Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kizlar konu actim bi tane ona bakarmisiniz ameliyat olan sut kizim icin yasin topluyoruz uzun uzun yazamiyorum tatildeyiz biz telden giriyorum.Tatil ama ben stres doluyum bebegin durumu cok kotu kizlar yardimci olun lutfen detaylari actgm konuda yaziyorum 2 gun sonra donecez batmana bizde birsuru haberler var hepsini yazacam uzun uzun

Canim çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Rabbim sifa versin en kisa zamanda inşallah. Bitmediyse eğer ben yasin okuyayim bi tsne canim.

Selam canlar mehru bende okuyayım yarın canım.

Kızlar sizin bebişlerib uyku düzeni nasıl bizimki dün akşam terör estirdim bu akşam ne olucak bilmiyorum mıkır mıkır bir uyutmadı ya ne beşik ne yatak uykusuzm zombi gibiyim siz ne durumdasınız ?

Birde bugün brokolili mercimek çorbası yaptım yemedi yemese iyi eliyle bir çarptı halı üstüm başım heryer çorba ağlıycaktım vallahi :)) biz başladık yaramazlıklara..

kızlar yarın okuyabilirsiniz eğer zamanınız olursa yeni hatime başlayacaz.Biz de bugun döndük tatil bu sefer çok renkliydi mina için oda oda gezdi otelin çoğunluğu almandı çocugu kapan gitti bi yerlere su balinası bizim kız denizden kavga kıyamet çıktı, ayakkabı almışssınız bebişlere ben hamile oldugumu öğrendiğimde ablamla ablamın arkadası vardı yanımda eşim de ameliyat olmuştu ona süpriz yapmak için ablamın arkadası adidasın ilk adım ayakkabıları var onlardan almıstık 18 numara daha büyük geliyo ayaklarına benim kızım bu arada 5 6 sn ayakta duruyo desteksiz tatilde hello, baby ,papa,mama demeyi öğrendi halen anne demiyor onun dışında şarkı bile söylüyor :))

kızlar slmm. cumartesi günü dr kontrolümüz vardı ya gittik çok şükür sıkıntımız yok.boyumuz 73 cm olmuş kilomuzda 9 600.dr çok iyi olduğunu 1 yaşa uygun bir gelişim olduğunu söyledi.kilosu bana az geldi tabi aylık 1 kilo almasına alışmışız ya gramaja dönünce adapte olamadık hala.kzamık aşımızıda olduk.hafif döküntü olabilir korkmayın hamile ve bebeklere yaklaştırmayın dedi dr.neyse çıktık ordan gölyazıya gittik ohhhh göl kenarında bütün gün adayı gezdik balık yedik vs. vs.havamız değişti valla.sonraaaa pazartesi günü tabi ben yine okula gittim.sevgili eşimde kahvaltı yaparlarken kayınvalidem yumurtanın beyazını yiyormuş.kızımda çırpınıp illaaa istemişşşş !!!!!! kıyamamışlar da birazcık vermişlerrr....sonra ben okuldan geldim kapıda beni karşıladılar...kızamık aşısı yan etki yaptı heralde dediler.ayyy sırtını bir açtık yavrumun sol omzundan başlıyor başına doğru kocaman bir yaznık izi gibi kıpkırmızıııı...şok oldummmm.ben dedim bu kızamığa benzemiyorkiii o heryerde olur. tabi benim yumurtadan haberm yokkkk.... dedim biraz takip edelim bakalım ne olacak.sonra eşim sohbet sırasında demesinmi böyle böyle oldu yumurta verdim tırnak ucu kadar diye.haaa dedim kesin o yaptı alerji..dr.götüreyim eğer öyle bişey derse yandınız dedim.ki nitekimde dr gıda alerjisi dedi.şurupla krem verdi.tabi çok kızdım eşime.benim hassasiyetimi bile bile nasıl veryorsun diye.sağolsun annesinin ilk lafı biz sizleri nasıl büyüttük olunca eşimde onun gazına gelip verdi muhtemelen.tabi sonra o da çok pişman oldu.şimdi hafifledi Allahtan kırmızılık soldu birazda bende rahatladım.ama kendi dr muzu arayıp sordum ilaçları kullanayımmı diye.o zaman o da kızdı beyazı 12.aydan önce ciddi bir tehlikedir dedi.haberiniz olsun.tabi hepsinde olacak diye bişey yok ama riske atmayada gelmez yani.bugün komşumla konuşurken öğrendim.onunda çocuğunda aynısı olmuş.onunda çenesinden karnına kadar kızarmış.mehrucum henüz bakamadım konuya ama geçmiş olsun diyeyim şimdiden.

selam canlar desert canım o yumurtanın beyazı yüzünden ölüyordu benim arkadaşımın kızı 5 sene önce aynı o alerji boğazında oluştu yavrum 3-4 gün hastanede kaldı aman ha yumurta bal bakla patlıcan bunları yaşından önce vermiycez artı yaşından sonrada yavaş yavaş az az vericez.

