasını istemezdim. Siz şu an bile annenizden destek alabileceğinize güveniyorsunuz mesela, çocuk kime güvenebilir?
Ki anne de en az 78 yaşındadır bakalım tahammül edecek mi ya da ona bskım gerekecek mi mızır mızır huysuz bi bebe 4 5 ysşında koşup oynayacsk ses yapacak

Ki anne de en az 78 yaşındadır bakalım tahammül edecek mi ya da ona bskım gerekecek mi mızır mızır huysuz bi bebe 4 5 ysşında koşup oynayacsk ses yapacak
edemez nasıl etsin, ruhay hanım da edemez. Eşi beyfendi de edemez. Uykusuzluk beden zihin yorgunluğu gelecek yıllarına da iyi gelmez.

Öncelikle Allahım gönlünüze göre versin inşallah.

Heyecanlandım,ne yalan söyleyeyim…

Eşinizle aranız iyiyse onu ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum. Babalar her ne kadar destek olsalar da çocuğun büyük sorumluluğu annede,bunu biliyorsunuzdur zaten.

Allahım en yakın zamanda mutlu haberlerinizi almak nasip etsin inşallah.
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için 🙏Aramız iyidir çok şükür.İnşallah ikna olur da biran önce başlarız.

Boşanmış çocuklu erkekler tekrar evlenince tekrar çocuk fikrine sıcak bakmıyorlar.

Ondan aynı heyecanları beklemeyin.

Hepsini yaşamış zaten.

Çocuk size çok güzel geliyor olabilir ama onun için çocuğa rağmen devam edemeyen evlilik, hamilelik öncesi ve sonrası psikolojik ve fiziksel değişen bir anne, uykusuz geceler, ( kötü bir evlilik olduğu için de çocuğun gözünün önünde bitmeyen kavgalar demek)

Ha bu sizin anne olma hakkınızı elinizden alması demek değil , anne olmak istiyorsanız olun.

Sonuçta çocuksuz biriyle evlenen bir erkek de o kadının çocuk isteyeceğini kabul etmek zorunda.

Çocuğa da bakarsınız gayet, zor olsa da her çocuk harika bir aile ile büyümüyor, öyle olsa dünya nüfusu 10 milyar olmazdı. Doğan bi şekilde büyüyor, bu kadar insan harika bakılarak mı büyüdü?

Maddiyatınız da iyi ileri yaştaki hamileliklere sıcak bakıyorum anne akıllı oluyor hele de kendi ayakları üzerinde duran bir anneyse çocuğu çok donanımlı yetiştiyor. İyi olur diye düşünüyorum.
Ne kadar yapıcı bir yorum.İçimi ferahlattınız.Ben de öyle düşünüyorum.Çok teşekkür ederim yorumunuz için 🙏🌸

edemez nasıl etsin, ruhay hanım da edemez. Eşi beyfendi de edemez.
benim kayınpederim ve eşi de donasyon düşünüyordu hstta ben abla yap beraber büyütürüz diyordum ki onlar daha genç bebeğim oldu benim bebeğim iyi huylu bi bebe rahat ama diyo ben vazgeçtim bakamam çok zormuş kim yaşlı anne baba ister ki 20 yaşında 80 70 yaşında anne baba babanne ve dedem dünys iyisiydi şimdi yok yani. Ben babama da kızıyorum çok ama onda anne genç en azından

