• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araftayım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni çok iyi anlamışsınız.Dediğiniz gibi içi beni dışı seni yakar.Anlatmadığım şeyler de var canımı sıkan.18 yaşında anne olunca sorun olmuyor da 45 olunca sorun oluyor.Ben eminim ki anne olursam 20 yaş gençleşeceğim ve yaşın bir anlamı kalmayacak.Ayrıca yaşını hiç göstermeyen biriyim.30 desen inanırız diyor yaşımı duyan herkes.Desteğiniz için çok teşekkür ederim.🌸
18 de sorun bacım, 50 de (çocuk doğdu desek 50 olacaksın)... Hakkında hayırlısı olsun ne diyelim ama bu iş için seçtiğin adam yanlış yani. 60 yaşında ne babası bu Aziz Yıldırım mı sanki

Hakkimi elimden alamazsın demen de doğru değil zaten korunmamissiniz ve denemeleriniz olmuş. Adama haksızlık ediyorsun.

Mutluluktan genç hissedebilirsin de ufacık bebekle 50 yaşında şaftın kayacak emin ol, o konuda bile pembe hayaller kuruyorsun. hele çocuk kolik vs olursa ohooo. Daha bunun özel durumları var, çocuk bir ömür size muhtaç durumda olabilir o zaman ne olacak bunları düşündün mü ?

Rabbım gönlünüze göre versin. Benim 19 ve 16 yaşında iki evladım varken, ikinci evliliğimde eşimin çocuğu olmadığı için 40 yaşında üçüncü evladımı doğurdum. Şuan 7 aylık olmak üzere. İlk çocuklarımın doğumlarından sonra ve son hamileliğim öncesinde hiç düşünmediğim bir şey var ki şuan sıkça aklıma geliyor. Ölüm korkusu. Bu arada eşimde 40 yaşında. Çocuğumu büyütemeden bana ya da eşime birşey olma ihtimali beni çok endişelendiriyor. Çocuğum ne yapar diye korkuyorum. Ve belki bencilce gelecek ama diğer çocuklarıma bunu ister istemez yansıtıyorum. Bize birsey olursa sakın kardeşinizi yalnız bırakmayın diyorum. Oysa bu onların sorumluluğunda olmamalı. Ben bu çocuğu yaparken çok iyi düşünmeliydim. Aslinda değişen günümüzde 40 yaş birçok insanın yeni ebeveyn olduğu bir yaş ama ben böyle bir korkuya kapıldım nedense. O yüzden ileri yaşını göz önünde bulundurunca ben eşinizi çok iyi anlıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Amin inşallah çok sağolun 🙏

Beni çok iyi anlamışsınız.Dediğiniz gibi içi beni dışı seni yakar.Anlatmadığım şeyler de var canımı sıkan.18 yaşında anne olunca sorun olmuyor da 45 olunca sorun oluyor.Ben eminim ki anne olursam 20 yaş gençleşeceğim ve yaşın bir anlamı kalmayacak.Ayrıca yaşını hiç göstermeyen biriyim.30 desen inanırız diyor yaşımı duyan herkes.Desteğiniz için çok teşekkür ederim.🌸

Sizin çevrenizde böyle yakınınızda anne olan kişi/kişiler yok mu? Yazdığınız yorum gerçeklikten çok uzak. Hatta hayal.

50 yaşında birinin 30 yaşında benim gibi sıfır kırışıklık, ince çizgilerinin bile olmaması, gülüş çizgilerinin yerleşmemesi imkansız. Eller bacaklar bile yaşlanıyor yani. Ne sanıyorsunuz 30 yaşı siz.

Hamilelik+doğum süreci+bebek bakımı derken kadın bedeni inanılmaz şekilde deforme oluyor. Zaten kilo almak bile ayak numaraları dahi büyütür. Ne gençleşmesi.

