Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar herkese slm.herkesi DİŞ BUĞDAYIMIZA BEKLİYORUMMM :))) ayrıntılara geçeyim :) biz 1 haftadır çok yorgunuzzzz(( kızım 1 aydır neredeyse ishal.doktora gittik 6 ay kontrolünde bir sürü aşı yaptılar kan tahlili aldılar kaka tahlili aldılar idrar tahlili istedi.idrar hariç hepsini verdik ama idrar yapamıyoruzzz( poşet sürekli kayıyor bir türlü denk gelmiyor.tam düzelteyim diye çekiyorum hoopp yapıyor. kan tahlilimiz güzel çıktı.çok şükür.kaka tahlilinde enfeksiyon çıktı şurup verdi.amiplerin oluşturduğu bir enfeksiyon türüymüş.ishal içinde suya katılıp içilen toz verdi.d 3 ü kesti acd vitamini verdi.dişi için küçük bir ilaç verdi.elim kolum ilaç dolu çıktım hastaneden çok canım sıkıldı.yavrumda uykusunda baygın gibi yatıyor.uyanıkken iyi ama durgun.benimde seminerlerim var bu hafta mecburen gidiyorum ama çok kötü hissediyorum yavrumu ablama bırakıyorum.o bakıyor.bir sürü ilaç var hangisini ne zaman vereceğim şaşırıyorum.diş ilacını vermedim.diğerleri bitene kadar onu bekleteyim dedim.bugün anneannesi bir baktıı aaa dişimiz çıkmışşşş...çok sevindimm.sonra ben bir ağlaaa( çalışıyorum çocuğumla ilgilenemiyorum belki dün çıktı önceki gün çıktı ben görmedim anlamadım diye..ishalimizde diş yüzündenmiş sanırım.şimdi yazarken bile cümlelerimi toparlayamıyorum.o kadar yorgunumki.yazdıklarınızı okuyorum ama fırsat olmuyor bu ara pek yazmama.ek besinlere başlayacaktık bu hafta dr.biraz bekle ishal için anne sütü antibiyotik gibidir dedi.kaldım.bu seferde ilaçlara başladık şurubu zorla içiyor.önceden kaşıkla bişey tatırmak istediğimde üstüme atlıyordu.şimdi dudaklarını kilitliyor.ek besine geçiş döneminde çok kötü oldu neyse kızımın dişini düşünüp sıkıntılarımı unutuyorum:)

Desert canim Hadi bakalim disiniz Hayirli ugurlu saglam olsun insallah:+)
Ilk dis cikartan da siz oldunuz Boylelikle..
Bugun benim kusum da hep Ellerini isirip durdu mizladi hep,bizim dislerde yakin heralde..dua ediyorum gec ciksin diye AMA,isiriyorlar ya.
Desert nasil isiriyor mu bebisin?

yok aysu daha ısırmaya başlamadı:)) kız azıcık bişeyyy alt orta ikiside birlikte çıkıyor:) ama açıp açıp bakıyorumm şimdiden çok tatlı görünüyor..sağlıkla gelsinler inşallah:)

desert inciniz hayırlı olsun canım. ayy çok heycanlı bişiydir heralde ben de bekliyorum sabırsızlıkla. bizim de 3 4 gündür geceleri berbat geçiyo sürekli ağlayarak uyanıyo. dün de hafif ateşi vardı sağlık ocağına götürdüm. kontrol etti boğazda kulaklarda bişey yok. dişten olabilir diye bi jel verdi ama onu kullanmayı düşünmüyorum. içinde alkol var içime sinmedi. bi arkadaş dencol diye bi jel tavsiye etti eğer sıkıntımız devam ederse ondan aliim diye düşündüm.
kızlarr bebişlere neler veriyorsunuz hiç paylaşmıyorsunuz. çorbalara falan başlamadınız mı verdikleriniz söyleyin de fikir olsun bize de. maşallah benim kızn bu hafta iştahı güzel ne versem yiyo o yüzden ne yapsam diye düşünüyorum hergün. işin sırrını çözünceye kadar anam ağladı ama buldum sonunda kızım ekmeği çok seviyor. çorbaya önce ekmek batırıp veriyorum hoop havada kapıyo sonra kaşıkla veriyorum.

