Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Katreinur canim simdi Beni buyuk kiz daha cok yoruyor ama beden yorgunlugu degil kafa yorgunlugu:)
Gunumuz cocuklari iste hicbirseyden memnun olmuyorlar.bazen iki cocukla parka goturuyirum cok sikinti cekiyorum eve geliyoruz bir dedigini yapmasam kiyamet kopuyo.Ben zaten gebermisim yorhunluktan.ama anlatamiyorum ki o sadece istedigi seye odaklaniyo..
1 yas daha zordu ama 2. Yastan ..her kelimeyi herseyi.tam anlamadigindan davranis bozukluklari,diretmeler tutturmalar.
1 yasindayken gunduz sicaktan disari cikaamiyirduk.aksama cikartacam dememe ragmen kapinin onunde oturup agliyordu..anliyacagin sirf kafa yorgunlugu..bebek ise beden yorgunlugu,bende ikisindende bolca var:):)
Tabi biz bir yas krizi gecirdik diye herkes oyle olacak degil ..
Azra 1 yasindayken gecede 7_8 defa kalkiyordu Anam agliyordu resmen.1 yasinda Anneye,memeye duskunluk de artiyor.karsi komsunun ogluda 1 yasinda ve oda ayni azra gibi,insallah ufaklik oyle olmaz diye dua ediyorum..

Allah yardımcın olsun aysucum işin zor valla. Allah kolaylık versin. her dönemde ayrı bi zorluk var anladığım kadarıyla. bize düşen çocuklu yaşama alışmak. büyüse de rahat etsem düşüncesini kafadan atmak:)) her anın tadını çıkarmak.

Oyle canim Aynen..mesela Ben azrayla vitrin bakmaya Veya magazaya girip birseyler bakmaya bayilirdim..hem o aciliyor hem siz..hos denemenize izin vermiyor o ayrikabinin disinda biraksan aglar iceri gecirsen perdeyi acar:):)

Oyle canim Aynen..mesela Ben azrayla vitrin bakmaya Veya magazaya girip birseyler bakmaya bayilirdim..hem o aciliyor hem siz..hos denemenize izin vermiyor o ayrikabinin disinda biraksan aglar iceri gecirsen perdeyi acar:):)
Rahat etsem fikrini de kafandan atma:)cunku 1 yasinda yiyecegi yemekler kolaylasir,babaya veyahut Anneanneye,babaanneye birakip kendine zaman ayirabilirsinn.inan insan ozluyor ozgurce dolasmayi arkadaslarla oturup birseyler yapmayi..
Hos benim burda kimsem olmadigindan babaya biraktimmi aklim kaliyor o ayri
Benim ufaklik ta 1 yasina gelince esimde onunla daha Iyi ilgilenir.su an ne zaman biraksam cabucak eve donmek zorunda kaliyorum..

kızlar günaydın teşekkürler iyiyiz gece ateşlenmedik bugünde yok ateş erken gidince ilerlemedi iştahıda normale döndü şükür sorun yok.

Göz misafiri olarak sohbete dahil olmak isterim katreinur çocuk büyüdü kurtuldum yok bak ben hala 10 yaşındaki kızımla uğraşıyorum her yaş bir sandrom aslında :)))) ama bebek daha zor anneye bağımlı heleki emiyorsa ama 1 yaşını aştınmı anneden aralanıyor babayla vakit başlıyor ben eşime verirdim kızımı elinede bir mini çanta hadi attaa babanneyemi gidersiniz başka biryeremi ben temizlik yapıcam,yada hadi siz babayla evde ben atta bazen ananeye bırakıp babayla atta yani psikolojik olarak aklın kalmıyo bırakınca büyüyor ya ama uğraşma gene devam budefa inatlatmaşalar benim dediğim olsunlar vs başlıyor şimdi ağladımı iki pışpış pıtpıt popoya tamam ama ozaman farklı :)))) atardı kızım kendini yere mesela bağırarak 1 yaşındayken bende hiç ilgilenmezdim ağlarken konuşamam seninle susunca gel derdim öyle öyle 2 yaşından sonra öyle yerlere atmaz oldu illa ağladı ama daha uslu :)))

