Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sen çok yaşa Mehruu emi,hiç böyle sey de duymamıştim
tskler altın kızlarim
Benim gözlerim yeşil.bizim sulale yeşil mavi ela hep,kahverengi nadirdir..
2 kuzen mavi gözlü,dayilarim,teyzem dedem mavi gözlü..
Eşimin ailesinden babaannesi maviymis.tabi eşim bana veya sulaleme çektiğinden çok kendisinin babaannesine çektiğini düşunuyor

mehru kizin tam bir prenses mslh cok tatli ne guzelde suslemissin!pembis pembis esmer guzeli..aysuuuu bayildim bu kiza kirkbirkere mslh seninkide mavis mavis tam yemelik..kizlarinizi cok begendim vallahi ogluma isteyeyim bari simdiden:)))mehru gecmis olsun dikkatli olmak lazim tabi allh korusun,ama soguk kanlida olmak lazim ayni zmnda mavinin dedigi gibi dusekalka buyuyorlar..mavi guldurdun beni buyume ignesimi:)vallahi iyi olurdu ztn surekli bes yasina gelsin biranonce diyip duruyorum vallahi bende beklemiyordum bu kdr erken 5,5 ayda elleriyle kalkip iki ayagiyla kendni itip gidiyordu,sonra bikac deneme fln derken bi baktik emekliyor..simdide tek eliyle destek alip oturuyordu iki gundur ,bibaktik desteksizde oturmaya basladi,gercekten 5 yasina geliveri cek birden heralde,allh al sana dedi:)
buarada eylulde kardesimin dugunu var kizlar,simdiden onun stresi uzerimdegece emmeye kalkiyor,ben nasil birakip dugune gidicem,yanima alsam orda gurultuden kesinlikle uyumaz!o gun uyumazsada tum duzeni bozulur tutamayiz hicuff cok gerildim bunu dusunmekten..ikinci cocugu olanlara sorum var gece beslenmesini ne zaman kestiniz?ve nasil kestiniz kac gun zorlaniliyor?

Pasija ?yoksa hamile misin?yada şüphen falan mi var?
Ha yok sadece düğün icin gece beslenmesini keseyim diyorsan önermem.çünkü çok çok zor..

Ben Azrayi memedrn keserken gece yatmasi için babasinin yanına verdim.bütün gece kızım ağladı,eşim azarladi uyu artık diye.kızım sabah 5 e kadar ağladı.en sonunda yanına gittim sarıldım hemen uyuduanlatirken bile fena oldum.o gün çok çok uzulmustum
Ikinci ve 3. Gece hayır kizim isteme meme,vermicem dedim,yoksa seninle uyumam dedim,sarılıp uyuduk
En zor ilk gece..ağlamasina katlanmak çok zor:2:

Pasija,kızlarimi bütün isteyenlere soyledigim şeyi sana söylüyorum;oğlunuzu eşine yardımci anlayisli vicdanli bir adam olarak yetiştirirseniz,bide evini gecindirecek mesleği,sorumluluga sahip olmasini sağlarsaniz,kızlarimdan birini gelin almaya hak kazanirsiniz
Öyle bedavaya prenses alınmaz

Son düzenleme:
aysu nerden cikti kiz yok aman aman hamile degilim aslinda bi tanede kiz bebisimin olmasini cok isterdim hem kizlar dha uslu oluyorlarmis uyku sorunlarida pek olmuyor guzel olurdu ama yok yok bu bunye onumuzdeki yuzyil boyunca kolikli bir bebek dha kaldiramaz:)))allh buna omur versin artik kiz kardesimin cocugu olursa ilerde onunla kardes olurlar..ya ben memeden kesmicem emebildigi kdr emsin kac yasina kdr emerse,ama gce uyanmalarini kaldirmak icin istiyorum,6 aydan sonra bebekler gece beslenmeden 11 saat yani gece boyunca beslenmeden durabilirlermis..olmasi gerekende bu aslinda onlarinda kesintisiz uykuya ihtiyaclari var,dusunseniz e bizde gece kalkip emek yesek geri uyusak hem midemiz rhtsiz olur hmde uykumuz bolundugu icin verimli bir uyku uyumamis olurduk..mesala benimki cogu zmn2 kez emiyor ve karni tok uyandigi icin sbh kaca kdr emziremiyorum..bunlardan dolayi dusunuyordum gece beslenmesini kesmeyi ama 1 yas civari dusunmustum birz dha anlar diye ama dugun zmni 9 aylik olucak acaba ondan onceyemi alsam bu isi dedim ama benim oglum kesin sbha kdr aglarkiyamam kesin,seninki kac yasindaydi ve sen tamamenmi kesmistin memeden?