kızlarr kızım bi kaç gündür şarkı söylediğimde sağa sola sallanıyo. ayy çok tatlı oluyo yaa. bişeyleri bilinçli yapması çok hoşuma gidiyo:)) gün geçtikçe daha mı eğlenceli oluyorlar ne:)

kızlar ek besinlere başlayacağım ama tedirginim.bildiklerimi söyleyeyim onaylayın eksiklerimi ve hatalarımı söyleyin lütfeeennn..sabah uyanınca emzireceğim uyuyacak.uyandığında emziricem önce sonra elmayı rendelicem kaşıkla ezip suyundan vericem.(ölçüsü ne olmalı ?) şimdi günde 1 kezmi elma suyu vereceğim?
2 gün deneme yeter sanırım alerji için?
ikinci meyve ne olmalı?
meyveyi verdim uyudu sonra uyanınca yoğurt ekleyeyim mi menüye? 2. günden sonra yani.herkes cam rendemi kullanıyor? siparişim hala gelmedi de yoğurda başladım.herşey yolunda alerji falan yok diyelim sonra ne ekleyeceğim menüye? muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz? kahvaltı ve çorbalara ne zaman başlamalıyım.yaaaa çokkk panikk oldummm.sanki beceremicem gibiii geliyorrr(

Canim Boyle sorunca benim bile aklim karisti
Ben yogurtla basladim.once sade yogurt,sonra yarim elma rendeleyip yogurdun icine kattim.
Bir ogunde kasik mamasi veriyorum.
6 ay bitince de sabahlari yarim yumurta sarisi verecem.ac olmali her yeni besin verecegin zaman..
Iki besin arasi bir hafta ideal diye okumustum.bana fazla gibi geldi Sen bilirsin.
Saglik ocaklari beslenme listeleri veriyor,sende yok mu?

ayyy aysuu şimdi okuyunca bende güldüm kendime yaa:)) bak ne kadar telaşlı olduğum yansımış yazıma:) şimdi en merak ettiğim şey elma ile başlayacağım ya.1.gün çay kaşığı ile 2.gün tatlı kaşığı ile 3.gün yemek kaşığı ile verdim ve alerji falan gelişmedi.4.gün yeni meyveye geçeceğim ya elmayı bırakacağım demi.yani yoksa ay sonunda tüm gün meyve püresi yiyip durucak yavrum:)) elmayı bırakıp havucu deneyeceğim sonra onu bırakıp şeftali deneyeceğim aynı miktarlarda olacak.

yoğurt meselesine gelince; 1 gün içinde kaç kez yoğurt yedirilmeli ve ölçüsü ne olmalı?
şimdi 2 haftada denemeleri yaptık alerji olmadı diyelim.3.hafta beslenmemiz şöylemi olacak? sabah meyve püresi,öğlen yoğurt,akşam muhallebi.
karnı aç olmalı diyorsun ama bana dr.önce emzireceksin sonra ek besin vereceksin dedi.

Ben ac karna veriliypr diye biliyorum.karni doyan cocuk napsin elmayi,muhallebiyi anlamadim ki?
Ek gida isini de cok ayrintili hesaplamissin canim YAa kasma o kadar
Dedigin gibi yapabilirsin.sonrada haslanmis yumurtaya gec madem.
Sen meyveleri yogurdu one alinca yumurta cok geriye dustu soyliim ama..
7.aya anca baslarsin bu planla...
Ben direkt baslamistim yumurtaya,yogurda..corbalara 7. Ay baslamistim.
Tabi bu sefer farkli olacak meyveye ve yogurda alismis durumda.yumurtayada haftaya 6 aylik oluyoruz,baslariz..

