Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlarrr herkese selammm...inanılmaz bir yorgunlukla geri geldim.ama kimselerde yokkiii buralardaaa anacım nerden açtım ben bu işleri başıma yaaa:))) evt gönülcüm salı günüydü 3 ü 1 aradamız:) önce mevlüt sonra kına sonrada diş buğdayı :) hepsine ayrı ayrı hazırlık yap, süslemelerle uğraş alışverişleriydi osuydu busuydu hediyesiydi derken hala kendime gelemedim.ama çok güzel oldu.açık büfe hazırlık yaptım süslemelerle birlikte masamız çook güzel oldu :) önce mevlüdümüz okundu sonra kuzuma bindallılarını giydirdik kınasını yaktık :) sonra diş buğdaylarını dağıttık kuzumun başından buğdaylarını döktük meslek seçimini yaptırdık:) bir sürü malzeme arasından gitti yavrum kitabı seçti anne ve babası gibi öğretmen olacak galiba :) yani herşey istediğim şekilde gitti.bir sürü hediyemiz oldu ki en güzel kısmıda hediyeleri açtığımız andı:) sonra da vur patlasın çal oynasın :) bugünde hem yorgunluk atmak için pikniğe gittik çekirdek ailemle.bütünnn stress gitti :) tabi pazartesi gününü düşününce tekrar o giden stres geri dönüyor ... pazartesi malum bizim seminerlerimiz başlıyor ve okullar açılıyor.hayırlısı olsun artık ne yapalım.en azından 9. ayına kadar yanında idim sürekli.bir an bile ayrılmadım kuzumdan... kızlar gelin artık yaa...kimselerde kalmamış...

Ohhhh geçmiş olsun. Yorgunluk illa olur istediğin gibi olmuş sonuçta. Ne güzel. Bi sen yaptın diş buğdayi. biz uyuşuk çıktık. Gerçi benhala evimde değilim olsam istiyOdum. 1. yaşına girdi mi güzel bi doğumgünü yaparım ben de inşallah. MevlütIü falan.
Desert hiç üzülme 2 aylıkken bırakıcaktin bebişi hatirla ne çok Üzülüyodun. Şimdi Oldular kocamaann:) Hem yabancıya bırakmyosun Çok şanslısın Benim annem Çocuk bakıyodu bi ara. 9 aylık 1 yaşında bebekleri tanımadan etmeden bırakıyalardı anneme.Öyle şaşıriyodum ki. Tabi biz bağrımıza basy0duk da vicdansız olsan ağzı yokdili yok kendini savunamaz kıyamam. Biz yaramazlık yapsa da annesi yok diye bişey deMezdik. Ateşlenince o ağlarda annem ağlardı. Bi süresonra anneMe anne dedi biri. kendi annesi üzülürdü. Bende anneme kızıyodum annem diye sevme çocuğu seni annesi sanıyo diye:) Bide kansız birine bıraktığını düşün Allah korusun. KV'in torununa gözü gibi bakar şimdi. Biraz özlersin ama ona da alışırsın eminim..Ağlıya ağlya:)) Allah yardımcın Olsun. Ben atanırsam naparım bırakamam oğlumu diye düşününce diyorum ki 3 -4 sene sonra okula başlıcak O beni bırakıcak.. Anemi bırakamam diye okula mı git miCek sanki diyorum:)) 3 4 sene içinkariyerimizden mi Vaz geçelim dimi ama:) fen de böyle düşün. için rahatlar belki.

