Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bende de sabah yataktan kalkarken oluyo o ağrı. Bayağı bi inliyorum sonra geçiyor. Bence bebek ağırlık yaptığı için oluyo. Doğuma kadar artmasa iyidir. Ama zannımca geçmeyecek (

Allah askerliklerini göstersin inşallah hepimize. Bende doğumdan değilde oğluma bişey olmasından korkar oldum bu ara ağlama nöbetleri yaşıyorum ( ki ben çok kolay bi hamilelik geçirdim çok mutluydum hep. Rabbim bana bağışlasın küçük erkeğimi. Ona bişey olursa ne yaparım diye ağlıyorum bu aralarda. Öyle böyle sona yaklaşınca kayış kopuyor demekki azıcık :))

Son düzenleme:

Canım benim ismim gönül bende de yolda yürürken o gerilmeler oluyor şöyle poposunu bir dikiyor hani sünnetli erkekler önlerini tutarya bende karnımı tutmadan yürüyemez oluyorum yolda utanmasam çökücem bir kenara ondan pek artık uzun mesafe yürüyüşe cesaretim yok.Yaşımda 33 bu arada ama şurda birkaç ay sonra 34 olucam :)

Canım inşallah dediğin gibi olur bir avazda kurtuluruz hepimiz inşallah.Herkes öyle diyor sakın evde bekliyim deme yetişemezsin diyorlar hayırlısı kısmetimiz neyse nasılsa öyle olucak artık.

Bende de sabah yataktan kalkarken oluyo o ağrı. Bayağı bi inliyorum sonra geçiyor. Bence bebek ağırlık yaptığı için oluyo. Doğuma kadar artmasa iyidir. Ama zannımca geçmeyecek (

İşte bak nasıl herkezde farklı ben gene sabahları kuş oluyorum saat gece 4 lere 5 lere kadar yat kalk gez dolan sabah kuş gibi ol.Annemde gündüz çok yorulduğun için oluyor diyor ne bilim işte akşam oldumu oluyor bişiler bana daralmalar kasılmalar kaşınmalar ya ben birde neden korkuyorum kızlar hani erkek ya anne çok gazlı olunca çocukta gazlı olur diyorlarya ondan tırsıyorum.

cok memnun oldum gonulcum,kizlar surda birkac kisiyiz tanisalim bari ozmn dimi:) benim ismimde tutku,32 yasindayim,5 sene sonra ancak karar verebildik cocuk yapmaya ve karar verir vermezde oldu:),kiz cok istemistim ama allah oglan nasip etti(saglikli sihatli hayirli evlat olsun inslh)istanbulda oturuyorum ama dogumum izmirde olucak kismetse.

Bende memnun oldum tutku ismin çok güzel bu arada benim arkadaşımın kızının ismi de tutku.Herkez hazır olduğunda yapsın çocuk işi emek sabır fedakarlık aşk işi.Bende bir kız daha olur dedim ama oğlum geliyor dediğin gibi nasip kısmet.Bende istanbul küçükçekmecede oturuyorum ikitelli batıbahat hastanesine gidiyorum kontröllerime.İzmire bayılırım canım hayırlısı olsun.

Aynen kişiden kişiye çok değişiyor bu hamilelik.
Yaa burda anne sütünden önce bebeğin ağzına 1 nar tanesinin suyu sıkılırsa bebeğin bidaha gaz problemi olmaz diye bişey okudum. Önce çok saçma geldi ama yapıp da çok işime yaradı diyenler var. Doktoruma sorucam ben ama kızar diye korkuyorum:)) ya da ilk 2 gün falan damlatırım. Boş mideye gitmesin. Bilemedim ki. Senin ikinci çocuk sen olsan ne yapardın??

