Aralık 2009 anneleri öneriyor/önermiyor

Vee tecrübeli annelere bi soru daha, geçen gün markette hasta bezlerine bakarken farkettim ki onların da bi sürü çeşiti var, kilot şeklinde olanı, bebek bezi gibi bantlı olanı, bi de bantsız üzerine çamaşır giyileni. Hangisini tercih edicez? Yoksa normal gece pedleri işimizi görür mü? Bilemedim...

Ben normal hasta bezini aldim yatak ustune serilen 2 gun serili kaldi normal dogum yaptim oldukca vardi kanamam . Sonra normal orkide dondum . Oyle bisey alman gerekmiyor giyilenden yani .

ben bantlı almıştım 3günde çıkaramadım çok yoğundu karnıma buz torbası koydular çok kanamam var diye

Mesajı yeni gördüm kusura bakma
Ben bundan almamıştım normal bir mama sandalyesi almıştım o yüzden 6aydan sonra aldım.
ama bu beşikmiş aynı zamanda oyüzden de alınabilir daha önceden.hem anakucağı hem mama sandalyesi yerine kullanılabilir aslında

Bilmiyorum ki ben tatlım işe yarar mı.zaten ilk 2gün öyle çok gezemiyorsun arada açılmak için yürüyüş yapıyorsun koridorda o zaman da hastalar ve yakınları oluyor sadece hastanede kimse yadırgamaz.gerçi ben sezaryen oldum normal olsaydı belki daha çabuk ayaklanırdım.

Çok fazla yer kaplayan birşey değil gibi olmazsa ben bundan alayım.:)

Esra'cım sohbetede yazdım o pedden almanı öneririm eskiden adet günümün ilk gecesinde bu pedden kullnıyordum ayrıca geçen sene bebeğimi kaybettiğimde kürtaj olunca 3-4 gün boyunca bu pedden kullandım ve çok memnun kaldım.

ben sezeryan oldum benim normal gece pedleri işimi gördü kanamam normal derecedeydi yanlız ben özel hastanede doğum yaptım ilk gün kalın pamuklu üstü sargı bezli bi ped gibi bişey koydular ilk günden sonra normal gece pedi işimi gördü bence hasta bezine gerek yok rahatta olmaz zaten ama tabi normal doğumda nasıl olur bilemiyorum

Allah ım doğum denince karnıma ağrılar girio kaydirigubbakcemile3 hasta bezi felan offf offf!....

Allah ım doğum denince karnıma ağrılar girio kaydirigubbakcemile3 hasta bezi felan offf offf!....

hiçç korkma bende öyleydim çok şükür hiç korktuğum gibi olmadı sezeryan oldum ve çok rahattı doğumdan sonra korktuğum kadar olmadı dedim inşallah seninde öyle olur

merhaba aralık anneleri ben temmuz annesiyim gezinirken okudum biraz yazdıklarınızı bir iki bir şeyde ben ekleyeyim dedim, ben normal doğum yaptım korkmayın ben o kadar çok korktum ki doğumdan sonra tüm bedenim kıpkırmızı kabardı 2 hafta kaşınmaktan ağladım, hastane hastabezi veriyor almanıza gerek yok, ben kendime gecelik 2 takım pijama almıştım, sadece pijamanın üstünü giydim çünkü ebe kanama kontrlü yapıyor sık sık altını hiç giymedim, bebeğe bir takım hastane çıkışı yeterli, bardak çatal mutlaka alın ben unutmuştum, bebek eve gelince 15 gün gazı olmayacak rahat sayılırsınız çünkü gaz genelde 15. gün başlıyor, ilk zamanlar 40- 45 gün çok bunaltıcı oluyor sürekli ağlıyor uyumuyor felan sonraları sakinleşmeye başlıyor tabi siz de alışıyorsunuz, sonra ilk gülücükler oyunlar felan çok eğlenceli, uyuyunca bile özlüyor insan:)) metsil gaz önleyici evde bulundurun çok etkili oldu bizde, burun aspratörü çok kullanışlı, burun damlası aldııma pişmanım çok pahalı ve gereksiz, calpol ateş düşürücü evde bulunsun, humana bitki çayı alın ilk günler süt olmuyor yavrum 2 gün açlıktanağladı acemilik anlamadım sütüm yokmuş, süt olunca göğüsler iki katı büyüyor, mama alın mutlaka gecenin bir yarısı eczane aramıştık, çok kıyafet almayın diyecem ama duramıyor insan aldıklarımın çoğu duruyor ve küçük geldi:) hayırlı doğumlar kuzularmızı Allah bize bağışlasın:Saruboceq:

ya niye öyle hasta bezlerine filan bakıyosunuzki.. gerçi ben sezeryan oldum ama ilk gece zaten hastane sargı bezli kendi pedini koyuyo ikinci günden itibaren orkidin gece için olanını kullandım. hatta 3. gün normal olanını..

nazan beni iki saatte bi kaldırıp yürüttüler hastanede hemşireler. sezeryan oluncamalum gaz çıkarmadan ve tuvalete çıkmadan seni hastanden çıkarmıyolar. koridorda aşağı yukarı yürüdük durduk..

tecrübeli anneler
anakucağı öneriyomusunuz. öneriyosanız hangi marka
bana kimisi çok derin geldi
hastaneden çıkarken ve sonrasında bunalr raaht kullnaılırmı
yoksa portbebe mi tavsiye edersiniz.

