Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gönül haklısın eve maddi katkın varsa daha fazla söz sahibisin.bir an önce çalışmaya başla sende:) bende bu ara acayip derecede kış hazırlığı başladı.sanki aylardır yapıyormuş gibi anlattım yaa altı üstü bugünn :)) bamya aldım dondurucuya,yarın biber patlıcan atıcam,bugün birde kahvaltılık ajvar yaptım anaaammm akşam bitirecektik nerdeysee:)) 1 şişe çıktı 3 şişe daha yapıcam niyetine girdim:) fasulyeydi bilmem neydi kafam acayip meşgul.malum çalışıcam ya gerçi kayınvalidem evde olucak bebeğime bakıcak ama olsun ben yinede hazırlıklı olayım diyorum.her sene domates standart atarım zaten.siz neler yapıyorsunuz varmı hazırlık bilmediğim bişey varsa öğreteinde yapayım hemenn :) birde haftaya salı kızıma diş partisi yapıcam:) 6.dişimizde çıktı gerçi ama :26: napayım herkes olsun diye yazı bekledik sonra ramazan ee asker uğurla bilmem ne yap derken anacım vakit kalmadı yawwww :)) şimdiden onunda hazırlığına başladım.Allah yardım etsin banaa...v almış başını gidiyor.partiye yakın temizleyeyim diye iyice saldım valla:)aniden biri gelse yandım:) bu arada benim hatunda dün bir ısırdı kanadı resmen göğsüm.ama şok oldum benn ısırdı bide yüzüme bakıyor sinirli sinirli.ama kızamadım hiç çünkü haklı yavrum emmek istemiyordu ben emsin diye ağzına tıktım resmen :) şimdi o göğsümü verirken bayağı tırsıyorumm ama napalım olsun :)
mehruuuu aysuuuuu katreee dönün gariiii.....

31 aralık doğum tarihim inşallah :)

Canım ya Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin ama 31 aralık deme benimde 26 aralıktı 6 aralıkta oluverdi paşacan :)) desertin dediği gibi bizimkiler artık yaramaz afacan olma yolunda ilerliyorlar ve minik adam minik kız pozlarındalar o meşaketli günleri geçirdik canım daışmak istediğin birşey olursa hemen bir tık burdayız.....

desert canım günaydın kaldıkmı başbaşa :))))) canım ben kışlık birşey yapmıyorum gibi gibi.Bizimkiler öyle kışlık boğazlı değiller taze domates rendeleyip buzdolabı poşetlerine koyuyorum hemen bir yemeklik olucak şekilde koyup şeker gibi düğümlüyorum bir poşette 3 yemeklik domates olucak şekilde kışında hemen buz halinde atıveriyorum tencereye.

Kırmızı biber minik doğrayıp koyuyorum kışın yemeklere bir avuç atıver tat veryiyo.Aynı zamanda kırmızı ve yeşil dolmalık biber koyyorum kışın tadı olmuyo biberlerin.Bu kadar başka bişey yapmıyorum annemler kaynanamlar turşu domates suyu salça gibi şeylerden yapıp veriyorlar onlardan geçiniyorum yani kışın :))))))

bu arada bir önceki akşam bizim paşacanı yıkarken duşu bir anda çekti ağzına doldu su ve yuttu tabi o akşam sabaha karşı 5 te uyandı ağlayarak ishal arka arkaya 3 kez yaptı sabaha geçti ama şükürki birdahada ishal yapmadı çok şükür canım ya ama çok korktum malum ishalden hastanede yattıkya aman Allah korusun bütünnnn bebişleri ve çocukları inşallah.

