Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba kizlarr ne zamandir giremedim Ben AMA siz baya muhabbete girmissiniz:)
Vajinal yapisikligi ilk defa duyuyorum Yaa korktum simdi bi belirtisi falan yok mu Bunun?
olmazsa Bende bir baktirayim doktora .
Bizim kabizlik ek gidalara gecmemle azaldi.gunde 1 defa yapiyo bazen ,ama 2 gunde bir yaptigi da oluyor.
Ek gidalardan sadece elmali yogurt yediriyorum bide gunde bir defa kasik mamasi vermeye basladim..bebegim az kilo aliyor hala,bakalim insallah daha iyi olur zamanla..
Bide 1 hafta cicibebe verdim,ebe verme onermiyoruz 1 yasa kadar dedi.AMA cicibebe yedigi 1 haftada 200gr aldi.
Ama boyu hic uzamadi bu ay 62 cm suanda. Ne yapmak lazim bilemedim..

desert pasijayla görüştün mü canım. nasılmış merak ediyorum ve dua ediyorum inşallah en kısa zamanda döner aramıza

gönül 60 cc mi inan ağzım açık kaldı. ben her ek besinden sonra zorla 2 3 çay kaşığı içirebiliyorum onun da yarısı kenarlardan akıyo:) tatsız geliyo herhalde. çorba işini de senin usulden çözdük canım bize yaptığım çorbaya az tuz katıp ayırıyorum çok güzel yiyo. çok şükür gıdalara alıştık gibi az yiyo ama yiyo. zaten kendisi de küçük başka bebeklerin yediği miktarla kıyaslamıyorum midesi de ona göre küçüktür.
bardak meyve suyu vermede işe yaradı canım meğer suyun tadını beğenmediği için içmiyormuş. kaşıkla vermekten çok daha kolay oluyo. bi de bu bardağın ucu silikon yumuşak şeyleri seviyo kızım dişini kaşıyo arada:)

aysu hoşgeldin canım arayı açma bu kadar özlüyoruz:) senin bebiş 5 aylık oldu di mi canım. benim kızım da 5. ayda 1 cm uzamıştı sadece 61 cmdi. bazen böyle duraklama dönemleri oluyo canım. bu ay daha çok uzamış mesela. patikli pijama giydiriyorsan annemin dediğine göre onlarda engellermiş boy uzamasını:) ne kadar doğru bilmem ama ben o zamandan beri giydirmiyorum artık.

Son düzenleme:

Aysu valla sana kalmış ama ben cici bebe veriyorum ya .Kızıma da verdim bizede vermişler tabi insiyatife kalmış bir durum.Boy uzamasıda uyku ile alakalıymış.

katreinur evet o patikli olayını benim annemde söyler giydirme boyu uzamaz diye ne kadar doğru bilemedim işte.

evet benim oğlan anası gibi su kurbası bende çok içerim kızımda oğlumda çok içiyor löpür löpür maşşallah suyu.Ama doğduğundan beri veriyorumya alıştı çocuk ususi susuyor sanırım çünkü yürüteçe koyunca direk suya koşuyo bazen veriyoruz lukur lukur içiyo.Bende suluklardan içiriyorum o küçük suluklardan bazen taşmalar bizdede oluyo canım önceleri çok tıkanıyoru şmdi diliyle suyu durdurmayı keşfetti tıkanmıyo.bizimki ama koltuğuna kendi kendine dik oturuyo hiç eğilmeden sağa sola yatmadan ama normal koltuğa vs oturtunca oturamıyo desteksiz.Kızlar bugün öğlen salatalık soydum ikiyekestip verdim nasıl kemirdi elinden düşüncede vayanacım koparıyo.bugün kahvaltı karışımıyapmadım tabağa ona özel peynir yumuta azcık azcık koydum ıhalmurda yaptım bir parmak yumurta bir kaşık çay bir parmak peynir bir kaşık çay şeklinde yedirdim çok mutlu oldu.Birde şu kavanoz mamalarından meyva salatası aldım öğlen yoğurtuna kattım,öğleden sonrada sulandırıp meyva saatinde vericem onu herzaman vermek için değilde alışsınki tatilde veya evden dışarda mecburi durumlarda iyi oluyo.

