Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar merhaba,

Dün herşey yolundaydı akşam gittik okuldan ablayı aldık babayla buluşup eve geldik..

Sonra yemekten sonra uyuttum paşayı normal uyuyordu anam birden bir uyandı nasıl feryat dedim noldu uyuyordu ama ne ağlamak durmadan ıngaaa ınaaaa ıngaaaa sanki kesiyorlar çocuğu 10 dk ağladı benim ömrümden 10 saat gitti susmaz susmaz dedim yani ben ölüyorum sustu bereket sonra gene normale döndü rüyamı gördü ne oldu anlamadım atlattık işte.

kimseler yok ama birde birşey paylaşmak istiyorum bizim paşa bu aralar bana fena taktı gözüyle hep beni görücek mutfağa banyoya gittinmi ne kadar ses versende ağlıyo illa ya yürüteçe koyucan oda gelicek yada gitmiycen yanında durucan pışpış kof kof yapıcan huysuz kendi başına oyalanmayan bir bebek kızım kendi krndine oyalanırdı bu aksi mama kotuğunda bile durmak istemiyo illa kucakta olucak felan.

Birde kızım öyle kolay ağlamazdı hani karnı acıkıncaaltı pislenince felan bu herşeye mıymıy ağlayan bir bebek ondan baya bir sinir harbi yaşıyor ve sürekli la havle çektiriyor yani.

Bu arada kandiliniz mübarek olsun.

Seninde kandilin mübarek olsun.
Kızının doğumgününü de kutla benim için. Allah hayırlı uzun ömürler nasip etsin..
Benim oğlum da çok huysuz. Ne gece uyuyo ne gündüz susuyo böyle garip mızmız bi çocuk oldu. Ağlamıyoda haa. Böyle sinirlenmiş gibi ııhhh yapıp duruyo. Gel anne patlat totoma diyo ama Olmuyo işte ) Ben cinnet geçirip bıktım yaa bu da baş yani ağrıyo işte nolcak şimdi diye yüksek tondan söylenince susuyo beni dinliyo. Korkuyo mu napıyo garibim. Aman korkarsa korksun napim canıma tak dedirtti artık kaynana gibi mızıl mızılll
Gezmede bizde uyumuyoruz 15 dk falan. Sonra bi çığlık. O yüzden 4 saatten fazla durmuyorum çıldırıyo bi saatten sonra.
Geçen slingle çarşıya gittim hemen çıkıcaktım güya kendimi mağazalarda buldum. Bu yine gıyıklanıyo tabi. Dur oğlum gitcez oğlum of baban gibisin mızmız falan derken pat kafası koynuma düştü. Uyumuş garibim. Öyle için acıdı ki. Ne alcaksam alıp koştum eve. Uyumadı tabi eve gelince
Off gece emip uyuyodu o halde zorlanıyodum. Şimdi bide uyanıp ağlıyo. O kadar zorlanıyorum ki anlatamam. Kocam napıyo nediyo kahvaltı yapıyo mu bilmiyorum. Devreler yanıyo sabah.

mavi sağol canım öyle böyle derken ben 10 yaşına girdi koca kız oldu benim kızım büyüdüde kardeşine bakıyo zilli gerçi artık söylenmeler başladı ay anne mızmız bu anne çok ağır anne uf anne :)) zor geliyo artık kardeşe bakmak .Ay istenmiyo oğlum zaten yürüteçe koyuyorumya geçen kardeşimde çocuklar arabacıklarını diziyo bizimkide inadına yürüteçi o oyuncaklarının üzerine sürüyo teyzeeee al şuu oyunumuzu bozuyooooo :)))

Aynen bizimkide ağlamıyoda mıymıy bazen geliyolar bende söyleniyorum bunaltıyor benceartık dişler gelicek onun mızmızlığı bu kızımda hiç anlamadık bir baktık diş çıkmış ne ateş ne huysuzluk ne başka bişey pıtır pıtır geldi dişler hiçç birini anlamadık ama bu hepsini anlatıcak heralde.