bırakma konusunda haklısınız kızlarr

3 aylıkken annemgile gitmiştik.anneme bırakıp bi çarşıya çıkardım binbir stresle. 2 saatte dönmek zorundayım 1 saate yakını yollarda geçerdi zaten. gezdiğimden falan bişey anlamazdım. ama dediğiniz gibi 1 yaşından sonra bırakıp saatlerce gezebilirim aaa hiç olmazsa anamın yanında rahat ediim di mi ama arada babayla da göndeririz attaya ayy bak gelselerdi bir an önce 1 yaşına çok heveslendim

Bu sefer de baba tek basina birseyler yapmak isteyebilir soyleyeyim ama:)benim esim isten cikinca arkadaslariyla tavla falan oynar bazen:)
Heveslen tabi ne bu Boyle yapisik yapusik dolasiyoruz.of yani..
Bi parka goturursun ordaki annelerle kaynasirsin falan:):)

aynen kızlar öyle gezmek anlar oyuncaktan anlar şimdi gitsen mıymıy ya ağlar ya uyur ya emer :))) ozaman farklı oluyolar jetonlu arabalar oyun parkları normal parklar hayatına sosyallik giriyo tabi bu sosyalliğin yanında hayatına başka sorunlarda giriyor gittiğin yerden gelmek istemiyorlar ağlar :) bir oyuncak alırsın öbürünüde ister ağlar :) ben onu yemem bunu yiycem der sonra öbürünü ister ağlar :) kucağa alırsın araba arabaya koyarsın kucak ister ağlar :))) ama yinede ayağı yürüdümü annenin üzerinden büyükkk br yük kalkıyor inançŞimdi bile bak yürüteçe koyup kahve keyfi yapıyoruz.

kızla bugün kızımın karnesini almaya gittik babanne baktı paşacana bizde karneyi aldık bir avm yaptık yemek yedik kızımla geldim ama bugün paşacanda bir emme isteksizliği var nedense denedim masus başka bişey verince istiyo emmiyo memeye yatırınca oynuyo şimdi uyudu bakalım uyanınca ne olucak.

mrb kızlar nasılsınız.Biz gezdik gezdik evimize döndük.Bugün aylık kontrole götürdüm minnoşumu 6.ayda yapılan tahliller varmıs onları yaptı dr. 2 tüp kan aldılar,kaka ve idrar tahlili yapıldı hepsi güzel çıktı sonuçlarımızın bir tek demir eksikliği varmış şurup verdi onun içinde.Benim kızım halen emekleyemiyor ya poposunu kaldırıp kendini öne doğru atıyor önüne oyuncaklar koyuyorum teşvik etmek için bu sefer döne döne geliyo :) kolayını buldu döne döne bütün evi turluyor ama yüzüstünden sırtüstüne dönerken kafasını vuruyor yere basıyor yaygarayı..
Benim kızın huyu çok fena değişti yahu, kendi kendine uyuyan çocuk uyumuyor şimdi yanında beni istiyor günlerce hiç ağlamayan bebiş şimdi herşeye ağlıyor sinir ediyor beni Ek gıdalara geçtik biz izmitte kitapçık vermişti doktor burada ki doktorumuz da verdi zengin menüleri oldu kızımın :)) Eşimle ben de diyete başladık doğumdan sonra tam 15 kilo aldım sütümü artırayım derken tek artan şey bendeki kilo oldu hamileyken bile 6 kilo almıştım kısacası 21 kilo vermem lazımmmm ilk haftam 2 kilo gitti bakalım devamı gelir inşallah :)