merhabalar
arkadaşlar her yere yazıyorum ama cvp yok ilşkiden 8 gün sonra oluşan mide bulantısı ve kasık ve bel ağrısı neyi işaret ediyor.mide bulantısı en erken nezaman başlıyor yardımlarınızı rica ediyorum

Hiçbirşeyi işaret etmiyor olabilir regli olacak olabilirsin,ama tabi hamiş olma ihtimalnde var tabi benim kızıma hamile kaldığımda miğde bulantılarım 2 haftalıken felan başlamış ama ben tabi miğdemde sorun var sanıyordum sonra doktora gittiğimde 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ve bende doktora gitmeden son 2 haftadır inanılmaz miğde bulantısı idarara sık çıkma ve ağrılı idrar yapma şikayetlerim vardı ve bu şikayetlerim doğurana kadarda hız kesmeden devam etti.Bir test yap istersen.

Kızlar çok helecanlanıyorum 22 haziranda kısmetse yolcuyuz kızım 15 haziranda gidiyor tatile bizde 22 haziranda gidiyoruz bakalım inşallah sorunsuz geçer yeterki hastalık olmasın birşekilde gerçer inşallah park yatak veriyorlarmış otelden çokiyi oldu bende mini ocak aldım gece muhallebisi yapmak için çorbalara tatil dönüşü tam olarak geçicem zaten tatile giderken 6,5 aylık olucak yani geç kalmış olmuyorum çorbalar için dimi.kaşık maası muhallebi meyva püresi onları orda hazırlarım artık.

ayyy cansuu çorbalara geç kalmış olumuyorum demi diyorsun ya bide öldürürsün adamıı...kız biz daha hiçbirşeye başlamadık yaaa:))) bizim drun hiç hoşuna gitmedi ek besine geçme olayı.o yüzden bende erteledim. ama yemeklerden tattırıyorum biz yemek yerken eline salatalık,havuç,elma veriyoruz yalıyor emiyor nasıl hoşuna gidiyor yavrumun.dünde hafiften şaftali verdik Allah gömülecekti içine :))) aldık tabi hemen.karpuza bayılıyor..
bu arada yapışıklık olayıda beni çok germişti.verilen kremi bayağı bastırarak sürmek gerekiyormuş.bende öyle yaptım ve çok şükür açtık ama hafif kanama oldu çok korktum.dr.götürdüm normal korkmana gerek yokdedi.yavrum biraz acıdı galiba ama ağlamadı Allahtan.tabi ben cerrahı duyunca öyle yabancı ortamlarda yapılacağına ne yapılacaksa kendimiz yapalım dedim.babası yukardan oyun oynatıp dikkatini dağıttı bende uygulamayı yaptım.ama sonra nasıl ter attım anlatamam.

desert canım geçmiş olsun inşallah tekrarlamaz insan ın içi acıyor onlarabişey olunca yavrum ya.

Doğru esasen siz daha birşeye geçmediniz :)))) sizin yanında biz obur sayılırız :)))

kızlar bizimki baya baya attayı öğrendi günde 2 posta dışarı mecburi çıkınca ablayı okula götür getir yürüteçle direk kapıya gidiyo bekliyo ,çıkıcağımız zaman şapkasını görünce heyecanlanıyo hele o kucağımda dış kapıyı açınca çığlık atıyo arabasında uyumaksa ayrı bir keyif.

Parkta çocukları izlerken çok heyecanlanıyo sesler çıkarıyo keyifleniyo.

Katreinur hosbuldum canim:)
bir bucuk aydir cok nadir giydiriyorum patikli pijama.artik giydirmiyorumki pek..
Bende ekgidalara baslayinca su vermeye basladim..
Kizlar siz kilolarinizi verebildiniz mi benim hala 11 kilom var

Katreinur hosbuldum canim:)
bir bucuk aydir cok nadir giydiriyorum patikli pijama.artik giydirmiyorumki pek..
Bende ekgidalara baslayinca su vermeye basladim..
Kizlar siz kilolarinizi verebildiniz mi benim hala 11 kilom var

benimkiler gitti çok şükür canım zaten 11 kilo almıştım.. ama hafif bi göbüş var o nasıl gidecek bilmiyorum. doğumdan sonra korse falan kullanmadığım için kaldı sanırım. hatırladığım kadarıyla sen çok zayıftın biraz kalsa iyi olur diyordun iyi değil mi böyle

Katreinurcum hafizana hayran kaldim canim:)Evet 48 kiloydum,58 im simdi.istiyordum ama bu kadar da degil:)dedigin gibi Beni de gobek rahatsiz ediyor.cevremdekiler iki cocuk dogurdun olsun o kadar diyor ama.Yasim 24 daha sonranaparim o zaman dimi ya..52,53 olsam Iyi olacak.bide Beni rahatsiz eden bir Diger seyde selulithamileyken oldu hala da gitmedi yaa cook kotu.sizlerde de var mi?