Bu arada bende 24 yaşındayım 1 buçuk yıllık evliyim. Adımı boşverin:)) çok tanıdık takılıyor buraya. Deşifre olmayayım. Kocaeli deyim. Burda doğum yapıcam. Su an çalışmıyorum, atama bekliyoruz. Özelde çalışıyodum, hamile kalınca bıraktım işi. Hayatımın en iyi kararı imiş. Çok rahat ettim. Yeni mezun olduğum için böyle bi şansım oldu. Ikinci çocuk nasip olursa atanmış olurum böyle bi şansım olmaz heralde. Böyle işte..
Bi de hamileliğim çok güzel geçti Allah ın izniyle... Bulantı falan çok azdı. Ilk 5 ay hiç bişey değişmedi hayatımda. Ki annem 2 çocuğunda da ölmüş ölmüş dirilmiş. Teyzelerim de aynı. Bana çok şaşırdılar. Kişiden kişiye çok farkediyor.

Su an tam 15 kilo aldım ama hiç çaktırmıyorum:)) zayıf hamile kaldım çünkü.
Bi de yarışmacı arkadaşlara başarılar :)))

Bene okudum o konuyu olabilir aslında bir kaç damla nar suyu denenebilir ben bu konularda biraz doktor dışı bir anneyim kızım daha 30 günlüktü biz kiraz yerken bir bakıyordu kıyamamış eşimle kiraz suyunu emdirmiştik oda şapır şupur emmişti yani 40 ı çıktıktan sonrada ben neye hevesli baksa parmağımla tattırırdım kızıma ek gıdalara geçerkende hiççç zorlanmadık.O yüzden denenebilir bende bunu unutmuyum ama doğar doğmaz yapamam önce anneciğinin sütünü içsin yavrum dediğin gibi sonraki günlerde neden olmasın.Birde biz hastanede bebeğe az şekerlisu veriririz sarılıkhemen çökmesin diye çünkü süt hemen gelmeyebiliyor ya bir çay kaşığı kadar.Ondan minik suluğunu ve çay kaşığını şimdiden koydum çantaya.Sonrasında da günde bir kaç kez su veririz çocuğa yani doktorlar der ya vermeyin biz veririz.

:))) Sen daha çok küçükçün aynı bende senin yaşındaydım hamile kaldığımda kızıma ama
aylık evliydim hamile kaldığımda yaş çok farkediyormuş hamilelikte onu anladım ben kızımda çok 9 ay kustuğum ve ayda en az 1 kere serum yediğim halde zıp zıp geçirdim hiç hamileliğimi bilmeden ama bunda daha ağır geçiyo yani şiakeyetler felan ki kızımda çalışıyordum şurda 2 yıldır evdeyim oğlum kısmet olurda 2 yaına felan gelene kadar da çalışmayı düşünmüyorum muhasebeciyim bende.Ama ne güzel evde olmak hamileyken değilmi kilonda çok iyi çarçabuk verirsin merak etme o aldıklarını da normal doğum sonrası.

arkadaşlar benim iki güne kadar midem çok fena yanıyodu ama dikkat ettim dünde bugünde midem gayet iyi acaba karnım aşağımı indi diyorum ama hala yüksek geliyo bana nasıl geçti acaba....

arkadaşlar benim iki güne kadar midem çok fena yanıyodu ama dikkat ettim dünde bugünde midem gayet iyi acaba karnım aşağımı indi diyorum ama hala yüksek geliyo bana nasıl geçti acaba....

Canım yediklerinden olabilirmi acaba benim miğde yanmalarım önceki hamileliğimde doğuma kadar geçmemişti de genede olabilir.kesin bişi demek zor.

