Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar oğlum 4 gündür kakasını yapmıyo. Sağlık ocağına gittik aşıya. Hemşireye sordum. Aa hergün yapması lazım olmaz dedi. Dahada endişelendim. Aysu seninki mi böyle olmuştu. Naptın sen? Bi dr götürsem mi sizce. Zeytinyağı içiriyorum 1 kaşık kayısı yediriyorum. Daha ne yapayım bilemedim. Masaj da yapıyorum ama tık yok. Sütüm azaldı da ondan mı dicem az da değil Allah a şükür..

Evet canım yaa bi poposuna baksaymis catlak yırtık var mi diye keşke.kolay yapmasi için sabun yerine gliserin fitil kullandik.sabun yakıyormus popodaki yarayi..
Geçmesi içinde anestol diye bir Krem var,adı gibi uyuşturuyor o bölgeye sürüyorsun,hatta pamuklu çubukla içine tepiyorsun poposundan..bide bepanten suruyorsun iyileştirmesi için.biz 15 gunde bu şekilde geçirdik catlak olayını.ama çatlak bitse de cocuk hala korkuyor kaka yapınca acıyacak saniyor.bizimki 2 ayda ancak düzeldi

nasil hemsireymis ya o!duymamismi anne sutu alan bebeklerde belli aydan sonra sutu dha verimli kullandiklari icin oyle kakada gecikmeler olabiliyor.kabiz demek bebegin yaparken zorlanmasi top top cikmasi kakanin!yoksa oyle kaka gecikirse kabiz demek degil yani..bizde de oldu,3 gun yapmadi sonra bir yapti 1 hftalik:)demir ilacida yapabiliyor soyleeyim,biz hergun vermiyoruz o yzden.

Mavicim poposuna bak eğer sertlik varsa kabız olmuştur yoksa değildir ama için rahat edecekse insülin şırıngalarından al zeytinyağını poposuna sık 1ml (insülin şırıngaları da 1ml oluyor) demir ilacı kabız yapıyor pasijaya katılıyorum biz de demir eksikliği çıktığı için şurup verdi doktor polivitle karıştırıp veriyorum emilimi iyi olsun diye baktım çok ıkınıyor kaka yaparken gün aşırı veriyorum ben de bir gün keçiboynuzu pekmezi veriyorum bir gün şurubunu veriyorum
Kızlar siz 6.ay kontorulune götürmediniz mi doktora bebişleri tam kan sayımı falan yapıyolar bir de 12.ayın sonunda yapıyorlarmış doktorumuz öyle dedi kakasına idrarına falan hep baktı b12 sine bakıldı o çok önemliymiş erken teşhis hayat kurtarır dedi doktor.Bizim bıngıldak 18.ay da ancak kapanırmış gerçi geç kapanması bi yandan iyiymiş çünkü bebişler düştüğü zaman bıngıldak sayesinde beyin zarar görmüyormuş esneme yapıyomuş kemikler...Ben de doktorun asistanı gibi oldum ne anlatsa hemen sizinle paylaşıyorum he bir de eğer saf zeytinyağı bulamazsan marketlerden yağ alacaksan riviera al dedi sızma işlemden geçiyomuş riviera daha az işlem görüyormuş bilginize arz ederim

Pasija canim her zaman sert olmuyor canim kabızlıkta,yada kabizligin nedenine bağlı diyelim.yaşadıkça ogreniyoruz valla popoda catlak olunca cocuk kakasini yapmiyo tutuyo,az az emiyo çünkü karında gerginlik oluyo,bağırsakları dolu oluyo.yapınca da sulu yapıyor..Allahim annelere sabır versin her türlü şeyi yaşayıp öğreniyoruz..
Mehruu kiz her doktor yapar mi bu dediğin testlri acaba?bizim doktor cok uyuz beni sinir ediyo.hiçbirseyine bakmıyor özel hastane halbuki ama adam işi ticarete dökmüş.hiç götürmek istemiyorum ona ama esimin arkadaşı.mecbur götürüyoruz

Pasija sağol yaa içimi rahatlattın. Yok öyle cıvık yapıyoki hemde iki bez dolduruyo peş peşe. benim ablam da hemşire ona sordurttum dr aynı senin dediğin gibi bu aylarda normal dedi. Bizim sağlık ocağındaki ebe bi evhamlı ki sormayın. Hemen aaa diyo ne sorsam. Aysu seninkide kabız değil o çatlak yüzünden yapmıyodu heralde. Kıyamam canı acıyodur ıkınınca.
6. Ay aşısını sağlık ocağında yaptırdım da dr izindeymiş önümüzdeki hafta götürcem. Bizim genelde gittiğimiz kadın aynı aysunun anlattığı gibi. Bilg da bişeyler yapıyo sen girince off der gibi bi bakış atıyo neyi var. Çat ilaç. Konuşmaya üşeniyo. Devletin gôzünü seveyim diyesin geliyo en azından yoğunlar da ilgilenmiyolar. Kocam da o kadına gitmeyelim nolur o teyze ölmüş haber vermemişler ona diyo ) o kadar itici ve kopuk yani.
Şöyyle hakkıyla ilgilenen bi babayiğit bulamadım malesef.
Mehru bizim bıngıldakta da tık yok. Dr geç kapnması problem değil dedi. Kafa büyümesi olursa sıkıntı sadece demişti. Ama Ben sıkılıyorum biraz. Hergün güneşe çıkar dedi ebe de.çıkıyo da hergün ama Niye kapanmıyo bilmem. Vaktivar demek. Beklicez ;((