erçekten evde ateş düşürücü, gaz giderici ilaçalr bulundurmalımıyız
doğmadan önce alalım mı
ne alalım eğer öyleyse

humana stiill çay markası ne bunun
arakdaşım milupanınkini kullandım demişti
markası bumu.

mama bulundurmalımıyızz
ne verilir bebeğe eğer sütümzü olmazsa

hiçç korkma bende öyleydim çok şükür hiç korktuğum gibi olmadı sezeryan oldum ve çok rahattı doğumdan sonra korktuğum kadar olmadı dedim inşallah seninde öyle olur

inşallah bizde sizler gibi hayırlıysa doğum olayını atlatırız..

bence heleki kışın doğum yapacaksann kesinlikle portbebe öneriyorum. anakucaklarının hepsi oturur pozisyonda bence yeni doğan için uygun değil. hem portbebe rüzgardan vs iyi koruyo hem bebiş rahat ediyo.ama sonrası için anakucağı düşünebilirsin. gerçi ben hiç kullanmadım. benim cadı oturmuyo ona.. ateş düşürücü ve ateşölçer muttttlaaaka olmalı. ama gaz ilacı için bkle derim. yani benim kızın mesela öyle bi sorunu olmamıştıki benim doktoum öyle hafif gaz sorunları için önermiyo ilaç sonuçta yeni doğmuş bebek için gereksiz buluyo.. ateş düşürücü ağrı kesici zaten klasik calpoldür. (vercek olursanki inşallah gerek kalmaz yarım yada hatta çeyrek verirsin yinede doktora sormadan verme bence yine benim doktor 38 in üstüne çıkmadığı sürece verdimez bağşıklık sistemini zayıflatıyor diye) valla sen eczaneye humana der hepsi bilir ben hala içiyorum pahalı ama faydalı olduğunu düşünüyorum.

mama konusuna gelince hiiiç aklından öyle bişey geçirme ve alma derim.. gerekirse beş dakkada bi emzir ama mama verme. merak etme sütün yeter. zaten emdikçede çoğalır. stres yapmaz iyi dinlenir ve bol sıvı tüketirsen bol bol sütün olur. ama azmı yetmedimi diye stres yaparsan olanda gider.. hee ilk günler bebek sürekli ağlar büyükler (babanne anane) aç bu vs derler aldırma. yine doktorum şöyle der :) bi bebeğin açlıktanmı ağladığını sütünün nekadar olduğunu doyup doymadığıın yaramadığını anlamanın tek yolu ay sonunda kilosuna bakmaktır. hee ozaman kilo alımında sorun varsa ondan sonra doktorun ne derse onu yaparısın. benim önerim ilk iki ay sürekli emzir.. zaten onun midesi nekadarcıkki. yirmi otuz cc süt yeterde artar ona..

ay amma yazmışım allah sağlıklı doğumlar nasip etsin hepinize...

merhaba herkese,2008 Aralık annesi olarak ben de birşeyler yazayım.Kış bebekleri için en çok alt-üst takım giydirdim,tulum da giydirdim ama dışarı çıkarken...Annem,banyo öncesi kıyafetleri kaloriferde ısıtıp öyle giydiriyordu.Banyo sonrası şapka takmayı ve battaniyeye sarmayı ihmal etmiyorduk.Süt olması için az şekerli hoşaf için,bol su bir de beek uyurken mutlak siz de şekerleyin hemen sütünüz geliyor...Portbebeyi ilk 3 ay kullandım sonrasında seyahate giderken 5 aylıktı yine içinde uyudu,rahat oldu...Arabanız yoksa ana kucağı değil de ana dizi alın çok rahat edersiniz.Emzik vermekten korkmayın,emme içgüdüleri 0-1 yaş oral dönemde çok kuvvetli ve güvende hissetmeleri için de gerekli.Ağladıkça kucağa alın,gaz sancıları için sırtını sıvazlamak,rezene çayı içirmek(15 günlükten sonra) ayaklarını sıcak tutmak çok önemli.Gece emzirirken rahat etmek için gece lambası edinin,gerçekten çok rahat belli bir süre sonra hiç ışık açmayıp emzirip,gazını çıkarıp,bezini değiştirip yatırıyordum.İlk günler pamuk-su kullandım,kaka yaptıkça altını ılık suda yıkadık.İlk doğduğunda hastanede mekonyum çıkartmaları gerekiyor,mutlaka takip edin.Hasta bezi yerine bebek bezi kullanmıştım zaten ilk 3 gün yoğundu kanama sonrasında gece pedleri iş gördü...

:hooray:
Şeniz

herkese merhaba .bende aralık 2010 annesi olacağım inş.
verdiğiniz bilgiler çok güzel,merak ettiklerim vardı sayenizde giderdim.:teytey:
birşey soracağım kimlikte doğum tarihini ne yazdırdığınız veya ne önerirsiniz.
Senenin sonu olunca acaba ocak diyemi yazdırsamdoğum tarihini diye düşündüm :uhm:

canım artık öyle olmuyormuş duyduğuma göre,artık doğum belgesi isteniyormuş ve doğduğu gün yazılıyormuş. Ben öyle duydum sen yinede bi araştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…