canım bende biberlerden koyucam bu sene.kışın hem tadı olmuyor hemde inanılmaz pahalı oluyor.turşuları konserveleri bende ailemden otlanıyorum :)) annemler sağolsun banada yapıyorlar:) canım yiğitede çok geçmiş olsun.üzüldüm yaa.bende çok dikkat etsemde mutlaka kapıp eline almaya çalışıyor duşluğu.iyi bari enazından devam etmemiş ishali.sen yinede dikkat ette.gönül yaa ben bu kıza sanki hep aynı şeyleri yediriyorum gibi geliyor.bak yazayım ( kahvalatıda tam yumurta sarısı,beyaz peynir,1 ceviz,ıhlamurçayı) 11 gibi karışık meyve öğlen ya karışık sebze çorbası yoğurt ya da tarhana çorbası. ikindi yoğurt. akşam muhallebi.günde 4-5 defa da emiyor.normalmi sende bu tablo.ne yapsamda çeşitlendirsem.bir de yumurta haftada her günmü veriyorsun.kıymayı kaç günde bir veriyorsun.her gün et yada tavuk veriyormusun ?

canım günaydın sağol evet dikkat ediyoruzda oluyo arada kazalar işte canım ya ama şimdi iyi sanırım dişler gene baskı yapıyo 2 akşamdır her gece 1-2 saat uyur uyanık mıkır mıkır deli ediyo beni yaa .

Canım bu ek gıda olayında çok takmışsın gibi geldi bana bak şimdi 9.aya girdimi zaten baharat ve tuza dikkat etmek kaydı ile normal evde pişen yemeğe dönücekler bunlar kasma hiç.bak bizim beslenmeyi yazayım belki işine yarar.

Bütün gece 3-4 kez emiyo sabah 7 de standart kalkıyoruz saat 8 gibi kahvaltı çeşitleri;

kaşık maması (haftada 3 gün) her çeşitinden sırayla alıyorum
meyvalı cevizli kek ve çay (haftada 1 gün)
peynirli reçelli ekmek ve çay (haftada 1 gün)
yumurta peynir ekmek çay (haftada 2 gün)
bunları mama sandaliyesine oturtuyorum önnüğü takıp masaya çeviriorum bzimle kahvaltı ederek yiyor.

Öğlene kadar emiyo öğlen saat 12 ve ya yarım gibi çorba ve meyva

Sebzeli mercimek
tarhana
kabak
havuçlu kabak
brokoli
yoğurt
köfteli çorba
tavuk çroba
ıspanak çorbası
meyva ne varsa (meyva yoksa yoğurt 1 kaşık)

İkindi ye kadar emiyo bu arada 2 saatte bir emiyo 4 gibi felan

meyvalı yoğurt sonra parka gidiyoruz orda 1-2 petibör bisküvi kendi yiyo bakınırken

Akşam 7,30-8 gibi akşam yemeğinde öğlenki çrobadan 1 kase ve bizim yediklerimizden otlanıyo bazen torpil geçip çorba yerine muhallebide vermiyo değilim hani anneden kıyak bu kadar bidaha emiyo .

Bu arada günde 1biberon yaklaşık 200 cc su iç,yo meyva suyu sevmiyo şimdilik böyle.

ben öyle illaaaa kıyma vericem illa balık vericem haftada bu kadar şart gibi dayatmalarım yok bizim beslenmemize uygun gidi yo bizde baharat acı tuzlu seven biraile değiliz bebek beslenmesine uygun yemeklerimiz öyle çok salça zaten kullanmam domates tercih ederim yani ona özel pek pişirmiyorum bizde yiyoruz bağzı çorbalar hariç mesela brokoli ıspanak ben hiç sevmem.

kızlaarr ben geldimm:)) kvlerdeydik dün döndük annemlerdeyiz şimdi. 1 eylül gibi de eve döncez inşallah. benim kız da emeklemeyi ilerletti hızlı hızlı dolaşıyo bütün odaları. bi de tutunup kalkıyo bu aralar yavaş yavaş yürüyo tutunarak. ve bizim hala dişimiz yoookkk.

yaa gönül takmadımda ara ara aklıma geliyor işte farklı ne yapsam diye:) iyi oldu yazdıkların.katreci hoşgeldin canım yaa özledik valla.boş bırakmayın buraları.şimdi bende salı günü diş partisi yapıcam inşallah.onun hazırlıkları başlıyacak.o yüzden pek giremem 1 hafta kadar.gönülün canı sıkılması gelin yaa :)

desert zaten mesaj atmışlar günlük menülerinizi hergün yazında bizim çeşitimiz artsın diye arkadaşların tatil maceraları bitsin bir toplananalım hergün yazarız neler yedirdiğimizi birbirimize çeşit oluruz belki onlar sıkılmadan yiyorda biz aynı şeyleri pişirmekten sıkılıyoruz.

katre hoş geldin gelin yaaaa artık.Maşşallah ne güzel bizimkinde emekleme çabası bile yok kızlar ya ama yürümeye çok meraklı elinden tutmaya gör hemen yürümek istiyo sıpa.

desert diş partiniz çok güzel geçer inşallah canım.