ayyy mavii ilaç gibi geldi.sağol canım.sürekli etrafımda birileride ayyy nasıl bırakacaksın dedikçe daha da kötü hissediyorum.ama yok artık öyle değil.yarım gün sonuuçta.Allah tüm gün çalışanlara yardım etsin.ben şanslıyım.yaa kuzum grip oldu.şimdi ona çok üzülüyorum.bugün bir kalktık hapşırmanın biri bin para.ard arda.her hapşırmada da burnu çeşme gibi akıyor.1 günde 2 paket servis peçetesi bitirdik.biraz halsizliğide var.bu hiç iyi olmadı benim için.9 ay hiçbişey olmadı okulun açılmasına 2 gün kala hastalandık.o öyle olunca strestenmidir nedendir benimde diş ağrım tutttu ölüyorum ağrıdan ama yapabileceğim hiçbişey yok 20lik diş çekilmesi lazım.Allahım yardımm etsinnn mavi sen kağan hastalandığında ne yaptın ilaç falan kullandınmı yoksa bitkisel bişeylermi yaptın.şimdi ben diyorumki limonla balı karıştırıp azıcık vereyim.bal 1 yaşından önce yasak alerjen biliyorum ama ilaç kullansa baldan daha fazla yan etkisi olan ve zararlı yönü olan bişey değilmi.birde önceden dedesi ben odadan çıkınca bir kaçkez ağzına bal vermişti benim sonradan haberim oldu tabi ama herhangi bir sorunda olmamıştı.en azından burnunun akmasını durdurur.diye düşünüyorum ama kararsız kaldım ne dersiniz ? yoksa doktoramı götüreyim.aslında normalde ilk seçeneğim hep doktordur ama 2 aylıkken hafif hapşırma ve burun akıntısı ile doktora gittiğimizde bronşit deyip antibiyotikle 4 ilacı dayamıştı ya ondan farklı yol bakıyorum.gerçi dr aynı değil ama olsun.siz ne dersiniz?vereyimmi bal?

Yarım gün dediğin nedir yaa. Şanslısın tabii. Ben şahsen işim olsa öyle yarım gün şu an başlardım yani. Kıskanıyodur onlar seni :))
Ben dr götürdum hemen antibiyotik verdi balgam söktürücü ateş düşürücü vs.. geldim hiçbirini vermedim. Çok ağladı bi akşam burnu tıkalı ydı bi o zaman fitil attım o kadar. Özel bişeyde vermedim sadece ıhlamur. Geçiyo gidiyo sonuçta ben sevmem ilaç kullanmayı. Grip ilacla bi hafta ilaçsız yedi gün derler ya ben katılıyorum.
Bal bilmiyorum ki canım ben vermedim vermicemde yaşına kadar. Ama o zaman minnacık verdi diye anlaşılmamışsa diye çok az ver istersen

selam canlar nasılsınız yaa laptop arızalandı ondan yazamadım tabletten hep takip ettim ama teknoloji ile aram iyi değil benim o tablette minik minik yazamadım uğraşamadım ondan yazmadım size :)))

Desertim hayırlı olsun canı savdın sen geçmiş olsun hastalanmışsınız bana sorarsan eğer bal verme bekle yaşına kadar çünkü bal Allah korusun normal kızararak alaerji yapmıyo direk komalık yapıyo haberin olsun bence risk almaya gerek yok.

Ben cansuda önüne geçilemeyen tekrarlayan ateş olmadığı sürece hapşırık burun akıntısı gibi durumlarda ıhlamur bolca ve aferin şurup ile geçirirdim istersen bekle 1-2 gün belki soğukalgınlığıdır ve çarçabuk geçer çocukların bünyesi güçlü çünkü ama mikrop aldıysada önce böyle başlayıp çoğalabilir sen takipte olda.

selamlarrr ya iş dedinde desert inan bende mavi gibi düşünüyorum yarım gün olsa dakka durmazdım inan bana ben mesela tam gün çalışıcam ve istanbulda %90firmalar cumarteside çalışıyorlar yarım gün belki cumartesi bile çalışıcam napim ayrıca bence bir kadın çalışmalı arkadaş ne böyle sürekli ev hanımı olanlar lütfen üzerinize alınmayın sözüm şahsıma dır evhanımı oldum olalı koca ya sorupta onu al bunu al olayı beni gerdi ne bu mecburen bütçe açısından adamdan para istiyorsun tamam hani asla adam sana sen bana mecbursun geyiği diretmesi yapmıyor ama çalışan bir kadın evde kalınca direk böyle algılıyor ve ağır basıyor arkadaş para kazanınca doğal olarak sesin daha bir gür çıkıyor bunun aksinide kimse iddia edemez dimi amma velakin kadın kısmı çalışınca kendine bakıyor çevreye açılıyor sosyalleşiyor kendine güveniyor ego için çok lazım :))) da işte da kısmı insanı yiyor bebişimden nasıl kopucam nasılalışıcak iyi bakılıcakmı ağlıycakmı vs vs vs kısmı her kadında sabit anam ama başlayınca ennnn fazla 2 ay içinde bütün taşlar oturuyor yerine merak etmeyin.