Mehru izmitteki dr nun acı neydi bidaha söylesene. Bide memnun musun. Aile tıptaki ikisi de berbat devlette daha çok ilgileniyolar. Pc de takılıyo içeri girince off der gibi kalkıyo başından bakması iki dk sürüyo max öteki desen odası sigara kokuyo. Yeni dr arıyorum.
Benim oğlumda emekliyo. Ama işine gelince. Tek kolunun üstünde gidiyo. Çok komik oluyo.
Bence büyüyünce daha kolay. İki ağlar mızmızlık yapar vs. De en azından arada kendi kendine oynar. Böyle mıçmıç akşama kadar. Öffff diyesim geliyo bazen. Hele gece uyumayı bi özledim bi özledim. Bi gece anneme versem mama versede bende şööyyle bi deliksiz uyku çeksem diyorum yapamam tabi. İki saat bırakıyomda her ağladığında kosa koşa geliyorum. Annem genelde bizde kalıyo. Gidince sabah uykumdan oluyorum çok gıcık oluyorum. Kocam arayıp anne gelsene kızın yoruluyo diyo. )) iki kişi kolay bakılıyo. Annem yanımdayken hemen bi tane daha yapmam lazım. Tek başıma bakamam sanırım Ben

Mavicim izmitte konakta ilk bilge beye gitmiştim o da iyi ilgilenmişti bu sefer gittiğimde erdinç beye gittim ondan da memnun kaldım ikisi de çok güzel ilgilendi ama erdinç bey daha bi ilgilendi gibi geldi bana.Gölcük aile tıpa hamileyken gitmiştim veysel beye bekliyorum bekliyorum çağırmıyolar içerde var bi stajer soruyorum size daha var diyo 2 saat geçti benden sonrakiler giriyo çıldırdım artık salaklar benim kaydımı cildiyeye yapmışlar ilk ve son gidişimdi kadın doğum ve cildiye ne alaka dimi :))))
Bizimkinin gece uykusu iyi çok şükür akşam 8 sabah 8 deliksiz uyuyor maşallahhh 12 gibi mamasını veriyorum bi de sabah 5 de veriyorum ama gündüz uykusu pek yok en fazla 40 dk uyuyor:)
Ben de 2. cocuğu düşünmeye başladım şimdiden önce aldığm kiloları vereyim hemen başlayacam çalışmalara sonra :) Buradaki görevimizin süresi bitmeden 2.cocuğuda yapayım doktorlarımdan çok memnunum çünkü :))

ooooooooo ikinci çocukmuuuuuuuuuuuu benmi yanlış okudumm :))) bismillahhhh :))) kızlar o ne özgüven oo :)) bu arada ben hariç sanırım herkes bebeğini birilerine bırakıp dışarıya çıkıyor.ben 7 aydır kızım olmadan kapıdan dışarı çıkmadım.birisine bırakıpta biyerlere gitmeyi hayal bile edemiyorum.yalnız gezmek nasıl bişeydi unuttum.malum biz hala emdiğimiz için bağımlılık d evam ediyor.pazartesi günü seminerlerimiz başlıyor ve ben mecburen kızımıda yanımda götürücem okula.8 saat ne yapıcam hiç bilmiyorum ( düşündükçe geriliyorum( haftaya dr.kontrolüne gideceğiz.geçen ay dr söylemişti bize sonraki kontrolde tahlil alıcaz diye.birde aşılar var tabi.ve ek besin olayınada başlayacağız.ama size çok imrendim.