Bu arada biz yuvarlanmaya dönmeye istediğimiz yere yuvarlanarak gitmeye başladık kızlar top gibi döne döne geliyo yanıma yada istediği oyuncağın yanına yürüteçtede her engeli aşıyo manevra yaparak kerata zıpır yaramaz bişi olucak bu varya edepsiz :) abbaaaabaaaabaaaa gibi uzun uzun sesler yapıyo sanırımilk abla diycek onu demeye çalışıyo yürüteçe koyuyorum hadi ablaya diyorum öyle diyerek direk ablanın odasına koşuyo ablası evde değilse odanın kapısına gidiyo bakıyo bakıyo girmeden geri geliyo ablası varsa en az 15dk kalıyo odada.

2 sabahtır bende eşimin gittiğini duymuyorum artık gece o kadar sık kalkıyorumki kafam toplamıyo sabahları resmen oğlan uyudumu sızıyorum.

Bende diş diye düşünüyorum. Çok salyalı bu ara. Bide hafif ateş var. Allah yardımcımız olsun.
Çok zormuş anne olmak. Uyumak istiyoruummm diye bağırasım geliyo bazen)
Ama bi tatlı gülüyo yağlar eriyo. Yoksa çekilmez bence
Oğluma yoğurt mayalıyorum ikidir ögg yapıyo. Sevmedi galiba. Karpuz suyu kattım yedi. Tek yemedi. Bende aç da mı ağlıyo diye üzülüyorum. Sütüm azaldı sanki eskiye göre. Yada sömürüyo bu sıpa. Ondan az geliyo

Gönül senin oğlun örümcegi çözmüş baya baya:)bende dün basladim gunde 1-2 kere koymaya.çok sıkılıyor benim kizim,ondan erken çıkarttik orumcegi..
Dün çok sıkıldi ufaklik dışarı çıktık 15 dk bakındı sonra uyudu yavrumm iyi geldi dışarısi..
Ben çoğu zaman hiç duymuyorum eşimin gittigini:)baygın yatıyorum yorgunluktan,hazır bizim evde zor bulunan sessizligi bulmuşken:)

Son düzenleme:
herkese slm.yazamadım bayağıdır.malum ortalık bu ara pek bir karışık bizde eşimle haber delisi olunca twitter haber kanalları vs.derken birde prenses tabiii gece 2 de yatağa ancak giriyorum günlerdir.herkesin keyfi yerinde.maşallah hepsine.bizde 1 aya kalmaz konuşmaya başlayacağız:))) 3 gündür acayip derecede konuşma pratiği yapıyor kızım.ve çok net şekilde ann diyor.babası hemen susturuyor.devamı yasakmış önce baba diyecekmiş:))) ama inanılmaz şekilde değişiyor günden güne.sabahları uyandığında beşiğinde ağlama yok sadece ıhhh ıhhh diye sesleniyor eğer almazsam çığlığa çeviriyor.sonra yatağa yanımıza alıyoruz yavrum ne ses ne soluk elleriyle oynuyor babasının benim yüzümü okşuyor.inanılmaz mutluluk:)
bende 17 haziranda işe başlayacağım.2hafta seminerlerimiz var.müdürümle konuşucam izin verirse yanımda götürücem.ek besin falan vermiyorum.20 sinde dr.kontrolümüz var.sonra başlıcaz eklere.eğer durmazsa rapor alıcam artık mecburen.hayırlısı bakalım.herkese bol iştahlar diliyorum.bu arada geçmiş kandilinizde mübarek olsun.

herkese selam hayırlı haftasonları desert iş demeeeee yaaa içim eriyo bende önümüzdeki yaz düşünüyorum kısmetse zor ya çok zor kızımı 3,5 aylık nasıl bırakıp gitmişim aklım almıyo buna hele varya hiç kıyamıyorum.ama biran önce başlamam lazımki oğluşum ilkokula başlayana kadar çalışayım.Olaylarda hop oturup hop kalkıyorum benim kardeşim de gezi parkında kamp kuranlardan desert sorma yani endişeyi bizde annemlerin haberi yok yüreğim hop hop.

