Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
geriliyorya ondan kaşınıyor kızlar benimde aynı kaiınıyor ama kaşımıyrum avucumun içi ile sıvazlıyorum.Bol zeytin yağı sürün benim çatlamıyorum tenimden heralde kızımdada çatlak olmadı oğlumda da şimdilik yok ama kaşıntı bolca mevcut birde bana sıkıntıdan heralde heryerime kaşınma geliyor.

Bugün görümcem ile annem geldi sağolsunlar temizlik yaptılar bana heryerim mis pak oldu.Annem tembihledi artık okula kızı götürmüyorsun ben götürürüm dedi.

Kızımla ödevleri bitirdik bizde şimdi biraz dinlenip ağda yapıcam bende zamanı geldi artık.Bide doğuma yakın yaparım yada ozaman yaptırırmıyım bilmiyorum şimdilik kendim hallediyorum.

Benim göbeğim de kaşınıyo ama çok kaşımıyorum çatlar diye korkuyorum.

Ben annemi oturttum evime, her işi o yapıyo ben yatıyorum öle. Of zaten gece uykularım azaldı bi de gündüz yorulamam. Kadına işkence ediyorum Allah cenneti nasip etsin anneme, öyle sevaba giriyor ki çok dua ediyorum. Ama yüzüne öle demiyom şımarmasın :)) ben 3 tane dogurdum hiç böyle yapmadım diye kızıyo o da bana. Napim ilk torunu olucak kulanıyorum ben de bu durumu :)

canim inslh bu dogumunda gonlune gore en saglikli sekilde gereklesir.anlattiklarin cesaret verdi gercekten bana,artik akisina bi
raktim hic dusunmuyorum,bir sekilde vakti gelince cikacak zaten ordan:)saol verdigin bilgiler icin,umarim benimde boyle anlaticak bir dogum hikayem olurda buraya sizlere yazarim

Catlaklar icin ben lierac jel kullaniyorum 4. aydan beri duzenli kullaniyorum arada bir beyaz vasaline suruyorum,banyodan sonrada bebe yagi suruyorum,genc kizlik donemimde bacaklarimda catlaklar olmustu ondan koktum ama suan ne kasinti ne bir catlak hicbisey yok,gerci karnimda buyumedi fzla goren 6-7 aylik saniyor belki onunda etkisi vardir bilmiyorum,son hftalarda catlayanlarda oluyormus ana kismet artik,ben elimden geleni yaptim..birde tvde kakao yagi duydum arkadaslar cok iyiymis ama onceden kullanmak lazimdi heralde

canim ben 2.ayimdan beri annemin yanindayim,aslinda istanbulda oturuyorum ama izmire ailemin yanina geldim,babam rahatsiz oldugu icin annem gelemedi ben geleim,bebisi burda dogurucam.esim her ay ziyaretime geliyor,doguma yakinda 1 ay izin alicak,bebgin kirki cikincada beraber donecegiz ist.a,burda annem elimi hicbirseye surdurmuyor hersey onume geliyor,cennet gercekten annelerin ayaginin altinda...geri donunce hersey zor gelicek tembelllige alisim burda:)

ay en buyuk kabusum tuylerimle doguma yakalanmak:)ayda bir aydaciya gidiyordum,simdi 2 hftada bire dusurucem,cok utanirim ya,neyden korkarsanda basina gelirmis gerci ama inslh oyle olmaz,2 hftda bile uzuyor bu tuyler azda olsa..gicik tuyler,kadinlarin isi zor..

Dimi yaa keşke annelerimiz hep yanımızda kalsa. Bi ona nazım geçiyor. Çok üzülüyorum annesi olmayanlara. Allah eksikliklerini göstermesin ins. Gerçekten kimse dolduramaz yerini. Para verip hizmetçi tutsan dahi. Hem iş yaptırıyorum kadıina hem saçımı sevdiriyorum :)) kocama da annesi gibi yok insanın. diyorum insanın rekabet oluşsun dimi:)

Canım bende ilkinde son 1,5 ay hep istirahatteydim yemek bile yapmıyordum annem eşim bir şekilde hallediyorlarlardı :)) ense şeklinde yatıyordum bende ama şimdi birde çocuk olunca evde işin şekli değişiyor en basitinden heleki benim kızım gibi boğazlı bir çocuksa ki gayet normal kiloda bu kadar yiyip nasıl böyle kalıyor bende çözemiyorum da saat başı acıkıyor kalk yemek koy yedir topla 5 dakka sonra annee şu anne bu yani çocuk olunca öyle ense olayı olmuyor.Temizlik tamamda yan gel yat yapamıyorum malesef.

