Aralık 2009 anneleri öneriyor/önermiyor

arkadaşlarr emzirme sütyenii öneririmisinizzz
memnunn olan varmııı

memnunn olan varmııı

kesinlikle... ben emzirme sütyeni olmadan kendimi düşünemiyorum.. hala kullanıyorum.. benim cadı sürekli memede olduğu için hem göğsün deformesini engelliyo (sarkmaya karşı) hem rahat rahaaat emziriyosun.. hatta ben emzirme atledi de aldım. kış doğumlu benimki belim filan açıkta kalmadan üst üste (atlet sütyen vs) giyinmeden çok rahat ettim.. yazında sadece o atletle yatıyodum.

arkadaşlar hasta bezi alıcam doğum çantamı hazırlıyorum ama hangisini alıcam canbebenin çok çeşidi var bir de normal yada sezeryandan sonra hasta bezi takmak dikişleri ağrıtıyor mu

arkadaşlar hasta bezi alıcam doğum çantamı hazırlıyorum ama hangisini alıcam canbebenin çok çeşidi var bir de normal yada sezeryandan sonra hasta bezi takmak dikişleri ağrıtıyor mu

hayırlı doğumlar diliyorum arkadaşım sana öncelikle ben normal doğum yaptım. ben canbebenin çeşidini hatırlayamıycam ama sarı paketli hasta bezinden almıştım. doğum çantasına 1 tane koydum çünkü hastanede değiştiriyolar yada veriyorlar sana ihtiyacın olmuyor. evde kullandım ama bayaa kanamam olmuştu çünkü. arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla da sezeryan olursa hasta bezine gerek olmuyo evde. zaten hastanede değiştiriyolar sık sık evde de normal pedle halledebilirsin. benim dikişlerime ağrı yapmamıştı bu arada

alıp yanında bulndurmanda fayda var bana hastanede vermediler kendimiz aldık zaten liste verdi hemşire alınacaklar için hasta bezide listeye dahildi
kızım sezeryanla dünyaya geldi ve 40 gün kadar yoğun bir kanamam oldu ped kullanamadım kişiye göre değşiyor eczanelerde tek tek de satılıyor biz tek almıştık ilk aldığımızda dilkişlerime ağrı yapmadı hiç normaldoğumu bilemiyorum tabi ama sana tavsiyem sezeryan olma ihtimaline karşı şöylee büyük boy anneanne külotlarından al canım :) sezeryan olursan çamaşır lastiği tam dikişlere geliyor ve sıkıyor çok ağrı yapıyor

memnunn olan varmııı

Valla ben hiç kullanmadım kullanamadım.aldıklarım çok büyüktü büyük al süt dolunca çok şişiyor göğüsler demişlerdi çünkü.ama benm zatn hamileyken çok şişmişti ondan sanırım doğunca pek bi farkı olmadı.hem penyeydi böyle içi boşlardn o kadar çirkin duruyorduki hiç kullanamadım.3tane almıştım birde boşa gitti

marks and spencer da var canımemzirme sütyeni ikili satlıyo siyah ve beyaz. Fiyatı 70 lira olması lazım ikisi bir arada. Penyesi çok güzel ben şimdiden kullanıyorum. çook rahat.

kızlar şimdiye kadar yazılanları not alarak okudum. notlarımı buraya kopyalıyorum ve yorum yazıcam. Sizlerden de bekliyorum.

bebek telsizi kameralı (bebek doğduktan sonra ihtiyaç durumuna göre alınmalı)
pompalı değil ağızla çekileni iyi burun aspiratörü otribebe (kesin lazım,pompalı kullanmıştım gerçekten kötü)
kulaktan ateş ölçer (elinizde mevcut ne varsa olur doğru ölçsün yeterki ,bende 3 çeşit var koltukaltı dijital olan en doğru gibi geliyo bana)
prima premium care (primadan şaşmam)
bir tarafı polar bir tarafı havlu battaniye(belki böyle bişey dikmeyi deneyebilirim)
bol penye battaniye(1-2 tane yeter sanırım)
alt üst patikli pijamalar (şimdilik 2 -3takım yeterli bence kaç kilo doğacağı belli değil )
sevi baby emzirme yastığı (bel ve sırt ağrısı olanlar iyi geldiğini söylemiş, belki alabilirim bende)
banyo filesi (yumuşak bir ip alıp internette örnek araştırıp örmeyi düşündüm)
dönence civil (doğduktan sonra yaramazlık durumuna göre :) )
sebamedin ıslak mendil hariç diğer ürünleri (pişik olmadan pişik kremi gerek yok gereksiz kozmetiklere para harcamayada değmez bence)
uni baby pamuk+su yenidoğan ıslak mendili (çok tavsiye edilmiş kullanıcam)
çamaşır yıkamak için dalinin ürünleri iyi (pembe yumuşatıcısını önerenler olmuş alıcam bende)
penye yelekler,kapşonlu yelekler (1-2 tane alıcam)
medela swing veya avent süt pompası ve mama seti süt saklama kapları (doğumdan sonra ihtiyaç durumuna göre alınabilir, gerek yok)
roxy matik sabun lavanta (beğenilmiş bende bunu deniycem)
sevi bebe çok fonksiyonlu banyo filesi/minder (bunu alınca küvetide almak gerek sanırım,gereksiz yer kaplar.varsa geniş bir leğene havlu gibi bişeyler serip üzerine yatırarakta yıkayabiliriz, zaten kış bebeği fazla uzun yıkanacak değil)
emzirme önlüğü( araştırdım süpermiş,kalabalık evde zırt pırt odaya giren çıkan olunca hele,herkes göğsünüzü görmemiş olur :)) tabi bide yolculukta arabada filan ...kesin alıcam)
emzirme atleti(gerekliii böbrekleri beli üşütmeden emzirmek için)
emzirme sütyeni(gereklii çok rahat oluyo)
dr. browns gaz çıkarma özellikli biberon,avent biberon(biberon için aceleye gerek yok doğumdan sonra süt durumuna göre karar verilebilir)
kusma mendili bolca (ince yumuşak mendiller edinicem)
mothercare sudocream pişik kremi (tavsiye edilmiş ama pişik olmadan almaya gerek yok)
gaz için babuline bitkisel ilaç (bebek doğunca duruma göre karar verilebilir)
sebamed şampuan ( ? dalin seviyodum ama bunu da araştırıcam)
sevi bebe küvet süngeri (bazıları süngeri bazıları fileyi önermiş sünger gereksiz bence)

