Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dün gece saat 3 paşacan uyuyo odada bir koku hemen kokladımpopişi kaka yapmış haagi ara yaptı hemen aldım değiştirdim kremliycem eşime dedim kremi getir gözlerimiz yarı kapalı getirdi bir baktım anaaaaaa sen pırt cırtttt yatak üstüm başım her yer kaka ((( ayyyyy yaaaa gece gece eşim nasıl gülüyo rahatladınmı oğlum diyo aldı paşacanı geçti kızın odaya kızda yoktu babannedeydş neyse ben temizledim ettimde yattık bu antibiyotik ishal gibi yaptırıyo birde günde 3-4 kez ufs yani ama iyi geldi iyileşti yavrum aşımızda 15 gün sonraya kaldı sarsılmasın dedi doktor pazartesi aşımız vardı halbuki.

:))) ikisi birden büyür diye istiyorum ikinci çocuğu hem kızım uslu bakar kardeşine :))eşimi ikna edebilirsem zayıflayınca hemencik yapıcam :))
yaa benim içtiğim suyu kimse içmiyodur sanırım günde 4 lt su içiyorum ben bugün dr.a gittim zaten kilo almamın yemeyle alakası yokmuş hormonlarım bozulmuş doğum sonrası ondan kilo alıyormuşum halbu ki öyle aman aman şeyler de yemiyordum ekmek yemem,şeker kullanmam,yağlı yemekler kızartmalar sevmem doktora sayarken bunları senin sopa gibi olman lazım bi kan tahlili yapalım dedi zaten hatırlarsanız 15 günde bi adet oluyorum diyordum hepsi hormon bozukluğundanmış.2 ay sonra memeden kesip tedaviye başlayacaz zaten diyet süper gidiyor 2.5 kg gitti bir haftada sık sık yiyorum hatta diyete başladığımdan önceki yememe göre daha fazla yiyorum :) benim bünyem de böyleymiş yiyerek aç kalmadan zayıflayabiliyormuşum :)
Ya kızlar doktora sormayı unuttum demir eksikliği için şurup vermişti onu meyve suyuna karıştırıp versem olur mu acaba valla illallah geldi şırıngayla şurup içirmekten

Gönül on sene ara verirsen zor gelir tabi. Yapıcan kaç tane istiyosan birlikte büyücekler) rahata erdinmi bidaha bozmıcan rahatını. Diye düşünüyorum ama şuan yemez. Doğurmaktan korkuyorum bi kere. O fobiyi bi atayım. Normal isterim çünkü yine. Ayyy Allahım hala unutamadım yaa o günü ne zordu Yarabbimmm. Bi onu unutayım bide şu kağan efendi az büyüsün. İnşallah süpriz bebek olur. Ve kız olur. Adı hazır. Azra olcak Allah nasip ederse tabi. Aysu ikincinin adı ne senin. Azra dedin ya çok daha heveslendim. Herkes o ne Azrail gibi diyo. Bende hee erkek olursada azrail koycam diyorum tövbe estağfurullaahhh. İnş kokoşum da olur. Yoksa oğlum şu tikicanlardan olcak. Çok süslüyorum. Papyonsuz cemiyete gitmiyoruz çookkk tatlı oluyo sıpam. Beyaz gömlek siyah papyon. Çocuğu da kendim gibi siyah beyaz giydiriyorum hep annem de kızıyo. Renkli aalll diyo da elim gitmiyo napem karizmatik oluyo hem oğluş.

Bende oğlumu bırakıp çıkıyorum. Tabi en fazla iki saat. Süt bağı okadar müsade ediyo. Geçen alışverişe gittik fatih diyo ki (kocam olur kendisi) özledin dimi oğlunu. Yoo dedim aklıma bile gelmedi. Ne biçim insansın tuh sana saydırıyo. Ne dedim yalan mı söyliyeyim dahabi saat oldu. Ne özlicem aa daha bi saat mi olduki diyo. Dikkatinizi çekerim özledim diyen o saat sayan benim. Buda anne farkı işte )) benim beynim ona programlanmış zaten özlemedim desem nolur. İçime sokasım geliyo korucam diye ama realistim. Herşeyi düşünür bırakırım anneme gözüm kapalı. O da benim kadar sevip düşünüyo çünkü. Peygamber efendimizi getir gözünün önüne desert. Anladığım kadarıyla inançlı bi insansın anneyi en çok o haketmiyo muydu. Ama görmedi annesini. Boşver varsın çocuğun 8 saattçik sensiz kalsın. Gelince daha aşkla seversin işte.

