Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gonul hic duymamistim oyle gebelik cizgisinin gorunmemesi gerektigini..Ben zaten giymiyorum kapaliyim:)
Ama benim cizgim gitti karnim bembeyaz oldu simdiden:)
Insallah gider benim kilolarda.gitmesi lazim iki ufaklikla ama cok yiyorum ve hayatimda hic diyet yapmadim

Son konudan başlıyorum. Gönül bende duymadım o çizgi muhabbetini. Örtünme emrine uymadıktan sonra çizginin bi önemi kalır mı bilmiyorum. Ama el yüz ayaklar hariç diğer yerlerini örtmek farz orası kesin. Ha Ne kadar uyuyoruz orası da vicdanımızla bizim aramızda.
Ben ek gıda vermiyorum desert. Sadece arada meyve tattırıyorum. Su günde 20 cc yi geçmiyo. Zevkine bide ağzı alışsın. 1 kere yoğurt mayaladım minik kavanoza. Sevmedi. Bende zorlamadım iki kaşık verdim.
Bide Ben ne yedirsem önce ağzının kenarında kızarıklık oluyo. Alerjisi mi var acaba yaa. Bi kere yüzü şişti yaa çok korkuyorum yine olucak diye ama kızarıp hemen geçiyo. Sizde oluyo mu hiç???
Benim oğlum 1 haftadır yüzünün üstüne dönüyo. Çok hızlandı artık. Sırtüstü yatırıyoruz hoop dönüyo. Çok tatlı sıpa.
Ben kucağımdayken beline destek vererek oturtuyorum. Kendi oturmak istiyo zaten durmuyo başka türlü. Bebeğin gelişimiyle alakalı bence. Bizimki kafayı kaldırıyo kendi kendine çok az destek vereyim pırt oturuyo.
Bu ara b:)))))abaya bi özel ilgi başladı ki sormayın. Adam başka biriyle konuşurken gözünün içine bakıyo. Bana baksada bi gülsem diye. Bi baksana şuna babası diyorum. Ona döner dönmez kahkaha atıyo. Fenalardayım kıskanıyorum çok pis. )))
Biz çok geziyoz da bu ara sürekli sahildeyiz. Ondan yazamıyorum.gece toptan okudum sizinkileri. Böylede güzel oluyo. Kendinze iyi bakın şekerler... bebişlerede.

kızlarr benim kızım çok oturma meraklısıydı 3 aylıkken başladı kafayı kaldırıp oturmak istemeye ben yatırıyorum o kalkmaya çalışıyo böyle mücadele ederdik. şimdi de ayağa kalkıp basmak istiyo. oturtmak için ellerinden tutuyorum ya oturmadan direk ayağa fırlıyo. niye bu kız herşeyi erken yapcam diye uğraşıyo yaa. şimdi otur işte oturma vaktin yeni geldi. yoook hanımefendi ayağa kalkacakmış. ben de korkuyorum kemiklerine falan bi zararı olur diye. bıraksam koltuğun kenarına kendi ayakta duracak. ayy bu kız çok fenaa.

3.5 aylıkken başladı dönmeye ama sırt üstünden yüz üstüne dönebiliyo sadece. yüz üstünden dönemiyo biraz öyle durup başlıyo mızıldanmaya. bu konu da 3 aydır geliştiremedik kendimizi:)

mavi doğru valla heryanın açılmış o çizgi görünse ne olcek dimi :))))) ooo kockarı lafları bizde çokkk tabi takarsan o ayrı.Benim çizgi azaldı ama hala duruyo orda asya avrupa kıtası ayırır gibigöbişte birde göbeğimin deliğide küçülmedi daha anca 1 seneyi tamamlayınca gidiyo kızımdada öyle 1 sene zebra gibi çizgili gezdiydim ben :))))

Benim oğlanda dönmeye başladı ufaktan ama çok hınbıl bekliyo ben ayaklarından destek veeyim diye yarım dönüyo bakıyo gözüme gözüme bakıyo bende hareket yok dönüyo sıpa bizimki oturmaktan hiç hoşlanmıyo sevmiyo çocuk ayağa kalkıcak gezicek adım atıcak bekliyo biri gezdirsin gözü zaten hep yürüteçte hep ona saldırıyo yürüteçe koyuncada nerde örtü var ona koşuyo :))))

Babaya bakışlar bizdede var ve aynen mavi gibi ya baksana çocuk ana bakıyo muhabbeti bizdede mevcut bu erkekler ne angut ya bırak tv yi çocuk sana bakıyo işte oysa benim gözümün biri hep oğlumun üstünde.

Mavi sana naçizane tavsiyem ne yedirdikten sonraoluyo bu kızarıklık kontrol et alerjisi olabilir canım bizde olmuyo bişi şimdilik atopik kızarıklıklarımızda kalmadı şükürler olsun.