Bu bakış açısı sağlıklı psikolojiden çok uzak. Siz ilkel duygularla anne olmayı amaçlıyorsunuz bunu takıntı haline getirmişsiniz. Siz sanırım anne olmayı doğum yapmakla bir tutuyorsunuz ama anne olmak doğurmak değil.

Siz gerçek anlamda anne olmak isteseniz evlat edinebilirdiniz, manevi anne olabilirdiniz. Özellikle lise çağındakilere çok faydanız olurdu. Hatta kimsesiz değil ailesinin bakım gücü olmadığı yurda verdiği çocuklara çok iyi gelirdiniz. Ama niyetiniz bir çocuğa anne olarak faydalı olmak, onun hayatında yer edinmek değil. Bencilce düşünüyorsunuz.

Kavga gürültü bağrış çağrış kim bilir nelerle ne yapıp ne edip 50 yaşınızda çocuk doğrursunuz siz. Allah akıl fikir versin.

Merhaba herkese.2023 te 45 yaşındayken evlendim.Evlendiğimiz ilk günden beri hiç korunmadık ama bir kez bile hamile kalmadım.Hsg çekildi bütün tahliller yapıldı.Eşimde sorun yok ama benim yumurtalar sanırım artık işkevini yapamıyor.Bir iki kez de tüp bebek denemesi yaptık yumurtalarım büyümedi.İlk başlarda bebek isteği bu kadar değildi ama farkettim ki zaman ilerledikçe anne olma isteği içimde gittikçe büyümeye başladı ve bir yangına dönüştü ve ben o yangını söndüremiyorum.48 oldum ama benim yaşlarımda annelik duygusunu tatmaya başlayan insanlar ı görüp duydukça da kahroluyorum.Yumurta donasyonunu araştırdım eşime de bahsettim.Sıcak bakmadığını söyledi.Ama eşimin öyle bir huyu var.Bir şeyi ilk teklif ettiğimde kafasına yatmaz yok falan der ama iki gün sonra sen istiyorsan olsun der.Bunun da öyle olacağını düşündüm ikna olur dedim .Bir konuşmamızda sen benim anne olma hakkımı elimden alıyorsun dedim.Tamam iyice bir araştır bakalım dedi.Ben de o hevesle Kıbrısta en iyi hastabelerden biriyle iletişim e geçtim.Dün hemşire aradı beni.O kadar olumlu ve güzel konuştu ki içim gitti.Çok ilgili davrandı ve çok kapsamlı bilgiler verdi.Telefonu kapatıp eşime anlattım sevinçle.Sen çocuk bakamazsın ben o işte yokum dedi.Duvara toslamış gibi beynimden vurulmuşa döndüm.Benden çok da güzel anne olacağını çok iyi biliyor.Ki kendisi de bakar adım gibi eminim.Dünden beri canım çok sıkkın konuşmaya çalışıyor ama hiç konuşasım gelmiyor.Maddi ve manevi hiçbir sorunumuz yok.Bir çocuğa krallar gibi bakarız.6000 bin euro istiyorlar tedavi için ekstralar hariç.Benim için rahatlıkla ödeyebileceğim bir fiyat.Ailem de destek oluyor.Donasyon tedavisini tek başıma karşılayacak gücüm var.Çalışıyorum çok şükür gayet te güzel maaşım var.Maaşım yetmese annem ben karşılarım diyor tedavini.Annemlere yakın bir yerde dayalı döşeli evim de var.Tek başıma zorlansam bile gider orda kalırız ilk zamanlar annemler destek olabilsin diye.Ki eşimin de maddi durumu çok iyi.Esirgemez parasını bundan da çok eminim.En ufak hasta olsam hemen özel hastaneye götürür koşturur yapar.Gel gelelim çocuk konusunda neden böyle yapıyor anlamış değilim.Geçen günkü konuşmamızda ben de istiyorum bir kızım olmasını.Arkadaşlarımın kızlarını gördükçe içim gidiyor diyor.Sorun ne dedim o zaman.Sen bakamazsın tek dediği bu.Yeğenlerim benim elimde büyüdü.Yengem bir yere gidecek olsa bana emanet ederdi.Dünya alem bakabiliyor ben mi bakamayacağım bir çocuğa.😢Aklıma çok farklı şeyler geliyor.Ya beni sevmediği için istemiyor ya da ilk evliliğinden olan oğlu istemiyor çocuk olmasını.Çünkü bir keresinde öyle bir şeyden bahsetmişti.
Eşim çok iyi biri.Evet hayatımı çok kolaylaştırdı.Tabiri caizse kraliçeler gibi yaşatıyor.Ama anne olma hakkımı elimden alması her şeyi silip süpürdü.Evlat sahibi olma imkanım varken bunun elimden alınması çok zoruma gidiyor.Tamam dese gidip tedavi olsam ve olumsuz sonuçlansa denedim olmadı derim kaderime razı olurum ama bu şekilde çok ağır geliyor bana ve boşanma düşüncesi aklımdan çıkmıyor artık.Taraflardan birinin çocuk istememesi boşanma sebebi bunu kendisi de çok iyi biliyor.Çocuğum olmuyorsa bu sebeple boşanılmaz tabiki.Ama imkan varken bu hakkın elimden alınması hak yemek olmuyor mu?Ekeştirmek için değil gerçekten yapıcı yorum yapacak arkadaşlar dan fikir almak istiyorum 🌸
Adam sizinle biyolojik hiç bir bağı bulunmayan, kim olduğu, tıbbi geçmişi bilinmeyen yabancı bir kadının çocuğuna sahip olmak istemiyor olabilir.

