Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam cnm oh oh iyi hadi halletmişsin işlerini güle güle giy tatlım düğünde bol bol göbek at[şaka yaptım aman dikkat et]

Canım sağol teşekkür ederim hallettim çok şükür ama düğünde bol bol oturucam aa ne oturması wc masa arası mekik dokuycam kesin :) Hele o elbise ile wc nasıl olucak oda muamma ama hasta bezimi taksam ki :) :) :)

Çıkmaz inşallah aksilik felan da doğar oğluşun bende doktoruma özellikte belirtmiştim bakın benm canım çok tatlıdır ozaman ssk anlaşması yok direk özeldi hastaneler bağırmak için özele geldim haberiniz olsun diye ama doğuma gittim 9 saat sancı ve sonrasında doğum gıkım çıkmadı hatta ebe bir ay diyeydin bari diye dalga bile geçti ama bol bol dua ettim sadece Allah veriyor o gücü insana.

kızlar bende de kıpırdayınca çişim geliyor hatta altıma yapıvericem gibi birde o anda hapşırır öksürürsem kaçırıyorum arada çok kzııyorum kendime.Evde sorun yok dakka başı git wc ye ama dışarda zor oluyor.Kızı okula götürüyorum dönüşte öyle baskı yapıyor sıkışıyorumki zor yetişiyorum eve sanki tolda yapıcam bebek büyüdükçe heralde idrar torbasında birikim olamıyor ondan böyle yanma gibi acıma gibi bişiler oluyor diğer arkadaşlar gibi 38.haftaya bir varsak ben sonrasında kormuycam.Birde arka arkaya dğum haberleri alıyorum tanıdıklardan ben den 1-2 hafta önde olan bir arkadaşım takside biride evde doğum yapmış ambulans çağırmışlar ama gelene kaar bebek doğmuş 37.haftada her iki arkadaşımda bebekleride iyi çok şükür ama beni korkuttu bu durum ister istemez endişeleniyorum.Eşime bile ders aldırdım netten olurya doğurursam evde neler yapıcaz dşye tatbik ettik :)

Kızlar bu idrar problemi herkesin başında sanırım. Ama en kötü haliyle ben yaşadım. Eşimle tv izlerken birden gülme krizi geldi. Güldüm güldüm güldüm ve sonunda olan oldu. Eşimin yanında altıma yaptım ( şaka yapmıyorum. Az buz da değil öyle. Adam şok oldu ne getireyim diye koşturdu garibim. Allah razı olsun normal aşkım bunlar üzülme falan dedi bi daha açmadı mevzuyu. Ama şimdi dışarda gülme krizine girdiğimde yüzündeki endişeyi görüp hatırlıyorum bu talihsiz olayı. Dışarda olursa naparız diye korkuyor bence. Rezillik yaaa. Hala kızıyorum kendime gülme geldimi tutamıyorum.

Mide yanmasına da rennie diye çiğneme tableti var ondan cigneyin şak diye geçiriyo. Nane şekeri gibi bişey zararı da yok. Maden suyu da hergün bi tane içiyorum ben. Mideme çok iyi geliyo ve mineral için. Ama sade olmalı. Diğerleri gazlı. Hiç yararları yok.

Benimde geçenlerde ablam evlendi. Benim karnım burnumda. 32 haftalıktım. 1 tane de ablam var. Başka da kardeşim yok. Önce hep oturucam sandım. Sonra bari el şaklatayım derken kendimi döktürürken buldum. Aldığım tepkilere inanamazsınız. Herkes yalvarıyor zıplama bari topukluyu çıkar bari diye. Öyle de bi oynadım ki enerji geldi nasıl olduysa. Ablam düğününü unuttu bana yalvarıyor bilir az otur diye. Ama gece olunca bende kendime geldim. Naaptım ben ya dogurursam diye çok korktum. Uzağa evlendi ablam. Erkek tarafının orda yaptığımız düğünde hiç kalkmadım yerimden. Ama biseyde olmadı. Herşey olacağına varır.

