Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sizi gidi kocatarafi düşmanlari sizi
Mavim aynen Dedigin gibi uzak olunca böyle oluyor..eltimle yakından hep atisirdik,simdi canım cicim oldukgorumcemlerle aram hep iyiydi sagolsunlar cok çok iyidirler..
Benim memleket hatay,eşim Erzurum.
Burda kimsemiz yok,yılda birde gelince çok tatli oluyor.gorumcem beni gormeeye,eltim beni görmeye geliyo bilmem kac saat yoldan,bundan büyük mutluluk mu olur?
Ya arayıp sormasalar?elti hepinizin malumu da gorumceden zarar gelmez..(sorunlu olmadigi müddetce,kıskançlik vs)

Bide eltimin kızı var demistim 1 yaşında..fotograflarini yolluyorlar bi görseniz cok şeker..
Kizimin kuzenleri ile kaynaşmasi da benim için büyük mutluluk..pek beklemiyordum 22 saatlik yoldan gelmesini ama geliyo sağolsun,sıkacam kızının yanaklarindan:)
Mavi sen insallah de:)

Son düzenleme:
Gönül ohh sen adet oldun kurtuldun bide ben olsaydım
Hararet basıyor bu sicaklarda sinir oluyorum..Allaha şükür bu aralar akşamlari serin geçiyor,bende adet olmak istiyorum

aysu benimkilerde uzakta ama gelsinler çok kalsınlar diye dua eder miyim bilmiyorum:)) eltim yok henüz. görümcemin de 3 tane miniminicik çocukla hiiçç gelebileceğini sanmıyorum. seninkiler iyi cesaret o kadar yolu gelecekler.
memleketlerinizde çok uzakmış canım yaa. Allah kolaylık versin uzaklık çok zor. biz artvindeyken 24 saatimiz yollarda geçerdi. burada çocuk falan yapmayalım diyorduk. ama çok şükür buraya geldik Rabbim hemen nasip etti. şimdi de uzak ama buna şükür benim memleket 6 saat eşimin ki 8. bayramda falan gitmeyi düşünüyor musunuz canım. biz bayramda çıkacaz izne bakalım nasıl geçecek o yollar.

Canım tabi bayıldı küçük adam dal meyva yaymaya tabi üzerimize bol bol çiş yapmaya :) popo akıllı günde bir kez kaka yapıyo sabah kalkınca hallediyo işini tüm gün yapmıyo birdaha ondan saldık ortaya :)))

Valla güzeldi yemekler ya sakınan göze çöp batar atasözünden sabit o kadar ince düşünmüyorum ben canım bişey olmaz Allahın izniyle.İkinci olduğu için değil ben cansuyada aynı muameleyi yaptım hiç farklı davranmadım kaldıki buna geç bile kaldım ben cansuya 4 aydan sonra oooo ne bulduysam vermeye başlamıştım hele birde işe gidince ben yokken annemde kendine göre ne doğruysa uygulamıştı :))) yani paşacan şanslı :)

aysu ne güzel canım tahtaya vur popoyu kaşı :) bizdede elti gelene kadar herşey bal kaymaktı 11 senedir hiççç bir tatsızlığımız olmadı ama elti geldi kaynanam neredeyse kafasının üzerine koyacak orda taşıycak yani kaynımı ayrı tutardı hep ama onun karısınıda ayrı tutacağı aklımıza gelmezdi görümcem dahil hekes şokta yani kaynana elti sarma oldular hayırlısı bakalım.

Katreinur canım herkesin bir aile hayatı düzeni var,1 hafta-10 gunden fazla kalamazlar zaten.daha fazlası bebekli kadına beden yorgunlugu olur zaten..ramazana kadar kalirlar.
Sizinki gene yakınmış.benim bu bayramda hataya gitme planım var 16 saat,kara kara düşünüyorumeşimde gelmiyorum diye inat etti bende erzuruma gitmiyorum o hataya gelmiyor diye..
Off can sıkıci işler ışte..
Sevincim birazda o yollari ben gitmiyorum onlar geliyor diye olabilir

aysu evet ya gerçekten üzerimde ne ağırlık yapıyormuş gerçekten ferahladım ama kocam çok üzüldü dün akşam kızım ananedeydide :))))))) malum düş kırıklığı :)))))))

aysu evet ya gerçekten üzerimde ne ağırlık yapıyormuş gerçekten ferahladım ama kocam çok üzüldü dün akşam kızım ananedeydide :))))))) malum düş kırıklığı :)))))))
eh bitti o serbest günler
Bizde de bitse,bıktım sıcaklardan sık sık da emziriyoruz yapıs yapıs,uff