Katreinur canim Ben korsenin pek etkili oldugunu dusunmuyorum.ilk kizimda kullanmamistim hic.3 kilo kalmisti sadece.olacak o kadarda zaten.6 aydan sonra gider merak etme.ohh sen kurtulmussun kilolarindan.ben 17 kilo almistim:)nasil olsa veriyorum diye..nerde daha ustune aldim bilee

:81::81: kendimi tebrik ediyim o zaman çünkü 48 kilo olduğunu bile hatırlıyorum ama sanırım hafızadaan değil de ayy ne güzel keşke ben de 48 kilo olsaydım diye düşündüğümdendir heralde
canım eğer orta boyluysan 58 çok değil bence. sen yine iyisindir ama eski haline alışık olduğun için belki çok geliyordur. bi de gerçekten 2. çocukta daha çok kalıyo çevremde gördüğüm kadarıyla. o kalan kilolarda annelik hediyesi işte:)

ben de korse kullanmadığıma üzülüyordum canım. kullansam kalmazdı diye düşünüyordum. iyi o zaman sevindim:) gider diye bekliyorum ümitle ama pek gideceği yok. bi de ben çok sık acıkıyorum ve gece gündüz demeden ne zaman acıksam bişeyler yiyorum. birinden duymuştum emzirirken çok yemeye alışmış o dönemde kilo almamış ama emzirmeyi bırakınca çok kilo almış öyle olurum diye de korkuyorum. sizde de var mı bu sık acıkma?

:):)bende tebrik edeyim seni o zaman
Ben minyonum canim 157 cm oldugumdan cok geliyo biraz bana.belki gobek gitse Boyle hissetmem bilemiyorum simdi:)ama selulitleri hediye olarak Kabul etmiyorum o kesincok kotuymus..
Saglikli olsunlarda istemez hediye falan:)

aysu seni nedense minyon çıtı pıtı hayal ediyordum:) hayallerime uyuyosun sanırım:)

aysu seni nedense minyon çıtı pıtı hayal ediyordum:) hayallerime uyuyosun sanırım:)
Su anda uymuyorum ama normalde uyuyorum:)
Ya o korse krem degil gerginlestirsin
,yag yaksin falan.Ben inanmiyirum korseye,sarmaya falan.
6. Aydan sonra ek gida basliyorya o ara az ye canim:) bende senin gibiyim suan homini girtlak :)
Zaten onumuz yaz istah azalir insallah.bol suyla devam ederiz emzirmeye..
O gobek de bana tam toplanmayan rahim gibi geliyo.nefesimi tutup karnimi icine cekince aciyo biraz.normalde acimaz:)

aysucum canım yaa kıyamam 58 kiloyu dert edinme iki çocuk yarın küçük de yürümeye başlayınca bir bakmışsın tüy gibi olmuşsun inan bugün kızı okula almaya gittimde bakıyorum yeni yürüyen bebişlerin annelerine koştur babam koştur ahh dedim seneye olacaklara bak :)))

Bende verdim kiloları ama göniş azcık ayva şeklinde bendede var herkes vayyy asıl kilo verdin deyip duruyor ama bana bu ayva dedikleri dağ gibi geliyo dışarda gezerken içime çekiyom hep :)))) benimde karnım çok acıkıyo ama öğünler hariç dikkat ediyorum.

Bende selülit yok ama genede bu sene bikini giymiycem bizde bir inanç var doğum yapmış kadının gebelik çizgisini kimse görmemeliymiş günah derler benimki de hala duruyor anca adet görünce girer kızımda öyle olmuştu ondan mayo giyicem bu sene artık inşalah seneye daha fit oluruz.Aman yavruşlarımız sağolsunlarda dimiama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…