Ben bir kadınla anlaşıcam ön görüşmeleri yaptım bile her cuma gelip benim rutin temizliğimi yapıcak ayda birde komple yapıcak öyle iki çocuk iş güç birde temizlikle uğraşamam cumartesi pazar mis gibi bizde vakit ayırırız ailecek kendimize.Zaten çamaşır yemek çocuklar yeticek birde temizlikle bozamam kafamı dimi ama.Bende pazar araştırmalarına başlıycam yılbaşından sonra bakalım.

selam kızlar neler yaporsunuz bakalım benim haftasonu yoğun geçti malum okullar açılıcak bir ön alışverişe çıktık kıza ayakkabı beslenme vs gibi şeyleri aldık yani alışverişin 3 te birini yaptık anca çocukla az az olucak bu iş zaten bir ayakkabı seçene kadar 3 mağaza arasında 10 kere gittik geldik filomu polarismi vicomu derken varya bir ara çığlık atıcaktım yeterrrrr diye karar veremiyor hanım sonunda aldık ama beni varya resmen sabır sınavından geçirdi çocuk :))))

Ordan eşiminamcasına gittik mangal partisi veriyormuş gece 12 ye kadar felan takıldık geldik biim paşacanda baya alıştı gezmeye hee :))) Birde amcanın oğluşu 5 yaşında artık kullanmadıkları kışlık arabaları varmış baby2go çok hoşuma giti onu verdi bizimki yatardı ama baston şeklindeydi ee paşa artık büyüdü pek yatmıyor dimdik oturup bakınıyor ablayı okula götürüp getiricez malum önümüz kış şöyle korunaklı sağlam bir kışlık arabaya ihtiyaç vardı onuda temin ettik oh kışa hazırız.

Oğluşumada ayakkabı aldık abla yürütmeye çok meraklı ya kışta geliyor yerler soğuk karnı ağrımasın paşacanın diye ona çoraplı ortapadik içer ayakkabısı ve normal içer ayakkabısı aldık ayak numarası 19 birini 19 diğerini 20 aldık babannesi ikna olmadı birde dışar ayakkabısı aldı onuda 22 aldı yürümeye başlayınca giysin diye :))))))

slmm herkese.bende diyecektim gönül nerelerdesin diye neyseki gelmişsin.veee evett bugün salya sümük halde evden ayrılıp yarım saatte bir tel açarak sonra koşa koşa değil gaza basa basa gelerekten :) bitirdim günü çok şükür.sabah çok zor oldu.ağlamamak için çok sıktım kendimi sonra bütün gün kollarım vücudumda uyuşukluk ağrı oldu.telkinlerle geçti gitti.kuzumda güzel uyudu bugün.ben sabah saat 9 da çıktım evden 9,40 ta uyudu saat 12 de uyandı ki bir rekor bizim için :) bende zaten 12,45de geldim:) o uyudukça ben yayıldım okulda :) ama özlemişim yaa valla velilerle uğraşmayı bile özlemişim :) bazıları çok sıkıntılı olabiliyorda ondan öyle dedim :) arabaylada artık çok rahatım.her yere kendim gidiyorum.sabah kötü olunca eşim ben bırakayım gitme böyle dalgınsın dedi ama kabul etmedim.sorunda olmadı şükür.gönül iyi düşünmüşsün canım gerçekten temizlik olayı sıkıyor insanı.şimdi kayınvalidemde bende olduğundan yardımcı olur oda biraz çok yorulmam inş.sende inş kafana göre biryer bulup başlarsın hemen.bu arada bal vermedim korktum ne olur ne olmaz diye.zaten ertesi gün hapşırması gitti şimdi burun akıntısı var hafiften.bunada şükür.ilaçsız geçsinde:) ya bu katre aysu mehru nerede hiç gelmiiyorlarr.terkmi ettiler biziii :????

