Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mavi biz aşıyı 1 ay önce olduk yani ondan değil ama ben sanırım biliyorum neden bulaştığını hastalanmadan 1 gün önce üst kattaki komşu ateş ölçer almaya geldi kızım ateşlendi dedi 1 dk oturdu o ara paşacanı sevdi hatta ben ateş ölçer kalsın bende yedeği var dedim gitti ertesigün öğrendim rota virüsü varmış kızında paşacandan 1 ay büyük artık okadından mı bulaştı başka yerdenmi bilmiyorum bolca emziriyorum birde verdikleri probiyotik tozu verebilmek için 1 kez muhallebi veriyrum içine katıyorum tozu.Bugün daha iyi gece uyudu sabah 1 kez kaka yaptı ama suluydu bakalım inşallah geçer.Haftasonuda tatile çıkılıcak inşallah iyileşiriz kızlar.Kızım pazar günü gitti.

katreinur ben kızımda açılmam olmadığı için sunni sancı verdiler 10 saat bilmemmiiiiii o ne beter şey o.Ama paşacan hiç sıkıntı vermedi ne sancı ne ağrı idrar yollarım yandı oda uf demedim doğuruyorsun kafası geldi dediler :))))) şaka gibiydi yavruşum.

Çok zor kızlar hastane çok küçükler ona serum takıyorlar az ağladı çok ağlamadı ama ben önce miğdem bulandı sonra ellerim titredi hüngür hündür ağla sonra baktım başım dönüyo sonra kendime geldim dedim gönül bu çocuk sana muhtaç annesin kendine gel gittim wc ye önce sesli ağladım sonra el yüz yıka zımba gibi çıktım:))) r.abbim hiç b,r çocuğu bebeği hasta etmesin.Mavi zaten aşıda olsan gelicekse geliyo bu hain virüs canım.Bizim katta rota olanların hepsi aşılıydı ben hep karşıydım aşıya işte bundan.Yani olucaksa oluyo.

Geçer inşallah annesi haftasonuna kadar. Ama orda da çok dikkat et havuza falan sokma. Sende sürekli elini göğsünü yıka öyle emzir. Allah korusun bebişlerimizi aşı maşı hikaye

Komşunada gıcık oldum gönül. Çocuğun hasta da ne dezenfekte olmadan bebek seviyosun. Allah ım yaa. Bari söyleseydi çocuğunun hasta old sen tedbir alırdın.

Evet katreinur o güzelliği vardı 5 saat sık sancıdan sonra kucağıma aldım. İlk dogum için iyi aslında o açıdan bakarsak. Bana da suni taktılar canım. Kendi sancımda gülüyodum eğleniyodum sancı gelince ıhh yapıyodum sonra günlük yazıyodum öyle rahattım ki ne olduysa suniden ve açılma iğnesinden sonra oldu. Allah tan 5 saat sürdü. Yoksa ciddi ses teli zararlarım olcaktı) açılma iğnesini fazla mı kaçırdı ne. Anlamadım ki. Onlar bile şoka girdi açılma 9 cm olmuş napcaz falan diyolar düşünsene. Ben daha yatıyorum sancı odasında. Çağırtmasam birini orda doğum yapcaktım çatala çıkmadan ama bööle içim boşalır gibi çıktı yaa çocugum 9 ayın yükünü saniyede attım sanki. Herşeye değerdi. Canım benim ayy bu Niye böyle mor iyi mi Niye küçük diyorum dr a ) Adam iyi dikmeden kovmadı beni ne çaçarozluk yapmışım.

Gonul cok gelmis olsun canim yaa,demek komsudan gecti..bizimde kucuk bebekli komsular var dikkat edeyim bende bari..
Mavii bende suni sanciyi yiyince doktora aciklik muayenesi olmak istememistim:)tirnaklari mi uzundu neydi cok canimi yakiyordu.kac kere Sen bakma dedim dinlemedi bakti:) Iyi sabirli doktordu:)ama cok cok canimi yakti..benim suni sanciyi cok verdiler o yuzden 4 saatte dogurdum.hastaneye yattigimdan 4 saat sonra dogurdum ama ne cektim ne cektim..3 sunii sanci ignesinden sonra bana bel agrisi yadigar kaldi..
Bu aksam MR cekilecegim.insallah birsey cikmaz..