Katreinur bırak kendi haline çocuğu benim kızım 7 aylıkken sıralıyordu 9 aylıkken ilk adımlar geldi belki erken yürüycek benim oğlan yaşında yürürse şaşırırım tembel çocuk :)))) sevmiyo hareketi süt göbişi küçülür yoksa :)))))) bide benim oğlum dedede diye tekrarlıyo babababa diye tekrarlıyo heceleri babasıda baba diyor diye seviniyo yok diyorum o heceleri tekrarlıyo inanmıyo :))))) birde aaaaaaaa eeeeeeeee diyor en büyükşikayetimde birşey yedirirken diliyle tüüü diye oyun yapıp tüm üstümü başımı yüzümü mama yapması anlamıyoki yapma demekten :)))) çk komik oluyo ama gülmüyorum kızgın kızgın bakıyorum ozamanda dudağını büküyo :) alemiz ya

Aynen gönül yaa ya tv ye bakıyo ya pc ye. Sabahtan akşama akşamdan geceye ilgilenen anne boş vaktinde oturup izleyen de anne. Tek başımıza yaptık sanki. Arada hoplatsın zıplatsın o da baba işte )
Off inşallah alerjisi yoktur. Bi peynir tattırmıştım o zaman kızardı bide yoğurtta sanırım. Meyvelerde olmadı diye hatırlıyorum. Süte falan mı alerjisi var ki yaa. Öyleyse naparım Ben ;(((
Kilo mevzusu geçmiş ama aysuya destek olayım. Benim de 9 kilom kaldı. 21 kilo almıştım üzerinize afiyet ) 53 olamasam da bi 56 57 olmak istiyorum. Herkes ay tam karı olmuşsun diyo. Güya iltifat ) ama Ben kötü hissediyorum. Ve hiçbişeyim Olmuyo. Veririm inşallah. Rejim konusunda ne kadar beceriksiz ve iradesiz olduğumu öğrenmiş de oldum. Tutamıyorum boğazımı. Senelerce yeyip yeyip 49 kilo kaldım onun cezasını çekiyorum. Boyum 1.65. Bi 53 olsam daha ne isterim.. olmaz artık heralde.

Son düzenleme:
Mavii bilirim oralarin Kari tanimini:)esim erzurumlu:)
Iyi sen gene 165 cm sin.Ben 157
Bende rejim nedir bilmem nasil tutacam bogazimi.bilmem.Allahtan onumuz yaz da yazdan beklentim var:)
Bide Ben oruc tutacam cok borcum var.bu sene de yemek istemiyorum orucumu.eklere baslar tutarim orucumu..
Benim kizimda 1 aydir donuyor,guluyor,ilgi istiyor.kasikla yemeyi de azicik ogrendi.havucsuyuna yogurt katiyorum icine de katilastirsin diye kasik mamasi birazcik.hupletiyo hemeninsallah kasik mamasiyla biraz boyu artar..
Gonul boy uzamasi gece uykusuyla ilgili demistin.gece uykusuda Iyi kuzumun.once gece hic kalkmiyordu.simdi simdi gecede 1 defa kalkiyo.Neden uzamadi ki

Aa karistirdim sanirim mehru muydu doguda olan?
Demek sizin oralarda da var Kari olmussun falan:)iltifat niyetine:)

aysu canım biz minyon olunca bebişlerimiz de böyle yavaş uzayacak sanırım. bu arada üzülme ben senden de kısayım:) yaşlansak da küçük görünüyok işte napcan güzel minyon olmak:) bu da işin teselli kısmı:)))

Evet o nasıl bi iltifatsa. Yine 8 de ayağa dikildik. Uyumak istiyorum Ben öğlene kadar. Bekarlığımı özledim. Sorumsuz kendimi özledim. imdaaaaaatttt

ben de oruç tutmak istiyorum ama bu boğazla nasıl dayancam bilmiyorum. bi de oruçluyken çok sabırsız oluyorum benim mızmız kızımla sabırda zirve yaparım artık:))

mavi 8 iyiymiş yine. bizim 8 i bulursa o gün kendimi çok uyumuş sayıyorum süper uykumu almış uyanıyorum:))

aysu boyu kafana takma canım uzar canı yerinde sağlığı bünyesinde olsun olur.

Rejim olayını bende hiç uygulamadım hayatım boyunca karavanayla yiyip 50 yi pek geçmeyen ben rejim yapamam gibi geliyo ,mavi kız 8 de kalkmışsın paşa paşa derdin ne :))))) biz en geç 7 de ayaktayız aynen katreinur gibi 8e kadar uyursam kendimi o gün şanslı sayıyorum ben :))))) gecede de 3 kez kalkıyo benim oğlan bu ara iyi bir ara 7-8 kez kalkıp memeye deydimi uyuyordu şimdi iyi.

