Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu arada mr sonucumu aldım.doktor ameliyatlik durumun yok,24 yaşındasin iyisin gidebilirsin diye siraladi sinir oldum.
Mr sonucundaki raporda tespit edilen seyler var herhalde onlar ağrı yapıyor.internetten bir doktora mr sonucumu yazdim.insallah o söyler biseyler.bu devlet hastaneleri yok mu insani sinir eder!

mavi bilemiyorum belki ben aşırı duygusalım ama inan duramadım.senin yine annen yanında geliyor sana oğlunun huyunu suyunu biliyordur.ben doğumdan 2 hafta sonra yalnız kalmaya başladım.hiç kimseyi istemedim.tabiki ailem 2 günde bir gelip gittiler ama sürekli yanında olmak gibi olmuyor.ek besin olmamasıda ayrıca bir dezavantajdı bizim için.süt falan sağıp bırakmadımda.pompa ile doğru dürüst süt çıkmıyor zaten.2 hafta içinde elektrikli almak anlamsız.bu hafta geçti artık haftayada Allah kerim.sen hangi atamayı bekliyorsun? memurluk mu? hayırlısı olsun senin içinde.
temizlik olayıda katreinurcum ben herşeyi kendim yapıyorum.başlarda çok sıkılıyordum çünkü bizde dağıtan sevgili kocam :) bebek yokken onun dağınıklığı bana hiç kötü bişeymiş gibi gelmezdi.anam bebekten sonra gözlerim açıldı sanki adam evin altını üstüne getiriyor yaw:)) türünün tek örneği diyorum gülüyor.ama ufak anlaşmalar yaptık o da zavallım elinden geldiğice dikkat etmeye çalışıyor yoksa baş edemiyor benimle. bende sessiz yapılacak işleri uyurken gürültülü işleride uyanıkken yapıyorum.ama bazen odasını kapatıp diğer odayı süpürüyorum tabi o makine 50 defa kapanıyor gidip bakıyorum kuzuma ağlamasın diye:)insan ne kadar temizlik derdine düşerse o kadar mutsuz oluyor o yüzden artık kasmıyorum hiç :)temiz olsun ama dağınık olsun sorun değil :))
cansu bizimde aşı yeri aynı morarık gibi.yarın dr.gidicez bizde aşıda olucaz.kaç aşı olunuıyor? birde yarın artık ek besinlere başlıcazzz çook heyecanlıyımmm :)))inşallah herşeyi yer yavrumm

evett bundan sonra artık hep beşiğe yatırcam. aynen benim kız da yatağın ortasındaydı. nasıl yuvarlandıysa işte

bizim de aynen öyle canım mor renkte. sağlık ocağındaki doktora gösterdik. normal dedi.

ama kızlarr temizlik konusunda ben gerçekten kötüyüm. anlatmiim şimdi ayy ne kadar pissin dersiniz:) ortada bi kaç dağınıklık olur toplarsın biter. benim öyle değil işte. mesela bi işi yapacağım zaman küçük hanım durmuyor. ben de bırakıyorum sonra kalıp gidiyo bi daha başına geçemiyorum üşeniyorum. akşam uyuduktan sonra çok güzel iş yapılır ama benim canım istemiyo. nasıl düzene sokup kendimi nasıl şevke getircem bilmiyorum.

Kızlar internetten doktor cevap verdi belimde sol tarafa doğru egrilik (lomber skolyoz)varmis ağrılar ondan olabilir dedi.
Hastaligi biraz Netten arastirdim ergenlikte daha çok egriliyormus,benim ergenlikte çok çok ağrılarim olmuştu.çok doktora görünmüştum kimisi fıtık demişti kimisi birseyin yok deyip yollamisti. Demekki ozamanda sorun buymus..
Spor yapmam gerekiyor.bakalim bir süre sonra baslarim..

geçmiş olsun aysucum üzüldüm canım yaa. hastanedeki doktorlar niye bişey yok derki ben onu anlamıyorum. peki sporla düzelecek bişey miymiş canım

