Sibel benim kanamam çoktu dedim ya karnıma buz torbası koydular.ameliyat çıkışı hasta bezi koymuşlar,sonra kendi aldığımı kullandık.hemşireye sormuştum niye yoğun diye kişiye göre değişir bazıları kupkuru çıkıyor ameliyattan demişti.ya niye öyle hasta bezlerine filan bakıyosunuzki.. gerçi ben sezeryan oldum ama ilk gece zaten hastane sargı bezli kendi pedini koyuyo ikinci günden itibaren orkidin gece için olanını kullandım. hatta 3. gün normal olanını..
nazan beni iki saatte bi kaldırıp yürüttüler hastanede hemşireler. sezeryan oluncamalum gaz armadan ve tuvalete çıkmadan seni hastanden çıkarmıyolar. koridorda aşağı yukarı yürüdük durduk..
ben de yanınızda mama bulundurun derim.bazen hatta sezeryanda daha çok süt gelmeyebilirmiş ilk gün.benim öyle olmuştu bebiş emiyordu ama meğerse süt gelmemiş.mama da verdirmediler bazıları!sonra bebişin kan şekeri düştü diye küvöze aldılar hemen o gece serum taktılar.ertesi gün de sarılık oldu bunlar hep açlıktanmış.az bir mama verseydik birşey olmayacakmışbence heleki kışın doğum yapacaksann kesinlikle portbebe öneriyorum. anakucaklarının hepsi oturur pozisyonda bence yeni doğan için uygun değil. hem portbebe rüzgardan vs iyi koruyo hem bebiş rahat ediyo.ama sonrası için anakucağı düşünebilirsin. gerçi ben hiç kullanmadım. benim cadı oturmuyo ona.. ateş düşürücü ve ateşölçer muttttlaaaka olmalı. ama gaz ilacı için bkle derim. yani benim kızın mesela öyle bi sorunu olmamıştıki benim doktoum öyle hafif gaz sorunları için önermiyo ilaç sonuçta yeni doğmuş bebek için gereksiz buluyo.. ateş düşürücü ağrı kesici zaten klasik calpoldür. (vercek olursanki inşallah gerek kalmaz yarım yada hatta çeyrek verirsin yinede doktora sormadan verme bence yine benim doktor 38 in üstüne çıkmadığı sürece verdimez bağşıklık sistemini zayıflatıyor diye) valla sen eczaneye humana der hepsi bilir ben hala içiyorum pahalı ama faydalı olduğunu düşünüyorum.
mama konusuna gelince hiiiç aklından öyle bişey geçirme ve alma derim.. gerekirse beş dakkada bi emzir ama mama verme. merak etme sütün yeter. zaten emdikçede çoğalır. stres yapmaz iyi dinlenir ve bol sıvı tüketirsen bol bol sütün olur. ama azmı yetmedimi diye stres yaparsan olanda gider.. hee ilk günler bebek sürekli ağlar büyükler (babanne anane) aç bu vs derler aldırma. yine doktorum şöyle der :) bi bebeğin açlıktanmı ağladığını sütünün nekadar olduğunu doyup doymadığıın yaramadığını anlamanın tek yolu ay sonunda kilosuna bakmaktır. hee ozaman kilo alımında sorun varsa ondan sonra doktorun ne derse onu yaparısın. benim önerim ilk iki ay sürekli emzir.. zaten onun midesi nekadarcıkki. yirmi otuz cc süt yeterde artar ona..
ay amma yazmışım allah sağlıklı doğumlar nasip etsin hepinize...
olumunekankayizsmile:hooray:
Şeniz
herkese merhaba .bende aralık 2010 annesi olacağım inş.
verdiğiniz bilgiler çok güzel,merak ettiklerim vardı sayenizde giderdim.:teytey:
birşey soracağım kimlikte doğum tarihini ne yazdırdığınız veya ne önerirsiniz.