Popomu kasidim canim:):)canım bende sonradan gelen eltiyim,ama tutulan taraf da önceki elti oluyordu.iki eltiyiz karismasineltim beni kıskanıyordu,kaynanamu nasıl korkuttuysa hep beraberken kaynanam benimle konuşmaya korkuyordu
Allahin adaleti bu ya kaynanam felçliyken bakım gerekiyordu
eltim ben bakamam dedi.bende baska şehire gelmiştim.kaynanam son gunlerinde bile olsa gördü Sevdigi gelinini
Boşver adalet yolunu bulur,önceki gelinde olsan,sonraki gelin de olsan..

Kız aysu düşmanlık olur mu. Arada atışsak da tatlı tatlı :) severim Ben kaynanamı görümcem de iyidir şimdi kötü diyemem deee.. çok yakın olsak anlaşamam gibi geliyo. Annemlede anlaşamıyorum Ben ama ona söyleniyorum unutuyoruz 3 dk sonra. Koca tarafı öyle Olmuyo iki laf söyle kötü gelin yaftası yapıştırırlar adama benim eltim yok. Var da yok yani. Ne kadar geç evlenseler o kadar iyi sevemedim bi kızı. Herkesle anlaşırım bi şekilde ama şımarık kaprisli insanla hayatta yapamam. Acıyorum kaynıma. Bide gelinin ailesiyle kaynanamınki taban tabana zıt. Kaynanam da dua ediyo ayrılsın diye aramızda kalsın :) diyorum ki anne senle görüşmek istemez bu kız naapcan. Ben ona çok meraklıyım görüşmem olur biter diyo. Gaza geliyo :)) bizim aile yapımız çook benziyo. O yüzden beni daha çok seviyolar. Benim gelinim bi tane diyo kayınpederim içim eriyo :) benim gibi olup olmucanı soruyomuş oğluna. Çok gurur verici gerçekten. Çok iyi biri de sayılmam haa dediğim dediktir eyvallahım yoktur kimseye. Çatır çatır cazgırlık yaparım hakkım yeniyosa. Kaynanamı ağlatmışlığım bile var. Kocamla tartışmıştım o da yanındaymış arabada. Sen kalk gel eve çocuğu niye sinurlendiriyosun araba kullanırken demeye. Banaaa :) hemde ben o kadar sinirliyken oğlunu savunmaya gelmiş. Gaflet işte. Ben bi açarsın ağzını. Sinirine hakim olamıyosa kullanmıcak araba çarpsın duvara durur bişey olmaz falan umurumda olur mu zannediyosun daha neler neler... sen kadınsın alttan al bikere diyo. Sizin zamanınızda kaldı dedim o laflar miadı doldu :) sonra ağlamaya başladı gitti o kadar sinirliydim ki acımadım bile. Gelmeseydi diyorum içimden. Kocam beğendin mi yaptığını ağlattın kadını dedi. Bişey olmaz içi açılır demiyeyim mi. İçine. Şeytan mı kaçtı kızım nooluyo diyo Adam. Öyylede canavar oluyorum tepem atınca Ama şeytan tüyü var heralde seviyolar işte aman çıldırtmayalım diyolar heralde:)))))

Wuu seni cazgir seniiste öyle olacan aslında da yapım öyle değil.kimse uzulmesin kırılmasın diye alttan alırım ben.kim ne derse kıramam falann.
Eltimse senin gibi sayılır anlattigin kadariyla.
Ama iste ona birsey demeye korkarlar,bana da şöyle yapsan daha iyi,boyle yapsan daha iyi falan derler.içimden sıkıysa bunu öbür geline diyin bakalimama ışte icimden,karşımdakine diyemem.dediklerini dinlerim işime gelirse yaparim,gelmezse yapmam.
Yakında otururken mecburen yapıyordum dediklerini,simdi he diyorum geçiyorum
Mavii kiz bende sevmem öyle kendini prenses sanan kızlari,Herkes onu sevmek zorunda,kaprisini çekmek zorunda sanki.iyyy