(Arkadaşlar evde pratikçe halledebileceğimiz olmasada olur eşyalara çok para harcamayalım 2-3 ay içinde hepsi bi köşede beklemeye başlıycak. Bebek doğunca ihtiyaca göre ve akıllıca alışveriş yapmak en doğrusu. Sonuçta hepimiz bişekilde büyütüldük ve biz bebekken bu malzemelerin hiçbirisi yoktu.
Çok pahalı giysiler önermesemde pazardanda asla tavsiye etmiyorum. mağaza fiyatına naylonlu kalitesiz şeyler. Bebeklerimize pamuklu yumuşacık boyasız kumaşlardan 2şer3er parça alt üst alsak işimizi görür.)
yorumlarım parantez içinde arkadaşlar benimde ikinci bebeğim olduğu için naçizane eklemeler yaptım yazdıklarınıza. Tavsiyelerde bulunan bütün arkadaşların ellerine emeğine sağlık. Arkadaşlar fikirlerime sizde ekleme yaparsanız sevinirim.

ellerine sağlık
belirtmeden geçemeyeceğim dalan roxy matik sabun lavanta kokulu değil... zaten onun için seviyorum ben onu piyasadaki lavanta kokmayan mis gibi bahar kokan tek toz sabun
kıyafetleri alırken ben mutlaka etiket okudum %100 pamuk olmayan hiçbir şeyi içimde de kalsa almadım giydirmedim en azından ilk yıl için önemli olduğunu düşünüyorum
sarı boyadan kaçınmak için nivea şampuan kullanıyorum bitirdiğimde komilinin zeytinyağı bazlı olanını almayı düşünüyorum çünkü çok daha doğal olduğunu iddia ediyorlar ve bana da mantıklı geliyor, deneyince buraya da yazarım :81:
hamile sütyenlerimi marks&spencerdan almıştım ikili set siyah/beyaz ama emzirme sütyeninde oradan almadım aklıma şaşayım niye öyle bir şey yaptım ki :92:
pişik kreminin yine de evde bulunması iyi olmaz mı? bezi açıp piştiğini görünce koştur koştur krem almaya gidecek halin yok malum

allah sağlıkla tamamına erdirsin tüm bebek bekleyenleri

Son düzenleme:

seninde ellerine sağlık canım. Roxy nin lavanta kokmamasına sevindim, lavanta için değil tavsiye diye deneyecektim :)
dalinin kokusunu çok seviyorum bebekte bide yılların bebek şampuanı hakkında olumsuz bişey duydunuzmu hiç, oğlumada hep onu kullanıyorum 4 yaşında şimdi. Pişik kremi oğlum doğduğunda almıştım nivea olması lazım,hala duruyodur bi köşede tarihi geçtimi bilmem. Bir kere kullanmayı denemiştik oda macun gibi bişeydi daha kötü yapmıştı. En güzeli normal bi arko krem bence.Zaten kışın bebekler hiç pişmez heralde. Bide bi eksik olursa doğumdan sonra eşlerimiz alır getirir her taraf market her yerde herşey var 1 dakkalık iş.