Son düzenleme:
geçmiş olsun aysucum üzüldüm canım yaa. hastanedeki doktorlar niye bişey yok derki ben onu anlamıyorum. peki sporla düzelecek bişey miymiş canım

Yok düzelme olmuyormus da eğilme artmıyormus sporla.sagol canım.
Bilmiyorum canim anlamıyorum bu doktorlari..eğilmemin derecesini bilmiyorum da 40 derece olunca ameliyat oluyormus.doktor heraldede ondan ameliyatlik bir durum yok dedi.
Burada tesettürlulere karşı bir alerji var ondan soylememis olabilir
Kaplıca falan iyi geliyormus.aslında boyumda çok agriyor dedim dikkate almadi en iyisi başka bir doktora da boyumu göstereyim..

Devletin dr una tekrar ve tekrar yazıklar olsun diyorum. Ne var 3 dk açıklama yapsa. Gençsin git iyice kötü olsun gel ameliyat diyelim. Sonra içinde neşter unutalım. İnternetteki dr kadar olamadı. Aysu geçmiş olsun ihmal etme yap sporunu. Ama ters hareket yapmada daha çok sakatlama. Ben spor yaparken dizimi incittim şu an tek tek sekerek bade süzerek yürüyorum karın eritme egzersizi yaparken dizime o ağrı nasıl girdi onu da anlamadım yaa neyse. Bel hassas yer aman diyimm.
Düşürmeyin çocukları laynn... yastık koymuyonuz mu her yana. Gerçi atlayan üstünden de atlıyo dimi her çocuk benimki gibi kaba totoş değildir. Allah korusun.
Desert memur atamasını bekliyorum. İlkinde kocaeli 4 kişi aldı maliye bak. Ve dhmi ye. Ben kaldım tabi. İl dışı yazmadığımdan. 3 atamada daha kullanıcm bu puanı birinde girerim inş. En kötü son atamada il dışı yazarım. Bidaha rüyamda görürüm 86 puan. Hamile hamile akşam kursa gittim midem bulanıyodu bulantı hapı içmiyodum uyku yapar ders çalışamam diye. Rengim bembeyaz oluyodu kocam iç artık şu hapı diyodu. İçmiyodum ya la yoo iyiyim diyodum. Gözüm ağırana kadar test çözüyodum. Anneler ders çalış der yaa benimki az dur bi dinlen diye yalvarıyodu. Ama Rabbim yüzüme güldü arkadaşlarımı solladım hep. Azmin zaferi oldu. Sınıfta en yüksek alan 81 aldı kağanla Ben 86 o yüzden puanımı yazık edemem çünkü çocukla bidaha zor öyle kampa girmem.

Benim kocam da çok dağınık yaaaaaa Ben dışardan gelince çantamı bi koltuğa koyayım iki saat konuşur. Off fortmanto yokmu bu ne oturcak yer yok. Abartırda abartır. Kendi kıyafetleri heryerde. Toplu olmayı öğretemedim. Bi kirli sepetine çamaşır atmazdı herşey yere. Dedim dedim olmadı. Kirli sepetini aldım yatak odaya koydum. İçine atmayı öğrettim. Sonra antreye koydum. Eli alıştı. Ordada kullandı. Sonra çamaşır odasına koydum ve zaferr . şimdi gidiyo oraya atıyo kirli çoraplarını. Sonradan anlattım köpek eğitir gibi eğtmişsin beni diyo ) herkese anlatır kadın akıllı olcak diye dırdır yapmadan halletcek diye.