desert hayırlı olsun canım alışıcaksın merak etme bak benim kızım yalvarıyor resmen anne noooluuurrr işe başla noluuurrrr diye :) kural bir anne kurallarından kurtulup daha relax anane kurallarına döncem :))) kural ikiii annem beni çok özliycek ve daha özgür olucak :)))))) kural 3 annem çalıştığı için nolucak daha çok paramız olucak annem bana daha çok şey alıcakkkk anne nolur işe başla nolurr şeklinde :))))))))

Yani küçümen ne kadar rahatsız olursa büyük o kadar keyiflenicek :) Millet tatillerde bacım ya .

Dün akşam paşacan çok huysuzdu memeye alıyorum tutuyo bırakıyo tutuyo bırakıyo hem emmek istiyo hem emmiyo bir ara yaa sütmü gelmioki tribine girdim vallaha ama sıktım gelio huysuz sıpa dişler varya bu dişler ahhh ahhh.

kızlarr biz uzun bi tatilden sonra artık evimizdeyiz ama yazmaya fırsat yok. berra bi yandan ev de işler yığılmış bi yandan laptop arızalandı sanırım kapanıp duruyor hepsi el ele vermişler beni bırakmıyorlar. ama bi alışalım evimize işleri yoluna koyayım gelicem inşallah özledim sizleri

Allah aşkına desert ben markete diye çıkınca bırakıyorum o kadar zaten :)) 12.45 nedir kızım yaaa dalgındım falan güldüm kız bağlılığına :) alışırsın alışırsın öyle sıkma kendini. Daha az önce yeni eve diye çıktık kocamla. bi yemek yiyelim Şuraya da bi gidelim arada ah oğlumu özledim sonra gezmeye devam:) Kötü annemiyim Ia ben. sen böyle yapınca kendimden şüphe ediyorum ha:)
Bizde iyiyiz afiyetteyiz çok şükür. Kağanin göğüs ucunda açtığı deliği oaymazsak tabi. emerek kafayı bi çevirdi sıpa kan revan oldu memeM. Sağ yorum madecassol sürüyorum şimdi başa döndük yani. Dr gitmeden tedavi uygulayabiliyorum tabi artık usta olduk
Bizde yavaştan paşamıza uzun kollular ayakkabılar alıyoruz kışa hazırlık. Papuccinin kösele ayakkabıya benzer bi modeli var onu aldım beyaz çorapla giydiriyorim bildiğin kro:) akşama kadar bakıp gülüyorum çok komik oluya yaa yerim.