Bizimkide bu hafta gece illa uyanıyo dün gecede 3-4 gibi kaka yapmaya uyandı kaka yaptı uyudu ama benim uykunun içine bebek nöbeti dikti yani.Uykusuzum ya.

size az önce mini bi destan yazmıştım ama telefonun azizliğine uğradım
Şunu bi kirayım sonra aynılarını yazarım. Ağlamak istiyorum. Akıllı değil bu geri zekalı telefon. Ben geldim sizi özle-dim Tatilimz çokgüzeldi. ama şimdi bebeğim grip bu yüzden biraz üzgünüm. Ben de gribim ama bebeğimin birnu tıkalı uyuyamıyor diye çok üzülüyorum. Kendimi unuttum bile. Tabi Allah büyük hastalık vermesin bunlar gelirgeçer.
Görümcem evini satMış altımda oturmı cak Zil takıp oynamakistiyorum. Şimdi istediğim kadar oturup isteyince satabiliriz o evi acele yok))) ihihihhh
siz neler yapyosunuz bakalım. Tatiller bitmedimi daha?

mavicim hoş geldin canım duaların makbul olmuş bak görümcen bay bay ohhh süper :)))))))

Çoookkk çok geçmiş olsun canım ya ikinizede hemen çarçabuk iyileşin inşallah ikinizde aman onlar hasta olmasın yaaa hiç kıyılmıyo o sıpalara.
Tatil olurda kötü olurmu hiç dimi ama bizde dün akşam düğüne gittik malum yiğit 9 da uyur burnumuzdan getirir dedik hesaplı gittik neyse kızımla kuaföre felan gidip bir güzel süslendik oğluşada papyonlar felan gittik düğüne yabancı bilmeleri anne babaya ve dedeye (dedeye deniz ve yılan olayı ben oynamaya kaçarken verdimkaçtım yapışmış bensiz kalınca ona) yapışmaları hariç gayet güzel durdu saat 10a kadar felan durduk sonra kaynım eltim babam biz hep beraber dürümcüye gittik paşacanda uyudu zaten oh orda keyif ordan ortaköye türk kahvesi içmeye geçtik saat 1 di eve geldik sabahta ilk defa 9 buçuğa kadar uyuduk inanamadım süper oldu bu bize çok iyi geldi.

Ohh gönül sefan olsun. Ama ortaköy beni hayal kırıklığına uğrattı. Daha da olsa gitmem :)))) ben kaç saat yol gittim sırf ortaköy için. Camiyi restore ediyolar kuveyt türk mü ne afişlere baktık geldik. Cami o manzarayı tamamlıyomuş. Tadı kaçmış oraların. Neyse bidahaki sefere artık.sen de iyi hava almıssın. hep şöyle sorunsuz geçse de gezmelerimiz bizde arada rahat nefes alsak dimi. Ama halimize şükür diyelim ya uslu maşallah bizim sıpalar dimi ama. Benim yeğen var 5 aylık anneye kök söktürüyo. Hiç memnun olmuyo. Hep huzursuz. Şükretmek lazım. Benim 5 vakit duam sağlıklı ve uslu olsundu kabul etti güzel Rabbim. Şimdi duam hafız olsun bide dr :)) rütbe takıntım yok da en iyi para orda ya rahat etsin diye başka bi sebebi yok :))
Sorma gönül bi rahatladım evi sattı ya. Şimdi arada misafir gibi gidip görüşücez öteki türlü cılkı çıkacaktı.
Gribimiz geçti gibi Elhamdülillah. Anne sütü alıyo ya çok çabuk toparladı maşallah. Ben daha kötüyüm ona göre. Bende sağıp içsem mi :)) ıyyykkk :s

mavi evet canım haklısın manzara ofsayt olsada genede ortaköy ortaköy bea havası yetiyo :))) yada evden dışarda bir gezmeya çocuklu kadına balkaymak gelio :)))