ahhh anneciğim ne bitmez çileleri var büyüttüler evlendirdiler hala uğraşıyorlar benimki ilk torununu büyüttüben çalıştım 4 aylık bıraktım işe gittim şurda 2 senedir evdeyim oğlum doğsun 1-2 yaşında gene başlıycam bunada bakıcak sağlık olursa anacım benim herşeyim birde ben çok yakınım onun avantajı var.

Ağdayı hallettim kızlar oh mis gibi oldu içim rahat şimdilik tabi.Birde duş aldım şöyle 30 dk çıkmadım suyun altından çok iyi geldi.Şimdiye kadar ağdacıya felan gitmme gerek kalmadı hep kendim yaptım bu akşam tereddütteydim artık iyice büyüdüye karnım aynayı koydum önüme zorlanmadım öyle çok tertemiz oldu.Bende çok korkuyorum kıllı gitmekten ama ani sancı olursa mecbur 2 dk da jiletle toplarım heralde napiim.

Aneciginin elllerinden operiz,onlarin hakki odenmez...sihatler olsun cnm darisi benim basima bu hftaici gidicem,benim aklima jilet hic gelmemisti ya,ben bugune kdr hic kullanmadim,ama iyi hayirlattin oyle kisalarla yakalanirsak jilet yapariz artik

kızlarr bugün doktor kontrolüm vardı.çatı muayenesi yapıldıı :)) çok korkarak gittim.nette çok kötü olduğu falan yazıyordu. hiç öyle korkulacak bişey değilmiş.kesinlikle 1 dakika bile sürmüyor.sadece parmak ile vajen açıklığına bakılıyor. kesinlikle hiçbir acı yok.tabiki kendinizi sıkmazsanız.fahat olun.en güzel tarafıda doktorum normal doğum için uygun olduğumu söyledi.inanılmaz sevindimmm.doktor bu sevincide görünce sen böyle rahat olursan inşallah sıkıntısız atlatıcaz dedi.kasımın 20sinden sonra beklemeye başlayacağız.veee 10 aralıkta en geç bu iş bitmiş olacak dedii:))) ayy çok az kaldıı güzel kızıma kavuşmamaaa:))

ay cok sevindim ve heyecanlandım senin adına:)bana dr.um çatı muaynesi için 38.hftada demişti,senin erken yapmışlar ozmn değilmi?bende çatı muaynesinden tırsıyordum birz ama sözlerin beni rahatlattı.hadi bakalım hayırlısı az kaldı artık hepimizin

canım aslında benim doktorumda 38 de yapacaktı. ama ben önceki kontrolde bugün yapılacak diye anlamışım her nedense:)) kendimi fizyolojikmen ve psikolojikmen hazırlayıp öyle gittim.doktorada hep bununla ilgili sorular sorunca sen hazırsın hadi onuda aradan çıkaralım dedi:))) inan hiç korkulacak bişey yok.nette çok abartılıyor.tabiki kendini çok kasan sıkan birisi olursa biraz belki korkar.ama benim de canım çok tatlıdır.ve çok rahat geçti diyebilirim.doktor lekelenme olabilir korkma dedi.çok şükür hiçbirşey olmadı.ne kanama ne lekelenme olmadı. o yüzden rahat ol.bebişlerimiz için nasılsa göze alıyoruz herşeyi :)))

Ayy ne güzel inşallah normal doğum yapabilirsin hiç sorun çıkmadan. Beni de doktorum 37. Haftada çağırdı o zaman bakıcak sanırım. Bende korkuyodum içimi rahatlattın. Doktorum erkek olduğu için de biraz çekiniyorum ama masaya çıkınca geçer heralde :)) ultrasonla bakmıştı cekinmedim de çatı muayenesinden korkutuyor bizim cahil halkımız. Yok çok acıyo yok bilmem noluyo
Elimde olsa doğuma kadar kimseyle görüşmem.

