Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ayy çok mu şikyetçi gibi konuştum yok canım aslında o kadar şikayetçi değilim bence şimdi bile çok eğlenceli oldu bunlar yaa. ben tadını çıkarmaya çalışıyorum yorulsam da. mesela berra ben şarkı söylediğimde sallanıyor o da söylemeye çalışıyor ya bitiyorum o haline. evde yürüteçle peşimde dolaşması. bişeye ulaşmak için çabalar harcaması. ne biliim o kadar çok şey varki şimdiye kadar sadece bakıyormuşuz. bundan sonra bişeyler öğretmeye çalışcaz artık bana çok eğlenceli gelmeye başladı onula vakit geçirmek.

Tabiki yenidoğan gibi memede gezmez pasija. Benim söylemek istediğim kendin ayarlayabilirsin. Ekler zaten her bebekte zor iş. Bir çay kaşığı ver sonra bir tatlı kaşığı kaşığı sonra milim milim arttır. Sonra başka gıda. Alerjisi var mı. Sevdi mi. Ögg derse verme. İğneyle kuyu kazmak gibi bişey. En iyisini gönül yaptı. Kasmadı. Sağlıklı olsun da yeterki.
Ben annemn bir yaşına kadar emzirmesine doğru demedim zaten. Ama böyle bile olsa problem Olmuyo kasma diye örnek gösterdim. Ben seni çok iyi anlıyorum. Oğlun yaramaz ve seni çok yoruyo en doğru şeyleri yaparak uslansın istiyosun. Uyusun istiyosun. Ama senin stresin sinir bozukluğun sütünden oğluna da geçiyo. Biraz sakin davranmaya çalış. Niye sürekli şikayet ediyorum gibi gelebilir diyosun. Biz de burda şikayet edip rahatlamak için varız:)) tabki derdini anlatıcaksın. Ama bana fazla panik olmuşsun gibi geldi. Çocuğun bağırması nasıl sinir bozukluğu yapıyo biliyorum uslu uslu dediğime bakma istemediği bişey yapınca bi kendini sıkıyo oğlum kıpkırmızı oluyo elinden bişey alınca çığlık atmaya başladı bu ara. Ama benim tepkimi bi görsen. Noluyo oğlum Niye bağırıyosun diyorum o kadar sakin konuşuyorum ki ses tonum onu da sakinleştiriyo. Geziyoruz evde unutuyo zaten sonra. Sende huyuna gitmeye bak oğlunun sokaksa sokak komşuysa komşu sonra yorulup uyur zaten.

evet canım çok eğlendirmeye ve eğlenmeye başladılar bizimkide yürüteçte usta oldu biryere gittiğimizde çok sıkılıyo kucakta olmaktan ki ben tatile o sebeple yürüteçte götürdüm akşamları saldık onu dışarı yürüteçle çıldırdı çocuk nasıl koşturuyyuncakları alıyo inceliyo ısırıyo birde bizimki tükürmeyi çok seviyo diliyle tüü yapıyo bababa ababa deh dehh diyo kendince herşeyi ellemek dokunmak çekmek istiyo hayır deyince bir duruyo bakıyo gözüme daha hırslı olarak gene saldırıyo geri adım atmıyo küçük adamım ama bu çok yaramaz olucak kızım hiçbirşeyi karıştırmazdı bunun elleri havada koşuyo herşeye :))))))) büyüycekler öyle böyle işte ama bazen bende kaldıramıyorum ozamanlarda eşime kızıma bırakıp bir hava almak iyi geliyo balkondan da olsa :))))) birde parkı çok seviyo benim paşacan sallanmaya kaymaya bayılıyo ablasıyla birde onun peşinden yürüyoruz çıldırıyo parkta açıkhavaya fena alışıyorlar yalnız kışın yandık biz yandık.

haa evet bak mavi doğru bir konuya değindin çocukla asla inat etmemek gerek ve asla ama aslasinirlenmeden sakin bir şekilde dikkatini dağıtmak lazım bağırma çığlık atma gibi huylar bu aylarda başlayıp yapışık kalabiliyo bizimkide evelsi gün teyzemlere gittim tabi herkes almakistio sevmek istiyo bizimkide yabancı biliyo istemiyo bir iki bir iki bir geldiler çocuğa kast kendini ıggggggggg yaparak bir çığlık attı baktım teyzemin kzıı aman aman annesi al sen bişey oldu buna dedi :))) dedim kızdı çocuk anneme verin beni diye isyan etti ne olcek aldım normal oynadı :))) arada bizimkinede geliyorlar dediği olmasın bak gr yaygarayı eşim bile geçen o ses nerden çıktı şimdi diye soruyo bağırınca çocuğa :))) bende aynen mavi ee oğlum ne oldu şimdi kızdı benim oğlum deyip başka bir odaya götürüyorum unutturuyorum ama o sakinlikle konuşmak herzaman kolay olmuyo tabi o bağırırken :))))) dişler sıkılmış vaziyette :)))) bugün banyoyu temizliyorum yok paşacan durmuyo yarım bıraktık uyuduk bakalım uyanınca devam edicez artık.