Amin inşallah.Tek temennim o bebişlerimiz sağlıklı doğsunda kıvır zıvırlar nasılsa hallolur, bişeyler eksik olsada bebeğimiz sağlıklı sütümüzde yeterli olduğu sürece bi derdimiz olmaz.

bende kışın doğum yaptım aralık annesiyim ve çok fazla pişik olduk denemediğimiz kremde kalmadı kışla ilgisi yok bnce pişiğin hatta birinde hiç unutmam haftasonuydu nöbetçi eczane aramıştık oda baya bi uzaktı piayasadkiler bi işe yaramayınca eczane merhemlerinden çare bulmuştuk

aa ciddimisin.... oğlum nisan bebeğiydi 3820 gr doğmuştu, babası ben hastanede yatarken alıp getirmişti bez ve ıslak mendille birlikte. Hep yanımda gezdirmiştim ama hiç pişik olmamıştı sadece bikere olmuştu oda normal krem daha iyi gelmşti. Her bebek farklı oluyo demekki. Tavsiyeni dinleyeceğim ve yine alacağım pişik kremi ozaman. Ben cimrilikten değilde hiç kullanmayacağım şeyleri alıp yer kaplamasından hoşlanmıyorum, içime dert oluyo sonra . Teşekkürler cnm.

Bende oğlumda pişik kremini kullanmadım.Dalinin setini almıştım o zaman,1-2 kere kullanmıştım pişik kremini ama bi işe yaramamıştı.Benim oğlumda bi kere çok kötü pişik olmuştu onda da merhem kullanmıştık ta öyle geçmişti.Pişik olmaması için boyuna bez değiştirmek gerekiyor,bunu anlamıştım ben :)

pişikten çok çekmiş biri olarak yazıcam kızım felaaaket ötesi pişik olmuştu. halbuki çok sık altını değiştiriyodum her kakadan sonra da mutlaka yıkıyodum ve unibaby kullanıyodum. pişiği geçirmek için tüm markaların pişik kremini kullandım diyebilirim. sonrasında ilaç.. desitin, oksitin, anestol, beklazon, trosyd.... hiçbiri geçirmedi ve sonunda sebamed geçirdi... zaten sebamedin iki çeşidi var biri pişik giderici biri pişik önleyici.. benim kız çok beyaz ve teni hassas. en ufak şeyde pişik olabiliyor. o yüzden o günden beri pişik önleyici olan sebamedi kullanıyorum ve çooook memnunum. çok az kızarıklık görürsem elimin altında pişik giderici sebamedde var hemen onu sürüyorum bi dahaki bez açmaya kızarıklık filan kalmıyo.

ben tek parça tulumlardan yanayım. evet çabuk küçülüyo ama kış bebeği olduğu için beli filan açılmıyo. rahat oluyo..

banyo fileside aynı şekilde kış bebeği olduğu için o yukarda kalıyo suyu dökünce su aşağıya akıyo bebek ıslak ı ıh ben beğenmedim.. biz o küveti hala kullanıyoruz.. hele yazın içini su doldurup oturtuyodum içine oynuyodu.. ben banyo süngeri kullandıma ama şart değil bi havluda aynı işi görür maksat kaymasın ve sert yerde yatmasın.. ama bence yıkanırken bebek suyun içinde olmalı..

hımm şampuana gelince ben janson baby almıştım ilk. ama kafasında konak gibi bişiler olmuştu hemen yine öneri üzerine sebamed aldım ve birdaha hiç öyle bişey olmadı..

bende yazmadan geçemiycem biz hiç pişik olmadık sık altını değiştirdim yazın mutlaka altını açınca yıkadım huggisin ıslak mendilini kullanıyorum ilk üç ay uni baby kullandım yanlız doğduğundan beri sebamed pişik giderici kremini kullandım belkide onun için hiç pişik olmadı

bebektem bebeğe değişiyor ya sebamede falan güvenmeyin bende kullandım hiç faydasını görmedim mustelada aldım oda bi işe yaramadı ahh dünyanın parası gitti o kremlere hep arkadaşlara veridm ziyan olmasın diye en son dermo troysd ve hametan pomad (pomad olacak krem değil) o ii geldi 5 tl bşiydi fiyatı
bende çok sık değiştiriyorum altını idrar yolu enfeksiyonundan korkuyorum çünklü zaten hassas cildi ilk 4 ay ıslak mendilde kullanmadım heğp ılık suyla pamukla temizledim. yani anlatmak istediğim aa ona po iyi gelniş bizede kesin iyi gelecek diye düşünmeyin her bebek ve her cilt farklı oluyor
bn chicco nun takımını almıştım onu kullandım hep şampuan olarak memnundum ama sebamedin ürünlerini herkes tavsiye ediyor buda bir gerçek :)

bende ilk dört ay filan altını ya yıkadıp ya ılık su pamukla sildim hiç ıslak mendil kullanmadım. ama yinede oldu işte. zeytinyağ bile sürdüm ya. aklınıza gelebilecek her türlü krem ve ilacı kulandım ve sebamed geçirdi şaka gibi.. tabiki her bebeğe göre herşey değişiyo. ama genellikle herkes memnun. hani aklınızda bulunsun bişi olursadenersiniz. ben çok çektim çünkü kuzudan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…