Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mehru bizde seni çok özledik canım geçmiş olsun grip atlatmışsın neyseki geçmiş bizimde kurbanı 1 hafta önce kesildi dağıtıldı Allah kabul etsin.

Katreinur canım yaa yapma desene haziranda yandık bizde 6.ay aşımızda.

Mavi 5.ay aşı yok canım sabit doktorumuz bizimde yok Allahta ne derler buldurmasın yani kronik tedavi gerektiren hastalıklarda sabit doktoru olması iyi oluyor çocuğun hastalığının takibi içn misal benim yeğenim astım onun sürekli doktoru vardır takiplidir ama kızımda gerek görmedim oğlumdada yok sabit doktor ama bizde gitmiyorz kontröle yani sağlık ocağında aşıya gidiyoruz heray hastalanınca gidiyoruz doktora birde bize yakın özel bir hastane var kızımı çok götürdüğüm için artık doktoru tanıyoruz ona arayıp danışıyorum kafama takılan bişey olursa öyle.

kızlar biz eklere devam kabızlığı aştık nasıl dersenz bir gavanoza kayısı kompostosu yaptım bir gavanoza kara erik kompostosu yaptım gündüz 20 cc bukompostoların suyundan içiriyorum karışık birde öğlen yoğurtna bir gün kompostonun pişen meyvasını cam rendede rendeleyip katıyorum meyvalı yoğurt oluyor azda pekmez tadlansın diye yemiyo sade olunca öyle o çalıştırıyo bağırsakları kabız olmuyo şükür.

mavi ben günlük şimdilik menümüzü yazayım sana belki işine yarar,

Sabah 7 de kalkıyoruz emiyo baya emiyo hemde sonra ben kahvaltıyı hazırlıyorum ortalığı toparlıyorum 08 gibi ben h-kahvaltı ederken onada yarım çay bardağı ıhlamura az yumurta sarısı az beyaz peynir 1-2 cici bebe pekmez katıp onu veriyorum saat 09.30 gibi ülker hero sütlü pirinçliyi yarım çay bardağından az fazla su ile hazılıyorum içine pekmez katıp veriyorum sonrasında istedikçe emiyo saat 13:30 da yarım çay bardağı meyvalı yoğurt ben mayalıyorum meyvasını ben haşlıyorum.saat 16:00 da meyva akşam saat 21:00 de arı mama muhallebi aralarda emişiyoruz.bol bol su günde 60 cc içiyo komposto içerse 40 cc su içiyo böyle.

bu arada kızlar benim oğlum yürüteçle evi turluyor herşeyi ellemek istiyorum çok meraklı eller hep havada ellesin tutsun ve mümkünse tadına baksın.

evet canim izmitteyim.Ben her ay goturuyorum hastaneye doktorumu hic degistirmedim artik doktor odasina girdigimizdi benim en uslu bebegim mina geldi yine diyor:))hatta gecen aylardan benim unuttugum seyleri o unutmayip soyluyor saglik ocaginda sadece kilosuna boyuna v.s bakiyolar ama hastanede doktor vajinasina bile bakiyor ek gidalari ne kadar mama vermemi kac saatte bi beslememi camasirlarini nasil yikamam gerektigine kadar soyluyor.doktorumuzun adi cenap erkan karakurt nette bloglarda yazilari var. konaktada bu sefer erdinc beye goturdum bilge beye gore daha fazla ilgilendi tavsiyem bi dr.belirle ve onunla devam et bence canim

Bir de soylemismiydim bilmiyorum benim kizimda vajinal yapisiklik vardi ben anlamadim hic aylik kontrolde dr farketti allahtan erken teshis jel le cozmustuk isi:)) ben biraz cinsimdir nerede cins bisey varsa o gelir beni bulur kizimda bana cekmis:))

mehru canım hoşgeldin. bi de senin bebişin kalçasında bi sorun vardı sanırım canım o nasıl oldu.

kızlar biz bugün doktora gittik. ben de her ay götürmüyorum daha önce bahsetmiştim ya özel hastanede doktor yok. ama bugün bi arkadaşın tavsiyesiyle devlette bi doktora gittik güzel ilgilendi ve çocuk gelişim uzmanı varmış ona gönderdi. o da güzel ilgilendi. bu ek gıda konusunda kafam acaip karışıktı kiminin ver dediğini kim verme diyo. onu sordum ve bize ek gıda listesi verdi. listeyi yazayım buraya belki size de bi fikir olur.