Merhaba herkese.2023 te 45 yaşındayken evlendim.Evlendiğimiz ilk günden beri hiç korunmadık ama bir kez bile hamile kalmadım.Hsg çekildi bütün tahliller yapıldı.Eşimde sorun yok ama benim yumurtalar sanırım artık işkevini yapamıyor.Bir iki kez de tüp bebek denemesi yaptık yumurtalarım büyümedi.İlk başlarda bebek isteği bu kadar değildi ama farkettim ki zaman ilerledikçe anne olma isteği içimde gittikçe büyümeye başladı ve bir yangına dönüştü ve ben o yangını söndüremiyorum.48 oldum ama benim yaşlarımda annelik duygusunu tatmaya başlayan insanlar ı görüp duydukça da kahroluyorum.Yumurta donasyonunu araştırdım eşime de bahsettim.Sıcak bakmadığını söyledi.Ama eşimin öyle bir huyu var.Bir şeyi ilk teklif ettiğimde kafasına yatmaz yok falan der ama iki gün sonra sen istiyorsan olsun der.Bunun da öyle olacağını düşündüm ikna olur dedim .Bir konuşmamızda sen benim anne olma hakkımı elimden alıyorsun dedim.Tamam iyice bir araştır bakalım dedi.Ben de o hevesle Kıbrısta en iyi hastabelerden biriyle iletişim e geçtim.Dün hemşire aradı beni.O kadar olumlu ve güzel konuştu ki içim gitti.Çok ilgili davrandı ve çok kapsamlı bilgiler verdi.Telefonu kapatıp eşime anlattım sevinçle.Sen çocuk bakamazsın ben o işte yokum dedi.Duvara toslamış gibi beynimden vurulmuşa döndüm.Benden çok da güzel anne olacağını çok iyi biliyor.Ki kendisi de bakar adım gibi eminim.Dünden beri canım çok sıkkın konuşmaya çalışıyor ama hiç konuşasım gelmiyor.Maddi ve manevi hiçbir sorunumuz yok.Bir çocuğa krallar gibi bakarız.6000 bin euro istiyorlar tedavi için ekstralar hariç.Benim için rahatlıkla ödeyebileceğim bir fiyat.Ailem de destek oluyor.Donasyon tedavisini tek başıma karşılayacak gücüm var.Çalışıyorum çok şükür gayet te güzel maaşım var.Maaşım yetmese annem ben karşılarım diyor tedavini.Annemlere yakın bir yerde dayalı döşeli evim de var.Tek başıma zorlansam bile gider orda kalırız ilk zamanlar annemler destek olabilsin diye.Ki eşimin de maddi durumu çok iyi.Esirgemez parasını bundan da çok eminim.En ufak hasta olsam hemen özel hastaneye götürür koşturur yapar.Gel gelelim çocuk konusunda neden böyle yapıyor anlamış değilim.Geçen günkü konuşmamızda ben de istiyorum bir kızım olmasını.Arkadaşlarımın kızlarını gördükçe içim gidiyor diyor.Sorun ne dedim o zaman.Sen bakamazsın tek dediği bu.Yeğenlerim benim elimde büyüdü.Yengem bir yere gidecek olsa bana emanet ederdi.Dünya alem bakabiliyor ben mi bakamayacağım bir çocuğa.😢Aklıma çok farklı şeyler geliyor.Ya beni sevmediği için istemiyor ya da ilk evliliğinden olan oğlu istemiyor çocuk olmasını.Çünkü bir keresinde öyle bir şeyden bahsetmişti.
Eşim çok iyi biri.Evet hayatımı çok kolaylaştırdı.Tabiri caizse kraliçeler gibi yaşatıyor.Ama anne olma hakkımı elimden alması her şeyi silip süpürdü.Evlat sahibi olma imkanım varken bunun elimden alınması çok zoruma gidiyor.Tamam dese gidip tedavi olsam ve olumsuz sonuçlansa denedim olmadı derim kaderime razı olurum ama bu şekilde çok ağır geliyor bana ve boşanma düşüncesi aklımdan çıkmıyor artık.Taraflardan birinin çocuk istememesi boşanma sebebi bunu kendisi de çok iyi biliyor.Çocuğum olmuyorsa bu sebeple boşanılmaz tabiki.Ama imkan varken bu hakkın elimden alınması hak yemek olmuyor mu?Ekeştirmek için değil gerçekten yapıcı yorum yapacak arkadaşlar dan fikir almak istiyorum 🌸
Umarım kucağınız dolar en kısa sürede. Anne olmak olmamak kadar her kadının hakkı ve bu bir erkeğin verebileceği bir karar değil. Çocuğa bakacak olan kişi anne baba değil maalesef. Bir kadın anne olmak istiyorsa maddi manevi hazırdır zaten sen bakamazsın argümanı çok anlamsız. Eşinizin halihazırda bir çocuğu olduğu için sıcak bakmadığını düşünüyorum ben. Yaşınız bebeğinizi kucağınıza aldığınızda sadece bir rakama dönüşecek ancak eşiniz rahatını bozmak istemiyor gibi geldi bana.

