Aralık 2009 anneleri öneriyor/önermiyor

Sibel benim kanamam çoktu dedim ya karnıma buz torbası koydular.ameliyat çıkışı hasta bezi koymuşlar,sonra kendi aldığımı kullandık.hemşireye sormuştum niye yoğun diye kişiye göre değişir bazıları kupkuru çıkıyor ameliyattan demişti.
Beni doğumun olduğu günün gecesi kaldırdılar yürütmek için ama ben kalkarkalkmaz başım döndü yürüyemedim.ertesi gün yürüdüm zaten mecburdum oğlumu başka odayaa küvöze aldılar o gece.ben de emzirmek için gittim sık sık.
ben de yanınızda mama bulundurun derim.bazen hatta sezeryanda daha çok süt gelmeyebilirmiş ilk gün.benim öyle olmuştu bebiş emiyordu ama meğerse süt gelmemiş.mama da verdirmediler bazıları!sonra bebişin kan şekeri düştü diye küvöze aldılar hemen o gece serum taktılar.ertesi gün de sarılık oldu bunlar hep açlıktanmış.az bir mama verseydik birşey olmayacakmış
olumunekankayizsmile

doğum raporuyla çıkarıyprlar kimliği.

hiçç korkma bende öyleydim çok şükür hiç korktuğum gibi olmadı sezeryan oldum ve çok rahattı doğumdan sonra korktuğum kadar olmadı dedim inşallah seninde öyle olur

ay inşallah benimde öyle olur doğum korklularından psikolojim bozulduuu

arkadaşlar yeni doğan bebeğin anne sütü gelmezse mamaya ihtiyacı olur demişsiniz,peki hangi mamadan alıcaz? en güvenilir hangisi yeni doğan için?

benim kızım aralık 26 doğumlu sene kaybı olmasın diye çok istedim 1 ocak yazdırmayı ama olmuyormuş maalesef..

arkadaşlar yeni doğan bebeğin anne sütü gelmezse mamaya ihtiyacı olur demişsiniz,peki hangi mamadan alıcaz? en güvenilir hangisi yeni doğan için?

Milupa aptamil 1 devam sütü diye geçiyor en iyisi o benim bildiğim.biz onu kullandık.

Milupa aptamil 1 devam sütü diye geçiyor en iyisi o benim bildiğim.biz onu kullandık.

yok canım o daha sonra önce aptamil pre kullanılıyor yenidoğan için.. valla bizde hastaneden çıkamadık kaç kere kan aldılar kan şekeri düşük diye. doktor mama ver dedi ben vermedim. hatta annemlerde bu çocuk aç ağlıyo diyip başımın etini yediler. zorla bir iki kere verdiler hatta. ama sonrasında bulduğum çocuk doktorum da benimle hem fikirdi. sonrasında bidaha hiç mama vermedim.

merhaba,
bende sezeryan olmayı düşünen anne adaylarındanım.şimdiden korku saldı sütüm gelmesse diye.ilk bebeğim,tecrübe desen yok..:kedi:
doğumumu özel hastanede yapacağım inş.Bu bahsettiğiniz milupa devam sütünü doğum çantama koymalımıyım yoksa hastane verir mi? birde bu devam sütünü neyle vereceğiz biberon mu kaşıkmı?:uhm:

Biz normal aptamil 1 kullanmıştık:uhm:
gelinim ağlamış gene sibelcim benim oğlan bir uyudu uyandıramadık sevindik önce iyi uyuyo diye sonra emzirelim dedik,çocuk uyanmıyor zorladık falan yok,hemşireyi çağırdık,neler yaptı elini mıncıkladı burnunu sıktı yok.sonra kaptığı gibi götürdü oğlumu.meğer baygınlık geçiriyormuş.kıyafetleri geldi oğlum gelmedi.ömrümün en kötü gecesiydi küvöz odasına aldılar küvözde serum takmışlar ona bile gıkını çıkarmamış yavrum.annem gitti bebeğin yanına ben meraktan gberdim ağla ağla canım çıktı.annem geldi nolur bana doğruyu söyle nesi var diye dellendim orda kalkıp gidemedim de.annem de bir oraya bir benm yanıma gitti geldi.k.valideyi çağırdık o bebişin yannda durdu ertesi gün de ben gittim geldim işte yanına..ay çok zordu ya.allah bir daha yaşatmasın kimseye yaşatmasın:Saruboceq: ne çok anlattım

öyle bir korku salmasın hiç aklına getirmemeye çalış ama önlemini de al derim.benm ablam 2 kez sezeryan oldu hiç böyle sorunu olmadı bende oldu işte.hem bak her bebek de böyle kötü olacak diye de birşey yok.benim oğlum iri bebekti.zor doyduğu için olmuş birazda.dr. öyle söylemişti.
ben devlette yaptım.bize vermediler.hastanenle konuş istersen verebilir.kaşıkla ver ama zaten çok az versen yeter.emzirmeye devam.emzirdikçe gelir süt.

benim kızım aralık 26 doğumlu sene kaybı olmasın diye çok istedim 1 ocak yazdırmayı ama olmuyormuş maalesef..