Uyku düzenine gelince. Ben gece kaç saat uyuması lazım gündüz kaç saat bilmiyorum merak da etmiyorum çünkü ne zaman Uykusu gelirse o zaman uyutuyorum. Bi akşam 10 da yatıyo bi akşam 12 de . Kasmıyorum düzenli uyusun diye serbest bırakıyorum. Öyle özgür ki büyük çocuk gibi. İstemediği hiç bişey yapmıyorum. Sanada ek gıdaydı uyumaydı bunlardan önce çocuğunu tanımanı ve mutlu olduğu şeylerle meşgul olmasına uğraşmanı öneririm. Sakın beni yanlış anlama iyi niyetine sığınarak söylüyorum geçen gün bana öyle geldiki bu kız bu çocuğa bakmaktan bıkmış gece beni istemesin az emsin Bende rahat uyuyayım diye uğraşıyosun sandım;( kardeşinin düğünü için gece emmesini bıraktırmak isyediğindede çok yadırgamıştım. Ben olsam kardeşimin düğününe misafir gibi gidip gelmeyi tercih ederdim oğlumun huzuru için demiştim. Önceliğim daima çocuğum artık çünkü.

Oğlum 6 ay 10 günlük. 9 buçuk kilo boyu da 72 cm. 3450 doğmuştu. Hiç tombik durmuyo. Sadece büyük çocuk zannediyolar boyundan dolayı sanırım. Niye bebek gibi ağlıyo dedi geçen biri daha 5 aylık çünkü demiştim:) şok oldu. Ayy sakın 6 aylık deme nazar değer diyolar ama Ben sölüyorum. Hergün Ayetel kürsi okuyorum nazar duası okuyorum Rabbim korur diyorum.

Aynen gönül oda oda geziyoruz kızmışmı benim oğlum yapmaazz yookk diye konuşuyorum ama sanırım sabırlıyım o konuda ağlaması rahatsız etmiyo beni.

Dimi yaa çok tatlı oldular. Mendili eline veriyorum koltuk altından tutup şemmame oynuyoruz. Gangnam style oynuyoruz. Kolbastı yapıyoruz. Öyle gülüyo öyle mutlu oluyo ki. Yeterki yoğur gezdir oynat başka derdi yok. Sakız şişiroyorum karsısında deliriyo yakalıcam diye. Uslu muslu da bu kadar ilgilenmesem oynatmasam ağlayıp durur biliyorum. Nasıl huyuna gidiyoruz yaa parmağında oynatıyolar bizi sıpalar.