Rabbım gönlünüze göre versin. Benim 19 ve 16 yaşında iki evladım varken, ikinci evliliğimde eşimin çocuğu olmadığı için 40 yaşında üçüncü evladımı doğurdum. Şuan 7 aylık olmak üzere. İlk çocuklarımın doğumlarından sonra ve son hamileliğim öncesinde hiç düşünmediğim bir şey var ki şuan sıkça aklıma geliyor. Ölüm korkusu. Bu arada eşimde 40 yaşında. Çocuğumu büyütemeden bana ya da eşime birşey olma ihtimali beni çok endişelendiriyor. Çocuğum ne yapar diye korkuyorum. Ve belki bencilce gelecek ama diğer çocuklarıma bunu ister istemez yansıtıyorum. Bize birsey olursa sakın kardeşinizi yalnız bırakmayın diyorum. Oysa bu onların sorumluluğunda olmamalı. Ben bu çocuğu yaparken çok iyi düşünmeliydim. Aslinda değişen günümüzde 40 yaş birçok insanın yeni ebeveyn olduğu bir yaş ama ben böyle bir korkuya kapıldım nedense. O yüzden ileri yaşını göz önünde bulundurunca ben eşinizi çok iyi anlıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.

58 yasında birinin çocuk istememesi anlaşılır aslında donasyon konusunda bi arkadaş yorum yapmıs fazlaca haklı

Boşanma fikri diyorsunuz ama yeniden biriyle tanış güven evlen çocuk sürecine gir derken sizde 50 li yaşlarda olacaksınız . Eğer huzurunuz yerindeyse koruyucu aile olmayı düşünmez misiniz ?

Annem de öyle diyor.Öyle konuşmasına bakma ikna olur diyor.Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım 🙏❤️
Bunu nasıl diyebiliyor, karı koca ilişkinizi 4 duvar arasında yaşananı konuşulanı nereden bilebiliyor? İkna olur ne demek, erkeği ikna ederek çocuk yapılır mı, eşinizin en ufak zorlukta sen istedin sen bana baskı yaptın vs demeyeceğine de garanti veriyor mu anneniz? Ayrıca eşiniz evlendiğiniz günden beri korunmamış, Çocuğunuz olmasın diye özel çaba sarfetmemiş, anne olma şansımı aldı elimden dememelisiniz. Sizi muayeneye testlere sokmadıysa hamile kalamayacağınızdan da emin olamazdı. Annenizin gazına gelmeyin, siz 48 yaşındasınız anneniz en az 68 olmalı. Size destek nasıl olsun, o yaşta nasıl baksın ilgilensin çocuğunuzla? 10-15 sene sonrası için kimsenin garantisi yok ama 58 yaşında bir adamın 15 sene sonrasını az çok biliyoruz. Öyle konuşmasına bakma ikna olur diyen anneniz size boşa ümit veriyor.

Çalışıp kendi tabirinle ÇOK YÜKSEK masş alıyorsun. Bu elde. Şimdi sorum şu ki o halde bir erkeğin sana kraliçeler gibi bakmasına gerek var mı? Yok. Yani maddi imkanın var. KOCA neye laxım bacım. KOCA babalık yapmayacaksa sana çocuk vermeyecekse senin hayatında olsa nolur olmasa nolur. Misal ben çalışmıyorum. Tüm gün bazen yatarım bazen gezerim vs. Eşim çalışıp gerçek manada bana bakıyor. Yani o kazanıyor ben yiyorum. Çocuk istemedim yapmadım. Ben kocam bana kraliçe gibi bakıyor desem bu doğru. Çünkü para kazanmıyorum. Sen paşalar gibi kazanıyorsun helal olsun. Kocanın kraliçeler gibi bakmasına muhtaç değilsin. Şu an o senin hayatındaysa tek yarayacağı iş çocuk yapmak. Çocuk yapmayacaksa hayatını işgal etmesin. Bana kızarsın zaten her yorumuma kızıyorsun da bu da mantık işte. Benim gibi sanki ev hanımısın da kocam beni iyi yaşatıyor psikolojisindesin. Ben kendimi ezik görürken, senin gibi kadınların da bu ezik cümleyi kurması beni deli ediyor. Hadi ben çocuk istemedim de sen madem istiyorsun bu adam sana çocuk konusunda destek olmayacaksa ona muhtaç değilsin. Aşkından da ölmüyorsundur bu yaşta. Restini çekmelisin. O baba ama sen anne değilsin. Kendimi anlatamadım tam inş anlayan anlar. Anlamayan da kendi bilir 😅