yok mavi hepiniz süper annesiniz ben pimpirik modeliyim ama geçti gibi yaa 3 günde atlattım o sendromu.bugün daha rahat gittim.ama kahvaltı etmemiş hiç meyvede yememiş.onu duyunca çok üzüldüm.ben şimdiye kadar bak 9 aydır markete giderken bile yanımda götürdüm.eşim bazen diyodu çorba meyve bırakıp çıkalım diye.ben yaaaa ne diyosun sen nasıl bırakayım ya ağlarsa susturamazlarsa ne olucak diye bir başlıyordum :) ama şimdi okuldan gelince asansörün kapısında beni görüyor bir çığlık gülücükler.elleriyle yanaklarımı sıkıyor yavrum.zaten eve girince çantayı bırakıyorm alıp odama geçiyorum yarım saat bir sevişiyoruz kuduruyoruz yavrumla sonra üstümüzü başımızı düzeltip çıkıyoruz dışarı.eşimde o sesler sizden gelmiyordu heralde diyor ne kadar bağırıyorsak artık:) kahvaltılarını falanda güzel yaparsa daha rahat olucam.zamanla o da olacak tabi.kış için bizde hazırlıklara başlıcaz artık.cumartesi dr.kontrolüne gidicez ordan çıkıncada alışverişi yapalım diyorum.bu arada malum 9. ay olduk.2 aydır dr la görüşmedik.cumartesi kontrole gidicez. sağlık ocağından kızamık aşısı yapılacağı söylenmişti tek doz olarak onuda sorucam doktora.isteğe bağlıymış.normalde 1 yaş aşısında karma olarak vuruluyormuş.ama suriyeli mültecilerle virüs yayılmış.isteyenlere yapılıyormuş.dr onay verirse yaptırıcam bende.birde kıyafet nasıl giydiriyorsunuz atlet kullanıyormusunuz.ben hiç atlet kullanmadım daha hep tek zıbın giydik.şimdi havalar serinledi.bizimkilere uygun atlet varmıkş acaba.çıkınca bakıcam gerçi ama :) birde ayakkabı nasıl mavi yaa çoraplı olanlardanmı aldın.rahatmı ?

selamlarrrrrrr katre hoşş geldin şükür kavuşturana bacım aysu mehru hade sizde gelin çabbuk çabbuk :)))))

Desert bende dün manca yaptım bacım sen diyordunya kış için neler yapıyonuz diye biz manca diyoruz domatesin kabuğunu soydum 20 kilo sora robottan geçirip az pişirdim tuzlayıp şişelere koydum hem yemeklere koyuyorum rende domates gibi hem tabağa koy üzerine zeytinyağı soğan salata gibi kaşıkla yemek yanında :))) Şimdi haftasonuda kırmızı biber koyucam fırında közleyip dondurucuya.

Eveett bize yiğitin doğumunda gelen hediye kıyafetlerin tümü 1 yaş ve civarıydı vede hepsi kışlıktı nerdeyse 20 takım 10-15 alt gene aynı üst montlar hırkalar yelekler ayakkabılar botlar neler neler hepsini çıkardım hepside hemen hemen ya olucak ya azcık büyük gelip 1-2 aya tam olucak yani kış için tüm kıyafetler ayakkabılar hazır :)))) hepsini yıkadım pakladım ütüledim yerleştirdim bir valize daha malum giyilmiycek giyileceği zaman hemen ya alıp giydiricem yada dolabına dizicem yazlıkların olacak gib olanlarını kaldırıcam diğerlerini vericem.

Ayakkabı olarak ben vicco dan ilk adım aykakkabısı var 2 model gelmiş hediye onları giydiriyorum evdede çoraplılardan var desert birde içer botları var kışa giydirmeye öyle yani.Ama bir tane astronot mont almam lazım çok iyi oluyo hertarafı sıcacık.

hoşbuldum gönülcüm:) ooo senin kışlıklar tamam maşallah ne çok hediye gelmiş öyle. ben de gelmeden aldım bi kaç uzun kollu falan malum burası soğuk memleket kısa kollu hiç giydiremedim bütün yazlıklarımızı memlekette kullanabildik. buraya geldik yine kışlıklara geçtik:) ayakkabı da ben daha ilk adım ayakkabısı düşünmüyordum. ama ananemizle dedemiz ayakkabıcıya gitmişlerdi orada görüp dayanamayıp almışlar. şirin bebenin ayakkabısını. yürüyünceye kadar küçük gelmez inşallah.

kızlar günaydın herkese.katrecim hoşgeldin ne iyi ettin :) kızlar yaa benim kız bir haftada huy değiştirdiii...beşikte sallanma olayını babaannesi uykusu yok deyip yatırdı kaldırdı sürekli galiba şimdi yatmıyo anacım yaa 1 saat gözünden uyku akıyor ama beşikte oyun oynamak istiyorr.babaannesi telefonda beşikte oynuyoruz uyumuyor diyordu ondanmı oldu nedendir anlamadım.kriz geçirecektim artık.belimde fıtık oldu resmen bugün dr kontrolümüz var 9. ay aşılarıda var tabii.bakalım gelişmemiz nasıl çok merak ediyorum.

