Ben eminim ki anne olursam 20 yaş gençleşeceğim ve yaşın bir anlamı kalmayacak.Ayrıca yaşını hiç göstermeyen biriyim.30 desen inanırız diyor yaşımı duyan herkes.
cocuk kadını genclestiren birsey mi?
ben yaşlandirdigina inaniyorum.
gorenler size 30 diyordur cunku uykusuz gecen yillariniz, stressiz an yasamayisiniz yok bugune kadar, kendi keyfinize bakmissiniz
ben de 34 yasinda cocuksuzum, yirmili yaslarimdan hicbir farkim yok ne fizik, ne görünüş, ne enerji, ne kafa yapisi olarak. Yaşitim coktan coluk cocuga karismis arkadaslarimla bulusunca cok daha genc ve dinç duruyorum, bir plan yapilsa ziplaya ziplaya gitme enerjim var. Cunku cocuk dogurmak gibi stresli bir ise henuz kalkismadim. 2 saatte bir uyanmali aylar gecirmedim, yillarca uyku sorunu cekip tum gece krizlerle cocuk uyutmaya calisip sabah o yorgunlukla ise gidip hic dinlenmeden gurultulu annelik yolculuguna devam edip yine de kendimi yetersiz hissettigim senelerim olmadi, kendini yerlere atan - sabrimi zorlayan - dönem dönem beni gicik etmek icim elinden geleni yapan bir canliya boyun eğip yine onun iyiligi icin ugrasmadim, 7 kilo cocugu iki buklum emzirmektek kambur olmadim, içi dolup boşalmiş memelerim sarkmadi, 10-20 kilo alip vermedim, sismedim, catlamadim, hasta olup / tehlikeli isler yapan bir cocuga birsey olacak diye her kötü olayda 5 yas yaslanmadim. Gamsizligin verdigi enerji onlara muhtac bir cana bakarken insanda olmuyor, haber bile izlese beyni "ya yavrumun basina gelirse" anksiyitesiyle yoruluyor..
hayatinin son 10 senesini bununla gecirmis bir kadin nasil hic dogurmamis, uzun yillar bekar kalmis, keyfinde aleminde biriyle ayni gorulebilir?
hem fiziksel hem ruhsal olarak?
bugune kadar dogurup 3 sene cocul bakip da "masallah 20 yas genclesmis" dedigim biri olmadi (cocuktan sonra tup mide vs yaptirip bambaska biri olmadiysa)
ama tam tersine ve hicbir hastaligi yokken cocuktan sonra doktordan cikamayana cok tanik oldum.
yani anneligin, bir anda 10-20 kg alip ic organlarinizin yer degistirmesinin, sezaryen ile kesilip ameliyat edilmenizin ve iki saatte bir besleyeceginiz, sizi asiri stese sokacak, tasimaktan bel agrisi cekeceginiz bir bebegi sizi 20 yas genclestirecegine inanmanizin sebebi nedir?