KAHVALTI(8:00-10:00)
-Labne peynir/lor peynir/tuzu alınmış beyaz peynir
-Reçel (vişne/kayısı)
-tahıllı kaşık devam maması/bebe bisküvisi/bebek ekmeği
-mevsim meyvesi
(karıştırılacak)

ÖĞLEN (11:00-14:00)
-Çorba

Sebze çorbası: yarım patates,yarım havuç,1 çay kaşığı pirinç/bulgur/irmik/şehriye,1 çay kaşığı zeytinyağı/tereyağı.. mevsim sebzesinden herhangi biri, kimyon(sebze çorbası yemiyo dedim o zaman içine kimyon kat sevecektir dedi)

Tarhana çorbası

Yoğurt çorbası

(bunlardan birisi)

İKİNDİ (15:00-17:00)

-yoğurt
-meyve
-yoğurt+meyve
-yoğurt+1 adet bebe bisküvisi
-meyve+1 adat bebe bisküvisi
(bunlardan birisi)

AKŞAM (18:00-20:00)

muhallebi
pirinç unu/irmik+ su+ tahıllı gece formüllü devam maması+tarçın

GECE

anne sütü/devam sütü

herkese slmm.bakıyorum herkeste yine bir telaş.bizde bu arada ankaraya gittik geldik.mini bir tatil yaptık.ama kızıma nazar değecek diye çok korktum.bizimki çok güleryüzlü herkese kahkaha atıyor dil çıkartıyor şebeklik yapıyor kilo olarakta maşallhı var hep 7,5 aylık dedik tabi herkeste kendi çocuğuyla torunuyla kıyaslamaya başlıyor hemn.ama çok şükür fazla sıkıntı olmadı.sadece birkaçkez uykudan ağlayarak uyandı o kadar.üzmedi annesini kuzum.tabi ne dualr ne dualr sakin dursun diye hatim ettim desem yeridir yani:) dün gece geldik ona bişey olmadı ama ben geceleyin göğsümde gariplik hissttim.sabah kalktığımdada sol göğsümün koldan tarafı taş gibi desem yeridir.gittikçe şişiyor.süt birikior diye gecede hep ondan emzirdim yinede taş gibi.ama şimdi ucundada bir beyazlık gördüm.hafif sıcaklıkta var.annemi aradım hemen nazar değmiş dedi.internetten baktım mastit yazıyor iltihapmış.halbuki çok dikkatliyimdir.napayım kızlar varmı bir bilginiz.yarın kızımın kontrolü var onamı sormalıyım yoksa başka bölümemi gitmeliyim bilemedim.emzirirken acımayada başladı.sıcak suyla yıkadım masaj yaptım.güya tatil yaptık moral topladık dedik.sabahına sıkıntıyla uyandık.((

canım kalçası düzeldi çok şükür bi sıkıntı yok her ihtimale karşı izmitte röntgende çektirdik hiçbişeyi kalmamış kalçasının..Desert canım ben mastit olduğumda da öyleydi ne yapsam geçmedi hemen doktora git bence çünkü apse yaparsa cerrahi müdehale gerekiyor ben antibiyotik kullandım geçti.Ben ek gıdaları öğün olarak vermeye başlamadım henüz nasılsa ileride bol bol yiyecek :)

çok sevindim canım arada bi aklıma geliyordu merak ediyordum. size daha erken canım daha başlarsınız. bizim 6 ayımız bitti.

kızlarr biz çorba hariç diğerlerini az az da olsa yiyoruz. amma velakin çorbaya geldik mi o minik ağzımızı kilitliyoruz. yani aslında haksız da sayılmaz ha tadı o kadar kötü oluyo ki. yağsız tuzsuz salçasız çorba mı olur di mi ama:))

