Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın....

Katre aynen canım ya bide ben alışmışım cansu üzerini giyin cansu onu yap bunu yap çocuk büyüdü herşeyi kendi yapıyo ben ense al kocişi koluna gez babam gez imdi bu sıpa ile ev hapsi çıksanda paşanın keyfine göre hareet et mesela bak haftasonu eşim geldi dedi transformas çıkmış hade gidek haa dedim olur saat 8 olmuş akşam 9 en geç 9,30 spa uyuycak buldunda gittin hayır gece çok problem baba bile kesmiyo illa o anne burda olucak anne olmasada olur da o memeler gelecek arkadaş hadi git bakalım buyur !!!! Al sana çocuklu bir kadının dramı gidemedim bu haftasonu erken saatte gidicez önceden bilet alıp yani herşeyin bebeğe endeksli arkadaş zor bu işler şöyle 1,5-2 yi gördükmü biticek Allah izin verirse askerlik gibi anam say Allah say :)))))))))))

Oyy oy o sinema konusuna hiç girmeyelim. 9 aylık hamileydim en son gittiğimde. Alacakaranlığın son filmini bekliyodum izlemesem içimde kalırdı. Gittik ve jübile oldu daha siftah yok. Kociş de çok istiyo. Bensiz gitmez de garibim. Ooff of diyo gelirdik adam gibi film olnazdı beklediğim tüm filmler geldi ben gidemiyorum :)) o zaman yap kız mehru ikinciyi gözün kesiyosa bi kere beklersin 2 3 sene sonra ömür boyu rahat . Mantıklı haa :) benim yemiyoda sen yap bakarım diyosan

selam canlar,

Mavi evet esasen mehru çok şanslı olucak zor ama sonu süper düşünsene 2 sene sonra ikiside büyük oh bitti gitti :)) çocyklarda kanki olur mis tadından yenmez.Ama tabi yiyene zor vesselam sabır üstü sabır lazım oda bende yok vesselam.

Bende bugün kızı kitap fuarına götürdüm Vehbi Vakkasoğlunun imza günüydü kitap imzalattık dolandık geldik paşacanı annanneye emanet ettik gittik.Kızlar bugün paşacan dolma yedi :)) hihi valla yedi yarım dolma içi yedi maşşallah ama baharat olarak bir tutam dereotu koydum başka bişi koymadım birazda pişirdim yani diri değildi yedi valla versem hepsini yiycektide ben yarım verdim :))

Dolmamı? Yaa ben çok korkuyorum yer mi yutar mı zor yediriyorum korka korka. Halbuki annem tavuk veriyo eze eze yiyo versem yicek demek. Ben bu korkumu nasıl aşıcam ya. Hap yutamayan bi insanım boğulurum diye çocuğu da öyleyapıcam

Kizlar malum memleketteyim yogunum AMA okuyorum yazdiklatinizi.bizim Koyde var sadece Bu kadar sinek baska yerde yok.esemmat aldik taktik kapi da kapali Ona ragmen yiyip bitirdikler kuzumukasidikca buyudu herbir isirik bezelyeden buyuk oldu..Simdi biraz daha iyi..iyilsme surecine girdi.
Mehruu kiZ bak bende senin gibi dusunenlerdenim ama senin kadar yurekli degilim.Bu aylar erken biraz bi bebegin 1 yasinda olsun bence..simdi benimkileri 3-5 yil sonra bi okula yollicam Ohh mis

Mavicim bebeklerin geri çıkarm refleksleri çok gelişmiş yani yutmaya çalışıyor eğer yutamıyorsa bir öğ hamlesi ile geri çıkarıp tekrar çiğniyor yani öyle ha dedimmi boğazında kalmaz heleki gıda yenecek yumuşaklıkta ise dolmayı da hüpletti hiçte bişey olmadı çokta sevdi yalnız bişeye dikkat edin kızlar yemeklere dereotu kullanın mutlaka gaz olayına karşı önlem.Bugün öğlen yoğurt çorbası ve karpuz yedi paşa.O karpuzu yemesine bayılıyorum kırt kırt yapıyo dişleri :)) korkma canım bişi olmaz ver alışsın.

evet aysu bak benim teyzemin kızı 1,5 yaşındaydı ikinciyi doğurdu hepimiz ay naptın kız yazık sana gibi bir sürü eften püften laf ettik kıza şimdi iki koca kızı var biri 12 biri 10 yaşında kendilerini bırak annelerine bile yardımcılar alıyo kızlarını oh mis geziyo keyfi gıcır şurda diyo gönül abla 2 sene zahmet çektim sonra tıkır tıkır ilerledik doğru ama cesaret meselesi ben mesela doğuramazdım kiradaydık anca çalış ev al araba al onu yap bunu yap kariyer dedik anca bu zamana kısmet oldu paşacan ne oldu olan bana oldu 10 sene sonra sil baştan geri say çok zor geldi haliyle ama insan herşeye alışıyor o ayrı.

