Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nar suyu ve şekerli su aklımda:) seviyorum burayı inanılmaz paylaşımlar oluyor. bu arada kızlar ben şimdiden çocuk doktoru araştırmasına başladım.doğum sonrasında fırsat bulamayabilirim bilgisayar başına oturupta saatlerce yorum okumaya:) sizinde aklınızda olsun.acil durum olabilir sonuçta hiç değilse aklınızda bir kaç doktor ismi olsa fena olmaz diye düşünüyorum.

MErhaba arkadaşlar şekerli su dediğim gibi denenmiştir hem çocuğun kan şekerini dengeler hemde sarılığı alır diye annemler verirler nar suyunu anneme sordum çok mantıklı dedi ve biz yapıcaz inşallah oğluşuma nar suyunu.Çünkü annemlerin doğulu bir komşusu var oda ynı şeyi söylemiş bitlisli onlar köyde doğumdan sonra mutlaka uygularlarmış bende uyguluycam kısmetse.

Ben çocuk doktoru konusunda çok çektim kızlar kızımda ilk başta doğum yaptığım hastaneye gittim sonra özel başka doktorlara sonra farkettim ki çocuk hastalıklarında en iyi hastanede araştırma hastaneleri devletin.Özellere güvenmiyorum ben bu konuda yanlış teşhisler geçmeyen rahatsızlar çok yaşadık kızımda sonra bakırköy devlet hastanesine gitmeye başladık 3-4 yaşından beri rahatsızlandığında buraya götürüyorum.Ve hiç sorun yaşamıyorum .

Tabi bu özel rahatsızlığı olanlarda farklı oluyor Allah korusun astım gibi takip edilmesi gereken sürekli hastalıklarda tek doktor daha iyiki takibini yapsın.Ben aşılar içinde sağlık ocağına gidicem orada yaptırıcam.

Kızlar oturunca kalkılmıyor heralde dünden kalan yemeğim vardı kızıma onu ısıtıcam bizede eşimle menemen yapıcam kolayına yemek yapmak istemedi canım tembellik yapiim dedim.Ama tam tembellikte sayılmaz klaktım biraz kuran okudum cuma öncesi iki dua ettim Allahım cümlemize hayırlısını normalini sağlıklısını sıhhatlisini versin diye kızlar cümlemize dua ettim Raabim herkezi kavuştursun yavrusuna.Yaşlnız çok sesli okuyamadım nefesim kesildi sessiz sessiz okudum oğlumda tekmeleri kıpırdanmaları ile bana eşlik etti tabiki.

kızlar sizinde yürürken çatı kemiğiniz ağrıyor mu? artık adı çatı kemiği mi leğen kemiği mi bilmiyorum ama çok acıyo yaaa

kızlar sizinde yürürken çatı kemiğiniz ağrıyor mu? artık adı çatı kemiği mi leğen kemiği mi bilmiyorum ama çok acıyo yaaa

slm cnm ewet benimde ağrıyo az kaldı sabırsızlıkla bekliyorum bebişimi kucağımıza alınca onların o güzel yüzünü görünce bütün çektiğimiz acıları unutucaz cnm hayırlısıyla sağ salim doğsunlar inşallah kucağımıza almayı nasip etsin allah onlar herşeye değer dimi

merhaba fadiming nasılsın?hemşeriyiz seninle bende manisalıyım cnm

Canım senin günelerin çok azalmış çok normal ağrıması bebek basınç yapıyor aşağıya ondan esneyince acıyor.Benimde yürürken oğlum çok kasıyor kendini böyle durunca duruyor yürüyünce gene aynı sünnet çocuklarının tuttuğu gibi bende karnımı tutmadan yürüyemez oldum.

Evet zaman azaldıkça insan daha da bunalıyor değilmi biran önce gelsinler diye bakıyoruz zamanında gelsinlerde sağ salim dayanıcaz artık seçenek yok. :)

Evet zaman azaldıkça insan daha da bunalıyor değilmi biran önce gelsinler diye bakıyoruz zamanında gelsinlerde sağ salim dayanıcaz artık seçenek yok. :)

slm cnm dimi ama sabırsızlanıyoruz nasılsın tatlım?nasıl gidiyo senin?

ya arkadaşlar dün benim kasıklarda adet sancısı gibi bir ağrı başladı.kramp şeklinde vurup vurup geçti. tamam dedim geliyor galiba. nasıl telaşlandık annemle.hemen banyoya koştum duş aldım :))))) ağrıdan bayılıcam ama bir ayndanda çantadaki eksikleri niye önceden tamamlamadım diye söylenerek eksikleri hazırladım.bir görseniz halimi çok komik.2-3 saat kadar sürdü sonra hiçbirşey kalmadı.evi temizlemesi için temizlikçi alıcam ama doğuma yakın olsun diye bekliyorum.nasıl pişman oldum keşke yaptırsaydım diye.ama şimdi hiçbirşey yok.yani diyeceğim o ki sanırım beklemeden herşeyimizi hazırlamamız lazım.ama bu arada çok heyecanlandım ben yaa gerçeğinde ne yapıcam acabaa

slm cnm dimi ama sabırsızlanıyoruz nasılsın tatlım?nasıl gidiyo senin?