Teşekkür ederiz pasija teyzesi mi desek annesi mi desek bilemedim ki şimdi :)))) Bizim kıza iç güveyi alacakmış babası oğluşunu verirsen olur
Mavi düşmeleri tecrübeyle sabitlemişsin sen :) Çok dönüyor beşiğini istemiyor artık yere koyacam yatağını babası gitti bugün bizim yatağımızı değiştirdi sırf mina bizimle yatıyor diye visco yatak aldı sinir ediyor bazen beni ne gerek var durduk yere eski yatağımdan memnundum ben.Bebeği yatağına alıştıralım demiyo da gidiyo kızıyla rahat yatmak için kendine yatak alıyor :) valla heryerim ağrıyo 3 kişi yatmaktan
Pasija benim kızım gece uyanmıyor saat 11 gibi emziriyorum uykusunda bi daha sabah 8 de veriyorum uyanınca ,doktor 2.ay kontrolünde gece bebek uyanmadan mama verme kendi istesin sen müdehale etme demişti bende öyle yaptım ama bizimki ek gıda istemiyor organik mamalar çorbalar meyve püreleri yumurtalar hepsi çöpe gidecek artık tek tek deniyorum hepsini ama yemiyor zorla ağzına da tıkmak istemiyorum :) ama bazen şeytan diyo sık yanaklarını açtır ağzını.... dinlemiyorum tabi şeytanı sinirle kalkıp atıyorum kavonuzu çöpe

aha ha aysu,tmm ozmn simdiden calismalara baslayalim biz:)
mehrucum yada sana icguveyi vereyim ben simdien alabilirsin hatta:)
mehru keski bizim dr da zmninda bizi bilgilendirseymis!ben bebekliginden beri hep uyandirip uyandirip emziriyordum,gece kalori almaya alisti vucudu,halbuki doga kendini ayarlar bir bildigi vardir herlde uyanmiyorsa degilmi!neyse benim icin pro lem degil ben kalkiyorumda bazen ogluma cok gaz yapiyor uhkusu bolunuyor bazen sik sik uyaniyor sersem oluyor cocuk,emmedende uyumuyor aliskanlik ollmus

pasija gönder bakayım ben azcık yaramaz çocuk nasıl oluyor görmüş olurum :)) bence eğer saatli besliyorsan saatleri uzatarak yavaş yavaş gece emmesini kesebilirsin.3 saatte bi emziriyosan 3.5 saate çıkar sonra 4 .... o şekilde devam et bence bana gündüz için öyle önermişti doktor bizim ki de 2 saatte bi istiyodu çok kilo almıstı doktor da yavaş yavaş ayarla saatini demişti 1 hafta zorlandı biraz hafta hafta ilerledim ben şimdi 4 saatte bir veriyorum akşam 8de yatıyor 11-12 gibi mamasını veriyorum bende yatıyorum sonra