Kızlar 19 haziran bizim evlilik yıldönümümüz. Naaptım bilemezsiniz. Ben sevgililer günü anneler günü vs kutlamam ama kendi doğumgünümüze vs çok önem veririm. 10 gün önce başlarım haxırlığa ve hep şaşırtırım aşkımı. O garibim de hediyesini almış gelmiş. Elinde çok şık poşeti görünce. Aa bana pasta mı aldıınn ne gerek vardı diye bi şaka yapayım dedim. Aklımın ucuna gelmiyo yıldönümü. İşyerinden bişeyler getirdi zannediyorum Ben :s evlilik yıldönümümüz kutlu olsun aşkım iki yılı doldurduk dedi Ben şokk.. hediyemi açtım. Kilitli makyaj sandığı almış içine en sevdiğim çikolataları drajeleri doldurmuş. Çok güzel süslemiş. Bir utandım birutandımmm. Özrümün felaketine bakın şimdi ) dedim ki aşkım çocuk beni öyyle yoruyo ki bugün ayın 21 olduğunu bile bilmiyodum dedimm. O da baktı baktıı. Bugün zaten 19 u hayatım dedi ))) çok pis patladım yaaa; ( Ben nasıl toparlıcamı şaşırdım ki toparlayamadım da güldü o ama Ben çok kötü oldum. Ablamdan yardım istemiş. O da beğendimi diye aradı fatihi. Onada anlattı beni kınadı ablamda. Kadınların yüzkarası dedii. Erkekler yapmaz bu kadarını dedi neyse tüm kadınların intikamını almış oldum. Kocacım da hemen tamaamm seneye Ben de unutma sıkıntısı çekmiyorumm aynı hoşgörüyü bende bekliyorum diyo. Kendine yonttu hemen olayı))) çok dalgınım yaa. Kağanın doğumgünü 21 ya ona gitti Kafa ..

aysu canım geçmiş olsun devlet hastaneleri öyle bacım benim sol omuzumda iğne gibi batan deri altı bir sivilce vardı sonra o kolum uyuşmaya ağrımaya başladı gittim devlete elle muayene etti hade lenn git işine der gibi yok bişey geçer dedi bir krem verdi gönderdi ama benim kolum omzumfena halde ağrıyınca gene gittim bu defa özele hemen genel cerraha git dedi fizik doktoru gittim derhal ameliyat omuzunda ur var dedi ben şok yetinmedim 2 ayrı doktora daha gittim aynen birde inci gibi sıralanmış içe doğru 5 tane diş kadar urlarım varmış tabi hemen ameliyat oldum eğer olmasaymışım bunlar o kolumda his kaybına Allah korusun felce bile neden olabilirmiş ben 3 sene önce böyle bir olay atlattım.

cnım benim önerim özelde bir fizik doktoruna git o sana yapman gereken sporu detaylı anlatıcaktır kafana göre yapma tatlım.

desert canımsın ya ama alıştırmalısın bebişi ananeye felan sen çok rahat edersin hemde bebiş ilerde bırakınca alıştığı kollarda olunca çok rahat eder.Ek gıda olayındada başarılar canım zorlu bir süreç bende tatil dönüşü geçicem çorba işlerine bakalım.Ama bizim tosun çok hevesli hemen geçelim istiyo resmen çıldırıyo biz yemek yerken.

Katreinur zaman zaman o buhramlar hepimizde oluyo canımız bişey yapmak istemiyo kasma boşver düzelir sıkma canını dağınıklığı takma temizliğide yapıyorsundur sen zaten çocuklu kadına bahane bulan hemen orayı terketsin bacım.

MAvi aynen canım benm kocada öyle bende zamanla yavaş yavaş ağittim :))) bende bu sene kocamın doğum gününü unuttum varya yerin dibine girdim kayınvalideme gittik o pasta felan çıkarıp süprizzzz deyince kafamı bir yerlere sokup saklayasım geldi :) aynen eşimde bnaa seninkinin dediğini dedi bacım geçmiş olsun :))

düşen çocuk düşüyo bacım cansu 1,5 yaşında yatağın bir tarafı duvarla sıfır o kısımda yatıyo bende yanında gece uyandım kızın üstü açıkmı kontrol edicem (beraber yatıyoruz) bir baktım yok aaa sağda solda yok ana bir baktım benmim sütümden geç yere düş orda sız kal yani düşen çocuk düşüyo :)))))

bugün paşacanı kontröle götürücem kızlar iyi maşşallah kakamız düzeldi keyfi iyi iştahı iyi çokşükür atlattık.