Donasyon, sperm bankası vb sizin için sorun değilse boşanıp, bu yola girebilirsiniz.

18 de sorun bacım, 50 de (çocuk doğdu desek 50 olacaksın)... Hakkında hayırlısı olsun ne diyelim ama bu iş için seçtiğin adam yanlış yani. 60 yaşında ne babası bu Aziz Yıldırım mı sanki

Hakkimi elimden alamazsın demen de doğru değil zaten korunmamissiniz ve denemeleriniz olmuş. Adama haksızlık ediyorsun.
Haksızlık yapılan benim aslında.Adam ilgi odağı sadece o olsun sadece onunla ilgilenilsin istiyor.O bana güzel hayat yaşatıyor doğru ama ben de karşılıksız bırakmıyorum.Yemeği temizliği konforu her şeyi çok iyi.O da bana konfor sağlıyor.Çocuk olursa konforundan olacak diye korkuyor

Anne olunca nasıl gençleşiliyor, ilacı tedavisi mi çıktı bunun? İhtimalle adım atılacak bir konu değil ki bu, eminim şöyle olacak böyle olacak vs neye göre bu garantiniz? Boşanır tek başıma bakarım diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Maddi yönden sorunum yok, çocuğumun her şeyini karşılarım tek büyütürüm diyorsanız da sorun yok. Ama ikna ederim, zorlarım, Kıbrıs'a gider rastgele bir kadından yumurta alır o çocuğu yaparım demeniz de bencillik. Eşiniz başka kadının yumurtasından çocuk istemiyor olamaz mı?

Demek ki, bir şey olamayacak kadar iyi görünüyorsa değildir diye boşuna söylenmemiş. Eşiniz o kadar da mükemmel perfekt biri değilmiş. Belki de yanlış adamla evlendiniz, bunu hiç düşündünüz mü?

Benim annem 30 yaşında beni doğurmuş günümüzde çok erken bir yaş ama 35 sene önce öyle değildi. Ben ilkokulda iken hiç unutmam 25 yaşında babası olan arkadaşlarım vardı ve benim babam 40 küsur yaşlarındaydı ben üzülürdüm mesela, hep kaybetme korkusu yaşadım çok ileri bir yaşları olmamasına rağmen. Hep genç annem olsun isterdim ve ben annemi 52 yaşında kaybettim.