benim kayınpederim ve eşi de donasyon düşünüyordu hstta ben abla yap beraber büyütürüz diyordum ki onlar daha genç bebeğim oldu benim bebeğim iyi huylu bi bebe rahat ama diyo ben vazgeçtim bakamam çok zormuş kim yaşlı anne baba ister ki 20 yaşında 80 70 yaşında anne baba babanne ve dedem dünys iyisiydi şimdi yok yani. Ben babama da kızıyorum çok ama onda anne genç en azından
Donasyon çok tartışmaya açık, başlıkta da yazılmış başka insanlardan alıp başka insanlara nakledilmiş vs…

başka kadının yumurtası ve beyfendinin örneğini anne taşımış oluyor değil mi donasyonda? Kime çekti bu çocuk noktasında annenin katkısı oluyor mu?

Umarım kucağınız dolar en kısa sürede. Anne olmak olmamak kadar her kadının hakkı ve bu bir erkeğin verebileceği bir karar değil. Çocuğa bakacak olan kişi anne baba değil maalesef. Bir kadın anne olmak istiyorsa maddi manevi hazırdır zaten sen bakamazsın argümanı çok anlamsız. Eşinizin halihazırda bir çocuğu olduğu için sıcak bakmadığını düşünüyorum ben. Yaşınız bebeğinizi kucağınıza aldığınızda sadece bir rakama dönüşecek ancak eşiniz rahatını bozmak istemiyor gibi geldi bana.
Tam olarak olay anlattığınız gibi.Anne olmak en doğal hakkım iken rahatını bozmak istemiyor resmen.Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🌸

Merhaba herkese.2023 te 45 yaşındayken evlendim.Evlendiğimiz ilk günden beri hiç korunmadık ama bir kez bile hamile kalmadım.Hsg çekildi bütün tahliller yapıldı.Eşimde sorun yok ama benim yumurtalar sanırım artık işkevini yapamıyor.Bir iki kez de tüp bebek denemesi yaptık yumurtalarım büyümedi.İlk başlarda bebek isteği bu kadar değildi ama farkettim ki zaman ilerledikçe anne olma isteği içimde gittikçe büyümeye başladı ve bir yangına dönüştü ve ben o yangını söndüremiyorum.48 oldum ama benim yaşlarımda annelik duygusunu tatmaya başlayan insanlar ı görüp duydukça da kahroluyorum.Yumurta donasyonunu araştırdım eşime de bahsettim.Sıcak bakmadığını söyledi.Ama eşimin öyle bir huyu var.Bir şeyi ilk teklif ettiğimde kafasına yatmaz yok falan der ama iki gün sonra sen istiyorsan olsun der.Bunun da öyle olacağını düşündüm ikna olur dedim .Bir konuşmamızda sen benim anne olma hakkımı elimden alıyorsun dedim.Tamam iyice bir araştır bakalım dedi.Ben de o hevesle Kıbrısta en iyi hastabelerden biriyle iletişim e geçtim.Dün hemşire aradı beni.O kadar olumlu ve güzel konuştu ki içim gitti.Çok ilgili davrandı ve çok kapsamlı bilgiler verdi.Telefonu kapatıp eşime anlattım sevinçle.Sen çocuk bakamazsın ben o işte yokum dedi.Duvara toslamış gibi beynimden vurulmuşa döndüm.Benden çok da güzel anne olacağını çok iyi biliyor.Ki kendisi de bakar adım gibi eminim.Dünden beri canım çok sıkkın konuşmaya çalışıyor ama hiç konuşasım gelmiyor.Maddi ve manevi hiçbir sorunumuz yok.Bir çocuğa krallar gibi bakarız.6000 bin euro istiyorlar tedavi için ekstralar hariç.Benim için rahatlıkla ödeyebileceğim bir fiyat.Ailem de destek oluyor.Donasyon tedavisini tek başıma karşılayacak gücüm var.Çalışıyorum çok şükür gayet te güzel maaşım var.Maaşım yetmese annem ben karşılarım diyor tedavini.Annemlere yakın bir yerde dayalı döşeli evim de var.Tek başıma zorlansam bile gider orda kalırız ilk zamanlar annemler destek olabilsin diye.Ki eşimin de maddi durumu çok iyi.Esirgemez parasını bundan da çok eminim.En ufak hasta olsam hemen özel hastaneye götürür koşturur yapar.Gel gelelim çocuk konusunda neden böyle yapıyor anlamış değilim.Geçen günkü konuşmamızda ben de istiyorum bir kızım olmasını.Arkadaşlarımın kızlarını gördükçe içim gidiyor diyor.Sorun ne dedim o zaman.Sen bakamazsın tek dediği bu.Yeğenlerim benim elimde büyüdü.Yengem bir yere gidecek olsa bana emanet ederdi.Dünya alem bakabiliyor ben mi bakamayacağım bir çocuğa.😢Aklıma çok farklı şeyler geliyor.Ya beni sevmediği için istemiyor ya da ilk evliliğinden olan oğlu istemiyor çocuk olmasını.Çünkü bir keresinde öyle bir şeyden bahsetmişti.
Eşim çok iyi biri.Evet hayatımı çok kolaylaştırdı.Tabiri caizse kraliçeler gibi yaşatıyor.Ama anne olma hakkımı elimden alması her şeyi silip süpürdü.Evlat sahibi olma imkanım varken bunun elimden alınması çok zoruma gidiyor.Tamam dese gidip tedavi olsam ve olumsuz sonuçlansa denedim olmadı derim kaderime razı olurum ama bu şekilde çok ağır geliyor bana ve boşanma düşüncesi aklımdan çıkmıyor artık.Taraflardan birinin çocuk istememesi boşanma sebebi bunu kendisi de çok iyi biliyor.Çocuğum olmuyorsa bu sebeple boşanılmaz tabiki.Ama imkan varken bu hakkın elimden alınması hak yemek olmuyor mu?Ekeştirmek için değil gerçekten yapıcı yorum yapacak arkadaşlar dan fikir almak istiyorum 🌸