Pasija iyiki döndün. Çok merak ediyoduk seni. Renk kattın hemen buraya. Sen vaktim Olmuyo giremiyorum çocuk çok kötü deyince gece gündüz bağıran bi çocuk sanmıştım Ben. Dua ediyodum sana. Yaramazdır belki de hayal ettiğim gibi de değil sanırım dimi. Gece uyuyo diyosun Maşallah diyelim de aman diyim çok çabuk büyümüş sanırım o yüzden yaramazlığı dimi. Bi dr sana öyle demişti. Sen artık 5 yaşına gelsin diye dua etme bence yoksa iki yaşında okumayı öğrenicek çocuk hala inanamıyorum emekleyip oturmasına. Maşallahh tosun tam ısırmalık.

Mavii sen bilirsin bizim ebe hemen açıp poposuna bakmasaydi çatlak olduğundan habersiz,olabilir anne sutu aliyo kabızlık yapabilir diyecektik.
Benim kiz öyle oldu diye evham yapıyorum ama ihtimal dahilinde yine(allah korusun tabiki)..
Mehruu kiz dur bi sabret bu ne hız,bingildak öyle hemen kapanir mı:)
Sabredin biraz annelik sabır işi.bu dedigimi zaman ilerledikce anlarsiniz.
Ha simdi diyeceksiniz ki e biliyoruz aysu ,ama yok ışte yaşamadan bilinmiyo,hissedilmiyo..
Bende mesela gönülun kızıyla olan endişelerini anlayamam ,benim kiz o yasa gelince anlayacagim onu da.Allahim bizi bu imtihandan da başarıyla çıkarsin insallahh

catlak olayini bende duydum hatta 3 gun yapmayinca poposuna bakmistim vrmi oyle bisy diye,ama ozmn kakasini yaparken aglardi acisi oldugu icin..biz demir ilacini azalttigimizdan beri gunde 2-3 kez yapiyor kakasini..saol mavicim bende sizlerle sohpet etmeyi ozlemistim,canim ya vallahi herks oyle abartiyorum saniyor ama cok zorlu bir cocuk,benim annem cok fedakardir kardesimle beni tek basina buyutmus calisiyormus birde eskiden hersey dhada zormus neler yasamis neler!ama o bile bezdi,sinirden evde hergun kavga ediyoruz:)ben boyle cocuk gormedim diyor!3 ay senin dedigin sekildeydi gece gundu hic susmadan kriz derecesinde agliyordu,sonra o krizler yerini gunduzleri mizmizlamalara birakti(gunduz kisa kisa uyudugu icin hep huzursuz ve mizmizdi)simdi gundz uykularini yoluna soktuk bu sefr bir hftadir fln geceler bozuldu,(emzigi biraktirmisik cunku gunduzleri agzindan dusunce uyaniyordu)onceden geceleri uyaninca emzigi veriyordum devam ediyordu simdi emmmek istiyor buda aliskanlik yapiyor ve gece beslenmeye alisti bu sfr..ben soyle sizin gibi ay oglum uyudu yasasiin artik birz dinleneyim tv nin basina geceyim diyemedim hic,ha uyandi uyanicak diye panik hastasi oldum,o gece yatar yatmaz bende yanina yatiyorum uykusu acilmadan mudahale edeyimdiye..ondan sonra ztn macera basliyor bazen meme bazen pispis,bazen sallama!sbha kdr 2-3 saat uykuyla duruyorum,panik olmaktan uyuyamiyorumda..oyle iste gunduzleride bu sfr gece iyi uyumadigi icinmidir huysuzlugundanmidir durmuyor yerinde,herseyden sıkıliyor,surekli degisiklik istiyor.bellerimiz sakatlandi avutalim diye kucakta tasimaktan!bide sinirli sitedigi olmayinca kiyamet kopuyor,boylede bi cocuk iste!ama yinede cok tatli:)cin gibi..akli fzla geliyor sanirsam:)keyfi yerinde olunca kahkahalar gulucukler..herkesede gider hemen cok cana yakindir birde hemen eliyle yuzunu oksar canim benim!napalim bizede piyangodan bu cikti,annelik cok guzel bir duygu!