Kızlar selam desert daha 2 yaşına kadar o kadar çok huy değiştiricekler ki sen ben bile şaşırıcaz inan.

Ya sağlık ocağı bana ekimin 2 sine gün verdi aşı için biz ayın 6 sında 9.aya girdik bizi bu ay çağırmadı neden acep ?

Neyse vardır bildikleri diyoruz ayrıca kızamık aşısı varmış isteğe bağlı diye duydum pazartesi sorucam gerçi gidip ama sizin bilginiz varmı normali 1 yaşında yapılıyormuş bu isteğe bağlıymış bilginiz varmı ?

Bugün evde temizlik yaptım bir ara yiğit durmaz oldu yürüteçte bende danone verdim kapalı eline onunla oyalanın diye artık işimbitmek üzere son eldeyim çocuğa oyalansın diye vermedik şey kalmadı sıra ona geldi :))) neyse verdim eline bende siliyorum bunun gık sesi çıkmıyo ama dedim gönül çocuk dediğin ses çıkarmadımı bil ki yaramazlık kol geziyor bir baktımmmm anaaaaa sen danoneyi dişinle ez patlat üstü başı kafası yüzü gözü yürüteçin heryerini sıvamış ama şok şok şok eee verirmisin çocuğun eline onu :))))) Neyse ilk yaramazlığı ölümsüzleştirdik önce foto çektik sonra önce paşayı sonra yürüteçi temizledik işede uyku arası verdik böyle :)))))

desert canım bizimkilere göre atlet kilot var ama ben çıtçıtlı kullanıyorum kullanıcam yaza kadar daha muhafazalı oluyo belini felan güzel tutuyo zıbınlar atlet kilot için biraz daha bekle bence seneye giydirirsin bol bol gene sen bilirsin ben birde uyku tulumu alıcam yiğite örtünmekten nefret ediyo çünkü.Kızım bayılırırdı hatta hala öyledir asla örtünmeden uyumaz ama bu farklı bir model.

Birde gece bir bakıyorsunuz beşiğe asla koyamazsın illa ana kokusu yatağı olucak o gece yatakta ertesi gece yatmam yatakta beşikte beşik beşikte inanılmaz değişken bir çocuk bu.

yemek olarakta meyvaları artık rende yemiyo beğenmiyo mini doğruyorum öyle çatalla veriyorum yiyo abladan gördüğünü uyguluyo sanırım.Ayrıca abla ne yerse tadıcak mutlaka yırtıyo ortalığı.

Birde kızlar ya bu çocuk emerken ve uyuyacağı zaman elini ağzıma sokmaya çalışıyo tınakları ilede mıncırmak istiyor çekiyorum her defasında izin vermiyorum ama hiç ama hiçpes etmiyo el hep ağzımda (( ama hala direniyorum asla sokturmuyorum ama hiçpes etmiyo hep deniyo hep deniyo denerken uyuyo.

Selam kızlar..
Biz gecen hafta olduk kizamik aşımizi. Bence yaptirin kizlar olmaz olmaz bizim bebisleri bulur allah korusun aşisiz cok zor geçiriyormus bebekler.

Evet gönül başladı bunlar yaramazliga allah sonumuz hayretsin şimdi den böylelerse ilerisini düşünemiyorum. Benim kiz da artik yurutece binmek istemiyo kiyameti kopariyor koyunca. Neden çünkü onda istediği yaramazligi yapamiycak. Masanin altina giremiucek cekmeceleri boşaltamayacak vs.

Biz de artik meyveleri rendelemiyoruz. Küçük küçük dogruyorum kendi eline alip yiyor. Erken mi basladik bilmiyorum ama kendi yemek istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…