ayy canım kendin mi gitceksin o kadar yolu iki çocukla. Allah kolaylık versin canım. erzurumla hatay arası kaç saat canım 2 yerede gitseniz çok mu zor olur yada ne biliim bi bayram bi yere bi bayram bi yere gidilse.aileler farklı yerde olunca da bu sorun oluyo. biz genelde bayramdan önce ıspartaya gidiyoruz. bayramın ilk gününü orada geçirip sonra afyona geçiyoruz derken iki tarafı da ziyaret etmiş oluyoruz. ama çok şükür ki yakın araları 2- 2.5 saat.

Aynen bende üzülüyosam üzerim :)) Hiç esirgemem laflarımı eltim yok gerçi kocam tek erkek ayrıca evin de erkeği diyebilirim kayın validemle kayın pederim ayrılar.2 (g)örümcekk var bekar allah düşman başına :))))) Bi kaç kere kv laf sokmaya çalıştı baktı altında kalıyo daha bişey diyemiyor.ONların köyünde gelin görmeye gelirlermiş,gelin hizmet edermiş kimse kusura bakmasın ben gelinlik falan yapamam dedim size bile hizmet etmiyorum bi de millete mi edicem dedim etmedim de....Allahtan eşim bişey demiyor ne olsa benden taraf oluyor haklı olduğum için Biz her ay 800 tl gönderiyoruz o yönden hiç ses etmem karşı da çıkmam oğludur gönderecek tabi ki ama bazen benim gibi uysal birini bile delirtebiliyolar sinirlenince de gözüm hiçbişey görmez geçen yıl farkettiler allahtan bu yıl ses etmediler hiç :) Geleceğimiz gün kahve yaptım dışarıda oturuyolardı dedim alın size kahve gelin geldi de 10 gündür elinden bi bardak su bile içmedik demeyin :)) (g)örümcekler delirdi delirdi :) Bende görümceyim 2 yengem var ama kardeş gibiyiz biz hiç art niyet beslemeyiz birbirimize halen bile izmite her gitmem de dönerken zarıl zarıl ağlaşırız :)

Katreinur canım oda 18 saat canım,nereden geldik buraya Bilmem turkiye haritasına bir üçgen cizmisiz nereye gitsek uzak kaliyo off off..
Maalesef eşim gelmek istemiyor.benim tek gidemeyecegimi düşundugunden de git bakalim diyo.bende inadına gidecem dedim.annem ben Seni almaya gelir dönerim senle dedi.anneme de hem yorgunluk hem masraf olacak..annemle babam ayrı,geliri sadece 2 katın kirası.oda zaten 300+300 ışte.biz desen o gidecek Erzuruma masraf,ben gidecem hatay a masraf..çocuklarin ihtiyaçlari hiç bitmez allahim yardim etsin bize,bizim gibilere..

Her koca tarafı sorunun da senin gibi olmak lazım diye örnek gösteriliyorum zaten aysu çok tatlı dilliyimdir aslında gülerim eğlenirim bi damarıma basılmasın işte. Sende ezdirme kendini bence. Gerçi baştan vercektin o ayarı gitmiceğim yere gitmem işime karıştırmam taş altında kalırım laf altında kalmam felsefemdir kaynanam diyo ki anneme ne kızlar yetiştirmişin be bizim oğlanları parmağında oynatıyolar. Annem de üzülüyo bana laf soktu diye. Gurur duyman lazım anne diyorum :)) bi ablam var benden beter onun tatlı dili de yok. Çat çat ama adamlara böyle davranmak lazım. Ezik kadını kimse istemez. Beni çekip çevirsin ister erkek. Tabi adamına görede değişir sert kayaya çarpmamak gerek. Benimki uysaldır Allaha şükür. Bide Ben evlenmek istememiştim erken daha diye. yalvar yakar evlendik. Bir sıfır önde başladım o yüzden :) biraz baş kaldırsın Ben daha evlencek yaşta değilim demiştim Ben diye bastırıyorum hemen. Düğündü sünnetti hele gün falan hiiiç çekemem gürcülrde çok sever gelin şıkır şıkır giyinsin altınlarını taksın dügün düğün gezelim de bana yemedi. Bkaç kere gittik. Bana kapıdan çıkarken giyinmicen mi dedi kaynanam:) kot vardı altımda bide trençkot beğenmedi beni :) Niye çıplakmıyım didim gittim. Gelinlere bi bakarım Allahım Allahım. Krocanlar. Bide yeni gelinler nasılda güzrller dimi şıkır şıkır diye laf yedim :) hee hee. Bidahada çağırmıyo. Beni beğenmiyurlar. Spor giyiniyorum diye. Uyuşmuyorum napem üniversitede okuyan kızı okulu bitmeden gelin alırsan böyle olur. Ben özgürüm sadece özgürüm diyegezer ortalıkta.
Aferin kız mehru. Sakınma lafını tepene çıkarlar görümcekler. Benimki sorsan sessiz de sussam o da batar bana. Dediğini yaptırmaya çalışır. Susma sustukça sıra sana gelir ausu.

