Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benimde doğumum en geç 6 aralık bakalım kızım bu aralar pek aktif :) çok tekmeliyor arada kasılmalarım başladıı ve al gögsüme lekeler bastı

Tamaamm çatı muayenesinden de korkmuyorum artık. Çok seviyorum sizin gibi pozitif insanları. Doğuma neşeyle gidicem sayenizde:))) bakalım ilk kim doğuracak? Desert roses gibi ama bakalım. Biz daha 35 teyiz.
1 ay sonra burası pozitif doğum hikayeleri ile dolu olur inşallah.. Allah cc yardımcımız olsun.

Canım maşşallah kızımıza bende yarın gidicem doktora bakalım neler söyliycek oğlumla bana.İnşallah normal olur canım gerçekten normal gibisi yok kimseye muhtaç olmamak çok güzel heleki o dünya tatlısı yavruşuna kendin bakmak kadar iyisi yok.Allah iyi günlerde kullanmak nasip etsin cicilerinizi.Bizimde hazır ki ben senden gerideyim ama hazırladım benimde büyükler baskı yaptılar öyle tamamladım şimdide alınan eşya olursa direk elde yıkayıp ütüleyip yerleştiriyorum diğerlerinin yanına.

Kızlar ben o kötü konuşan insanları dinlemiyor ve susturuyorum çok gereksiz buluyorum bu tür insanları.Ben önceden hazırladım çünkü kızımdan biliyorum son zamanlarda insanın hali kalmıyor en azından bende öyle olmuştu.Son ay ben gerçekten çok zorlanmıştım kızım da ondan 34.haftadan çnce herşeyi bitirdim ki iyi yapmışım ben çok ağırlaştım kızlar.Anneme gittim dün kızımla 10 dk yürüme mesafesinde annem ya yolda doğurucam gibi geldi yürürken de tepti oğlan bir çişim geldi ya altıma yapıcam ya kalıcam yarı yolda dedim yani ben artık mecburi çıkışlar ve bilinçli yürüyüşler hariç uzun mesafe gezileri benim için bitti.E evdede rutin işlere anca yetiyorum yemek kızım bulaşık ortalık toparlama vs.

Bugün kalktım evi topla kahvaltı kızı hazırla annemle gönder ütü yap derken nefes nefese kaldım bittim birde o hazırlıkları şimdiye bıraksaydım kesin çok zorlanırdım.Karnımda birde pörtledi kocaman ama gece uykularım Allahıma şükürler olsun geri geldi kızlar.1 saatte bir kalkıyorum wcye ama wc sonra hemen uyuyabiliyorum Allahım sana şükürler olsun geceleri zombi gibi gezmiyorum artık.

Az kaldı ben önce papatyadan bekliyorum doğum haberini bakalım önce gerçekten kim olucak ama inşallah hepimiz normal bir şekilde doğum yapar ve yazarız doğum hikayemizi buraya.Ben hiç korkmuyorum doğumdan sadece ya sezeryan olursam diye endişem var ama normal olursa korkmuyorum.

En büyük arzum ve isteğim evde sancılanmak o nişanı görmek işte hastaneye sancı ile gitmek felan ama nasip kısmet tabi Allah biliyor neler yaşayacağımızı.Bende son ay bebek hareketlerinde biraz daha dinleme gerektiğini biliyorum.Bende bile yalancı kasılmalar azcık azcık başladı hissedebiliyorum.Özellikle mesanede baskı çok arttı böyle yanma mı desem acımı öyle bişi oluyor hareketlendiğinde oğlum.

E sen normal doğum yapmış biri olarak bu kadar istiyosan biz hiç korkmayalım. Çok da kötü bişey değil demekki. Bilmiyorum ve kişiye göre de değişir ama bıçak yarasından daha kötü olamaz bence. Allah nasip ederse çok istiyorum normal doğumu. Hemen bebeğimi görmek emzirmek istiyorum. Çok heyecanlıyım ben yaa sabırsızlıkla bekliyorum resmen. Hamilelik de çok güzel ama onu da çok özlicem sanırım:)))

Arkadaşlar bende son bir haftadır pelvik bölgede ağrı var. Sanki vajinadan içeri sokulmuş bir bıçak var, hareketsizken rahatsız etmiyor ancak yürürken, oturup kalkarken veya yatakta dönerlen sanki o bıçak kesiyor kenarları, berbat bir acı. benzer bir şey yaşayan var mı, bu açı geçecek mi yoksa doğuma kadar çekecek miyim, bilginiz var mıdır? Resmen kıpırdayamaz oldum bu acı yüzünden.