gönül tabi 10 yıldan sonra gerçekten zor gelir.kız geçen bebek görmeye gittim.gaz sancısıyla uğraşıyolardı anacım izlemesi bile zor geldi.::)) sanki ne kadar zaman olmuşsa.ama gerçekten fazlada ara vermemek lazım.2 yıl sonra düşünebilirim bende:) belkiii:)) bu arada bende yavruma çorba diye ne varsa dolduruyorum yaa:) bugün patates,havuç,kabak,taze fasulye,kırmızı mercimek,yeşil mercimek,pirinç,dere otu,maydonozla çorb yaptım.içine kibrit kutusu kadarda tavuk attım.tel süzgeçten geçtim.tavukları ayrıca elimle yedirdim.bir tavuk verdim bir çorba.tavuğu yerken çok komik oluyor amaa ön dişlerinin oraya getiriyor ninem gibi çiğnemeye çalışıyor bide:)) ama sevdi ikisinide güzelce yedi.:)) meyveleride ben artık kokteyl yapıyorum.tek tek verince yemiyo çünkü:)) elma,armut,muz,üzüm,kirazı cam rendeden geçip karıştırıyorum şapırdatarak yiyor. 3 gündürde kahvaltıya geçtik.yumurtayı çok sevdikk:)bende ohh dedim.karıştırıp vermiyoum ama.dün peynir bugün ceviz ekledim kahvaltıya.ıhlamur yapıyorum birde suluğuna dolduruyorum.içmeyede iyice alışsın diye.ben peyniri labne vermedim.labne peyniri normalde ben evede hiç almam sağlıklı gelmez bana niyeyse.işlem gördüğü için.beyaz peynir aldım sütaşın akşamdan suya koydum tuzu çıktı.sabah onu verdim.böyle daha çok içime sindi. ayy katre aysu hatırlıyonuzmu ben napıcam diye ne yedircem nasıl yedircem diye panik halimii:)) şimdi nasılda kendinden emin ve havalııı :)))) valla yedikçe sürekli yeni bişeyler yapma hevesindeyim.:) mavi ben bisküviyi pirinç unu ve irmikli pekmezli tam buğday unu ve tereyağıyla yapıyorum.kızımda seviyor.serçe parmak kalınlığında yaparsan kurumuyor.birde zaten az çıkıyo 10-12 tane 3 günde bir yaparsın.cam kavanozda dolapta saklıyorum ben.şimdi birde kek tarifi buldum.onu denicem.kuzum severse isterseniz tarifini veririm:) ee ben böyle kızım için onu yapayım bunu yapayım dedikçe eşim vay be benim için hiçbişey yapmıyorsun diye sitem edip duruyor:)cevap hazır;sen el oğlusun o benim kızım :))))

gördün mü bak desert 1 ayda hallediyorsun sonrada böle havalı oluyorsun:)) ama bebeğinin yemesine sevindim. yiyince daha şevkle hazırlıyo insan bişeyleri. yemezse bırak bişeyler yapmayı gidip tabağa koyasın bile gelmiyo:))

desertt çok havalısın :))) maşşallah kızçene canım hep böyle gide inşallah bende kahvaltıyı karıştırıp vermiyorum ekmek üstü tereyağ ve peynir sürüyorum nedense bizim paşacan krempeyniri okeyliyoda normal peynire surat ekşitiyo o sebeple önceleri labne idi şimdi tek sütün mini krem peynirleri var ondan alıyorum birde 2 gündür kaşar peynir yiyo mini mini parçalayıp veriyorum yiyo cevize daha geçmedim ona 8.aydan sonra başlıycam şurda 10 gün sonra felan geçerim çorba köfte tavuk dolma içi yemek suyu ne verirsen götürüyor maşşallah sübanallah.