İstemiyorsa eğer onu baba yapmak doğru olmaz. Anne olma şansınızı aslında elinizden almamış bunu denemişsiniz birden fazla kere.

Benim ailemde 40lı yaşlarının başında anne olan üçten fazla kadın var, ama 40lı yaşların sonunda anne olmak, bir erkeğin nerdeyse 60 yaşında baba olması çok fazla zor bir süreç. 30larda değil ama 40lı 50li yaşlarda 4-5 yaş ilerisi çok fark ediyor.

Çevrenizdeki bir iki kişi 40lı yaşlarının sonunda belki 50sinde anne olan kişiler size tatlı geliyor olabilir ama gerçekler diye bir şey var.

Annesi nerdeyse 50 yaşında, babası nerdeyse 60 yaşındayken bir çocuk dünyaya gelecek. Çocuk için çok büyük bir bencillik yaparsınız.

Ben bile 30 yaşındayım, artık kendim için doğru şartlarda denk gelirse çocuk sahibi olurum ama eğer olmazsa hayatımı buna göre düzenlerim diyebiliyorum. Üstelik benim için her zaman çocuk sahibi olmak >>> evlilik oldu. Gözümde anne olmak, evlenip eş olmaktan daha önemli öncelikli. Ama gerçekler var.

Babasız çocuk büyütmeyi bu kadar ciddiye alıyorsanız bunu bunca yıldır ciddiye alıp hayatınızı buna göre düzenlemeniz gerekirdi.

Bu 40lı yaşlarında anne olanlardan biri babaannem, babamı nerdeyse 42-43 gibi doğurmuş. Bu doğuma kadar iki üç kez düşük gerçekleşmiş. En son artık babam dünyaya gelmiş o da sezaryan ile. Ama benim babaannemle dedem çocukları doğduğunda aynı yaştalardı. Babaannemın evinde ev işlerine temizlikçisi vardı, kocaman bir evde kendi kök ailesiyle akrabalarıyla babamı büyütmüş çok şükür. Ama maalesef fotoğraflarında bile yaşları çok belirgin, babamın 10 yaşındaki halinde yanındaki annesi yaşını çokça belli ediyor.