Bizde bugün gitttik sağlık ocağına meğer ekim diye tarihi yanlış yazmışlar dün aradı hemşire hatırlattı özür diledi bugün gittik kızamık aşısını olduk ama bize ona buna yaklaştırma demedi döküntü olabilir dedi ateş yapmaz dedi 11 kilo olmuşuz 73 cm boyumuz bıngıldağımız kapanmış iyiyiz çok şükür ya gelişimi biraz topluyuz ama bizde grama geçmişiz 7 aylıkken 10 kg idi yarım kilo yarım kilo almış her ay iyi yani.

Gece uyutmamaları haladevam üst dişler baya geliyo artık heralde onlar ağrı yapıyo bebişime ya çok huysuz geceleri mıymıy ilk uyuyo 9 buçuk gibi 12 ye kadar tam uyuyo sonra mızmız sabaha karşı dalıyo 7 de ayakta yine.

Kizlar merabaa ben geldim..
Herkesin disleri cikmis galiba bizim kizda daha tik yok:)ablasi da gec cikartmisti panik yok o yuzden:)
Anne baba falan da demiyo guluyo sadece oynuyo,ablasinin saclarini yoluyo.bensiz hic duramiyo tatilde alisti..bizim kiz yurumede hizli olacak galiba 1 aydir koltuktan koltuga gecebiliyo ayakta:):)))
2 hafta kadar sonra akyakaya tatile gidecez 1 haftaligina bakalim beni orda sinir hastasi etmeden geri donderecekler mi:)))
Esimin orda gorevi var ben kizlarla aksama kadar yalniz olucam..
Ee sizde naber?var mi bizimki gibi dissiz bebek:)

Canim çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Rabbim sifa versin en kisa zamanda inşallah. Bitmediyse eğer ben yasin okuyayim bi tsne canim.

bitmedi canım okuyabilirsen çok sevinirim durumu çok kötü annesi babası perişan

sağol canım okuyabildinmi

Mehru bi tane yasin okudum canım Rabbim şifa versin Inşallah

Aysu hosgeldin canim bizim de hala yok disimiz

Çok geçmiş olsun desert yaa.. Ben hiç vermedim vermem de yumurtanin beyazını. Zaten süt içince kızarIYO yavrum ben iki kat dikkat ediyorum alerjen gıdalara. Sen güzel bi liste yap bırak kv'ne eskiler aman bişey olmaz havasındalar. Kırmadan söyle korkmuştur o zaten dikkat eder artık.
Benim oğlum da 10 kiloydü en son 73cm. Şimdi kaç bilmiyorum. Ben de bi şoka girmiştim 600gr aldığı için. Bundan sonra böyle heralde.
Bizimki Çok yaramaz kızlar yaa heryeri karıştıriyo. Emekliyo biyerlere tutunup ayağa kalkıyo. Sonra heyecanIanıyo Şap şap yaparken hoop yere yapışıyor. Her an tetikteyiz o sebeple. Çekmeceleri aç kapaya bayılıyoruz yürütede ise fırının kapağını aç kapa örtüleri indir. Oof of yani ama bir yandan kocaman oldu da yaramazlıkyapıyo benim oğlum diye hoşuma gitmiyo değil yani. Bi de by by yapmayı öğrendi babayı işe yolluyo peşine de ağlyo sonra. Feci gezenti oldu bi de kışın napcaz bilmiyorum: (

Bizden şimdilik bu kadar. Öptük sizi teyzeleri.