Canım Allah kısmet eder yaşarsanız anlıycaksınız ne kadar zor bir doğumda olsa doğumdan sonra birşey kalmıyor benim kardeşim sezeryan oldu misal 3 gün çocuğunu alamadı koynuna biz emzirtik biz tuttuk sonrasında eli hep karnında ben omuzumdan ameliyat oldum geçen yıl misal 1 hafta kendime gelemedim omuz sonuçta ama mahvoldum ama doğumdan sonra 2 saat sonra çıktım hastaneden kucağımda kızımla ve sonrasında hep kendim baktım kızıma annem yanımdaydı ama hep elim üstünde olsun istedim kıyamadım dokundurmaya kimseye hani o şok oluyorya bu melek benimki bunu benmi doğurdum o kadar yorgun olduğum halde 24 saat hiç uyumadan izlemiştim onu ben :) Ama hamileliği hiç özlemedim öncesinde şimdide özliyceğimi sanmıyorum hiç.

Canım bende de oluyor bu ağrı sürekli değil ama bazen kitliyor misal dün akşam hiç uyumadım ne sağa ne sola yatamadım hiçbirşekilde her halukarda kasıklarımda ağrı oldu gazda sıkıştırdı sanırım daha çok wc ye gittim sabaha karşı rahatladığıma göre yalancı ağrılardı yani olucak sanırım bunlar insan herşeyi net hatırlayamıyor 9 sene olmuş ilk doğumdna bu yana ama kızımda da ben sabahlara kadar uyuyamazdım ağrılar kramplar sızılar son 50 günde özellikle çok oluyor.Hatta ben 2 defa doğuruyorum diye gecenin bir yarısı eşimi uyandırıp hazırlanıp giyinip kapıdan çıkarken yaptığım bir pırt ile ayy gazmış yaa diye dönmüştüm ilk hamileliğimde ki kızım 41+ da anca doğdu yani oluyor ve normal birde avuç avuç akıntım gelirdi kızımda ama ağrılar normal özellikle son 20 gün sürekli adet ağrısı gibi ağrı çekmiştim.

çok tatlısın ya pırt pırt gaz sanmak :)
ben heralde doğursam bile gecer gecer diye beklerim :))

Selam kızlar gittik doktorumuza muayenemizi olduk çok güzel ve eğlenceli geçti muayene doktorumunda keyifli günüydü benimde sanırım bol kahkahalı geçti muayenemiz.

Oğluşum 2300 gr olmuş 49 cm boyu dedi doktor 2 hafta önde gidiyormuş tosun gibi bir bebek olucak inşallah dedi bende gelsin bakalım ablasıda tosun gibiydi dedim oda valla benim için sıkıntı yok sen doğurucan dedi valla o normal gelsinde benim hiç korkum yok dedim işte böyle motivasyonu yüksek hastalara bayılıyorum dedi doktor gayet iyiyiz tansiyon normal kilo azcık var ama yapıck bişi yok 72 kilo olmuşum :) 56 ile başladıydıkta :) acık çok yemişiz ama napiim duramıyorum yarında sağlık ocağına gidicem ordan da takip ediyorlarya bilmiyorum siz gidiyormusunuz ben aşılarıda orda yaptırıcam zaten kızımdada sağlık ocağına yaptırmıştım hiç problem yaşamadım.

Benim önceki doğumumda normal olduğu için öyle çatı muayenesi felan yok sadece aralığın 06 sında gel nst ye bağlıycam dedi şuan eşinde yaşlanma yok suyu normal çok şükür herşey yolundaymış oh çok şükür yani kızlar.