Dün akşam dışarı iftara gittik orda ızgara tavuk pilav patates ne verirsem götürdü valla bir güzel gezdik kızlar yemek sonrası türk kahvesi keyfi yaptık sahilde turladık ay dedim ya oğlum büyümüş benim hiç mık demedi aralarda emzirdim artık bebek arabasında yatmıyo arkasına yastık koyuyoruz dik oturuyor tutunup etrafı seyredip birde çığlıklar atıyo kerata :) elinede verdim gezerken birer parça kek desert ben normal kek yapıyorum canım ya bebek keki felan değil yalnız şekerde elimi birar korkak alıştırıyorum o kadar kızda oğlanda birlikte yiyorlar valla.

dün bizede bebek geldi kırk uçurmaya anap gaz tuz mıymıy ay dedim bizimki amma büyümüş koydum yürüteçe ben servis yaptım kıza yardımcı oldum 3.bebeği diğer ikiside biri 5 diğeri 2,5 yaşında düşünsenize üçüncü :)) ay dedim Allah korusun çok zor be aman ben tabi oğlan kendi halinde ufakların peşinde kşturuveriyo oh mis sohbetm muhabbet işte o an anladım bizim paşacan büyümüş :)

çok şükür büyüdüler gönül ilk ayları hatırladıkça şükrediyorum bugünüme:)) ne zor günlerdi ya çok şükür atlattık

evet katre atlattıkta millete akıl verir dayan der olduk bugün parka gittik bir tanıdıkla karşılaştım 3 aylık bebeği parka gelmişler kızcağız ağlıycak neredeyse göüsleri bebeğin gazı ağlaması vs ahdedim kardeş sabret bak bizde hepsi geçti sizinde geçicek merak etme içimden dedim ama yol katettik hele o memiş acılarım varya ahhhh ahh :))

amaann onları hiç deme:))
ya psikolojik olarak hazır hissetsem 2. çocuğu ben de çok ara vermeden düşünürüm. ama tımarhanelik olmaktan korkuyorum:)) şaka bi yana gerçekten çok zor atlattım doğum sonrası depresyonvari halleri. hatta atlattım mı bilemiyorum. o yüzden korkuyorum şimdilik. bakalım ne zaman hazır hissetcem kendimi

Günaydınlar

Ya ben uyumak istiyorum kızlar ya ne bu ya gece 10 kere kalkılırmı ya uyumuyo uyanmıyo göz kapalı mıymıyda mıy offf beşiğe yatırırım mıy yatağa alırım mıy ille meme ee memeyide emmiyo ağzında tutuyo çıkarıyorum 1 saat sonra aynı sar başa yeterrrrrrr diye çığırasım geldi gece he birde bugün bebek bakmaya geliceklermiş haber verdiler akşamdan öğlen gelicez diye kalktım ortalığı şartladım şöyle bir parlattım yeni temizlik yapmış olsamda ev hali yani öyle zıpkın gibi oluyomu 3 çocukla üçüncüsü eşim olur şimdi paşacan uyuyo ama ben yatamıyorum çünkü ha gelirlerse diye üf yani yorgunum ve bu halde dki ben cansuyu saymayın o büyüdü bir diğer bebeği düşünebilirmiyim ???????? cevabı duydum burdan haaaaaaaaaaayıııııııııııııııırrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:))))))))))))))))))))))

gönüll uyku deme ancım bana:)) ya benimkide biryere gidince bişeyler oluyor çocuğa uyumuyor birtürlü.geçen gün eşimin akrabasına iftara gittik.kayınvalidemlerle birlikte.saat 3 de uyanmıştı öğle.akşam saat 9 oldu yok anacım uyumuyor.kafayı yicem artık.dedim yeter dayanamıyorum milleti iftar sonrası çaay bile içirmeden kaldırdım eve getirdim.tabi arabaya bindik hatun kapadı gözleri hemen uyudu.dün akşamda kendi ablama gittik.yine iftara kadar uyumadı.iftardan sonra uyudu.e tabi bu seferde gece uykusuna yatmış oldu.neyse 2 saat sonra emmek için uyandı.aldık çocuğu eve geldik.anam bizimkinin uyku açıldı uyurmu hiç.saat oldu 2 ben hala uğraşıyom.baktım olcak gibi değil duşa soktum yıkadım ılık suyla rahatlasın diye.saat oldu 3.bizimki ancak uyudu.ama bende pert oldum.ona rağmen yine gece zırtpırt emmeye kalktı.napalım artık.birazdaha böyle uykusuz gidecek demekki.

:)))) desert tıpkısının aynını biz yaşadık geçen kardeşime iftara gittik uyumaz uyamasın ama durmaz mıymıymıy babasında durmaz teyzesinde durmaz illa anne eee hafifte değilki pışpış kollarım koptu çay faslına kalmadan bizde kalktık arabaya bindik diner binmez sızdı eve geldik cin 2 saat uğraş babam uğraş of burnumuzdan geldi valla (

Ama dışarda iftara vs git gez hoşuna gidiyo hiç sesi çıkmıyo beyin evlerde geliyolar adama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…