Ağzının tadını da biliyo minik desene. Dimi ama bize verseler yemeyiz tuzu bile eksik olsa bu garibanlar naapsın.
Bende meyveleri tattırıyodum ya oğluma tahta kaşıkla şeftali elma püresi yedirirken resmini çekip ablama yollamıştım whats app tan. Aradı hemen ne veriyosun sen o çocuğa diye kızdı. 6 aya kadar hiç bişey verme demişti. Bende ama herkes alışsın yoksa ek gıdaya geçişte zorlanırsın diyo dedim. O herkes kim yaa diye bi atarlandı bana ) ablam hemşiredir. Şimdi bebek yoğun bakım hemşiresi olmak için eğitim görüyo. Sadece anne sütüyle ilgili araştırmalar yapan bi prof ders vermiş bunlara. Kesinlikle koca bi yalan demiş o zorlanma meselesi için. Çocuk zaten iştahsızsa zorlanır demiş. Mama reklamlarına savaş açmış özendirici oluyo diye. Bende o ne anlar okumaktan anne olamamıştır bilmiyodur diye takıldım ona tabi senin şu herkes daha iyi bilir diyo
Kadın çocuk anne karnında herşeyin tadını alıyo zaten süt de annenin yediklerine göre tadı değişen bişey zaten sadece bu bile ağzı değişik tadlara alışsın yalanına yeterli bi cevap diyomuş. Velhasıl öyle şiddetle karşı çıktı ki vazgeçtim bende tattırma olayından. İlla tattırcam diyosan 1 çay kaşığı ver dedi bende öyle yapıcam. Çünkü banada mantıklı geldi. Ek gıdaya geçişte zorlanan çocuklar gerçekten sonradan da iştahsız olanlar yapı meselesi demek ki..
Hazır emmeyi seven bi çocuğum var sütümde bol Allah a şükür. Yaradı da oğluma. Bende bana düşeni yapıp emziricem 1 ay daha sonra yavaş yavaş başlarım tekrar elma suyu havuç suyundan zatenhaziranda atama var işe başlarsam memeden ayrılır diye korkuyorum. İki yaşına kadar emsin istiyorum da. 1 yaşında işe başlamayı düşünüyorum. 1 senede sağıp bırakıp akşam ve gece emziririm. Görevimi başarmış olurum. Kıyamam yaa 1 yaşına gelince hemen bıraktırıyolar yaa çok karşıyım Ben. Peygamber efendimiz (sav) in hadisleri bile var.iki yaşına kadar emzirin diye. Bidaha nerde bulcak böyle steril doyurucu antibiyotiği )) EMZİRELİM HANIMLAR ÜŞENMEYİN ))

herkese selamlarrrrrr,

Desert hemen acil doktora git canım bekleme çok önemli ama sen genede önlem olsun okutta bir elden bitanem ya üzüldüm çok.

Mehru canım geçmiş olsun ,katreinur menün çok güzel canım .

Mavi ek gıda tamamen anneye bebeğe göre değişir kimi doktor öyle kimisi böyle tamamen kendin odaklan bu konuya canım biz 6 ayı doldurucaz neredeyse ama eklerle aramız iyi.

Kızlar ben kızımda ayrı çorba yapmadım öyle tatsız tuzsuz.Yalnız yağını zeytinyağı kullanırdım salça az miğdem rahatsız olduğu için kavurmam ve baharat kullanmam çok az tuzla yapardım hem ben hem kızım afiyetle yerdik öyle yavan çorba hiçyapmadım ki kızımda hep sevdi çorbaları.Oğlumada çorbaya başlayınca bizim çorbalardan vericem ki ben çok severim çorba ikizimize yaparım artık anne oğul içeriz bizim eşimle kızım çok çorbacı değildir.

birde kızlar ya bizim oğlan bu aralar gece çok sık kalkıyor yaa dün gece sabaha kadar 9 kez kalktı mıkırdanıyo eğer alıp memeye yatırmazsam ağlıyo memeyide öyle çok emmiyo gece 3-5 çekip uyuyo yatııyorum uyuyo 1 saat sonra gene yani saat başı kalkıp emiyo sizinkiler nasıl ???