sağol mavicimde biz iyileşemedik kızlar moralim çok bozuk.1 haftadır kızarıklık geçmedi üstelikte yayılmaya başladı.baktım olmuyor bugün dr. götürdüm.gıda alerjisi de olabilir sıcaklardanda olabilir yada son zamanlarda dış dünyasıyla ilgili bir yenilik değişikliktende olabilirdedi.kıyafet deterjan gibi.yani kesin bişey diyemedi adam.kremi 1 hafta daha kullanıcaz.şurup vermeyin dedi.ama herhangi bir değişiklikte yapmadık.herşeyi aynı standardında gidiyor.yeni bir besinede başlamadım.sadece yumurtanın beyazından vermişti eşim ama 4 gün oldu ve iyileşeceği yerde artarak yayılıyor.yavrumun ensesi kıpkırmızı sırtına doğru yayıldı.ne yapacağımı şaşırdım valla.

selam canlar mehru canım Allahım sabır versin evlat acısı göstermesin okuyamadım canım regli oldum

Desert canım sen cildiyeye götürdünmü ? Bak yiğitte dediğin gibi kızarmıştı hatırlıyormusun yüzüydü onun önce az bir bölgede başladı çocuk doktoru önemsemedi geçer dedi ama ben cildiyeye götürdüğümde benim yediklerimden olduğu öğrendik kortizonlu bir krem verdi 2 kez sürdük geçti sonra ben dediklerini yemedim çikolata vs geçti sende bence bir dermotoloğa götür ve baktır öyle çocu doktoru ile geçicek bir durum değil canımsenin dediğin geçmiş olsun.Atopik egzamaya çevirmeden git canım bizimki çevirmeden müdahale edildi.

Mavi bizimkide çok yaramaz eller hep aktif ama bizimki yürüteçte henüz kendi ulaşamıyor malum emekleme yok ondan kontrol hala bizde.

aysu hoş geldin bizim 5 dişimiz var tavşanları çok komik koca koca tavşan dişleri çıkıyo :))) başbaş,baybay,tel sarar,gel gel yapıyo anne baba aba dede mama buuu (su) diyo maşşallah büyüyolar yaa :))

birde yiğitin tötü nasıl yapıyo diyoruz buuuu diye ağzıyla pırt sesi yapıyo :))))) oğlum ee yapıcakmı diyorum eee eee eee diyo :)) Ama hala geri gidiyo sürünerek emekleme yok kızlar ya.

Bırak emeklemesin gönül yaa :) Sonuçta bigün yürücek yani. Ne kadar kontrol sende kalsa o kadar iyi. Çok zor peşinden koşmak ya Bel ağrısı Çekiyorum eğil kaldır tut çek paşayı.
kızlar ya dün öyle bi korku yaşadım ki hala aklıma getirmek istemiyorum. Biz yemek yerken kıyamet koparyo paşa bende isterim diye. Kendi çorbasından da değil bizimkilerden istiyo. Bizde eline ekmek verip rahat rahat yiyoduk yemeğimizi dÜn kuzen bizdeydi beyaz ekmek yemiyo köy ekmeyi almıştık onu verdik eline. Koca bir parça koptu ağzında çeviriyodu normal ekmek olsa yiyo o kadarı diye almadım ağzından. Bİ tıkandı çocuk. Annem parmağıyla çıkardı hemen ama ben de tansiyon falan yerlerde bacaklarım titredi. köy ekmeği sert diye ya ondan haralde dedim. Ama çok korktum yaa. Allah korusun bebeklerimizi ya çok korktum.
Desert bence de bi cildiyeye götür sen. Geçer inşallah en yakın Zamanda. sıcaktan öyle birden çıkıp yayılmaz gibime geliyo. Alerji falansa Allah korusun. Ne kadar erken öğrensen o kadar iyi. Sen farklı bir şey yedin mi o gün hafızanı zorla bakaIım. Protein zehirlenmesi mi acaba yumurtanın beyazından mı Oldu gerçekten. Allah acil şifa versin kuzuna. sen işe gidiyo musun bu arada. En çok da böyle zamanlarda zorlar haralde bırakıp işe gitmek.
Mehru süt kızın nasıl oldu. Hastalığı ne yavrunun. Ona da Rabbim acil şifalar versin. Annesine de güç sabır versin.

selamlar kızlar bugün okullu olduk :)) başladık okulyollarını arşınlamaya birde araya ehliyet sıkıştı benim ehliyetim yok cumartesi kayıt oldum onun evraklarına koşturuyorum çok heyecanlıyım :)) araba var kullanmayı biliyorum ehliyet yok :) neden yok derseniz zamansızlıktan amannn alırız demekten sallamaktan en son geçen bir yere gidicektik araba var şoför yok krizi yaşayınca çekilin ulen diyerek o gazla kaydoldum Allahın izni ilede eylülsonu dersler kasımda sınav hayırlısı Allahtan.

kızı okula paşacanı anneme bıraktım gittim evrakları topladımbir diploma kaldı bulamıyorum körolmayasıca girdi yerin dibine okuldan evrak alıcam yarın taamdır şans dileyin kızlar inşallah geçerim sınavları.