Siz 48-50 yaşlardan bahsediyorsunuz. O çocuğun size hep ihtiyacı olacak, benim bir oğlum var başka bebeğe bakacak gücüm olmadığından tek çocukla kaldım bazen biz olmasak ya da olmayınca ne yapacak diyorum? Sizin eşiniz 58 yaşında bence baba olmak için geç bir yaş bazı kronik hastalıklar çıkabilir, ne bileyim her türlü risk bu yaş baba olmak için. Biraz çocuğu da düşünmek lazım.

Sizin anne olma isteğinizi anlıyorum elbette ama yaş olarak baktığımda her türlü normal gelmiyor bana. Sizlerden birine şey olsa o çocuk küçük yaşta yalnız kalacak.

Haksızlık yapılan benim aslında.Adam ilgi odağı sadece o olsun sadece onunla ilgilenilsin istiyor.O bana güzel hayat yaşatıyor doğru ama ben de karşılıksız bırakmıyorum.Yemeği temizliği konforu her şeyi çok iyi.O da bana konfor sağlıyor.Çocuk olursa konforundan olacak diye korkuyor
Haksız değil ki? Istememek onun da hakkı. Ve zaten denemissiniz olmamış neden haksızlık yapılıyor sana anlamıyorum. Ayrıca birbirinize karsilikli iyi bakıyorsunuz ne güzel işte. 60 yaşında bebek vizildamasi çekmek istemiyor olabilir. Çocuk istiyorduysan keşke yaşına uygun birini bulsaydin. O çocuğa haksızlık değil mi 60 yaşında babasının olması? Senin de yaşın az değil, sadece kendi acindan bakiyorsun bence olaya. Hayırlısı olsun ne diyelim ama dogurunca 20 yıl genclesecegini sanman olaya ne kadar mantıksız baktığını gösteriyor maalesef :(

Haksız değil ki? Istememek onun da hakkı. Ve zaten denemissiniz olmamış neden haksızlık yapılıyor sana anlamıyorum. Ayrıca birbirinize karsilikli iyi bakıyorsunuz ne güzel işte. 60 yaşında bebek vizildamasi çekmek istemiyor olabilir. Çocuk istiyorduysan keşke yaşına uygun birini bulsaydin. O çocuğa haksızlık değil mi 60 yaşında babasının olması? Senin de yaşın az değil, sadece kendi acindan bakiyorsun bence olaya. Hayırlısı olsun ne diyelim ama dogurunca 20 yıl genclesecegini sanman olaya ne kadar mantıksız baktığını gösteriyor maalesef :(
Bize cevap vermez, gaz verenlere verir 😂😂😂😂

Ruhay hanımcım 45 yaşında evlenmişsiniz kendisi tüp bebek bile denemiş, bebek olayını desteklemiş daha ne yapabilir? Biyolojik yaş gerçeğimiz var. Keşke yumurtalarınızı dondursaymışsınız maddi durumumuz müsaitmiş.

Ben eşinizin yerinde olsam damızlık almış beni diye üzülür boşanma kelimesi geçerse buz gibi soğurdum.

Tabi ki konforunuzdan olacaksınız hele siz kendiniz 30 görünümünüz 60 a fırlayacak. Zihin yorgunluğu farklı şeylere sebep olacak. Uykusuzluktan emziğe şarj kablosu takmaya çalıştığımı hatırlıyorum ben örneğin.

Eşim 58 yaşında.Aslında o da çok istiyor kız çocuğu özellikle.Nerde bir video görse bana atıyor.Evlatlık fikriine daha yakın.9 ay niye uğraşacaksın diyor ama ben o duyguyu tatmak istiyorum ve hakkım olduğunu düşünüyorum.Evlatlık ta sorun çıkıyor sonradan ayrıca.
58 yaş artık torunu olacak yaş. İstememesi çok normal. Çocuk 10 yaşındayken bile 68 yaşına geliyor. Eşiniz haklı bence bu konuda. Sizin yaşınız müsait ama onunki değil.