Mehru öhhh yani 15 kilo ne yedin kızım yaa sütü yapanın su olduğunu kimse sölemedimi sana annem. Ben hiiiç bişey yemiyorum özel süt yapsın diye bolca su.. o kadar. Sütüm çok Allah a şükür yemeyle çok alakası yok yani. Doğumdan önceki son kontrolde dr uma Ben bu kiloları nasıl vercem vesel bey dedim. O da şöyle verceksin. şimdi sana onu ye süt yapar bunu iç süt yapar dicekler yaa onları dinlemeyip bol su içiceksin dedi Düzenli beslen yeter. Dedi öylede yaptım Ben doğumdan sonra aldığım 21 kilocuğun 13 ünü verdim bu şekilde. Bu ara niyeyse kilo kaybediyorum sürekli. Şikayetim yok tabi. 61 kiloyum şu an 6 kilo daha vercem tamam. 55 iyidir candır evlenirken 49dum da şimdi o hayal artık. Fazla yeyince çıkaran bi tiptim Ben. Anoreksiya mısın diyodu herkes. Sinir bozucu bişey. Halbuki istem dışı çıkarıyodum. Midem küçüktü. Öyle istemem Ben artık ama kocam çok gıcık hiç kilo sevmiyo. Eskiler bir dirhem bin ayıbı kapatır derlerdi bizimkide öyle dal gibi belin vardı incecik bacakların vardı deyip duruyo. Sonunda toptan kesicem yemeyi yine olcam zargana gibi görcek

benim bu aralar acaip yiyesim var kızlarr. abur cubur ne bulursam götürüyorum. bi çikolata alıyorum elime ne zaman bitirdiğimi bile anlayamıyorum. ama buna rağmen maşallah diyeyim zayıflamaya devam. eski kilomun altına düştüm. ama gitsem annemin yanına eminim alırım verdiğim kiloları. orada daha bi çok yiyorum sanki

inan desert bırakma imkanım olsa birilerine bırakırım. hiç öyle bebeğimden ayrılamam gibi takıntılarım yok. kötü bi anne miyim ben yaa. benim kızımda emiyo ve ne versemde illa 2 saate bi emmek istiyo. diğer yedikleri kesmiyo:)) ama imkanım olsa 2 saatte olsa bırakıp çıkmak isterdim doğrusu.

Ohh Gonul gez gez gel Sen:)Ben boyle ayni yerimde:)
Buarada benim kizim ufak ufakvemeklemeye basladi:)

aysu maşşallah sübanallah canım çok seviyorum ben emekleyen bebekleri onların kıçını ısırasım geliyo ama sanırım benim oğlum emeklemeden yürüycek çünkü hep geri geliyo yada yuvarlanıyo hep yürümeye saldırıyo.Kendini kaldırmaya çalışıyo biz kaldırıp tutuncada adımlıyo yürümek istiyo paşacan.

ooooo mubabbet gırla :))) mehru harbi kız sen ne yedin anam yaa neyse azim ediceksin vericeksin inşallah bende verdim kiloları bir son 2 kiloda takıldım anam gitmiyo aaa aynen mavi gibi bende bol çok bol hatta aşırı bol :) su içiyorum her öğünde 1 dilim ekmek yiyorum ve sağlıklı beslenmeye gayret ediyorum arada dışarıkaçınca sormayın avm deki bütün yemekleri yemek isteyip homni gırtlak yiyorum oda olsun napiim :))))

Desert annem bizde emziriyoruz bacım bak seminere götürme çocuğu oralarda mikrobuydu şuyuydu buyuydu bırak anacığına bişey olmaz dinle beni bırakıncada aklını geriye koyma emin ol biraz ayrılıktan bişi olmaz bir öğün yoğurt bir öğün kaşık maması verir annen gelirsin emişirsiniz sonra ayrılık sonrası emişmek çok keyifli inan.

ne dedinizzzzzzzzz ikinciiiiiiimiiiii Allah nazardan esirgesin sizi bu ne hız bu ne azimmmm maşşallahhhhhhh :)))
ben ikinci çocuk fikrine 10 senede anca karar verdim annam bunlar daha yaşları gelmeden ikinci diyooooo yaaaaaa bayılıcam :))
ya bana 10 sene sonra bu uşak çok zor geldi zaten hazır öbürü büyümüştü paşacanım mık mık hele bir yaşına girsede kendi kendine oynasa uf yani hep üstümde zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…