Ben sizin eski konularından bahsetmek istemiyorum lütfen kusura bakmayın. Sizin hem kök ailenizle hem de kök ailenizin eşinizle sorunları vardı. Anneniz boşanmanız için gözünüzün içine bakıyordu. Anneniz haliyle en ufak şeyde ayrılmanızı ayrı yaşamanızı destekler. Babanız arkasından hakaret ettiği adamın çocuğuna yani torununa ne kadar tahammül edebilir. Adamın size sabrı yoktu.

Çocuk büyütmek anne olmak çok büyük sabır ve iyi şartlar gerektiriyor. Öyle sadece annem bakar, destek olur diye bir şey yok. Maddiyat evet çocuk bakımı için önemli ama her şey değil.

Size bir şey olsa ne olacak çocuğa kim bakacak. Kim yetiştirecek hangi evde büyüyecek.

Bir insan sırf canı anne olmak istiyor diye, 50 yaşında anne olmamalı. Çocuk hep sizleri yaşlı bilecek. Hayatını hep daha ne kadar yaşarlar diye düşünerek geçirecek. Hastalıklarınız rahatsızlıklarınız olacak hep çocuk uğraşacak bunlara tanık olacak.

Benim annemle babamla aramda tam 30-31 yaş var, hastane işleri başladı artık bizimkilerin, ilaçları takipleri var, kronik rahatsızlıklar değil hiçbiri. Ama ben 30 yaşındayım bunlarla uğraşabilirim ama yerimde 10 yaşında çocuk olsa annesi babası rahatsızlansa ne yapacak. 20lerde aynı, gençliğini mi yaşayacak yoksa yaşlı anne babasıyla mı uğraşmak için hayatını mı erteleyecek. Eminim çok büyük endişe duyar, ne yapacağını bilemez. Bir bakıyorum gece kalbinde çarpıntı var bir bakıyorum tansiyon yükselmiş ben müdahale edebiliyorum ama çocuk+genç ne yapabilir.

Birde şu var onun en iyi anlarında ne kadar yanında dinç şekilde olacaksınız? 65 yaşın üzerinde noter artık doktor raporu istiyor. Mezuniyetleri olacak, hayatta tatlı acı anları olacak yaş ilerlemişken ne kadar destek olabilirsiniz.

Babam 50lilerde dedem 90 küsür yaşında yaşıyor rahatsızlığından önce babamla her hafta görüşür, para gönderir, oğlunun sağlığını sıhhatini sorardı. Babam tam 40 yaşında rahatsızlandı, babası geldi oğlunun her işini gördü yıkadı, tuvalet işini hepsini hallebildi. Bunlar gerçekten önemli şeyler. İnsan hayat boyu en yakınından destek bekliyor. Ama dedem artık rahatsızlandı, bakımevinde yaşıyor. Oğlundan kendisini bakımevine yatırmasını istedi, sen bana bakamazsın zorlanırsın dedi. Babamdan bir beklentisi olmadı, oğluna kıyamadı, yorulsun düzeni bozulsun istemedi.

Anne baba olmak çok büyük fedakarlık gerektiriyor, bu fedakarlıklara daha doğmamış çocuğu düşünmekte dahil.

Tam olarak olay anlattığınız gibi.Anne olmak en doğal hakkım iken rahatını bozmak istemiyor resmen.Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🌸
Sizinle evlenirken bir çocuğunuz olmadığını biliyordu ne olursa olsun çocuk isteyebileceğinizin de farkındaydı. Herkes şıp diye anne baba olamayabilir. Sizi desteklemesi gerekir ve en sonunda yine de çocuk sahibi olamazsanız başka yolları denemesi gerekir evlilik aile olmak böyle bir şey çünkü. Ben istemiyorum diye bencil kararlar alıp bahaneler sunmak çözüm değil. Biz olmayı seçmesi lazım. Yaş konusu da sizin bileceğiniz iş nasıl 18 yaşında anne olan birine bir şey söylemeye hakkımız yoksa bu süreci 45 yaşında yöneten birine de bir şey söylemeye hakkımız yok bunlar özel ve hassas durumlar içi sizi dışı bizi yakar yaşamayan da asla anlamaz.