Evet yaa bizimkiler maşşallah sübanallah gene iyi bizimde komşunun var bebiş 4 aylık gece gündüz 24 saat aktif çocuk sürekli ağlıyo hiç ılımlı yanı yok kolikmiş yavrum hep surat sirke satıyo yaa annesi omuş zombi gözlerinin altı morarmış çökmüş kızcağız çekisi var yani Allah yardımcısı olsun.

Allah bahtlarını kaderlerini güzel yazsın da çöpçü olsun be mavicim çöpçü olsun ama mutlu olsun demi.

Amin amin. . Biz duamızı edelim de gerisi kader kısmet. isteyin benden demiş Rabbim . Allah yardımcıs, olsun komşunun yaa çok zor gerçekten. keşkebi çaresi Olsa. Asıl o annelerin hakki ödenmez biz napıyoruz ki. Dimi.

selam nasılsınız bakalım yaaa çok öksüz kaldı forumumuz kızlar tümden dönün artık yeter olmuyo bak :)) desert bugündü dimi diş partisi hadi bakalım gelde anlat nasıl geçti partiniz bizimde bu sabah 4 lendi dişlerimiz kızlar sabah gözümü açtım burnumdan ılık bir su geldi yani ben su sandım yastığa pıt damladı bir baktım kan burnum kanadı çabuk durdu ama heralde havalar çok sıcak ondan hemen korktum ama çabuk dindi heralde bir yandan da şu dişlerden mızmız ya gece uyutmuyo yorgunlukta var.

Dün gece hep mızmızdı şöyle serile serile uyuyamadı ne o uyudu ne beni uyutu sabah baktım bir diş çıkmış tamamlansa şu dişlerde kurtulsak ya.

birde şu yabancılaması beni mahvediyo hani biryere gittikmi kalabalık oh rahat edeceğim yerde daha bir yapışıyo hepten rahatsız bir durum oluyo benim için hayır öyle bir inat babayada gitmiyo ki ablaya bile pas yok illa anne banada böö geliyo ama yapışık ikiz gibi birde ağladıkça ağzını açıp çenemi ısırıyo üf yani.

kağan da çok yabaniydi sürekli ağlardı biyere gidince. Ne oldu bilmem bu ara kim kucak açsa atlyo hemen Tatilde fazla sosyalleşti sanırım:))) Böyle de kötü be. Benden kurtulmak ister gibi oluyo. Ben bi fena oluyorum. Bide kalabalık yere gittiysem bi süre sonra izini kaybediyorum konuşurken. çoluk çocuğun kucağında buluyorum:))) Aman yerini bilirsin boşver gönül.
Hele ananeye kanat çırpıyo gel deyince. O gezdiriyo sürekli ya çıkar gelcek yeri biliyo: -> Parktalar mesela şu an. Ben biraz uyuşuğum oturuyom sürekli o da gezmeyi seviyo. Kapı kapı sokak sokak geziyolar. Ben özleyince gidip öpÜP emzirip geliyorn onlar devam. Seviniyorum ama işegirersem kasımda annem bakicakya. Benden çok sevsin problem değil.Mutlu oIsun da benyokken... veda mektübü gibi Oldu:))
Ben hala çok hastayım yaa. farenjt oldum bide gribin üstüne. Yatak döşeğim.
Gönül burnuna dikkat et de bidaha konarsa bi acile git ben Çok korkarım burun kanamasından.

Kizlar merhaba peak okumaya vaktim olmuyor ama Arada girip bakiyorum.
Ben hala evimde degilim.20 gun den fazla hatay da kaldim 15 gun Erzurum da simdi Ankara da gorumcemdeyim.bir kac gun Sonra evde olucam evimi Cook ozledim.sizleri due tabi:) hep aklimdasiniz opuyorum cook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…