- Emoji Skoru
- 27.473
- Puanlar
- 548
hayatımda baba olacak birisi olsa anne olmayı isterdim,Olay minnoş minnoş anne olma hevesinden çıkmış okbye doğru evriliyor gibi.
İnsan düşünüyor madem biyolojik olarak kendi çocuğu olmayacak bari bir çocuğa yuva olup hayatını değiştirse. Teyzemin 9 sene çocuğu olmadı eniştemden dolayı son çare evlatlık edindiler. Teyzemin anneliğine, içgüdülerine bir kez daha hayran kalmıştım. Belki rahminden doğurmadı ama kalbinden doğurdu kızını.
ben kadının anne olma hissini gerçekten anlıyorum, belki herkesten iyi anlıyorum. kalabalık aileden gelen, anaç karakterde çocuksuz bir kadın olarak. (ha buna rağmen çekebiliyor muyum bebek, çok sınırlı)
bu kadar yaş endeksli olmaya da normalde çok fazla taraftar da değilim. sanki genç anne -baba olan herkes mükemmel anne-baba. bence değil. etrafımda 70-75 IQ ile (çıkarımım o yönde) anne olan ne 20likler var, onlara sen gerizekalısın anne olma çocuğa yazık diyebiliyor muyuz? diyemiyoruz efendim.
bir de bu annesi 23 nisan töreninde 65 yaşında olurmuş çocuk üzülürmüş romantizmine de ölüyorum (ben bugün kesin linç yerim de hayırlısı)
arkadaşlar kaç anne kaç törende okulda yahu. bu cerrah annelerin pilot annelerin polis annelerin hemşire annelerin çocukları tümden travmatik o zaman? herkes de rahat memur filan değil. herkesin de sürekli tatili yok. çocuklarımız da bu kadar premses bu kadar şehzade olmasın efendim, bu babalar %90 hiçbir törende yoklar, bir tane travma olunmuyor anne 10 yaş yaşlıymış travmalardan travma beğen.
habire ota b.ka sürekli okula gitmek, veli grubunda akşama kadar whatsapp mesajı atmak filan zaten bizim ülkemize ait şeyler. ülkemizin marazi huyları için de kasamam yani. kimse de çok şa'apmasın bence. saçma sapan huylarımızı yaşatmaya gerek yok.
tüm bunları yazıyorum ki olaya pek çok yerinden bakıp ölçüp biçip tarttığım. kimseye garez duymadığım belki zerre miskal olsun anlaşılır
(niyeyse burada böyle de birşey var, tanımam etmem kimseyi, niye kötü hissim olsun? onu geçtim ben tanıdığım kimseye garez, haset duymadım hayatımda).
bu kadından şunları duysam:
doğru insanı genç tanıdım, şimdi onunla bebek sahibi olmakta son fırsatım
biliyorum yaşım dezavantaj ama emekli olurum bundan sonra hayatımın tamamı çocuğum olur, paranın her imkanını onuna kadar kullanırım
tüm sağlık kontrollerimi yaptırdım 3 senedir aralıksız haftada 5 gün spor yapıyorum, 1 gün antreman aksatmadım. tüm profesyonel destekleri aldım.
böyle geldi mi buraya hiç? - bakın belki böyle planları da varsa bile- biz hiç bilmedik
gençlerden bile iyi bakarım eminim
gençleşirim, annemlere yakına taşınırım.
bunlar bana iyi plan gibi gelmedi. kimseye de gelmemiş ki sorgulandı.
üstüne eşine "hakkımı elimden alıyor" demesi...ya korunmamışsınız tüp bebek denemişsiniz. adam sanki gebelik oldu da zorla sonladır filan dedi. ? bu bence adama haksızlık. bu kadardan fazlasını zorlamak istemiyor olabilir. bak olsaymış şimdiye kadar yine razı olmuş adam. "benden bu kadar" demek de bir seçenek değil mi?
üstüne donasyon...zaten yukarıda da dedim. bu fazla zorlamak, benim için öyle.
şeyi de anlamış değilim. kadının muhafazakar bir çevresi var diye biliyorum. dini eksende de sıkıntı donasyon. (hoş evlatlık da sıkıntı da, neyse) polemik için yazmıyorum, zaten başka mesaj atmam bu konuya.