Ne aceleleri varsa doğursun da gitsin diye basıyolar iğneyi ilacı. Bidaha sancım 3 dk da bire düşmeden gitmem hastaneye. O kadar para veriyorum evde bekliceğime orda bekliyeyim dedim olan bana oldu. Ama artık tecrübeliyim
Şunu da eklemek isterim. Allah nasip ettiği ve normal doğum yapabildiğim için çok mutluyum. Diyorum yaa yine normal isterim düşünmeden. Okuyup da korkan olmasın. Hepsi tatlı acılar. Gerçek olan evladının sağlığı. Herşeye değer o doğum anı. Oohhh şükürler olsun Allah ımm diyosun. Bu benimmi moduna giriyosun
Desert başladınmı işe? Bebeğini götürdün mü seminere? Götürmediysen nasıl dayandın. Ben 24 hazirandaki atamayı bekliyorum deli gibi çalışmak istiyorum ama oğlumu nasıl bırakıcam bilmiyorum. 86 da puanım var atanmam olası. Çok karmaşığım. Sabredilebiliyo mu bebişsiz ne dersin. Gerçi 1 yaşına kadar ücretsiz izin almayı düşünüyorum da girer girmez vermezlerse izin yandım. Ne yaparım ben yaa ;((

kizlarr nasilsininiz?gonullcum cokkk gecmis olsun,sok oldum ve cok uzuldum!bna bu hstalik cok nadir yasanan bir hastalik gibi gelmisti halbuki simdi bnde korkmaya basladimacil sifalar dilerim,cok zordur eminim ama duzelicek gecicek hepsi emin ol!bende uzun zamandir giremedim foruma,oglum daha iyi bde dha iyiyim.uykularini duzene sokmak icin tam 3 kitap bitirdim(bu konuda tum merak ettiklerinizi cevaplayabilrim:)),uzman bir bayandanda yardim aldik ve uzun ugraslardan sonra gunduz uykularimiz uzadi...tabii simdide dis cikarmaya ffln baslar yine bozulmazsa duzenimizannem ve ben perisan durumdaydik aylarca aglayan yerde gokte durmayan bir cocukla ugrasmak cokkk zormus!evimede donemiyorum birz istanbulda,birz izmirde kaliyoruz.neyse bunun disinda oglus 6 aylik oldu,bir hfta oncede emeklemeye basladi tutamiyoruz butun evi geziyor:)buaraada ek gidalara(yogurt,seftali,elma suyu)yeni basladik biz ,ama sanirim sindirim sistemine dokundu verdiklerimiz cok huzursuz oldu ve agladi tum gun sizde boyle birsey yasadiniz mi?ek gidalar ve miktarlarini nasil ayarliyorsunuz?

Geçer inşallah annesi haftasonuna kadar. Ama orda da çok dikkat et havuza falan sokma. Sende sürekli elini göğsünü yıka öyle emzir. Allah korusun bebişlerimizi aşı maşı hikaye

canım evet havuza zaten kızı bile 2 yaşından önce sokmamıştım deniz varken msi gibi ben kendim de girmem havuza pek ender yani bolcadeniz doktor denize sokabilirsiniz dedi zaten şuncacık bebeyi ne kadar sokucan günde 1 bilemedin 2 :) havuz aldım minicik içine su doldurup onda bıcıldandırırım ben oğluşu bizimki maşşallah çok uykucu uyur arabasında bir sağ salim gidelimde bakıcaz.

Paşacan dün 1 kez kaka yaptı bir daha yapmadı bu peribiyotik toz çok işe yaradı sanırım bugün daha yapmadı keyfi iyi neşesi iyi atlattık sanırım kızlar Allah kimsenin bebesini çocuğunu hasta etmesin onlar hasta olacağına bzi olalım ya çaresizlik çok kötü birşey.Aşı felanda hikaye kızlar olmayan varsa aşıyı okuyan buradan bırakın Allah aşkına oldukta ne oldu gene yattık hastaneye gene serum hikaye yani bu devletin bünyesine almadığı aşıyı takmayın kızlar demekki bilinen bişey var.

mavi ben antiseptik jel kullanuyyorum malum evhanımıyız heryeri elliyoruz ama emin değilimki ondanmı gedi bu lanet mikrop üstten baştan değilde kakadan felan bulaşıyormuş acep diyorum bebeğin altını değiştirdi ellerini yıkamadımı ki ne bilim ya.Tatilede dezenfekanımı götürücem zaten.

Aysu geçmiş olsun canım bel ağrısı bendede ilk kızımdan hatıra var paşacanda okkalı olunca kşam yatağa yatınca bir offfluyorum inşallah bişey çıkmaz bende bişey çıkmamıştı rutin ağrıydı.

pasija hoşş geldin seni çok özledik canım sevindim düzelmesine.Benim menüm şu sabah kalkınca anne sütü 7 de ben kahvaltı ederken öyle çay ekmek (ıhlamur) yumurta peynir azcık azcık ,9 gibi kaşık maması öğlene kadar emiyor öğleden sonra yoğurt akşam üzeri meyva gecede yatmadan muhallebi ama bunları günlük 2 çay bardağını geçmiycek şeklinde ayarlıyorum.Ben daha çorbalara felan geçmedim tatil dönüşü geçicem.