Mavi süt alerjisi olabilir canım duyuyoruz sık sık bu konuyu.bu sabah yağmurla uyandık yaa ben yazı istiyorum sıcağı istiyorum yaa güneş istiyorum yaa (

Katreinur benimde tesellim o .yaslaninca kucuk gostericez:)
Bende sabah 6 da kalkiyorum ama kizimi uyutunca yatiyorum tekrar.10 da kalkiyorum sonra:):)

kızlar oruç Allahın emri evet ama bir çok tanıdığım var oruç tuttuktan sonra sütü kesilen bilginiz olsun çünkü yaza geliyor ve su zaten sütün ana malzemesi gene siz bilirsiniz ama bebişleri sütünden etmeyin sakın ha.Bende her sene tutardım ama geçen sene hamiştik bu senede emziriyorum diye tutmuycam.

Bende ikinci uykusunda uyuyorum aysu saat 10,30a kadar felan iyi geliyo şekerleme :)

YArın kardeşime gidicem sabah 7 de eşim bırakıcak işe giderken bizi g.o.paşa da oturuyor kardeşim oğluşuna sünnet yatağı süslycez bakalım.

Zaten 1de yatıyorum. 2de kalk 5te kalk 8 de komple uyan buna Uyku mu derim Ben )) sabah bi sinirli oluyorum ki görmeyin. Uyandıran o ama kızamıyorum paşaya. Kendi kendime tosarıyorum bende
Şu oruç mevzusunda bende çok tutmak istiyorum. Zaten geçen sene yedik. Ama sütüm azalır gibi olursa bigün tutup bigün tutmam diyorum. Azalırsa geri dönüşü olmuyo diye okudum korktum. Allah yardımcımız olsun.

Benim ilk kızım ramazanda doğdu.ordan 30 gün borç.sonraki sene oruç tuttum ama borcu tutamadim.sonraki sene de ikinciye hamistim 10 gün tuttum 20 gün borç.bu sene de tutmazsam borç çok birikiyor.ek gıda veririm.olmadi gündüz mama veririm.allah verir kolayını elbet..Mavii olmuyor öyle birgun ye bir güntut o çok daha zor geliyo.benden şöylemesi...

kızlar oruç işi artık kul Allah arası mevzular :) ben tutmuycam çünkü azalınca bir kez bu aylarda bir daha çoğalmıyormuş sonra kafamı vuracak duvar aramam lazım çok üzülürüm ki allah izin vermiş süt veren anneye borç olarak kaydedilmek üzre ben tutmuycam.

Kızlar dün süsledik yeğenimin yatağını çok güzel oldu paşamızın sünnet yatağı maşşallah 29 haziranda da düğünümüz var düğünden 1 gün önce tatilden dönücez kısmetse baya yorucu olucak ama öyle denk geldi napalım.

ya kızlar benim oğlum çok uyuzlaştı çok yabancı biliyor ve yabancı yerde sürekli ayağımda uyuyor bırakamıyorum çünkü dalmıyor uykusuna yada yanına yatmam lazım yani yapışık ikiz gibi uyuyoruz yaa dışarda.

gönül benim kızım da aynı bi yere gittim mi burnumdan geliyo. uyumuyor uyumadığı için de sürekli mızıldıyo. çevresini incalemekten uyuyamıyor ki hadi uyudu diyelim yatırdığım anda gözünü açıp çığlığı basıyo. böyle değildi son zamanlarda oldu. uff ya hiç mi bi yere gitmeyelim biz napcaz bu yaramazlarla

katreinur ben çözümü ayakktan indirmemekte buldum napimm uyurken hep sallayınca uyuyo uykusunu alsın en azından da beri mızıldanmasın diye.Ama dün öyle yaptım diye bugün ayaktan indiremiyorum hep ayakta uyumak istiyo beyzade ya.

Ama çok şükür ki uyanıkken çok güzel duruyo bugün temizlik yaptım mutfak dolaplarını sildim evi süpürüp sildim çamaşır astım katladım ve yemeğimi yaptım o uyurkende ben dinleniyorum onu sallıyorum napiim.

Artık attadan anlıyo ve bayılıyo eli hepdışkapıda yürüteçteyken dışarı çıkıcakmış paşa.Allahtan abla sayesinde günde 2 kez çıkıyoruz.

Bu pazar günü ablamıza doğumgünü yapıcaz çok istiyo kızım zaten bir sonraki haftada kızımı yolcu ediyoruz babanneyle tatile kısmetse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…