Aysu mecbur canım ya insanın canına tak diyo bazen yürüteç can kurtaran oldu çokta seviyor artık engel felanda tanımıyor bende rahatlıyorum az.Ben oyunhalısınıda kaldırdım yeri dar geliyo istemiyo yuvarlanıyorya paşa bende bir poları halının üstüne yayıyorum oda yuvarlanıyor çığlıklar sesler ama çok değil yalnız en fazla 10 dk kalıyo ama bende aynı odadaysam yarımsaatten fazla takılıyo.

Şu halkalardan aldım haftasonu tepe gibi renk renk varya onunla birlikte oynamak çok hoşuna gidiyo ben diziyorum o bozuyo ve tabi kemiriyo birde attııı öğrendi çok fena abla öğretti mama koltuğuna oturdumu eline verdiğini atıyo bide alkış yapar gibi ellerini birleştiriyo atınca :)) elinde bişey yemeye bayılıyo cici bebe bisküvi veriyorum kemiriyo maşşallah subanallah hiç boğazına kaçırmadan yiyo yavaş yavaş ekmek kabuğuna ise aşık elinden alıncada veryansın basıyo çığlığı.Birde bağırmayı öğrenmiş ıkınır gibi ıııııgggggggghhhhhh diye oyun yapıyo gıcık ediyo beni.EN büyük derdimizde eyemek yedirirken diliyle tüüüüüü diye oyun yapması tabi yemekler dışarı çıkınca da kızması :)))))

Mavi bende yoğurta meyva karıltırıyorum sade verince beğenmiyo vede pekmez koyuyorum tatlandırsın diye sevmiyo sade yoğurtu.

maşallah kızlarr sabah uyuyabiliyosunuz demek ki:) biz erken kalktığımız için beraber yapıyoruz kahvaltıyı. gerçi eşim 9 dan önce çıkmıyo ondan da kaynaklanıyo olabilir.

mavi benim de sütüm azaldı gibi geliyo sanki emiyo emiyo doymuyo gibi öyle hissedince hemen veriyorum kaşık mamasını. güya hazır şeyler vermeyecektim herşeyi kendim hazırlayacaktım. ama olmadı her zaman hazırda çorba falan olmuyo mecbur veriyorum.

gönül daha önce sordum mu hatırlayamıyorum. halıda gidebiliyor mu yürüteçle benim kızım gidemiyo halıda. bi de duvara falan geldi mi takılıp kalıyo. neden ki acaba yaa. ben de peşimde dolansın istiyorum ama daha beceremiyo

Günaydın iyi haftasonları kızlar bugün kızımın doğumgünü dünden beri odasını süsle hazırlık yap ifalhım kesildi resmen arkadaşları ile parti vericek kız :)))

Katreinur ilk zamanlar bizimkide aynıydı gidemezdi bağırırdı kurtar diye ama şimdi ooooo eşik var benim salonda tam eşik değlde yükselti orayı bile aşıyo geri geri gelip bir hızlı vuruyo yürüteçi aşı :))) engel felan yok duvara felan gelince ileri geri manevra yapıyo görme yaaa sanki usta şöföfr :)))) hele gözüne çelilecek birşey kestirmesin Alllah beni felan ezip geçicek yani öyle böyle değil ki toplasan her koyuşumda 10-15 dkdan fazla koymuyorum ama çözdü işi.

Benimde sütüm çok çok doyurmuyor artık sanırım yada alıştı istiyor bilmiyorum ama günde 3 defa ek veriyorum sabah öyle akşam aslında çok vermiyorum her öğünde hemen hemen yarım çay bardağı ama onu yemezse saati geçerse huzursuz oluyo geceleri çok sık kalkıyor emmeye onu napıçaz bilmem ama kızımda öyleydi tüm gece sabaha kadar emer di buda öyle.

Bu modeller böyle demekki emmeyi seviyolar. Gönül ek gıda vermesine rağmen gece sık kalkıyosa bizimkiler naapsın kuru süte talim Karpuzu fileye koyuyorum ama bi emmesi var otur izle. Cok cok sesler geliyo. Bitince ıkınmaya başlıyo ama annesi çok kuralcı tadımlık diyo başka bişey demiyo. Onun sağlığını düşünüyorum sonuçta dimi ama.
Bebeklerinizin kilosu nasıl kızlar? Dün iki yaşında bi kız gördüm 11 kiloydu. Benim oğlum şimdiden 9 Kilo. Daha 5 buçuk aylık. O mu zayıftı benimki mi çok bilemedim. Sizinkiler nasıl.