Siz bu adamla niye evlendiniz, sizin tabirinizle kraliçeler gibi bakılmak için mi? Eşinizin rahatını bozmak istememe hakkı niye olmuyor? Sadece sizin değil eşinizin de doğal hakları var. 60 yaşında baba olmak istememek de doğal bir hak. Adam 54 siz 44 yaşında evlenmişsiniz ve 58 yaş bir kadına çocuk sözü vermenin neredeyse imkansız olduğu bir yaş. Bu yaşta biriyle evlenirken çocuk sahibi olmama şansını hesaba niye katmadınız? Yaşıtınız biriyle evlenseydiniz tedavi aşılama yumurta bağışı falan haklıydınız ama 60a merdiven dayamış adama çocuk diye diretemezsiniz. Eşiniz 4 senelik evlilikte hiç korunmamış, hamile kaldınız da kürtaja zorladı gibi yansıtıyorsunuz. İlk geceden hamile kaldınız da doğurma mı dedi? Onun da endişeleri gelecek kaygısı olamaz mı, çocuğun geleceğini göremeyecek olma korkusu olamaz mı? Çocuğum liseye üniversiteye başlarken elden ayaktan düşmüş babayı hak etmiyor diye düşünemez mi?

Gerçekçi yorumlara cevap bile vermeyip gaz veren ay inşallah diyen yorumlara tutunuyorsunuz.

Sizinle evlenirken bir çocuğunuz olmadığını biliyordu ne olursa olsun çocuk isteyebileceğinizin de farkındaydı. Herkes şıp diye anne baba olamayabilir. Sizi desteklemesi gerekir ve en sonunda yine de çocuk sahibi olamazsanız başka yolları denemesi gerekir evlilik aile olmak böyle bir şey çünkü. Ben istemiyorum diye bencil kararlar alıp bahaneler sunmak çözüm değil. Biz olmayı seçmesi lazım. Yaş konusu da sizin bileceğiniz iş nasıl 18 yaşında anne olan birine bir şey söylemeye hakkımız yoksa bu süreci 45 yaşında yöneten birine de bir şey söylemeye hakkımız yok bunlar özel ve hassas durumlar içi sizi dışı bizi yakar yaşamayan da asla anlamaz.
Beni çok iyi anlamışsınız.Dediğiniz gibi içi beni dışı seni yakar.Anlatmadığım şeyler de var canımı sıkan.18 yaşında anne olunca sorun olmuyor da 45 olunca sorun oluyor.Ben eminim ki anne olursam 20 yaş gençleşeceğim ve yaşın bir anlamı kalmayacak.Ayrıca yaşını hiç göstermeyen biriyim.30 desen inanırız diyor yaşımı duyan herkes.Desteğiniz için çok teşekkür ederim.🌸

45'e kimse bir şey demez ama adam 58 yaşında. Çocuk ortaokula giderken 75 olacak. Hangi çocuk ister bunu? Arkadaşlarının dedesinden yaşlı babası olacak. Konu sahibi de 54 yaşında biriyle evlenirken çocuk istemeyebileceğini hesaba katmalıydı. Konuşmamışlar bile, evlilik öncesi ilişkiyi hamile kalırım diye istememiş adam da hamile kalırsan hemen evleniriz demiş. Bunu konuşup şart koşsaydı, zaten çocuğun var ve benden de çocuk düşünmüyorsan evlenmeyelim demeliydi. Kimse 60 yaşında birini baba olmaya zorlayamaz.

Sizin anne olma hakkiniz kadar esinizin baba olmama hakki da var. Sonucta maddi manevi onun da çocuğu, onun da duzeni, onun da evi. Ustelik adam genc degil, 58 yasinda. Neredeyse 60 yasina gelip artik hayatinda sakinlik isteyen bir adamin bebek istememesi sasilacak bir sey degil. Benim annem 62 yasinda, onceden anneligi tatmis bir kadin olarak onun bile su an 4 yasinda bir cocukla ne kadar zorlanacagini tahmin edebiliyorum.

Evlenmeden once "hamile kalırsan evleniriz" disinda net bir cocuk konuşmanız olmadi mi? Sizin cocuk isteyebileceginizi bilip kabul etti mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X