Ben de sağlık ocağına gittim tansiyonum normal sorun yok göğüs ucu için memcy krem aldım şimdiden başladım kullanmaya 36 hafta da da hamamotuna başlıycam bakalım inşallah yara olmaz.Birde karbonatlı su hazırda bulunduruyoruz doğumdan sonra başucumuzda arkadaşlar pamukla bu suya bandırıp pamuğu onunla göğüs ucuna pansuman yapıp öyle emziriyoruz bebişleriki onları ağzı pamucuk olmasın bizimde memişler tahriş olmasın denenmiştir kızımda birebir tecrübedir unutmayın.

amin canım inşallah... benimde duygularım karmakarışık anneme diyorum hemen tekrar soy bak bebeğime herşeyi yerindemi sağlıklımı diye ameliyathaneye girmeye korkuyorum bi atlatsaydım şu doğum olayını oğluşumu kucağımdan bırakmıycam... allah hepimize yardım etsin kimseyi darda koymasın inşallah...

evet yediklerimden herhalde.. çünkü daha erken zaten karnımın inmesi için...
memcy krem yazdırdınızmı eczaneden mi aldınız bende alayım karbonatlı suyuda duymamştım onuda deneyim inşallah yara olmaz.. teşekkürler güzel bilgiler:)

Canım araştırdım bu kremin iyi olduğu kanaatine vardım kendimce doktorumda onayladı hem direk emzirebiliyorsun silmeden hemde kullanan arkadaşlarım çok memnunlar.

Karbonatlı suyuda annem yapmıştı kızımda hastanede zaten biz 1,5 saat kaldık doğumdan sonra eve geldi 1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı karbonat koydu pamukta koydu başucuma dedi emzirmeden bu pamukla sileceksin göğsünün ucunu öyle emziriceksin öylede yaptım hiç ne acıma ne kızarma ne tahriş hiç bşi olmadı göğüslerime benim.Birde hamamotu diye bir toz vardı onu krem gibi yapıp göğsüme sürüyor bir dakika bekletip yıkıyordum günde bir defa bunu 36.haftadan sonra yaptım buda kocakarı ilacı ama çok işe yaradı benim göğüsler yara olmadı.

Bir püf nokta daha ben memleketten has zeytinyağı getirttim doğumdan sonra 2-3 aylık olana kadar poposuna zeytinyağı sürücem kızımada onu sürmüştüm hiç pişik olmadı inşallah oğluşumda olmaz.Artık doğuma ve sonrasına hazırlık kızlar rabbim cümlemizi bir avazda sağlıkla kurtarsın insan ister istemez endişeleniyor değilmi olumsuzlukları hiç düşünmeyelim nur topu gibi yavrularımızı kucağımıza alıp emzirdiğimizi kokladığımızı düşünelim değilmi.

Gonulcum butun puf noktalarida sende mslh:))bende kucukken sarilik olmusum annemin gogus uclari cikmadigi icin hemen emememisim,annem sonradan ogrenmis ordakilerden,azicik sekerli su verilseydi olmazdi diye,yani bizde cantamiza koyacagiz.

bende sogan kapatilir emzirmeden once hic yara fln olmaz diye duymustum,ama hic karar veremedim birde bebek sogan kokusunu e tadini alir memeyi almaz diye..ben de laniosh diye bir krem aldim tamamen bitkisel ve buda yikanmadan emzirilebiliyor.ama onu bile kullanmakta kararsizim tadini kokusunu alir memeyi tutmaz diye..ben kucuken hic emmemediim icin icimde kaldi,hep mamalarla buyumusum,bu yuzden hep hasta olurum,kismetse muhakak emzirmeliyim minigimi yoksa cok uzulurum

kızlar doğumdan 24 saat içinde bebğinize bir çay kaşığı şekerli su verin.sarılık olmaz yada çok hafif atlatır.çevremdekilerle kendim bizzat denedim.bizim köyde kadınlar öyle yaarlarmış.bende koca karı ilacı dedim ama genede nolur nolmaz diye yeğenimede içindik.yeğenim hiç sarılık olmadı.diğeri rengi az değişir gibi oldu ama ertesi günü grçti.yengemin gelini amann dedi yaptırmadı ama günlerce sarılıkla uğraştılar.belki bünyelerden kaynaklıdır bilemiyorum ama ben gene oğlum doğar doğmaz tenbihliyorum eşime falan şekerli suyu unutma diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…