Boyu da 72 cm oğlumun. Maşallah suphanallah her ay 4 5 cm uzadı. Ebemiz gelişimi çok iyi diyo. Ben bazen az mı bazen çok mu diye kafama takıyorum. Anne olmak zor. Paronaya hat safhada.

Nerdesiniz yaa hala cevap yok. Formdan düştük havalar ısınınca
Bi soru daha ceza size. Sizin kuzuların bıngıldağı kapandı mı. Bizimki kapanmadı daha da endişeleniyorum.

Mavi kız boşver şu kuralı şurda ne kalmış 6.aya ver uşa karpuzunu emsin şurda cok cok :))))

Aynen canım ya gece çok kalkıyo illa emmesede ağzına alıp öyle dalıyo ama eşimin dediği gibi illa bir tadına bakıcak onsuz olmuyo :) ama gün içinde ek vermessemde çok mıyıldanıyo gerçi biz 6 ay 4 günlüğüz 10 kiloyuz mavi benimkinide herkes tosun paşa diye seviyo bizimkiler azcık iriler canım çaktırma :) Ama benim kızımda çok iriydi yürümeye başlayınca kalmıyo o kilo gidiveriyo merak etme.zaten 6.aydan sonra kilo alımı azalıyo gram almaya başlıyorlar ne alırsa 6.aya kadar sonrası toplu devam ediyo.

mavi bizim boyumuzda 72 cm canım gayet düzenli gidiyo bizimkide tombul bir bebek etli etli maşşallah subanallah tam ısırmalık zaten bazen kaçırıyorum dişleri ağlıyo yavrum :))))))

Bıngıldağı kafana takma kapanır endişelenme zamanını bekle bağzı bebeklerde erken kapanır bağzılarında geç bizimki kapandı gibi çok az kaldı d vitaminini ihmal etme kan damlasını veriyorsunuz dimi ya ben çokzor veriyorum öğürüyor verirken ama veriyorum.Dün bizede kızımın doğum gününe bir bebek geldi 11 aylık 10 kilo oğluşum ondan iriydi herkrs ay gönülll nolcak bu çocuk dedi kovasım geldi milleti hadi lennnnnn diye napiim anam çocugum topluysa değilmi.

Birgün kızım 9 aylık parkta oynatıyorum yanımdaki banktaki kadınlar konuşuyor fısfıs ayy kadının kızına bak obez galiba diye benim nasıl zoruma gitti aldım kızı hışımla ayıp ayıp dedim kadınlara ağlayarak eve benim kızım obezmiiiii :))))) yürümeye bir başladı anaa nerde o kilo evet iriydi ama şişman değil şuanda 10 yaşında 12 yaş giyiyo ama uzun boylu şişman değil.

kızlarr bebişlerinize maşallah barekallah sübhanallah. çok güzel gelişimleri. biz 6.500 gr 64 cm mincik bi bebişiz.

bizim de bıngıldak kapanmadı. kapanması mı gerekiyodu geç mi kaldık?

Mavi benim kız 62 cm 6.800 gr.5 ay 8 günlük.
Kızım kakasini yapamiyor diye kilo alamadi.popoda catlak vardı geçti ama o hâlâ acıyacak sandığı için daha yavaş yavaş kakasini yapmaya başladı.dün 2 kere yaptı da sevindim.ki gunde 4-5 defa yapmasi lazım..
Bende gunde 2 fincan kadar yoğurt,iki fincan kadar kasik mamasi veriyorum.inşallah bu ay boyu artar,üzülüyorum Bu duruma..

aysu benim kız da hergün yapmıyo kakasını ama takmamaya çalışıyorum canım bişey olur mu ki

Aysu canım benim oğlan günde bir kez kaka yapıyor bu epeydir böyle sabah kalkınca gerine gerine gözümün içine baka baka bir bezi dolduruyor ve birdaha kaka yapmıyor 4-5 kez felan yapmıyo.

HEr bebek bir olmuyo bağzısı kısa gidiyo okul çağında birden atıyo boyu sağlıklıolsunda önemli olan o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…