Canım gözün aydın çok sevindim normal doğum gibisi varmı hastanede 2 saat kalmıştım ben doğumdan sonra ve eve geldiğimde hiçbirşey yok gibiydim kalk otur yavruna bak varmı sağlık gibisi.Ama bu çatı muayene olayı yeni mi çıkmışya hep duyuyorum benim kızımda yoktu bu yani ben doğuma gidene kadar oturmadım çatala ve alttan muayene olmadım ? doğum yapacağım gün oturdum ondanda suyumu patlattılar yani bu çatı muayenesi nerden çıkmış bilmiyorum.Hadi bakalım önce hangimiz doğurucak meraktayım :) Ama arkadaşlar mutlaka bekliyorum doğum hiakeyenizi ve haberinizi bende yazıcam olurmu.

Canım ben bu insanları anlamıyorum ne hoilarına gidiyor karşısında kini korkutmak.Çatı muayenesi dedikleri açıklık olabilecek mi o ben doğuma gittiğimde suyumu patlattı doktorum onu bile duymadım ben alttan ki sanırım tahminime göre bu işlemde çatı muayenesinden daha da çok içeri giriliyor hissetmedim bile bunu da sanırım hissetmem.İnsanlar abartıyo.Ya bana normaldoğumu bile zamanında öyle anlattılarki ben doğumdan geldim çiş için wc ye gidicem korkuyorum ay dikişler yanıcak şimdi napıcam öyle anlattılar girdim korkarak sıfır his şok.Sonra bişi yememeye çalışıyorum hani büyük tuvaletim gelmesin dikişler çok acırmış en sonunda geldi gitmem lazım sıfır acı gene şok.İlişki dediler doğumdan sonra resmen ezşyet eee işlemiş bilinç altıma ben nasıl titriyorum eşim ki o konuda inanılmaz hassastır o bile korktu garibim böyle biz ertele ertele meğer sıfır acı yani abartıyorlar ve insan ister istemez etkileniyor.

slm arkadaşlar cuma gunu doktoruma gittim.kızım 2500 gr olmuş.kafası karnı 1-2 hafta ilerde sizlerin de mi öyle?
doğumu sorduğumda nasıl istersen öyle yaparız ve 37.haftada muayene yapacağını söyledi.
cts cicilerimizi yıkadık ütüledik, beşiği ve diğer eşyaları geldi..çantamıda bugun halletcem..bana kalsa daha beklerdim amabüyükler benden hızlı çıktılar.

cnm senin dr.un gercekten nazik ve isinde iyi bir dr.mus,bazi dr.larda cok hat hut davraniyorlar heralde,canini yakiyorlar gebelerin,tabi bazlarida abartmayi cok seviyor oda bir gercek..kanama lekelenme bende duydum muyaneden sonra oldugunu,hatta dr.um doguma yakin yada dogum zmni bakariz dedi,dogumu baslatabiliyormus.....bence gereksiz onceden yapmak artik istege bagli sezaryanda kalkti sozde,ozmn dogum aninda yapsinlar uygun degilse alirlar sezaryana degil mi...neyse artik dr.umuza guveniyoruz mecburen umarim en saglikli yoldan yapariz dogumlarimizi.

bana kilosu normal gibi geldi ama,bazen o usgde cikan olculer okdrda gercegi gostermiyor tahmini dgerler nede olsa.benimde bu cuma gunu kontrolum,dogum tarihlerimiz ayniymis bu arada..bende yazarim gelisimini buraya,benimde tum hazirliklar tmm,sadece cantamda biriki eksik var,tam cantayi kapatiyorum aklima bisey geliyor yeniden aciyorum:)

evet olumsuz yorum yapanları mutlaka susturun.ben bu tarz durumlarda direkt tepkimi gösteriyorum artık. sizde izin vermeyin.evet belki benim doktorumda hassas davrandı bilemeyeceğim ama yok elinin tamamını soktu vb. şeyler yazılıyor.kesinlikle öyle bir şey değil.benimde doktorum erkek.ilk kez vajinal muayene yaptı. bende çok korkarak gittim.o yüzden eve gelir gelmez herkesin benim gibi korktuğunu bildiğimden hemen yazdım tecrübemi.bu arada ben 37. haftadayım hala hazırlıklarım bitmedi.35 te olanlar maşallah çok hızlısınızzz:))) ben ütüyü bugün yaptım.yarında çantayı yerleştiririm.hafta içi yatağımız dolabımız gelecek. boyayı da 3 gün önce yaptırdık.çok şükür kimseye ihtiyaç duymadan tek başıma halledebiliyorum hala herşeyimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…