aa olurmu benim oğlumda 20 aralık doğumlu benim nüfusta arkadaşım çalışıyo illa doğum raporuylamı yazdırmam gerekiyor dedim hayır beyana göre de yazıyoruz dedi bendee 2 ocak yazdırdım 10 gün için sene kaybı olmasın diye yerimseniben

doğum raporu isteniyorsa yapacak birşey..teşekkür ederim kızlar :1hug:

sen beyana göre yazdırmak istiyorum dersen yazarlar istediğin tarih ben ankarada yazdırdım yani antalyadada yazarlar heralde bi kaç gün için sene kayıpları olmasın ilerde çok farketmiyo ama ilkokul döneminde 1 yaş çok farkediyo

Biz mama götürmemiştik hastaneye hemşireler çok ağlayınca ellerinde olandan vermişlerdi bebelactı sanırım.
Ama götürebilirsiniz de tabii istediğimiz markayı.

Yazdım yazdım Canberk sildi of neyse bizimde aynen böyle olmuştu ama bir hafta sonra uyandıramamıştık meğer bilirubin 21 e yükselmiş dr dakika kaybetmeden yatırın demişti bir gece hastanede kalmıştı sütüm yetmemiş bilirubini atamamıştı. Beklenden fazla kilo kaybetmişti o dönemde o yüzden eğer mama verilmesi gerekirse vermek gerekiyor yoksa bilirubin çok yüksek seviyelere çıkıp Allah korusun üzücü sonuçlara yol açabilir.

Son düzenleme:

vermeyelimmi yani mama? ama bebek aç kalmazmı o zaman? Aç oluncada sarılık oluyomuş ondan hazırlıklı olalım diye düşünmüştüm

vermeyelimmi yani mama? ama bebek aç kalmazmı o zaman? Aç oluncada sarılık oluyomuş ondan hazırlıklı olalım diye düşünmüştüm

bence kesinlikle mama verilmeli çünkü özellikle sezeryanda kendimde sezeryan olduğum için biliyorum süt hemen gelmiyo arada mama takviyesi yapılmalı bebişinizi boşuna aç bırakmayın zaten 1 gün sonra falan tam anlamıyla süt geliyo 1 gün mama takviyesi yapmanın ne zararı olabilirki bebişini aç kalıp sarılık olmaktan kurtarmış olursun önemli olan önündeki 6 ay mama takviyesi yapmadan besleyebilmek yani şahsi düşüncem böyle merak etme 1 gün mama verdin diye bebişin mamaya alışmaz

ohoo stres yaparsan gelmez zaten. rahat ol canım. gelir niye gelmesin. benimde ilk bebişim. sezeryan oldum. daha kendime gelmeden hemşire yardımıyla emzirdim ve geldi sütüm. nekadar emzirmeyi çok istersen sütün okadar çok olur. ben de özel hastanede yaptım doğumu. hastanede mama oluyo ama hangi marka olur allah bilir. istiyosan sen götür yinede önlem olarak yanında.. ama biberona alışan bebek daha sonra meme almayabiliyo. illki vermen gerekirse (ki ben hiç önermiyorum) kaşık kullan.. zaten iki kaşıkta doyar.

oyy çok zor nazan ya valla böyle şeyleri allah kimseye yaşatmasın. bizde iki gün boyunca kız uyudu zaten tam hastaneden çıkıcaz şekerini bi ölçtüler çok düşüktü emzir bidaha ölçücez dedi. emzirdim biraz yükselmişti ama istenilen en alt seviyeye bile ulaşmamıştı. sonra mama verip bidaha ölçtüler normale dönmüştü. o yüzden bana sütün yetmiyo mama ver demişlerdi. ama ben vermedim. bu benimtercihimdi. yarım saattebi kızı uyandırdım emzirdim. uyandırmak için eşimle neler çektik ama bi saat uyandırma fazlımız vardı. soyuyoduk masaj yapıyoduk ayağının altına vuruyoduk koltuk altı gıdısı vs. öyle öyle sütüm çoğaldı. he naz 2500 doğdu bide minicikti..

sarılığı en iyi emdikçe anne sütüyle atıyo bebekler. tüm bebeklerde oluyo zaten sarılık önemli olan noramal sınırlarda olması. nazanın dediği gibi isterseniz alın yanınıza önlem olarak. ben herzaman derim bi bebek için en iyisini annesi bilir. sen hissedersin zaten içindeki sesi dinle kimseyide dinleme

bende ilkokul için endişe duyuyordum..eğer beyana göre oluyorsa iş kolayda türkiyede hergün sistem değişiyor.ne zormuş ebeveyn olmak,herşeyi ince detayına kadar düşünüyorsun.boshayallersmile

hacışakirin toz sabun deterjanını kullanıyodum dalinden sonra kesinlikle dalin tavsiye ediyorum.. missss ötesi kokuyo ve çok kalıcı bi kokusu var..

Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. Verdiğiniz bilgiler çok değerli bizim için. Sonuçte tecrübenizi konuşturuyorsunuz. Sağolun.

Merhabalar. Benim merak ettiğim bebek doğduktan sonra göbeği düşünceye kadar göbeğinin üstüne herhangi birşey koyulup koyulmadığı. Steril bir bez falan? Yoksa üstüne direk kıyafet mi giydiriliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…