Aralık 2009 anneleri öneriyor/önermiyor

Merhabalar. Benim merak ettiğim bebek doğduktan sonra göbeği düşünceye kadar göbeğinin üstüne herhangi birşey koyulup koyulmadığı. Steril bir bez falan? Yoksa üstüne direk kıyafet mi giydiriliyor?

benim bildiğim kadarıyla gazlı bez koyuluyo, ama tecrübeliler daha iyi bilir.

Merhabalar. Benim merak ettiğim bebek doğduktan sonra göbeği düşünceye kadar göbeğinin üstüne herhangi birşey koyulup koyulmadığı. Steril bir bez falan? Yoksa üstüne direk kıyafet mi giydiriliyor?

gazlı bez le sardık biz birde alkolle pansuman yapmıştık günde 3 kez falan 1 haftada düşmüştü göbeği

arkadaşlarım bir çoğu şeyi yazmış hepsini tekrar etmeye gerek yok
biz kızım 4 aylıktı sanırım bu bebeği aldık

hep beşiğinde durdu hiç eline vermedim sadece uyandığında gördü bebeği zamanla alıştı ona sağa sola dönmeye başladığında oynamaya başladı kızım uyanınca hiç ağlamıyor bu bebeği kulağından tutup incelemeye başlıyor artık karnınada basabiliyor 3-4 çeşit müziği var karnına basınca çalmaya başlıyor yüzünde ışık var oda yanıyor ilgisini çekiyor uyku arkadaşımızı sizlerede tavsiye ediyorum uyandığında korkmasın melekler arkadaş lazım onlara :)

birde bu projektörü almıştık uzun zaman ilgilenmedi ama 2 aydır gece yatmadan izliyoruz uzanıp izliyor düğmesine basınca tavanda duvarda arıyor görüntü nerde diye eğlenceli en azından sakinleştiriyor nadirde olsa izlerken uyuduğu da oluyor

gazlı bez sarılıyor... bezin bel kısmı aşağı doğru katlanıyor ki üzerine baskı yapmasın sonra da kıyafeti giydiriliyor... bize alkolle pansuman da yaptırmadılar 10 günde düştü

kızlar benim merak ettiğimde göbeği düşmeden banyo yaptırıyormusunuz...yaptırdıysanız nasıl? ay ben korkarım heralde göbeği düşmeden:hulya:

Son düzenleme:
kızlar benim merak ettiğimde göbeği düşmeden banyo yaptırıyormusunuz...yaptırdıysanız nasıl? ay ben korkarım heralde göbeği düşmeden:hulya:

canım annemler filan bizi yaptırmışlar ama şimdi doktorlar kesinlikle yaptırmayın diyolar, enfeksiyon riskine karşı, sular mikroplu, bi de göbeği kurutmadan kapatırsan da sorun olabiliyomuş falan filan. Benimki 4 günde düşmüşmüş, inşallah meleğiminki de öyle olur da hemencecik bıcı bıcı yaparız

biz yaptırmadık siliyorduk ılık bezle zaten göbeği çabuk düştü

benim ablam düşmeden yıkamıştı yeğenimi sonra iltihaplandı vs dahada uzun sürdü düşmesi. ben yıkamadım. hergün alkolle pansuman yaptım öyle gazlı bez vs de koymadım 4 günde düştü..

benim ablam düşmeden yıkamıştı yeğenimi sonra iltihaplandı vs dahada uzun sürdü düşmesi. ben yıkamadım. hergün alkolle pansuman yaptım öyle gazlı bez vs de koymadım 4 günde düştü..

göbek düştükten kaç gün sonra banyo yaptırdınız peki:uhm: bide bu göbek bağı var kuşak gibi bişey ondan almam gerekiyomu:uhm:

Son düzenleme:
göbek düştükten kaç gün sonra banyo yaptırdınız peki:uhm: bide bu göbek bağı var kuşak gibi bişey ondan almam gerekiyomu:uhm:

bize yıkayabilirsiniz ama çok iyi kurulamanız gerek demişlerdi onun için yıkamadık. ama kaç gün sonra yıkadık hatırlamıyorum :kedi: notlarıma bir bakayım düştüğü gün ve ilk banyosu tarihlerinden belli olur ama düşününce hastanede doğumdan sonra göbek daha tazeyken yıkıyorlar çocuğu yerimseniben
kuşağa gerek yok bence kullanın falan demediler ve kullanmadan da gayet güzel düştü göbüşümüz :CüvCüv:

arkadaşlar ateşölçer alıcam ama kulaktan ölçen alından ölçen baya var önerdiğiniz marka falan var mı

teşekkürler kızlar ya bide alından ölçen varmış bebek uyurken rahat olur karar veremedim bi araştırayım

donence konusunda kararsiz kaldim kizlar
projeksiyonlu olanlar cok hosuma gidiyo
ama gorundugu gibimidir? kullanan varmi acaba?

valla canım benim kız dönüp bakmadı bile uzaktan kumandalı projektörlü dönenceye.. sonra chicconun tavşanlar var onu aldım sevmişti. hatta civilden 15 tl ye bitane dandikdönence gelmişti ona bayılldııı.. bu lüks şeyler anne babalar için galiba bebekler hiç sevmiyo öyle şeyleri :))

teşekkürler kızlar ya bide alından ölçen varmış bebek uyurken rahat olur karar veremedim bi araştırayım

alından ölçenlerin çok sağlıklı olmadığını söylemişlerdi. esasen doktorlar eski usul cıvalıları tercih ediyorlar ama bebekle mümkün olmadığından kulaktan ölçenleri kabul ediyorlar. biz braun kullanıyoruz çok da memnunuz son derece kısa sürede ölçüyor dolayısıyla uykusunda çok rahat ölçüm yapabilirsin (ikinci sayfada fotoğrafını eklemiştim), hastanedeki dereceyle aynı ölçüyor ama kulaktan ölçümlerin o anki vücut ısısından bir derece kadar yüksek olduğunu söylüyor doktorlar.

bizimki projeksiyonlu ancak şimdi birlikte oturup çeşitli yerlere yöneltip izliyoruz öncesinde çok dikkatini çekmiyordu. gerçi hiç yatağına yatırıp dönenceyle başbaşa bırakmadık ondan da olabilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…