Bende çok beceriksizim şu ek gıda konusunda napıcam şaştım. Meyve veriyorum çok düzensiz bi şekilde. Yoğurt dudaklarının kenarında kızarıklık yapıyo. Sanırım alerjisi var. Yada teni hassas. Ebe verme dedi. Yumurtanın sarısını veriyorum pekmez veriyorum. Birazekmek içi o kadar. Böyle kahvaltı mı olur patates tattırıyoruz bu hafta. 2 3 hafta sonra sebze çorbasına geçicez. Önce patates sonra havuç sonra Allah ne verdiyse
Dr gitmedim aysu. Kan ilacını kestim sorun çözüldü Allah a şükürrr.
Ben şu atama tercih işleriyle uğraşıyorum memurlar.netteyim o sebeple çok takılamıyorum.
Dsert minnoşun dişçiği hayırlı olsun. Yirim onun incisini. Çok tatlı olcak şimdi o inciler. Sana acı olarak döncek o ayrı :) inş ısırmaz (;

desert hayırlı olsun canım dişiniz ne güzel ya :) ben sabah kahvaltısında 100 cc rezene , bir gün yumurta sarısı bir gün labne veriyorum,1 tk da keçiboynuzu pekmezi,bir de milupanın 8 tahıllı kahvaltılık maması var ama yemiyor benim kız tatlı diye bisküvide yemiyor pekmezide zorla yiyor :) peynir ve yumurtayı yiyor bazen de salatalığın suyunu sıkıp veriyorum :)

öğlenleri hipp ya da milupanın organik çorbaları oluyor yarım kavonuzun içine 100 cc kadar kendi sütümü ya da devam sütü katıyorum sulandırıyorum çorbasını tavuklu-kerevizli ve tavuklu bezelyeli çorbaları seviyor/ yine devam sütünden mayaladığım yoğurdu yediriyorum tam yoğurt hastası bizim kız :) bazen de ayran yapıyorum lıkır lıkır içiyor

ara öğün olarak muhallebi yapıyorum içine kayısı muz falan koyuyorum ya da yine organik tahıllı meyveler oluyor hipp yada milupa onlardan veriyorum 125 ml

akşam 150 cc devam sütünün içine 3 yk 8 tahıllı mama koyuyorum

yatmadan önce de 125 ml yoğurt

ben buralarda sebzelerin meyvelerin tazeliğine güvenemediğim için mecburen çoğunlukla organik kavanoz mamaları alıyorum...
Kayınvalidem köyden organik kabak,fasulye falan yollayacak onlarla yaptığım çorbaların tarifini veririm :)

tabi aralarda sık sık emziriyorum malum sütüm az hepten kesilmesin diye

kızlar bu arada diyette 3.haftam 5 kilo gitti çok şükür :)))

desert önce sakin ol canım bu işi kasmadan yaparsan inan rahat edersin yoksa çok sıkıntılı bi süreç haline dönüşüyor. ve soracağın bütün soruları yanıtlayabilirim. burada tecrübeli bi anne var
şimdi gelelim ilk soruna sabah uyandığında emzirme hemen vereceğin şeyi hazırlayıp ver. önce bir tatlı kaşığı başlıyoruz üç gün sonra başka bi meyve deneyebilirsin. bu ne olabilir armut şeftali havuç gibi meyveler olabilir. ilk suyundan ver ama çok uzatmadan püresine geç ki pütürlü yemeye alışsın. bir hafta meyveleri denedin ya sonra yoğurda geçersin. mesela sabah meyve verdin öğlen yoğurt verirsin. bunda da bi sıkıntı olmadı. artık öğünlere başlarsın canım. ben burada bi liste paylaşmıştım dr un verdiği listeyi. eğer istersen yine eklerim.
ben muhallebi yerine kaşık maması veriyorum. ama muhallebi yapcam dersen 1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu katıp kaynatıyorsun pekmezle tatlandırıp içine herhangi bi meyve püresi katabilirsin.
bi bunlara alışsın sonra hemen başlayabilirsin kahvaltı ve çorbalara. bana kızma ama sankim biraz geç kaldın hiç olmazsa tattırsaydın. şimdi hemen başlayabilirdin. bi de cam rende her yerde bulunuyo siparişle falan uğraşmayıp bi züccaciyeden falan alsan olurmuş neyse ne çok karıştım işine yaww