Kötü şeyler benimde aklıma gelmiyor değil tatlım. Ama telkin ediyorum kendimi. Doğumda bana bişey olursa diye korkunca ooh günahsız giderim diyorum. Şehit olurum ne güzel. Ama oğluma kim bakıcak deyince tıkanıyorum. Bide patavatsız insanlar sürüsü var tabi. Yok senin doktor suna şöyle yapmış yok bunu sakat bırakmış. Yok bi bebek doğarken şöyle ölmüş. Yaa sabır çekiyorum. Bi kızıyorum ne kadar düşüncesizsin diye yüzüne bağırıyorum. Sonra iki gün moralimi yükseltmekle geçiyor. Bunlar olağan şeyler eminim herkes biraz korkuyor ama abartmamak lazım hemen atmak lazım kötü şeyleri kafadan. Genel ruh halin mutlu ve cesaretli olsun yeter. Bu bebegine de yansıyor çünkü. Benim sıpa her ultrasonda gülüyor bize. Doktor amcası anne böyle mutlu olunca bebek de mutlu oluyo dedi. Hormonlarla ona geciyomus mutluluk. Eminim doğumda da bu iyi ruh halinin faydasını görücez. Allah yardımcımız olsun.

Kötü şeyler benimde aklıma gelmiyor değil tatlım. Ama telkin ediyorum kendimi. Doğumda bana bişey olursa diye korkunca ooh günahsız giderim diyorum. Şehit olurum ne güzel. Ama oğluma kim bakıcak deyince tıkanıyorum. Bide patavatsız insanlar sürüsü var tabi. Yok senin doktor suna şöyle yapmış yok bunu sakat bırakmış. Yok bi bebek doğarken şöyle ölmüş. Yaa sabır çekiyorum. Bi kızıyorum ne kadar düşüncesizsin diye yüzüne bağırıyorum. Sonra iki gün moralimi yükseltmekle geçiyor. Bunlar olağan şeyler eminim herkes biraz korkuyor ama abartmamak lazım hemen atmak lazım kötü şeyleri kafadan. Genel ruh halin mutlu ve cesaretli olsun yeter. Bu bebegine de yansıyor çünkü. Benim sıpa her ultrasonda gülüyor bize. Doktor amcası anne böyle mutlu olunca bebek de mutlu oluyo dedi. Hormonlarla ona geciyomus mutluluk. Eminim doğumda da bu iyi ruh halinin faydasını görücez. Allah yardımcımız olsun.

Canim gonlunu ferah tut sen,iyimser olmaya calis bir rhtsizligi olmasinda kilo alinir nasilsa.Benim duydugum keciboynuzu pekmezi ve balik hapi bebisin kilo almasi ve gelisimi icin cok iyiymis,dr.una danisip deneyebirsin

Benimde agri esigim yuksektir aslinda ama bilmedigim biseyi yasayacak olmanin tedirginligi var uzerimde,dusunmeden edemiyorum o koca sey,bu kucucuk yerden nasil cikacak diye:)))Senin ne guzel 2.deneyimin olacakmis,bu sefer tadini cikar bari,ilklerden bisey anlasilmiyordur kesin panikten:)buarada bize normal dogum yapmis biri olarak tarif etsene nasil bisey bu sancilar,oyle abartildigi gibimi?dogumda bizi zorluyacak seyler nelerdir?aklina gelen ayrintilari bizimle paylasirmisin?ben epiduralli dusunuyorum aslinda ama ikinma problemi fln olabiliyormus,vakkum fln korkutuyor beni o yuzden oyle dayanilmayacak boyutta degilse herseyin dogalini yapmakta fayda var tabii

Ne guzel ani olmus iste size,dha sonra hatirlayip gulersiniz:)banada bikac kez hapsirirken oldu ama azicik oyle hepsini salmadim:)ama gulme krizine girsem kesin bende aynisini yapardim,zaten cevremde gulduren fln olursa hemen susturuyorum :)benim gebelikten oncede cok sık idrara cikma problemim vardi,artik wc de yasiyorum desem yeridir