maviii unutulur mu ki anam o gün:) bi ömür geçse unutamam gibi geliyo bana:)

Kizlar erkeklerin askerlik anilari kadinlarinda dogum hikayeleri anlata anlata bitmez ve unutulmaz:)
Benim kizimin adi azra ama azrail diye benzetmelerden gina geldi ikincinin adini zeynep sena koydum.bilindik olsun diye.
Bunu da severek koyduk ama azrayi daha bi severek koymustuk..ikincide sanki sey gibi oldu,sanki konabilecek en guzel ismi koyduk,baska isim kalmadi gibi:):)
Kizlar ya benim ufaklik saclarini avuclayip avuclayip yoluyo ya neden yapiyo olabilir,cok uzuluyorum

Kıskanıyo olmasın kardeşini güzel azracık. Sordun mu Niye yaptığını.
Kıyamam Ben ona.
Unutulmaz dimi katreinur siyah gece o gece gerçi öğlen ikiydi de neyse.
Bilmeden gitmek mi iyiydi tecrübe mi bilemiyorum. Ayy korktum şu anda. Aylarca beklemiştim doğum hikayemi yazcam diye. Doğurunca Ben yazmıcam dedim hatırlıyo musunuz çünkü Ben full motive gitmiştim o ruh halimle doğum yapacakları korkutmak istemedim. Ama güzel konser verdim yaa Ben doğururken. O çok motive ediyo. Ay Ben utanırım bağıramam diyodum ama son gaz serenat yaptım dr a. Adam dikiş atıyo Ben hala bağırıyorum gaza gelmişim. Dayanamadı şimdi Niye bağırıyosun anlamıyorum ki diyo )) iyiki epidural oldun dedi bana yoksa çekilmezdin demeye getirdi. Bide aklıma gelir hala gülerim. Yan odada başka biri doğuruyo onu duymamak için de kulaklarımı kapatıyorum komikti yaa Ben şımarıkmışım onu anladım. Sandığım gibi güçlü değilmişim.

kızlar biz hastneden yeni geldik 1 gece hastanede kaldık rota virüsü olmuşuz haber vereyim dedim.Sonra yazarım hast.maceralarımızı paşacanla.

Hehe biz nasil dogurduk mavicim:):)
Ilkinde 1 suni sanci,ikincide 3 tane suni sanci+1 rahim acici igne yedim:)
Maviim canim azra degil sac yolanufaklik yani zeynep senaazra olsa sorarim tabi..
Oyle bir hirsla yoluyoki saclari elinde kaliyor bende herseferinde tutmaya calisiyorum..
Dun bi internetten bakayim dedim sac yolma hastaligi varmistsr diye birsey..insallqh biraktirabilirimkis olsaydi sapka takardim nasil vazgecirecem bilmiyorum

kızlar paşacan uyudu şükür iyiyiz cumartesi gecesi yattık gece hiç uyumadı hep huzursuz hep huzursuz sabaha karşı 5 te sulu ishal şeklinde kaka yapınca dedim eşime hadi kakayı elimize hastaneye gittik hemen tahlile verdik rota teşhisi kondu doktor paşacanı hastaneye yatırma kararı verdi çok küçük sarsılmasınd edi ilk serum 8 saat diğeri 14 saat kaldı ama canımız çıktı çocuğu oyalarken Allahtan yavrum sabırlıydı öyle aman aman ağlamadı çok üzmedi ama onu o halde görmek yeterince yetti ben ağla ağla malum kızım hiç serum yemeden büyüdü zor geldi.

Aysu ben baya direnmiştim yaptırmıycam diye ama eşimin ısrarı ile 6.aya girmeden olduk olmuş halimiz bu ben dedim ama yaptırsakta olunuyor diye al işte yaptırdıkta ne oldu gene geldi bizi buldu napalım buna şükür.Bugün tabrcu olduk daha iyi oynuyo gülüyo keyfi yerinde ama ishalidevam ediyo.