davulun sesi uzaktan hos gelirmis!soylediklerin hic hos degil mavi!beni oglumla ilgilenmemeklemi sucluyorsun yani biz ilgilenmiyoruz,sen oyaliyorsun oglunu biz yapmiyoruz oylemi!ben tum hayat duzenimi degistirdim onun icin sirf onun sagligi yerine gelsin diye aylardir cirpinip diruyorum sadece ben degil ailece onun icin ugrasiyoruz,esim ben annem hepimiz fedakarlik yapiyouz..sen benim yasadiklarimi gordunmu ki yorum yapiuirsun!ben oglumun uyku saatlerini hesapla iyutmuyorum(mehruyla mi karistirdim bilmiyorum birsi aksam 8 sbh 8 uyuyor demisti bende bildiklerimi aktrdim) uykusu gelmeden nasil uyutayim ztn,ben yasdigim koru gunlerde ogluma cozum bulabilmel icin sadece bi konuda cok kitap okudum izman islerden yar
dim aldim,cocuktur aglarsa aglasin demedim kendimden fedakarlik yaptim aylarca dosari cikmadim,yasamadim resmen sirf o mutlu olsun uykusunu alsin uzulmesin diye!!ve sonusa basardim simdide yece uykularini duzenlicem cunku onun vucudunun neyse ihtiyaci varsa anne olarak onu saglamaknicin elimden geleni yapmak zorundauim!sen yanlis anlamissin ben kardesimin dugunu icicin oyle hisey planlamadim lutfen hidha oku yazimi!ztn o aylarda gece beslenmesine ihtiyaci yok beneklerin bende o gun uykusu bolunsun cunku hirgun bile onun kaybi olursa bunyesi bunu kaldiramiyor ve sersem gibi oluyor cocuk!(misafir gibi gelipte gidemem cunku manesf benimki seniki gibi 12lere kde duramiyor 8-9 gibi engec uyur yani igun basladiginda onun yataginda olmasi lazim,gurultude uyuyamaz asla!) sirf bu yuzden kardesimin duunune gitmicem gerekirse,bunuda kardesime soyledim..eve beslenmesini 9 ayda kaldimamis olursam yani orda sersem okur cocuk yatagindan kaldirip yuumasi greken zmnda gecenin 12lerinde dambuu dumbut yaptiramam bunyesi buna misait degil cunku!ha bunuda oyle kafama gore karar vermedim druma danisip okudugum bilgiler isiginda o zmna kadar bir karar vericem..ayrica ben uyumak icin fln ugrasmiuorum oyle olsa keski bazilari gibi o kadar rht olabilsem kendimden yemesem keski!ben uyamasam sbhlara kdrda oglum uyusa o iyi olsa!!yoksa senin gibi 12"lere kdr kucucuk bebegi ayakta tutsam
kendi hayatima endekslesem hersey dha kolay olurdu degilmi!ama ben onun icin onun duzenini bozabilecek herseyden uzak duruyorum kenimden fedakarlik yapiyorum!yapmayanlarada laf soylemiyoum herlsein kendi hayati kendi bebegi ve bilecegi sey!!ayrica ben oglumla inatlasmiyorum inuda nerden cikardin oyle olsa yrim saat altini almak icin ugrasmam aglaa aglata alirim!biz iki kisi oyunlarla agicuk gucukla huyuna gitmye calisiyoruz onu uzmemek icin,ama her cocugun bir huyu var enerjisi yuksek ve harektli uir cocuk bizde ona gore davranmaya calisiyoruz!benim sikaytlerim acana baska bir htslaligimi vrdiyeydi onuda senin tabirinle dr dr gezerek oyle olmadigini anladik ve bu sekilde icimiz dah rht!
neyse ben bu soylediklerini sna hc yakistiramadim,bi konuyu ztn seninle tartismam bile cok yanlis!ancak gonuln kardesiyle konusabiliriz herlade,allh kinayanin basinada vermesin yinede ne diim!!boyle bir tepki beklemiuordum senden ben yien senin elestirilerini olgunlukla karslamistim ama bunson hakaretlerin cok ayip oldu!!!

Son düzenleme:

gonulcum cok tesekkr ederim herzmn verdigin moraller icn ,keitenur sanada..enazindan oglumun saglik probleminden kaynaklanan bisey yokmus diger sorunlarimizida zmnla cozucez inslh,kardesine de saygilarimi ilet lufen

pasija canım eminim mavi seni incitmek için söylememiştir onun kalbide tertemiz sana kıyamadığı için kendince yol gösterdi neyse kapatalım olurmu biz birbirimizin dert ortağıyız burda derdimizi sıkıntımızı sevincimizi paylaşıyrouz değilmi kardeş kardeş.Artı benim eşim bile biliyo ve soruyo bebeişlerinizi ve aklımıza takılan bişey oldumu sor bakalım arkadaşlarınınkilerde böylemi diyo.

Kızlar kardeşimin o yaramaz sıpası bugün sünnet oldu hastanede ordaydım yeni geldim esasen gelesim yoktu ama yavrum mertkardeşimin oğlu çok rahatsız ağrısı var yanıyo diye ağlıyo uyudu buda (paşacan) mızıklayınca çocuk rahatsız olmasın diye aldım geldim yavrum çok zor kızlar napıcaz ya bu sıpaları kestirirken (( içim acayip oldu eski usül dikişli yapmışlar çiş yaptıkça yanıyo diye ağlıyo.Allah cümleten tüm yavrulara şifa ve sabır versin ya çok zor.

bir komedi anlatayım ağzımız tatlansın dedimya kardeşimden geldim diye ben ortalığı toparlıyorum çantamı felan üstümü başımı neyse paşacan yürüteçte ıkındı kaka yapıyo anladım biraz oyalandım 5 dk felan dedim hadi oğlumun altını dğeiştiriyeim bir aldım ki kucağıma yürüteç üstü başı heryer kaka ne yapacağımı şaşırdı hemen soktum banyoya birgüzel yıkadım pakladım oğluşu sonrada yürüteci yıkadım ortalığı aldı bir koku :))))) oda spreyi sıktım sonra rahatladıya şimdi uyuyo yaramaz böcüğüm.