Hayirlisi olsun allah mutlu etsin sevenleri..belki kardes bile gelir senin bidiga yakinda bellimi olur:)Sende ne guzel eglenmissin bosver dogmadan ogrenmis bebis dans figurlerini:))bizde dugun dernek icin hamile kalmayi beklemisiz topluca herhalde:)kac senedir kiz kardesime birini bulda nisaninda dugununde soyle guzel guzel giyinip oynayalim diyordum,benim hamileligimi beklemis..koca gobegimle,alkolsuz,sigarasiz yesilayci bir nisan gecirdim:)ayrica oturmak dha cok yoruyor insani ayni yerde sandalyenin tepesinde iyice kasiliyor karin.Muzik sesindende bizim oglan tepinip durmustu zaten hic rahatim olmadi kisacasi.neyse artik suana kdr 9 kilo almisim dogumdan sonra dugune kdr kilolari veririzde inslh,dugununde bari biseye benzeyelim:))

Canım çok güldüm okurken ama sana değim kendime :) Benimde aynısı başıma geldi bugün ve nerde biliyormusunuz ? kayınvalidemde yaaa beterin beteri var canım :)))) Görümcem ben kaynanam mutfakta dedikodu yapıyoruz düğün varya elti gelicek bana çekiştirirken ki Allah var seviyoruz gelinimizi kötü çekiştirmedik o arada görümcem bşşi dedi gülme krizi geldi ve ben oracığa şarrrrr aynen dediğin gibi az da değil şar yani rezil oldum bittim durduramıyorumda gidiyor hepsi normal olur deseler gülmemeye çalışsalar ve hemen toparlanıp konuyu kapatsalarda çok utandım ve ağladım sinirden çok kötü bir durum yaa.

Miğde yanmasına bende çözümü babannemin tavsiyesi ile her akşam yemekten 1 saat sonra 1 tane havuç yiyerek aştım miğde yanmasına hazımsızlığa iyi gelirmiş meğer öyle kıtır kıtır yiyorum ve yanma felan yok çok şükür.

Tabi anlatayım ;bende herşeyin normali epidurale gerek yok ben ağrısız gittim doğuma suyu azalmıştı bebeğin ve hiç açılma yoktu hastaneye gittiğimizde.Deli cesareti bendeki bebek iriydi ve açılma yok doktor sezeryana alalım desede ben kağıt imzalayarak taktırdım sunni sancıyı saat 09:30 da taktılar serumu 1 saat sonra nst bağladılar ebe dedi sen nasıl duruyorsun bağırmadan çok sancın var ama bana sorarsanız adet ağrısı kadar bile yok böyle saat 15:00 kadar geçti az ağrı ama kesintisiz ben bu arada gayet iyiyim geziyorum konuşuyorum kahkahalar saat üçten sonra arttı sancılar ama dayanılmıycak kadar değil inanın ki benim zor bir doğumdu doktorun dediğine göre saat 17:15 te büyük tuvaletim geldi çok ama nasıl ıkınma var hemen aldılar beni doğumaneye doktor dedi kafası geliyor bana sorarsan büyük abdestim geliyor inanın ne acı ne sızı ne ağrı sadece büyük abdestim var ıkınıcam hissi zaten 2 defa ıkındım 3.cüye doğdu kızım sonrasında iğne yapmış doktor duymadım hiç kızıma bakıyordum o ara 1 dikişim vardı ama tabi büzdürüyorya bikaç yerden geçiriyor iğneyi acı yok.Bu kadar yani hiç acı çekmedim dayanılmıycak sancı çekmedim bağırıcak kadar bişi yoktu ki çok canım tatlıdır o yüzden hiç tereddüt etmeyin Allah veriyor sabrını.Bu arada kızım 4 kilo doğdu.

ya evet benim oğlanda yüksek seste çok hopluyor yaa geçen düğün vardı bir takı takıp çıkıcaktık eşimle önce tabi dans pasta vs.Olayı varya o arada çalan o yüksek seste ay ne tepindi anam dedim eşime bizimki çokmu oynak olucak bu nedir nasıl vurdu durdu çıktık kesildi yüksek sese çok tepki veriyor yaa.