Sağol canım eh işte diyelim ya bende gündüz sorun yok evdeykende sorun yok wc ye yakınım ya :) Ama akşam oldumu geliyorlar bana sıkılıyorum daha çok çişe gidiyorum yatmak istiyorum yatamıyorum vs vs vs ayrıca aynaya bakınca kendimi kötü hissediyorum hafif depresyonvari bir durum söz konusu yani canım burnuma gelmeye başladı desem yalan olmaz.

:) ay canım ya kıyamam ozaman gelince herşey halloluyor birşekilde.Rahim hazırlanıyor demekki sende de sen genede hazır ol canım ya artık belli olmaz çünkü gününden önce gelirse sen üzülme diye herşeyin hazır olsun.Ben doğuma gittiğm de görümcem gelmişti eve ve biz eve gelene kadar temizlik yapmıştıyemekler yapmıştı bir geldik benim yatağım hazır yemekler yağılmış ev mis pak Allah razı olsun iyi oluyor arkanda birinin kalması.

Kızımı doğurduğumda ben baya baya depresyona girmiştim kızlar yani 36 beden ben 42 beden şişko göbekli koca memeli gidiği yakışmaz zaten giyicek bişeyde yok aynaya bakasım yoktu 2 ay varya berbattı.Sonra baktım kilolalar gidiyor biraz rahatladım ama kendime gelmem kilolar gidince yanş 4 ay sonra oldu anca 4 ayda kendime gelebildim oğlanda nasıl olucak bilmiyorum.Bu defa kızımdaki gibi abes kilo almadım ama herkez ijinci çocukta alınan kilolarda kalıyor diyor ama bakıcaz valla gerekirse aç gezicem ama vericem bu kiloları ben şimdiden tiyoları not alıyorum kızlar emzirirken kilo vermek için.

dün gece banada aynısı oldu, kasıklarıma adet sancısı gibi geldi gitti 1 saat sürdü sonra kesildi bunlar alıştırma sancıları ama ben sezeryan olcam inşallah önceden boş yere sancı çekmem..

Kızlar forumlara bakıyorumda bu doğum çantalarına ne kadar çok gereksiz şeyler koyuyorlar ya.Ben bu arada doğum ücretini de sordum hastaneye normal doğum 175 tl sezeryan 450 tl dedi.Benim normal olucak Allahım izin verirse doğumdan sonrada herangi bir sorun çıkmaz is 2 saat sonra taburcu ediyorlarmış.Ben kızımda da öyle az kalmıştım.Sezeryanda da 1 gece tabi sorun olmaz sa.Yani çok gereksiz şeye gerek yok.Ben yazmak istedim koyduklarımı çantama;

Kendi Çantama ;
1 Elbise gecelik (Ben ilk 2 gün kızımda pantolon tarzı giyememiştim karnıma baskı yaptığı için)
1 uzun hırka
1 çift çorap
1 patik (çok üşüyor insan doğumdan sonra haziranda doğurdum ama dondum)
büyük beden cırt cırtlı hasta bezi (ben acemilikten yapışkansız almıştım zorlandık bezde )
rulo havlu,kolonya,ıslak mendil,
terlik,makyaj malzemesi,lohusa tacı,
1 atlet,1 emzirme sütyeni,kamera,fotoğraf makinası.
Hamilelik takip kartım

Oğluşuma,
2 adet hastane çıkışını bohça yaptım içeri verilicek ya battaniyesinin içine giydirme sırasına göre dizdim üst üste.
1 kalın peluş battaniye
ıslak mendil
pişik kremi
suluk çay kaşığı
yenidoğan bezi
bavulu ve yüz örtüsü

Ben bu kadar koydum fazlasına gerek yok bence.

bende sizinle aynı fikirdeyim bide hastaneler dağ başında değilya acil bişey gerekirse eşim alır evden getirir ben sezeryan olcam 1 gece kalırım aksilik olmazsa yani bi gece için gereksiz soğuk olduğu için çorap patik hırka bunlar önemli üstelik senin normal doğum olurda iki saat sonra çıkarsan koydukların yeterli allah sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin....

Evet canım aynen kardeşim sezeryan olduoda 1 takım gecelik koydu kişisine göre değişiyorya o pijma takımı giydi 1 gece kaldı ertesi sabah saat daga 9 yoktu taburcu oldu yani başka eşyaya gerek kalmadı.Evet bazen 1 hafta hastanede kalan da olmuyormu oluyor ama bu anormal bir durum Allah korusun öyle birşey olursa zaten dediğin gibi hastaneleri seçerken genelde yakın yerler tercih ediyoruz gider alır gelirler yani değilmi.

doğum ücretleri ne güzelmiş öylee:)) benim normal doğum 3000 sezeryan 3500 :)))) senin devlet hastanesi falanmı canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…