Kimi çocuğuna bitirme tezi muamelesi yapar kimi kasmadan güzelce büyütür güzelim. Ben senin çocuğunun yaramaz olduğunu zaten biliyorum fedakarlıklar yaptığını biliyorum bununla ilgili bişey söylemedim.. senin tarzını yanlış buluyorum. Ortaya soru soruyosan içimden ne gelirse öyle konuşurum canım kaldıramıyosan o senin meselen. Önce sen bi psikoloğa git bence. Anlayışına sığınarak söylemiştim onları da Sende anlayış manlayış yokmus. Bildiğin çirkefmişsin. Ne diim. Kötü söz sahibinindir. Bi beddua etmediğin kalmış. Da haketmeyene edilen beddua döner sahibini bulur onu da unutma.

Kızlar merhaba ; ortam birazcık gerilmiş sanırım ama birbirimizi mazur görelim değil mi hepimiz ara ara yıpranıyoruz..
Biz ortalık biraz durulmuşken gezelim dedik eşimle mardin bitlis falan giremedim hiç...

Paisjacım canım alllah sabır versin akşam 8 sabah 8 uyuyan benim kızım, sende demişsin çocuğun bi saati oluyo uyku için kaçırırsan bi daha bütün gece huysuz oluyo benim kızım öyle en geç 9.30 da yatırmam lazım yoksa ağlıyor hep biyolojik saati 8 sanırım.Her bebek bir birey sonucta her bireyin farklı huyları vardır bebişlerimizde öyle e doğal olarak herkes çektiğini bilir , mavinin kötü niyetle demediğine eminim ben yazdıklarını da okudum sadece seni rahatlatmak istemiş gibi geldi bana ama sanırım sen çok yoruldun bunaldın canım izmir de değilmiydin birazcık deniz kum bebişine de sana da iyi gelir.Bu arada dün gece keçi sütünü araştırırken kırmızı toprağın fazla enerjiyi çektiğini okudum sen uraslık :)

Gönül bugün benim başıma da geldi kakasını yapamıyor diye dayandım zeytinyağına resmen çocugumun paçalarından aşağı akmış :))) Artık sulu değil kakası acaba ek gıdaya başladık diye mi demirini bile vermiyorum 3 gündür ama anladım demirle alakası yok katı yapıyor ama dokusu yumuşak :)bir de çok kötü kokuyor yahuuuu

bak mavicim ben elestriye acigim dha once aysu ve mehrudaa bu konuda fikrini soyledi kibarca bende bazilarin hak verdim bazilarina ise vermedim ama karsilikli konustuk..sen direk kirici elestriler yapmissin ne demek ben uyumak icin cocuguma boyle davraniyormusum(sende hersferinde emzirmedim sallayaak uyuttum dediginde uyumak icinmi yapiyordun yoksa evladinin buna ihtuyaci olmadigini dusundugun icin mi?),nedemek bebegimle ilgilenmiyormusumda bbyuzden mutsuzmus fln!bu laflari burda kime soylesen kaldiramaz!bizim biliyorsunki basindan beri uyku problemlerimiz oldu ve suan bizm icn suan oncelikli konumuz bu,beslenmesi gelismi herseyi nrmal ve gece 40 dkda bir besine ihtiyaci yok,bunuda dra giderek ve bilen birinden yol gosterisi alarak uygulamaya calistik..ayrica beni elestirdigin seyin aynisini ogluna uygulamisin drlari dinleme diyorsun(ben acaba bir rhtsizligi olabilirmi yada acmi diye endiselendim ve icim rh etmedi,bu annelik icgudulerim olmadigi anlamina gelmez!) sende her kalktiginda emzirmedim uyuttum diyorsun!tek fark sen bunu ogluna kolay uygulamissin benimki bna asiri bagimli oldugu icin ben zor yapiyorum.ayrica pskoloojik. olark yiprandim evet ama ihtiyacim yok suan iyiyim cok sukur,arkadaslarimla uzun zmndir yazisamadim yazayim dedim burnimdan geldi !gerekirse onada giderim ne var,ama once sen bikac kolik annesiyle dha konus bakalim benmi abartmisim yasadiklarimi!belki seninde basina glse sende dha hasas buyuturdun,herkesin ayri bir yapisi var belkide dedigin gibi cok hasasimdir ama buda benim yapim ama asla kimse beni ozelliklede netten iki satir yazimla duun icin oglumu ihmalle,uyumak icin bencillikle suclayamaz!!!bunada burda herkes kirilir!!dikkat ettiysen ben burda kimseye senin tarzinla elestride bulunmadim simdiye kdr dusuncelrimi hicbi zmnda yargilayarak soylemem,her sozun bi soylenme tarzi vardir ayrica ben seni cokta seviyordum yazilarindan ozellikle son yazini okuyunca okuyinca sok oldum!son yazinda bir hakaret dha gorunce dedim neyse bisver yazma ama dayanamadim bir cirkeflik dha yapayim dedim!!!(ayrica ben beddua etmedim kinayan bile varsa bu sadce burasi icn gecelindegil heryer icin soyluyorum yinede kimseye allah evladinin uzuntusunu gostermesin dedim onuda yanlis anladin yine )