Kızlar bugün halası bir sürü cici almış oğluma cibinliğide becerememiştim aldım götürdüm bebek mağazasına takın dedim şunu kafayı yiycem taktılarda bende bugün taktım beşiğine birde süsledim onu incik boncuklarla çok tatlı oldu bizde çom derler boncuklardan şekiller yaparlar minik çengelli iğne ile bebeklere takarlar ben onlardan aldım taktım beşiğin cibinliğine çok süslü oldu :) Şimdilik kızımın bebeği yatıyor içinde :) kızım oynuyor beşikle sormayın gece bir tuhaf geliyor beşiğin için de oyuncak bebek uyuyor :)))))

Son düzenleme:
Bugün kendimi çok yordum sanırım onun rahatsızlığı var oğlum çok hareketli halsizlik var birde bugün wc ye çıkamadım küçük değil onun sıkıntısı var yani huzursuz rahatsız tatsız bir akşam geçiriyorum.

Seninki de betermiş gerçekten :)) ben dua ediyorum şimdi. iyiki bi kocam vardı diye. Ne hallere kaldık yaa. Çocukluğumuza döndük.

Sorma ne anı ama :) Bende akıllandım tamam susun, gülmeyin diyorum artık. Zaten ben demesem kocam tamaam hadi evde güleriz diyo korkudan :)))
Çok wc ye gitme problemini de kabullendim artık ne yapayım. Yatmadan önce. Bu son, olmadı bu son tamam bu son diye diye 5 kere gidiyorum wc ye, hatta daha uzun oturuyorum mesanem tam boşalsın diye ama ne çare en fazla 3 saat sonra sancıyla uyanıp yine wc de buluyorum kendimi. Olsun cook az kaldı. Yakında wc ye değil emzirmeye kalkıcaz. Ne güzel dimi. :))

Herkese günaydın evet çok kötü bir durum wc olayı ya bende bazen uzun kalıyorum iyice boşalsın diye ama en fazla 1 saat içinde gene uyanıyorum gece.

Dün gece çok zor geçti tuvalet olayı beni çok sıkıştırdı kabız olmuşum gene onun sıkıntısı ağrısı birde oğlumun tepikleri çok zor geçti Allah sabah geçti.Birde bunlar yetmezmiş gibi sabah yatakta ters hareket yaptım boynum tutuldu Ne diyim ki ben bilemedim sağa dönemiyorum şimdi.

Evt az kaldı yakında sadece sayılı günler kala yavrularımızı koklayarak emzirmeye kalkıcaz geceleri ya insan görmediği şeyi özlermi ben oğlumu özlüyorum şu an eşyaları elledikçe helede şu beşik konulduğundan beri nasıl hissediyorum kokusunu içimde böyle alayım onu koyayım boynumun altına yada çeneme yaklaştırayım o kemirsin çenemi ben onu koklayayım birde ben deli severim çocukları öyle uzatan hanimiş yapamam böyle baya baya sarsarım :)

Arkadaşlar merhaba
Hamileliğin 36. haftasındayım göbeğimde ve bacağımda kaşıntı başladı özellikle geceleri uyku halindeyken öyle kaşıyorum ki
uyandığım da ben mi bu kadar kızarttım cildimi diye soruyorum henüz doktoruma danışmadım ama bu sorunu yaşayan var mı?:44:

aynen benimde geceleri özellikle göbeğim çok kaşınıyor ama benim hafif çatlaklarım oldu acaba o yüzdenmi diye düşünüyorum dr ben de danışmadım(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…