aysu o rus karıları bizle yarışsın bacım ya aaaa bizim saçımızın teli olamaz onlar :)))) yaa anam onlarda fazla yaa hatun 3-5 çocuk meydane atmış fit manken yuh :) bizde eh işte idare edriz yani :)

kizlar saolun hosbulduk,sohpetten uzak kaldim epeydir,bundan sonra da eskisi gibi giremem yine heralde,cocuk hic durmuyor cok hareketli butun gun pesinde geziyorum,6aylik emekledi 9aylik yurur bu yaramaz,beni bitirdi valahi:)nerde zarar var oraya gidiyor,simdiki kabusumda dis donemi,ztn huysuz bir cocuk dis donemide gaz donemi gibi olursa yandik.neyse saglikli olsunlarda cekecegiz artik napalim..buarada oglumun bezinde pembe lekeler gorduk bikac gundur,doktora gittik,tahlil fln urekristalleri gou mus idarinda,netten arastirdim susuz kalinca olabiliyormus..su vermeye baslamistik biz ama pek icmiyor,kasikla zorla veriyoruz.bakalim dr nedicek,eklerede korkumdan baslayamadim oyle dokununca birkere cesaret edemedim ama biryerden baslamak lazim dokunsada!birde dun aksam ishal olmus gece aglayarak uyandi,bezini doldurms agzina kdr,rota flnmi oldu diye odum koptu ama bugun keyfi iyi yok heralde bisy.
buarada cansu oglunun kendini toparlamasina cok sevindim,dua etmistim senin icin.aysu sanada cok gecmis olsun,ama inanki drlarin tavrinin tesedurle ilgisi yok hepsi ayni agzindan laf alinmiyor,adam yerine koymuyorlar hastalari!ama merak etme skalyoz baslangici dediler benim kardesimede ama hicbiseyi yok kac yil oldu,sapasaglam agrilari gecti..strestende olabiliyormus bazen o agrilar..mavi esinle yildonumunuz simdiden kutlu olsun,vallahi biz bu sene biraz zor kutlariz cocuktan dolayi hayat drdu bizde,disarida uyuyamiuor diye uyku saatinde kostur kostur eve geliyoruz..keitenur benim oglumada ciftkisilik yatagi yere indirdik,kenarlara yastiklar dosedik orda beraber yatiyoruz,tam bir curcuna evimiz:)ama yinede o yastiklari gecip asagiya dustu iki keZ ondan sonrada basbas bagiriyor:)allahtan asagiya indirdik yatagi,iki tane besik var bizim yaptigimiz yontemlere bak!desert allah kolaylik versin insanin akli cidden evde kalir anliyorum seni ama annenee fln alisirsa oyle fazla zorluk cekmezsin enazindan aklin fzla kalmaz icn dha rht olur..biz bakicilarin elinde buyumusuz kardesimle..keitenur birak ya takma kafaya oneml olan cocugun simdi,couklu kadinin kusuru olmazmis,yvs yvs yaparsin..

mavi ben de geçen sene eşimin doğum gününü unutmuştum. ben annemlerdeydim o buradaydı. hiç aklıma gelmemiş çok utanmıştım yaa şimdi 5 gün sonra doğum günü değişik bişeyler yapmak istiyorum. doğum günlerimizde hep ayrıydık ilk defa beraber olacaz. kopya ver bakiim neler yapıyordun sürpriz olarak

bugün biraz temizleyebildim çok şükür evimi. insan ne mutlu oluyo ama yaa. ev süpürme silme tamam oluyo ama benim ev ciddi manada karmakarışık olmuştu. tuvalet masasının üstünü görmelisiniz. elimize ne geçerse oraya koymuşuz herhal. kalemlik bile var yani düşünün. akşam eşime dedim gel de bi düzenleyelim şurayı. ayy şimdi baktıkça mutlu oluyorum. düzeni seviyorum yaa:))

kızlarr eşim dün askerlik başvurusunu yaptı pazartesi de gataya gidecek kontrole. iş ciddileşince içime öyle bi hüzün çöktü ki anlatamam