Senenin sonu olunca acaba ocak diyemi yazdırsamdoğum tarihini diye düşündüm :uhm:
hiçç korkma bende öyleydim çok şükür hiç korktuğum gibi olmadı sezeryan oldum ve çok rahattı doğumdan sonra korktuğum kadar olmadı dedim inşallah seninde öyle olur
herkese merhaba .bende aralık 2010 annesi olacağım inş.
verdiğiniz bilgiler çok güzel,merak ettiklerim vardı sayenizde giderdim.:teytey:
birşey soracağım kimlikte doğum tarihini ne yazdırdığınız veya ne önerirsiniz.
Senenin sonu olunca acaba ocak diyemi yazdırsamdoğum tarihini diye düşündüm :uhm:
arkadaşlar yeni doğan bebeğin anne sütü gelmezse mamaya ihtiyacı olur demişsiniz,peki hangi mamadan alıcaz? en güvenilir hangisi yeni doğan için?
benim kızım aralık 26 doğumlu sene kaybı olmasın diye çok istedim 1 ocak yazdırmayı ama olmuyormuş maalesef..
Milupa aptamil 1 devam sütü diye geçiyor en iyisi o benim bildiğim.biz onu kullandık.
Milupa aptamil 1 devam sütü diye geçiyor en iyisi o benim bildiğim.biz onu kullandık.
Biz normal aptamil 1 kullanmıştık:uhm:yok canım o daha sonra önce aptamil pre kullanılıyor yenidoğan için.. valla bizde hastaneden çıkamadık kaç kere kan aldılar kan şekeri düşük diye. doktor mama ver dedi ben vermedim. hatta annemlerde bu çocuk aç ağlıyo diyip başımın etini yediler. zorla bir iki kere verdiler hatta. ama sonrasında bulduğum çocuk doktorum da benimle hem fikirdi. sonrasında bidaha hiç mama vermedim.
merhaba,
bende sezeryan olmayı düşünen anne adaylarındanım.şimdiden korku saldı sütüm gelmesse diye.ilk bebeğim,tecrübe desen yok..:kedi:
doğumumu özel hastanede yapacağım inş.Bu bahsettiğiniz milupa devam sütünü doğum çantama koymalımıyım yoksa hastane verir mi? birde bu devam sütünü neyle vereceğiz biberon mu kaşıkmı?:uhm:
benim kızım aralık 26 doğumlu sene kaybı olmasın diye çok istedim 1 ocak yazdırmayı ama olmuyormuş maalesef..
doğum raporu isteniyorsa yapacak birşey..teşekkür ederim kızlar :1hug:
Biz mama götürmemiştik hastaneye hemşireler çok ağlayınca ellerinde olandan vermişlerdi bebelactı sanırım.merhaba,
bende sezeryan olmayı düşünen anne adaylarındanım.şimdiden korku saldı sütüm gelmesse diye.ilk bebeğim,tecrübe desen yok..:kedi:
doğumumu özel hastanede yapacağım inş.Bu bahsettiğiniz milupa devam sütünü doğum çantama koymalımıyım yoksa hastane verir mi? birde bu devam sütünü neyle vereceğiz biberon mu kaşıkmı?:uhm:
Yazdım yazdım Canberk sildi of neyse bizimde aynen böyle olmuştu ama bir hafta sonra uyandıramamıştık meğer bilirubin 21 e yükselmiş dr dakika kaybetmeden yatırın demişti bir gece hastanede kalmıştı sütüm yetmemiş bilirubini atamamıştı. Beklenden fazla kilo kaybetmişti o dönemde o yüzden eğer mama verilmesi gerekirse vermek gerekiyor yoksa bilirubin çok yüksek seviyelere çıkıp Allah korusun üzücü sonuçlara yol açabilir.Biz normal aptamil 1 kullanmıştık:uhm:
gelinim ağlamış gene sibelcim benim oğlan bir uyudu uyandıramadık sevindik önce iyi uyuyo diye sonra emzirelim dedik,çocuk uyanmıyor zorladık falan yok,hemşireyi çağırdık,neler yaptı elini mıncıkladı burnunu sıktı yok.sonra kaptığı gibi götürdü oğlumu.meğer baygınlık geçiriyormuş.kıyafetleri geldi oğlum gelmedi.ömrümün en kötü gecesiydiküvöz odasına aldılar küvözde serum takmışlar ona bile gıkını çıkarmamış yavrum.annem gitti bebeğin yanına ben meraktan gberdim ağla ağla canım çıktı.annem geldi nolur bana doğruyu söyle nesi var diye dellendim orda kalkıp gidemedim de.annem de bir oraya bir benm yanıma gitti geldi.k.valideyi çağırdık o bebişin yannda durdu ertesi gün de ben gittim geldim işte yanına..ay çok zordu ya.allah bir daha yaşatmasın kimseye yaşatmasın:Saruboceq: ne çok anlattım
öyle bir korku salmasın hiç aklına getirmemeye çalış ama önlemini de al derim.benm ablam 2 kez sezeryan oldu hiç böyle sorunu olmadı bende oldu işte.hem bak her bebek de böyle kötü olacak diye de birşey yok.benim oğlum iri bebekti.zor doyduğu için olmuş birazda.dr. öyle söylemişti.