Benim kardeşimin oğluna sünnet yapıcaz kızlar haziranda düğün var beyaz kısa güpürlü elbise aldım ne renk ayakkabı ve çanta gider sizce ??? ben sedefli ekru rengi mi alsam ki yada pembe mi alsamkarar veremedimde ?

mavi bende 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum Allahım izin verirse sonra 2 yaşına doğruda işe başlamayı düşünüyorum hakkımızda hayırlısı bakalım.

kızlar doktordan geldik şimdi.kızımın aylık kontrolü vardı.gelişimi çok iyi dedi dr.ek besin için gerek yok sütün gayet besleyici dedi.bende yavaştan meyve sularıyla başlayayımmı dedim günde 1-2 çay kaşığını geçmesin dedi. hafta sonunda yarım çay bardağına kadar çıkarabilirsin dedi.öyle çorbalara falan girmeyeceğim hiç.daha hiçbişey vermedim ben.sadece arada elma havuç salatalık kesip yalatıyorduk.şimdi cam rende ile rendeleyip yavaştan vericem.birde tarifler verdi.yemek listesi kahvaltı öğünleri falan.nei nasıl vermem gerekiyorsa onları anlattı.45 dk da ancak çıkabildik :)) muayenedede vajinal yapışıklık çıktı(ona biraz canımız sıkıldı.ama geçici bişeymiş.krem verdi.kız bebeği olanlar aklınızda olsun iç bölgenin ıslak kalmasından olurmuş.mutlaka kurulamak lazımmış.ben poposunu falan kurulardım hep ama iç bölge ile pek uğraşmazdım.göğsümüde sordum kızarıklık olup olmadığını sordu.yoktu bendede kızarıklık.pompa ile sağ tıkanan kanallar olabilir dedi.sıcak kompres yap dedi.eğer sıcaklık ve kızarma olursa hemen genel cerrahiye git dedi.oda keserek iltihabı akıtıyormuş.mehru sende kızarıklık varmıydı canım ya?bende hafif sıcaklık oldu ama kızarmadı hiç.son durum bu yani.:))

desert çok sevindim birşey olmadığına canım aman ihmal etme sağ da açılsın tıkanıklık annem buhara tut derdi eğer öyle birşey olursa aklında bulunsun bir kaba kaynar su koy onun buharına eğil ve sağar gibi sıvazla göğsünü sonra sağ açılırmış annemede olmuş ama onlar nazar diyor bizim mastit dediğmize.

bizde çorbalar sebze püreleri hariç devam ediyoruz eklere herşey yolunda kakayıda öğrendik artık kabız olmuyoruz belkide alıştık 14 gün sonra 6 ayı doldurup 7.aya giricez bakalım ozaman az az çorbalara geçiş yaparız bakalım asıl iş ozaman başlıycak püreler sebzeler :)))

valla sağlık bu hiç ihmale gelmiyor gerçekten.yavrum emerken canım çok acıyordu şimdi yavaş yavaş düzeliyor.cansu bizimkilerde nazar diyorlar.bir kaba nerdeyse kaynar denecek kadar sıcak su koydum.göğsümü daldırdım 5 dk tuttum sonra masaj yaptım.sonra tekrar sıcak suda bekletip sağdım.sonrada dişimi sıka sıka kızımı emzirdim.diğer göğsümü hiç vermedim.ısrarla bunu emzirdim.sonra şişlikler indi.yumru yumruydu içten.kalmadı onlar yumuşadı göğsüm.ucundaki beyazlık için de lansinoh sürüyorum.şimdi dahada iyiyim.günde 4-5 defa sıcak kompres yapıyorum.hassasiyet var tabi.o kadar uğraşınca.inşallah cerrahilik durum oluşmaz.bir yakınımın göğsünü kesmişler bide uyuşturmadan anlattı çok korktum.inş.olmaz öyle bişey.

Desert bizdede nazar derler o mastite. Bana oldu aynısı. Naptıysam boşaltamadım göğsümü. Sonra ateşim fırladı birden. 39 oldu. Göğsüm boşaldıktan sonra acıdı kaç gün. Naptım diye sorarsan çağırıyolar cayır yanmama rağmen gitmedim hastaneye. Ateş düşürücü iğneyi basıp gönderiyolar. Sütüne geçer çocuğu zehirler düşünmüyolar. Sıcak duşta tarakla taradım. Sağdım sağdım geçti. Bide okuttum tabi üç gün okucam demişti nine iki gün gittim , iyileşince hapı bırakan bi milletin torunu olarak üçüncü gün gitmedim tabi )) üfürük muska vs işlerini hiçç tasvip etmem ama nazar ayetlerini okuyan birini biliyosan git derim. Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…