buarada mavi bizim saglik ocagida ayni!bombos butungun sohpet muhabbet birsey soruyoruz,odu patliyor cvp vercek diye versede yuzde doksani yanlis ztn!kilosunu boyunu bile biz tartiyoruz zahmet edip kendisi yapmiyor!bedava para aliyorlar ne guzel,benim oyle oturmaktan cnm sikilir,biri gelsede is yapsam yardimda bulunsam derim!ama yok vallahi

Yaa bizim sağlık ocağındaki doktor ve ebemiz o kadar ilgili ve iyiler ki anlatamamm.özel doktora verecegim parayı aile hekimimize versem adam hakediyor yani..
Emmesi az diyorum kulağına burnuna poposuna heryerine bakiyo..Allah razı olsun hekimimden

Kizlar bakın kuşumaa

valla bilmiyorum ki yapar herhalde çünkü genel muayene oluyormuş her doktorun yapması gerekiyor dedi siz söyleyin isterseniz doktorunuza bebek check-up 'ı diye :) Bizim de sağlık ocağında pek ilgili değiller zaten aile hekimimizi şikayet etmiştim hamileyken doğumdan sonra gittik bebek için ebesi demezmi doktor bey artık sizinle ilgilenmeyecek ben de dedim ne zaman ilgilendi ki.... Sonra tartışma çıktı aramızda neymiş hastanın hekim seçme hakkı olduğu gibi,hekiminde hasta seçme hakkı varmış göster dedim o hakkın yazılı olduğu maddeyi bana arıyorum yine sağlık bakanlığını dedim öyle deyince yumuşadı hemen canım cicimmm yalandan yere tabi şimdi gittikçe sadece kilosuna boyuna bakıyor damlaları bile parayla alıyorum ben düşünün aile hekimine hiç gitmedim zaten yüzünü bile görmedim :)şeytan görsün yüzünü mendeburun

7 temmuzda kontrol var gidip aile hekimimin elini ayagini opeyim Ben o zaman
Bazen yazdigi ilac ucuz oluyo,muayene ucreti.odemryeyim diye normal kagida yaziyor sagolsun..
Onun disinda gecenlrrde oyle yemegine yakin gitmistim,hastalarindan biri gozleme getirmisti mis gibi koktu yani aklimdan gecti bende pazardan alayim dedim
Bi israr bi israr izin vermiyorum oturun yiyelim falan,tabi utandim azicik tattimsonra dogru pazara aldik yedik Ohh

ayy bizim aile hekimimiz de ebemiz de çok iyi yaa hatta ebemiz çok tatlı geçen gittiğimizde izinliymiş bu ayda gitmedik kaç aydır görmeyince özledim kadını çok güzel ilgileniyorlar en önemlisi de değer veriyorlar hastalarına. hastaneye gitmekten nefret ederim ama sağlık ocağına öylesine bile gidebilirim o korkumu giderdiler sağolsunlar

Ben yine bi götüreyim sağlık ocağına da dr a göstereyim bi. Biz gidince sadece ebe ilgileniyo. Sağolsun güzel ilgileniyo da bişey sormaya gör hemen aaa ) o da insan sonuçta yapısı öyle ama güven vermiyo bana öyle yaptığı için. Abartıyo diye düşünüyorum hemen.
Mehru o hasta seçen hekime de saygılar yani neye göre seçiyomuş kara kaşına kara gözüne mi. Bi saygısızlığın mı olmuş haksız bi müdahalen mi. Biz dr u hizmetine göre seçiyoruz
Nasıl da kendilerine yontmuşlar.
Pasija yaramaz maramaz tatlılar işte. Ne çektiğini bi sen bilirsin herkes ayy bizimkide öyle hatta daha beter der etrafdan biliyorum benim oğlum uslu Allah a şükür. İlk 1 ay çektirdi de sonra uslandı. Ağlamıyo öyle
Nadirdir sesinin çıktığı. Annem diyo ki Sende orda burda çocuk büyüttüm deme kendi büyüyo garibim ama buna rağmen Ben yoruluyorum. Allah sana kolaylık versin. Çok zordur eminim.

Aysucum sen baktığında çatlak oldiğunu görebiliyo muydn. Ben baksam anlar mıyım.

Baktım da öyle bi gariplik göremedim. Dokundum canı da acımıyo. Karnı da sert değil. Emiyo da normal.. off yaa doktora gidene kadar çatlıcam meraktan. Umarım önemli bişey yoktur. Çok üzülüyorum ;(

Baktım da öyle bi gariplik göremedim. Dokundum canı da acımıyo. Karnı da sert değil. Emiyo da normal.. off yaa doktora gidene kadar çatlıcam meraktan. Umarım önemli bişey yoktur. Çok üzülüyorum ;(
Bir incecik cizgi oluyor,doktor daha Iyi anlar tabi.yeni baslamissa kaka yapmama olayi karni henuz sertlesmemis olabilir.en guzeli doktora gosterip rahatlamak..popoda catlak olayını yakinlarimdan yasayan cok var
Uzulme canim Allah dermansiz dert vermesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…