Aysu bizimkide yapıyo kulağını çekeliyo saçını yoluyo diş çıkarma belirtisiymiş sordum ben doktora .

valla ben doğumu kolay geçirdiğim için ogünü hatırlamak iyi geliyo kızımda evet çok çektim ama oğluş nasıl olsa doğunca çok çektiricem bari doğarken çektirmiyeyim dedi sanırsam:))))))))

Çok geçmiş olsun gönül Allah acil şifa versin tosuncuğa. Peki aşıdan mı oldu yoksa yediklerinden mi mikrop bulaştı. Anne sütü steril ama eklerden bulaşabilirmiş. Benim en korktuğum da bu. Bu yüzden ilk 6 ay önermiyolar ek gıda
Sanırım. Bebeğin bağışıklığı iyice gelişsin diye. Sende bu ara çok ek verme. Bol emzir iyi olur inşallah paşa.
Ben tanıdığa sordum da önermedi rotavirüs aşısı. Özel hiç bi aşıyı önermedi. Devlette sürekli kontrol ediliyo o aşıların ısısı, bi hata yapılırsa hepsi çöpe atılıyo özelde bu kadar itina etmiyolar dedi bozulsada atmıyolar çöpe dedi. İşe yaramadığına göre aşıda bi prob. Mi vardı acaba. Off Allah yavrularımızı korusun.

Aysu yerim o miniğin ellerini Ben.
Ne saçı varda yoluyo.ne derdi var ki patlat totosuna yapma de anlar belki

gönüll çok üzüldüm canımm yaa Rabbim şifa versin paşaya. çok zor onları hasta görmek bir an önce iyileşsin inşallah.

benim kızımda kafasını kaşıyo. elini açıp kapatıyo açıp kapatıyo çok komik oluyo yaa. sonrada eline gelen saçı çekiyo tabi:)

Gönülcüm çok geçmiş olsun canım çok zor hastanede yatmak

Zor tabi o hasta olacağına Ben olayım diyo insan. Rabbim acil şifa versin.
Katreinur Ben epidural oldum ama 8 gün Fadime anamızın eli otunun suyunu içtim ondan mı bilmem açılmam öyle hızlı oldu ki dr akşam 7 gibi doğum olur. Ben gelirim dedi kliniğe gitti. Ben ikide doğum yaptım. Az daha sancı odasında yatakta doğuruyodum. Annem hüsrana dayanamayıp kayınvalidemi yollamıştı yanıma. Ona dedim ki anne garip bişeyler oluyo hemşire çağırırmısın dedim. Suyun geliyo kızım dedi. Yok dedim sen çağır. Kız bi baktı açılma 9 cm dr yarım saatlik yoldan gelcek. Bunlar bi panik oldu. Ben doğuruyorum diye bağırıyorum. Onlar kapat bacağını ıkınma dr un yok ) başka dr yokmu yaaa diye kıyameti koparttım. Doğurtmadılar beni. Mehru bilir aile tıpta muayene yapıyo Adam konağa gelcek düşün. Ama benim doğum başlamış. Dr hastaneye girdi ıkınabilirsin dediler ooohhh dedim. Dünya varmış. Adam üstüyle başıyla girdi doğuma giyinemedi. Tam komedi yaa. Velhasıl o kadar hızlı oldu ki. Epidural takalım dedik 4 cm di beni doğumhaneye götürdüler hazırlık falan oldu mu sana 6 cm. Allah Allaahh diyolar. İlaç 1 saat sonra rahatlatıcak seni dedi anestezist. Ben 1 saat sonra doğurdum zaten çocuğu. Sırtımı deldirdiğimle kaldım ) ama yine normal isterim ve epidural yapardım. Ama suni açılma iğnesi vs hiçbişey yaptırmam. Ot suyu da içmem

mavii sen bu doğumu unutamıyorsan biz napalım kızz:)) o dediğin ottan ben de içtim ama hiiiçç faydası olmadı. maşallah ne güzel kolayca doğurmuşun. ben 10 saat suni sancıdan sonra doğurdum. ve suni sancı çekenler bilir berbat bişey. çünkü bi ara sancı serumunu çektiler kendi sancılarım gelmiş aman Allahım o ne rahat bişey suniye göre çünkü ara ara hafifliyo. çookk şükür atlattık o günleri yaa bak anlatınca bile içim bi fena oldu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…