Son düzenleme:
Hepmiz yoruluyoruz yıpranıyoruz da mehru biz ne kadar ters bişey yazılsada uyuşmasak da birbirimize saldırmıyoruz. Buraya dertlerimizi anlatıp rahatlamak için yazıyoruz. Kimsenin de gelip bu güzel ortamı bozmaya hakkı yok.
Benimle bu tarz konuşmaya devam edersen dahada şok olursun pasija. Şu an kaldırabileceğini de sanmıyorum. o yüzden sus bence. Psikoloğa git diyede ciddi söyledim. Ben senin kadar yıpranmış olsam dakka durmazdım. Ayıp değil.
Bizde kendimize çirkefiz diyoduk işe bak )) ne yere bakan yürek yakanlar varmış..

Gönül senin paşacan da bayılıyo ortalık yere kakasını yapmaya :) iyi tatilde seni rezil etmedi akıllı yiğitcik.
Mehru ve gönül beni tanımış olduğunuzu gördüm ve çok duygulandım. Hiç görmedik birbirimizi ama dost olduk burda. Cansınız :)) keşke aynı şehirlerde olsaydık da bi bebekler günü yapsaydık :)

kızlarr sakin olun lütfen kırmayalım birbirimizi. yazılarda ifade çok anlaşılmadığı için sanırım yanlış anlaşılmalar oluyo.

Sağol canım izmite geldiğimde görüşelim :) Ben pasijaya da hak veriyorum benim yeğenim de gece gündüz durmazdı ağlayınca da morarırdı artık seferber olurduk geceleri aman ağlamasın morarmasın diye ben yengemde kalıyodum bi gece o bi gece ben bakıyodum bi gün yengem küt diye bayıldı durup dururken yorgunluk stres vücudu çökertmiş.Ben hep dua ederdim allahım ne olur bana böyle huysuz çocuk verme bakamam ben diye çok şükür kabul oldu :)
Pasijanın yerinde ben olsam ben de doktora götürürdüm neden ağlıyo sürekli diye , insanın içi parçalanıyo ya yavrusu ağlayınca.Gerçi benimkisi ağlarsa illa bi derdi oluyor.Kızlar allah yardımcımız olsun bize sabır sağlık sıhhat versin ki yavrularımıza daha iyi bakalım

Evet katre iyi niyetimi görmemiş pasija. Yapcak bişey yok. Benim sabrım yok şımarık şahıslara. Hakedene alttan alırım da haketmeyene de hakettiği şekilde davranırım biliyosun :)
Neymiş efenim küçücük bebeği 12 lere kadar tutuyomuşum da neymişo bilimsel yaklaşıyomuş da. Sana sorcaktım çocuğumu kaçta uyutcağımı. Keyfimin kahyası sanki. İstediğim gibi büyütürüm çocuğumu sen beni yargılıcak insan degilsin. Sordum sanki benim bi yanlışım var mı diye. Yaramazsa yaramaz çocuğun bu etrafındakilere saldırıp sinirlerini bozma hakkı vermez sana. Dertleşmenin tanımını yanlış biliyosun heralde sen. Terbiyesizliğin bini bi para.

yazılarda duygu geçmediği için oluyo katre yoksa bence ikiside birbirini yanlış algıladı pasijayı ben çok iyi anlıyorum bağzı anneler daha narin oluyo heleki birde çocuklarda ellerinden gelmeyen problemler olunca kardeşimden tecrübelyim o sebeple ben algılayabiliyorum ben onun halini.

Mavi sorma ya batırdı ortalığı ama hallettik temizledik yok anam tatilde sade bol bol çiş yaptı bizde sallamadık orda popişi rahat etsin yeter dedik zaten ben çokça eşya götürmüştüm hepsiciğide kullanıldı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…