tabi yeni meyve verdiğinde diğerini bırakabilirsin o cepte zaten test edilmiş oldu alerji yapmadığı:))

yoğurt gün içinde bir kere yediriliyor. ve ölçüsünü genelde bebiş belirliyıo. bu aylarda verilen ek gıda 2 çay bardağını geçmemeli. ona göre verirsin artık.

canım öğünler şöyle olacak. sabah kahvaltı öğlen çorba ikindi yoğurt akşam muhallebi ya da kaşık maması. eğer sabah kahvaltının içine meyve katmadıysan bi de araya onu sıkıştırabilirsin.

dr un fikrine kesinlikle katılmıyorum çocuk aç olmalı dedi bizim dr ki benim kızım aç olmasa kesinlikle bişi yemez.

ayy çok bilmişlik mi yaptım ne kusura bakma canım 1 buçuk aydır bu meselelerle boğuşunca böle oldum:)) yoksa bilmiş falan değilimdir hee

Son düzenleme:
Aydınlatıcı oldu bilmiş katre ) teşekkürler.. desert hiç mi tattırmadın anacım. Sende benden fena çıktın kuralcılık konusunda

Aydınlatıcı oldu bilmiş katre ) teşekkürler.. desert hiç mi tattırmadın anacım. Sende benden fena çıktın kuralcılık konusunda
ayy utandım birden

tamam 6 ay anne sütü konusuna hak veriyorum ama hiç olmazsa 6 aylık olmasına 1 hafta kala tattırılmaya başlansa 6 aylık olunca ek gıdaya başlansa daha kolay olur diye düşünüyorum. bu da mı kurallara aykırı yoksam mavicim:))

Vallahi Katreinur cok guzel aciklamissin tebrikler:)
Bilmis katre demicem
Benim kiz yumurta sarisini sevmedi napicam bilemedim

Vallahi Katreinur cok guzel aciklamissin tebrikler:)
Bilmis katre demicem
Benim kiz yumurta sarisini sevmedi napicam bilemedim

bilmiş katreden hemen bi öneri gelsin o zaman aysucum bebe bisküvisini seviyorsa kat içine yumurta sarısını öyle ver canım. dr un verdiği listede öyleydi bebe bisküvisi peynir ya da yumurta meyve püresi pekmez zeytinyağı karıştırılıp veriliyordu. ama benim kızım o karışımı sevmiyo. annesinin hayatta yemediği o yumurta sarısını da bi güzel götürüyo. onu gördükçe inanamıyorum. çünkü böyle bi lezzetle ne anne karnında ne de anne sütünde karşılaştı. ama bayıla bayıla yiyo bi de pirinç pilavı ve köfteyi seviyo. dişi çıkmadan bunları yiyebileceğine hiiiççç ihtimal vermezdim ama götürüyo valla maşallah

Maasallah seninki kofte yiyo demek
Tabi seninki buyuk bizlerden ozellikle benimkinden:)
Bebe biskuvisi dedigin cicibebe degil,değil mi?
1 yaşına kadar onerilmiyormusda..

Mehruu nasil verdin kiz 5 kilo,bana da soyle tam 5 kilo fazlam var
Maviim hadi gecmis olsun canım.sevindim sorununuzun cozuldugune..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…