Pasija canim ben de kizimi ağlamadan emzirmedim gece.ama şimdi kalkıyor gecede en az bir en çok 3 kere.kendisi böyle istiyor.
Ben senin gibi düşünmuyorum,onlari bizimle kıyaslamak yanlış onlar buyume dönemindeler gecede beslenmeye ihtiyaçlari var..gecede 1 kere kalksin tabi daha çok olmasına gerek yok..
1 yaşında anneye,memeye düşkünluk artıyor,ilk kızım gecede 7-8 defa kalkıyordu.su veriyordum kabul etmiyordu illa meme istiyordu..
Simdi komsununki 1 yaşında o da öyleymis.1 yaşında oyle yaparsa şimdiki haline dua edersin

Doktor bana gece birileri uykunun en güzel yerin de hormonlar tam zirvedeyken uyandırıp ağzına bişeyler tıkıştırsa hoşuna gider mi demişti ben de kendimi savunacam ya gider tabi açlığım geçmiş olur demiştim,bırak allah aşkına ya gün içinde iyi doyarsa gece o kadar az acıkır insan anotomisi böyle , gece uykusu da ne kadar güzel olursa çocuk daha sakin daha verimli olur gün içinde demişti.Benim arkadaşımın kızı 1.5 yaşında o da gece gündüz hep 2 saatte bir beslemiş çocuk halen daha ağlaya ağlaya uyanıyor 2 saatte bir bünye neye alışırsa onu istiyor sen bence sok düzene aklı ermiyo şuan alışkanlıklardan daha kolay vazgeçebilir ama büyüyünce çok zorlanırsın

Ben kızımı 1 yas 1 aylıkti bıraktirdim cunku ikinci cocuk karari almıştil ve adet olmuyordum.
Bide memeden başka hiçbirsey.yemiyordu çok zayıflamidti.memeyi biraktirdim kilo aldi

Kızlar bir de benim kızım baba diyor bilinçli mi bilmiyorum ama özellikle babası evdeyken bababababa şarkı söylüyor resmen ağlarken de babammmm diye ağlıyor :)Eşim sabahları işten gelince babamm diyor başlıyor kıkır kıkır gülmeye karnı acıkınca da mamam diyor susayınca da memem diyor :)) İletişimimiz böyle şimdilik hiç anne demeye niyeti yok

Mehruu ne güzel kız benimki daha hiic niyetlenmedi yaa,agu bile demiyo,Neden acaba..
Bak unutmusum bile sen demesen hatirlayacagim yok Azra bu aydayken baba diye sıraliyordu..
Senin kızinin söyledikleri bilinçli galiba maasallah akıllı olacak..

maşallah yaa çook tatlı bu prensesler hepsi birbirinden güzel maşallah

Bilinçli mi diye test ettim aslında ama yine de inanası gelmiyor insanın :) şimdi bu acıkınca mamam diyor ya ben su veriyorum istemiyor aynı şekilde memem dediği zaman da mama veriyorum istemiyor:) Bizimkinin emeklemeye niyeti yok sürünmeye çalışıyor onu da beceremiyor geri geri gidiyor :) yardımcı oluyorum ayaklarına destek koyuyorum ama yok bu sefer döne döne gidiyor ya da örtüyü çekiyor istediği ona gelmiş oluyor uyanık :)

mehru benim kızım da doğru düzgün yemiyo bişey çok sinir oluyorum aynen bazen zorla ağzına tıksam mı acaba diye düşünüyorum ama bugün şunu anladım sevdiği bişeyler olursa yiyor. onların da bi tarzı var yani. tarhana çorbası yaptım bugün kaşığı görür görmez kafasını çeviriyo pes edecektim bide ekmeği batırıp vereyim dedim benim biraz önce kaşığa ağzını kilitleyen kızım elimle verdim ya havada kaptı. öyle bi kaç lokma küçük küçük verdim sonra arada kaşıkla verdim derken maşallah baya yedi. deneye yanıla bulcaz sevdikleri şeyleri napalım artık

benimki de öyle sevdiği şeyleri yiyor hipp in meyve kokteyli var bir de üzümlü pirinçli maması var bayılıyo onlara ama çorba istemiyor bende gece uyurken mamasına karıştırıp veriyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…