Pasija hoşgeldin,ara ara uğra ihmal etme bizi:)kardeşinin ağrılari ergenlikte miydi canım?
Benimde 4-5 sene önce başlamışti.sonra gitti ağrılarim tabi yoruldugumda falan yine ağrılar vardi ama ergenlikteki gibi şiddetli değildi.simdi tekrar ağrılarim var kilo etkiliymis bu hastalikta,eh.bende 17 kilo aldim hamilelikte:):)bilsem dikkat ederdim.şimdi dikkat ederim artik..
Gönül senin hastaligin daha kotuymus.gecmis gitmiş maasallah.Allahim şu doktorlara.biraz merhamet versin ezberlemisler merhem yaz gönder oh!
Ilk kızımdada bileklerimde ağrı çoktu merhem yazıp yolladilar:)şimdi düşünuyorum da emzirmeden kaynakli kalsiyum eksikligindenmis,geçenlerde bir yazı da okumustum bu konuda..
Maviim aynen yaziklar olsun o doktora 2 gün sonra gittim mr sonucuma bakti,ağrılarin sol tarafta miydi dedi evet dedim.sanki benim şikayetimi mı hatırliyo.mri inceledi sol tarafa eğilmeyi gördü ama soylemedi demekki..
Kilo versem ağrılarim azalır herhalde..
Mavii seneye kocan evlilik yildonumunu unutmasinda benim herife seminer versin:):)ne aliyim diye bana soruyo benimki:):)
Katreinur bende senin gibiyim canim zamanim olduğunda temizlik yapmaya keyfim gelmiyor,keyfim geldiğinde çocuklar durmuyoeşim yardim ediyor sağolsun ama cok şikayet ediyo..annesini ablalaribi falan örnek gösteriyo onlarinda çocuklari var ama git bak evleri böyle dağınik mi diyo beni sinir ediyo.
Kendisi de çok dağınık ama kadın hiç oturmicak hep onun arkasini toplayacak onun gözünde.bende öyle olmayınca sorun yaşıyoruz bazı bazı..

pasija hoş geldin canım sağol atlattık bugün kontröle gittik herşey yolunda doktor denize sokabilirsin bol bol dedi ayrıca ilk 3 gün kremle sonra kremsiz çıkar dışarı d vitaminini direk alsın birde gelmeden önce ağzını kapatı komple suya sok genizleri açılsın kışın burnu tıkanmaz dedi.

Katreinur güle güle dağıtın canım hadi biraz olsun için rahatlamıştır.Aysu aynen canım kocalar dağınık doktorlar ilgisiz vay halimize :)))

benimde kızımın odası cucuna ben tatile giderken götürülücekleri koydum kızın yatağına ne varsa yarın valize yerleştiricem luan cucuna :))) anneme gittik doktor dönüşü orda oturdum bir iki eksik vardı onları aldık geldik eve paşacanla yemek yaptık şimdi uyuyoruz.

Kızlar yarın yazamazsam kendinice iyi bakın ha 1 hafta yokum öpüyorum sizi ve bebişleri Allaha emanet olun tümden Allahım yavrularımızı hertürlü dertten hastalıktan korusun hoşçakalın...İnşallah sorunsuz bir tatil olur bekle bizi izmir geliyoruz :)))

bekliyoruz gonulcum gelllll :)izmirin neresinde tatil yapicaksiniz?vallahi acaip imrendim bebekle tatile gittigimi dusunemiyorum,burnumun dibi sahil ama en fazla gittigim yer park benimben ne zaman eski hayatima donebilicem acaba... iple cekiyorum o gunleri 3 yasina gelene kdr pekte umudum yok acikcasi!iyi tatiller sana gonulcum tadini cikar vallahi bizim icinde guneslen:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…