ben devlette yaptım.bize vermediler.hastanenle konuş istersen verebilir.kaşıkla ver ama zaten çok az versen yeter.emzirmeye devam.emzirdikçe gelir süt.
yok canım o daha sonra önce aptamil pre kullanılıyor yenidoğan için.. valla bizde hastaneden çıkamadık kaç kere kan aldılar kan şekeri düşük diye. doktor mama ver dedi ben vermedim. hatta annemlerde bu çocuk aç ağlıyo diyip başımın etini yediler. zorla bir iki kere verdiler hatta. ama sonrasında bulduğum çocuk doktorum da benimle hem fikirdi. sonrasında bidaha hiç mama vermedim.
vermeyelimmi yani mama? ama bebek aç kalmazmı o zaman? Aç oluncada sarılık oluyomuş ondan hazırlıklı olalım diye düşünmüştüm
merhaba,
Biz normal aptamil 1 kullanmıştık:uhm:
gelinim ağlamış gene sibelcim benim oğlan bir uyudu uyandıramadık sevindik önce iyi uyuyo diye sonra emzirelim dedik,çocuk uyanmıyor zorladık falan yok,hemşireyi çağırdık,neler yaptı elini mıncıkladı burnunu sıktı yok.sonra kaptığı gibi götürdü oğlumu.meğer baygınlık geçiriyormuş.kıyafetleri geldi oğlum gelmedi.ömrümün en kötü gecesiydiküvöz odasına aldılar küvözde serum takmışlar ona bile gıkını çıkarmamış yavrum.annem gitti bebeğin yanına ben meraktan gberdim ağla ağla canım çıktı.annem geldi nolur bana doğruyu söyle nesi var diye dellendim orda kalkıp gidemedim de.annem de bir oraya bir benm yanıma gitti geldi.k.valideyi çağırdık o bebişin yannda durdu ertesi gün de ben gittim geldim işte yanına..ay çok zordu ya.allah bir daha yaşatmasın kimseye yaşatmasın:Saruboceq: ne çok anlattım
öyle bir korku salmasın hiç aklına getirmemeye çalış ama önlemini de al derim.benm ablam 2 kez sezeryan oldu hiç böyle sorunu olmadı bende oldu işte.hem bak her bebek de böyle kötü olacak diye de birşey yok.benim oğlum iri bebekti.zor doyduğu için olmuş birazda.dr. öyle söylemişti.
ben devlette yaptım.bize vermediler.hastanenle konuş istersen verebilir.kaşıkla ver ama zaten çok az versen yeter.emzirmeye devam.emzirdikçe gelir süt.
vermeyelimmi yani mama? ama bebek aç kalmazmı o zaman? Aç oluncada sarılık oluyomuş ondan hazırlıklı olalım diye düşünmüştüm
sen beyana göre yazdırmak istiyorum dersen yazarlar istediğin tarih ben ankarada yazdırdım yani antalyadada yazarlar heralde bi kaç gün için sene kayıpları olmasın ilerde çok farketmiyo ama ilkokul döneminde 1 yaş çok farkediyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?