Anne olunca nasıl gençleşiliyor, ilacı tedavisi mi çıktı bunun? İhtimalle adım atılacak bir konu değil ki bu, eminim şöyle olacak böyle olacak vs neye göre bu garantiniz? Boşanır tek başıma bakarım diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Maddi yönden sorunum yok, çocuğumun her şeyini karşılarım tek büyütürüm diyorsanız da sorun yok. Ama ikna ederim, zorlarım, Kıbrıs'a gider rastgele bir kadından yumurta alır o çocuğu yaparım demeniz de bencillik. Eşiniz başka kadının yumurtasından çocuk istemiyor olamaz mı?

Demek ki, bir şey olamayacak kadar iyi görünüyorsa değildir diye boşuna söylenmemiş. Eşiniz o kadar da mükemmel perfekt biri değilmiş. Belki de yanlış adamla evlendiniz, bunu hiç düşündünüz mü?
Doğru adamla evlendiğimden o kadar eminim ki orda sorun yok.Hatta şükür sebebim.

Benim annem 30 yaşında beni doğurmuş günümüzde çok erken bir yaş ama 35 sene önce öyle değildi. Ben ilkokulda iken hiç unutmam 25 yaşında babası olan arkadaşlarım vardı ve benim babam 40 küsur yaşlarındaydı ben üzülürdüm mesela, hep kaybetme korkusu yaşadım çok ileri bir yaşları olmamasına rağmen. Hep genç annem olsun isterdim ve ben annemi 52 yaşında kaybettim.

Siz 48-50 yaşlardan bahsediyorsunuz. O çocuğun size hep ihtiyacı olacak, benim bir oğlum var başka bebeğe bakacak gücüm olmadığından tek çocukla kaldım bazen biz olmasak ya da olmayınca ne yapacak diyorum? Sizin eşiniz 58 yaşında bence baba olmak için geç bir yaş bazı kronik hastalıklar çıkabilir, ne bileyim her türlü risk bu yaş baba olmak için. Biraz çocuğu da düşünmek lazım.

Sizin anne olma isteğinizi anlıyorum elbette ama yaş olarak baktığımda her türlü normal gelmiyor bana. Sizlerden birine şey olsa o çocuk küçük yaşta yalnız kalacak.
Evet bence herkeste oluyor. Şuan 22 yaşındayım ailem de 50-52 yaşında. Ve hala onlara o kadar bağlıyım ki asla yaş alsınlar istemiyorum. 18ine geldiğinde 76 yaşında olacak bir baba çok çok zor çocuğun psikolojisi için

E olabilir? Adamin 60 yasindan sonra konforlu, rahat bir hayat yasamak istemesi, sifirdan bebek sorumlulugu yasamak istememesi abes degil ki?