eeee aysucum şartlar ve insanlar bizi bu hale getirdi ben bebekliğimden beri cadıymışım kimine iyi kimine kötü :) Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diye bir söz var ben asla ama asla ne haksızlığa gelirim ne de haksızlık karşısında susarım.Üniversitede mikroişlemciler dersimiz vardı hoca da bana karşı bişeyler hissediyordu sanırım herkes öyle diyordu :) neyse o dersin sınavında mikroişlemcinin en gelişmiş yapısını çizin isimleriyle demiş yani direk bizi bırakmak istemiş çünkü imkansız yani onu çizmek sınıfta bir tek ben geçmişim gittim odasına ben boş kağıt verdim nasıl geçtim dedim üzümünü ye bağını sorma dedi sizi şikayet edecem nasıl yaparsınız dedim hehe sonuç kocaman bi 0 ama olsun içim rahatlamıştı.
Yine ilkokulda 99 gölcük depremininde evi yıkılanlara yardım çeki vermişler benim ailemin durumu iyi diye müdür yardımcısı benim çekimi başkasına kullan hemde kız en yakın arkadasım hiç ihtiyacı yok ne evi yıkıldı ne de maddi sıkıntı çekiyor.Cıngar çıkardım okulda bacak kadar boyumla disipline gittim sonra millieğitime şikayet etmiştim bidaha millieğitim müdürünün önünde okulun müdür yardımcısı özür dilemişti benden :)

Iste herkesin aile yapisi farklı.bizde de benim gibi gelin örnek gösteriyor.tâbi erzurumdan çıktıktan sonrayi saymiyorum
Benim eşim nisanlandigimiz zaman bak aysu,sen kimseye kötü olma.istemedigin şeyi bana soyle,ben herkese,ben istemiyorum diye soyleyeyim.ondan herşeye he diye diye alıştım galiba
Eh zamanla degistim bende sağolsunlar eşimden çok gorumcelerim iyidir.şimdiye kadar sıkınti yaşamadık.ne onlar beni ne ben onlari kırmadık.
Noldu bir sene disimi sıktim.sonra çıktım erzurumdan.
Ben herseye karşı çıkan asi gelin olsaydım,ki öyleyimdir aslında,esimin ikide bir üstüne giderlerdi.erurumdan almadin bak neler neler oldu.biz demistik sana falan fistan.esim uzulsun istemedim.
Ha noldu zamanla esim alttan al nolucak havalarina girdi.uzuldum,AMA olsun ben ustume duseni yaptim.ha mizacim asidir.kaynanamla bir kez buyuk kavga ettik.esim arkamda durdu.ama sonrada Rahmetli oldu.biraz daha sabirli olsaydim belki kaynanami da uzmeden yasamini sonlandirirdi.kismet basen olaylar zivanadan cikiyor iste..
Benim esim oyle biri Beni ceksin cevirsin istemez.azicik yonlendirmeye kalksam hemen heyheyleri gelir.Beni yonetemwzsin falan.arz talep meselesi yaniii..

aysu bende sendenim yalnız değilsin merak etme gerçi benim kötü olacağım bi durum olmadı belki ondandır. kv de görümcem de çok iyiler. belki de evlendiğimizden beri ancak 1 ay beraber olmuşuzdur onun etkisi vardır bilemiycem. kötü olmak da istemem doğrusu. ben çok resmi duruyorum çok samimi olamadığım için öyle laf sokma falan da olmuyo çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…