çok tatlısın ya pırt pırt gaz sanmak :)
ben heralde doğursam bile gecer gecer diye beklerim :))

Ama var ya o son haftalarda o gaz sancısı bir giriyordu resmen doğuruyorum sanıyordum gerçi doğurunca alakası yokmuş diyorsun da işte :) ama hakkaten biz 2 defa giyinip eşyalar yanımızda birnde dış kapıdan birindede arabanın yanından döndük eve :) Eşim garibim hiç bişi dememişti gece gece uyanmış telaşlanmış bir pırt haydi eve :) Ama şimdi daha bilinçliyim tabi öyle bişi olmaz heralde :))) yani inşallah :))

merhaba arkadaşlar bende aralık ayında ikinci oğluşumu doğurcam inşallah... sezeryan olcak ben son günlerde her kasılmadan her ağrıdan korkar oldum doğumdanda korkmaya başladım hayırlısıyla bi doğursaydım duygusal olarakta çok hassaslaştım biraz yazınca rahatladım....15 gün sonra tekrar gitcem doktora..

kizlar ilginc ama bnde hala daha hic agri,sizi,kramp fln yok..geceleri fosur fosur uyuyorum,hatta gunduzleride uyuyorum.tek rahtsizligim bazen bebek cok hareketli oldugunda mesanede elektrik carpmis gibi bir his oluyor.birde hematolojiden randevum vardi teombosit dusuklugu sebebiyle dr.um yonlendirmisti,sonuclar simdilik cok dusuk degilmis ama her hfta kan vericekmisim doguma kdr.hayirlisi artik bu cumada kontrolum var bakalim benim tosuncuk kac kilo olmus

Canım hayırlısı olsun aramıza hoş geldin hayırlısı olsun işte herkesin tercihi sen normalden korkarsın ben sezeryandan herkesin seçimleri değilmi aman onlar sağ salim gelsin kucağımıza yuvamıza koynumuzada nasıl gelirlerse artık değilmi.Son zamanlarda insan dengesiz oluyor ne günü gününe uyuyor nede morali ister istemez hassaslaşıyor insan.

Canım aman dilini ısır poponu kaşı da olmasın ağrın sızın bende var karnımda çok geriyo oğlum kendini o gerdikçe çiş geliyor ve ağrı oluyor sanki alt taraf açılıyor gibi hissediyorum ama doktor çok normal yavaş yavaş hazırlanıyor dedi.İnşallah bişi çıkmaz canım seninde hayırlısı bakalım dediğin gibi ne kadar olmuş senin yavruşunda.

Ben bugün doktora gidene kadar kuruyordum kafamda ağrılar olunca sanki erkenden gelivericekmiş gibi geliyordu oğlum ah diyordum şu düğünüde sağ salim geçirsem diye ama doktora gidince içim rahatladı.Şimdi önemsemiyorum ağrıları çünkü doğuma hazırlanıyor beden doktor birde ne dedi kızlar nasıl cesaret var sende bebek iri olucak diyorum sen normal gelsinde diyorsun dedi evet dedim bende ben birşekilde doğururum o yeterki normal gelsin :) kızımda da aynı konuşmaları yapmıştık doktorumla Allahım sağ salim hayırlısı ile kurtarsın hepimizi amin...

ismin cansu heralde dimi canimcim?benimde o kadar oluyor cnm ,ama benimki sanci kramp seklinde deil,bebegin yeri daraldi yolda fln yururken gerginlik oluyor karnimda,evdede bebek hareket ederken birazcik zor oluyor arada canimi yakiyor.benim vucut hazirlik fln yapmiyor heralde bebegin gelesi yok:)yada bir vurucak sancilar tam vurucak:)buarada hnmlarin yasi sorulmaz ama senin yas kacti,merak ettim

zaten senin hic korkmana gerek yok ki cnm,ikinci dogum cokcok kolay oluyormus,ilkide normal oldugu icin bir cirpida doguvericek bence bebis.hatta ilkindeki gibi agriyi evde cekeyim biaz dha bekleyim deme bence hemencik git hastaneye:)allh hepimize kolay dogumlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…