Ben eminim ki anne olursam 20 yaş gençleşeceğim ve yaşın bir anlamı kalmayacak.Ayrıca yaşını hiç göstermeyen biriyim.30 desen inanırız diyor yaşımı duyan herkes.
cocuk kadını genclestiren birsey mi?
ben yaşlandirdigina inaniyorum.
gorenler size 30 diyordur cunku uykusuz gecen yillariniz, stressiz an yasamayisiniz yok bugune kadar, kendi keyfinize bakmissiniz
ben de 34 yasinda cocuksuzum, yirmili yaslarimdan hicbir farkim yok ne fizik, ne görünüş, ne enerji, ne kafa yapisi olarak. Yaşitim coktan coluk cocuga karismis arkadaslarimla bulusunca cok daha genc ve dinç duruyorum, bir plan yapilsa ziplaya ziplaya gitme enerjim var. Cunku cocuk dogurmak gibi stresli bir ise henuz kalkismadim. 2 saatte bir uyanmali aylar gecirmedim, yillarca uyku sorunu cekip tum gece krizlerle cocuk uyutmaya calisip sabah o yorgunlukla ise gidip hic dinlenmeden gurultulu annelik yolculuguna devam edip yine de kendimi yetersiz hissettigim senelerim olmadi, kendini yerlere atan - sabrimi zorlayan - dönem dönem beni gicik etmek icim elinden geleni yapan bir canliya boyun eğip yine onun iyiligi icin ugrasmadim, 7 kilo cocugu iki buklum emzirmektek kambur olmadim, içi dolup boşalmiş memelerim sarkmadi, 10-20 kilo alip vermedim, sismedim, catlamadim, hasta olup / tehlikeli isler yapan bir cocuga birsey olacak diye her kötü olayda 5 yas yaslanmadim. Gamsizligin verdigi enerji onlara muhtac bir cana bakarken insanda olmuyor, haber bile izlese beyni "ya yavrumun basina gelirse" anksiyitesiyle yoruluyor..
hayatinin son 10 senesini bununla gecirmis bir kadin nasil hic dogurmamis, uzun yillar bekar kalmis, keyfinde aleminde biriyle ayni gorulebilir?
hem fiziksel hem ruhsal olarak?
bugune kadar dogurup 3 sene cocul bakip da "masallah 20 yas genclesmis" dedigim biri olmadi (cocuktan sonra tup mide vs yaptirip bambaska biri olmadiysa)
ama tam tersine ve hicbir hastaligi yokken cocuktan sonra doktordan cikamayana cok tanik oldum.
yani anneligin, bir anda 10-20 kg alip ic organlarinizin yer degistirmesinin, sezaryen ile kesilip ameliyat edilmenizin ve iki saatte bir besleyeceginiz, sizi asiri stese sokacak, tasimaktan bel agrisi cekeceginiz bir bebegi sizi 20 yas genclestirecegine inanmanizin sebebi nedir?

Evet bence herkeste oluyor. Şuan 22 yaşındayım ailem de 50-52 yaşında. Ve hala onlara o kadar bağlıyım ki asla yaş alsınlar istemiyorum. 18ine geldiğinde 76 yaşında olacak bir baba çok çok zor çocuğun psikolojisi için

Bu durumda konu sahibinin bencillik yaptığını düşünüyorum sadece içgüdüsel bakıyor olaya ben çok anne olmak istiyorum gerisi önemli değil diyor. Çocuğun ileri de ne hissedeceğini önemsemiyor.

Evlilik böyle bir şey değil ki ama? Yani alma verme dengesi bence her ilişkide var ama bu değil. Yani eşim benimle yemek temizlik konfor için beraber olsa ve karşılığında bana güzel bir hayat yaşattığını düşünsem bu farklı bir şey olur.
Ben yumurta donasyonuna girmeden ileri yaş ebeveynliği hafife aldığınızı düşünüyorum. Doğum yaptığınızda 20 yaş gençleşmeyeceksiniz.
Kaldı ki ben yumurta donasyonunda eşinizin sizden daha çok söz hakkı olduğunu düşünüyorum. Biyolojik olarak başka birinin yumurtası ile eşinizin spermi döllenecek ve rahminize transfer edilecek değil mi? Sonuçta aslında biyolojik olarak o baba olacak. Yanlış anlamayın derdim sizi kırmak ya da incitmek değil ama istemeyebilir bunu. Bir de onun açısından bakın.
Bunu eşim istese bile ben istemezdim sanırım. Bu senaryoda koruyucu ailelik ya da evlat edinme benim için daha makul olurdu. Çünkü iki durumda da çocukla biyolojik bir bağım yok en azından zaten dünyaya gelmiş ama hakettiği ilgiyi, sevgiyi, bakımı göremeyen bir çocuğun hayatını değiştirmeyi tercih ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X