Mavi olucak canım öyle kazalar çookk ben cansuda çok atlattım öyle vakalar dikkat etmek lazım allah korusun.Bizde dün dışarı çıktık paşacana veriyoruz ekmek kraker vs o kemiriyor bizde yemek yiyoruz iyi oluyo.

slm kızlar bizim alerji durumu düzeldi gibi az bişey kaldı.bizim dr da kortizonlu bir krem verdi gönül geçmezse dermotoloğa götürün mutlaka dedi ama bayağı düzeldi.yaa kızlar bizimki artık emekleme değil emeklerken koşuyo sankii :) yerden kalkıp kendisi oturuyor artık bi yerlere tutunarak ayağa kalkıyor.tabi onun ayağa kalkma olayını keşfetmesiyle birlikte sepet beşiğe veda edip odasına geçip büyüyen beşiğe alışma sendromlarına başladık.dün bismillah dedim gece odasında yatırdım bende tabi yerde :) sabah heryerim ağrımış vaziyette kalkıp okula gittim birde tabi yerini yadırgadığı için uykusuz geçen gecenin ardından okula gittim.malum okul öncesi olunca 1 haftalık ağlama krizlerine merhaba dedim:) amaa kızlarr bişey söyleyeyimmi önceden çocuklar ağlama seansını uzatınca içten içe kızardım.yok anacım şimdi çocuk ağladıkça ben karşısında erir vaziyette birde bitanesi geldi yavrum öğretmenim annem beni seviyormu demezmiiiiii....al burdan yakkkk.ben gözler dolu dolu hadi anneye hediye yapalım diye dikkat dağıtıcam ama nerdeee benim kafa oldu çuval şimdi yarın için hazırlık yapmam lazım kısa yazıyorum.mavicim geçmiş olsun bu arada çok dikkat etmek lazım ama Allah yaşatmasın insan çok korkuyor.

Desert sende mi anaokulu öğretmeniydin canim. Ay sen deyince gittim bak eski günlere su an olsa heralde ben de hic kizamam cocuklara cok yoruluyordum ama özledim sankim.

desert anne olunca başka oluyor yaklaşım hassaslaşıyor insan ama sonra şöyle bir kaç yıl sonra gene geçiyomuş bu hassaslık öyle diyorlar :)) bizim öğretmenle konuşuyoruzda o öyle diyordu.Esasen ne zor dimi çocuklar anacıklarının kucağından doğru okula tanımadık çocuklar adına öğretmen denen başka bir ebebeyn ne zor yaa onların gözünden bakınca :)

Desert bizdede diş huzursuzluğu devam yani ben dişdiyorum ne diyim gece dalamıyo uykuya mızmız yani ama uyku saatlerimiz zuadı 7 de değilde saat 8.30 lara felan uzadı şükür.

Bugün gene öğlen okula ablayı bırakıcaz havada yağmurlu ama el mahkum öğlen akşam gidicez okula bakalım.

Hosbuldum kizlar.
Mehru gecmis olsun sut kizin nasil iyilesti mi?
Desert hafifledi demissin alerjiniz cok gecmis olsun.ben bir ara zeynep e beyazindan da veriyordum.birsey olmadi ama sen oyle deyince vermez oldum.bilmiyordum yasak oldugunu..
Gonul okul maratonun basladi demek allah kolaylik versin ya isin zor..
Zeynep bugunlerde anne deme denemeleri yapiyordu.az once anne dedi allaha sukur:) gecen hafta emme yani meme diyordu meme istediginde ama bilincli mi tam kestiremedim daha:)
Bizim kizda oyle ustalasti emeklemede,eger hedef varsa ucuyor resmen:) koltuklardan tuta tuta yuruyor:)
Ablasiyla odaya kapanip 1 saat oyuncaklarla egleniyorlar:) insallah abla-kardes hep boyle devam eder..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…