Bu saydığım menüyü hastalıktan beri uygulamıyorum sade emiyo birde tozuvermek için 1 kez kaşık maması veriyorum ve nol su günde 100 cc kadar.

aysu geçmiş olsun canım inşallah bişey çıkmamıştır

pasija hoşgeldin canım. seni görmek ne güzel:) canım az az başlarsan bişey olmaz inşallah. biz yaşamadık ama ben ilk başta iki çay kaşığı veriyordum mesela. bi de yoğurt gaz yapmış olabilir canım. bi günde tek bişey verirsen neyin huzursuz ettiğini anlamış olursun

aysu desert burada uzun zamandır 3 kişi görmemiştim hep geceleri geliyorsunuz demekki yazmadan gitmeyin ama

Pasija canim hosgeldin gecmisler ollsun.daha daha Iyi olursunuz insallah..
Gonul sagol insallah birsey cikmaz yarin sonuclar belli olacak bakalim hakkimda Hayirlisi..
Yarin birde dis hekimine gidecegim dislerinde agriyor,esim 1 hafta izin aldi Sonunda onu da goturuyorum dis hekimineee:):)3 senedir soyluyorum ancak korkusunu yenebildi o da zorla tabi:):)
Allahim kimseyi,en basta bebislerinizi sagligindan etmesin..

herkese merhaba;
kızlar malum benim seminerler başladı ve ben kızımı bırakamadım.farklı bir okulda olacak diyede eşimide götürdüm(adamcağız izin aldı okulunda) ben seminere girdim aşim bebek arabasında bahçede biraz durdular.ara verilince annemlere gittim hemen emzirip uyuttum.seminere döndüm.sonra izin alıp kaçtım.dayanamadım bırakıp çıkınca zaten bir ağlama bastı beni sus diyorum olmuyo.kızıyomda kendime çok şükür bırakacak yerim var diye ama gözler dinlemiyor( çok kötüydü yani. eve gidince yavrum uyanmış acıkmışta beni kapıda görünce nasıl çığlık attı üstüme yapıştııı :)) sonrada rapor aldım :)))) velhasılı kelam yok anacım ben yapamadım.çok zor geldi.daha öncede demiştim ya hiç bırakmadım.6 aydır yarım saat bile ayrı kalmadım.o yüzden bu kadar zor oldu zaten.birde ek besinde vermiyorum sadece anne sütü.yavrum doymadı uyanınca aç kalkacak nasıl duracak diye yedim kendimi.napalım buda alıştırma oldu bize.bu haftayı böyle bitirdik artık.ama haftaya gideceğim.sabah uykusu bozuluyor yavrumun o da zor geliyor çocuğa.mecburen evden çıkarmam gerekiyor.annemler okuluma yakın oturuyor.sabah oraya bırakıcam uyanınca babam getirecek emziricem tekrar götürecek.idare edicem.sonrada zaten tatil başlıyor.bizde ek besinlere geçmiş olacağız.inşallah eylülde 9 aylık olacak ve benden biraz daha uzaklaşmış bağımsızlığını kazanmış olacak bir nebzede olsa.o zaman sıkıntımız kalmayacak diye ümit ediyorum.
bu arada kızlar ben adet oldum.:))) ayy nasıl sevinçliyim anlatamam.hayallerim gerçek olduu..dualarım kabul olduu:)) merak ettiniz:) benim her adet aşırı sancılı bulantılı kramplı ve her ay iğneli olurdu.iğne vurulmadan duramazdım.şimdi hiçbirşey anlamadım.çok şükür Rabbime.bekarken hep evlenince geçer derlerdi.düğünden sonraki ilk adetimi dört gözle beklemiştim.ağrımayacak diye.ama tabii yine acillerde bulmuştum kendimi.sonra bebek olunca geçer dediler.inanmamıştım ama belkiii diyordumm.çok şükürrr geçtii..:)
kilo konusundada ben hamilelikte aşırı şekilde kilo aldım.yemeden hemde:) 56 ile hamile kaldım 76 ile doğuma girdim.akla zararr:) şimdi ise 55 kiloyum.:)) doğumdan sonra ben artık asla zayıflamam deyip bütün kıyafetlerimide dağıtmıştım:))diet spor egzersiz hiçbirşey yok.istediğim herşeyide yedim.
cansucum çok geçmiş olsun canım.biz iki doz olduk rota virüsü.doktormuzda aşı programına alınmamaının sebebi bütçe ile alakalı dedi.su çiçeğide önceden özel yaptırılırdı.milli sermaye arttıkça hepsi devlet tarafından karşılanıyor dedi.o yüzden içimiz rahat şekilde yaptırdık.ama oluncada oluyor işte.
pasijacım hoşgeldin.çok sevindim iyi olmanıza.uyku ile ilgili deneyimlerini yakın zamanda dinlemek isterim.en azından sallanmadan uyuma konusunda :))
çok uzun oldu biliyorum bayağıdır girememiştim.herşeye cvp vereyim dedim.kolay gelsin herkese.

Desert canim kiyamam ayrilamadin demek..neyse yine sanslisin meslegin dolayisiyla:)
Ne guzel demek adet oldun,darisi benim basimaa:):)ates basiyo sicaklar geldi
Benimde ilk dogumda gitti adet sancilarim.ikincide geri geliyormus bide:):)

kızlarr dün benim kızım yataktan düştü. çok kötüydüneyse ki bişey olmadı ama dikkat edin artık çok hareketlendiler ne zaman ne yapacakları belli olmuyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…